Гръб + гърди в една тренировка?

Здравейте !

Новак съм и искам да ви помоля да ми предложите фитнес програма, с която да тренирам гърдите и гърба .
Избирам да тренирам тях в зала, защото съм 174-5 см - 67-8 кг  и изглеждам много слаб точно на гърдите и гърба !
Вкъщи имам дъмбели с доста тежести и мога да тренирам бицепс и трицепс !

Отделно искам да попитам дали трябва да взимам някакви протеини или гейнери (не съм наясно с тези неща затова моля да ми обяснявате като на абсолютно нов), за да кача маса с тях, която маса да тренирам и обръщам в мускулна маса !

Благодаря предварително !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.05.13 21:28.

08.05.13
15:46

Не е проблем да тренираш гърди и гръб заедно. Дори като начинаещ е най - добре да тренираш комплексно цялото тяло в началото - поразрови се в сайта - има какво да научиш.  С добавките не бързай - наблегни на пълноценната храна.

08.05.13
17:51

Аз лично не бих тренирал гръб и гърди в един ден, прекалено натоварено би ми станало. Но все пак си зависи от обема на тренировката. Ако си начинаещ и ще ходиш на фитнес, започни с кръгови тренировки (в сайта пише за този тип трениране). А добавки не ти трябват. Извличай си всичко от храната, не се ли храниш пълноценнто, добавките няма да ти помогнат.

08.05.13
19:46

ето ти една програма-кръгова тренировка:
1.клек
2.мъртва тяга
3.лег
4.раменна преса
5.лег с тесен хват
6.бицепсово сгъване

10.05.13
23:45

Пробвал съм - в начолото  е добре .След 2-3 седмици идва малко нанагорно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1