13.05.13
20:15
Здравейте бих помолил по-компетентните в тази област да дадат съвет или по точно да изкажат мнение дали този хранителен режим е добре направен.Малко инфо за мен
185висок
98кг
20год.
практика във фитнеса /7месеца/ тренирам по 4 пъти седмично след всяка тренировка правя 25-30 мин кардио на вело...
8:30 100гр овесени ядки+3 варени яйца + 1 ябълка
11:00 100гр извара + половин краставица
13:30 100-130гр пилешко месо + салата
15:00 тренировка
18:00 100-130гр пилешко месо + салата
20:30 100-130гр пилешко месо + салата
22:30 100гр филе от риба тилапия + 1 домат
около 4-5 литра вода на ден.
13.05.13
20:19
#1
Здравейте бих помолил по-компетентните в тази област да дадат съвет или по точно да изкажат мнение дали този хранителен режим е добре направен.Малко инфо за мен
185висок
98кг
20год.
практика във фитнеса /7месеца/ тренирам по 4 пъти седмично след всяка тренировка правя 25-30 мин кардио на вело...8:30 100гр овесени ядки+3 варени яйца + 1 ябълка
11:00 100гр извара + половин краставица
13:30 100-130гр пилешко месо + салата
15:00 тренировка
18:00 100-130гр пилешко месо + салата
20:30 100-130гр пилешко месо + салата
22:30 100гр филе от риба тилапия + 1 доматоколо 4-5 литра вода на ден.
Моето мнение е да правиш кардио сутрин на гладно за по добър ефект.
Според мен да махнеш изварата на 11;00 и да сложиш ядки и на 20;30 пак ядки а рибата може и на 18;00 да я ядеш.
на 22;30 извара е по добър вариант според мен . Успех :)
Благодаря много за препоръките :) Искам сега да попитам и някой неща относно приготвянето на пилешките гърди :)
Можете ли да дадете няколко начина и рецепти за приготвяне ?Първо започнах да го ям като го режа на тънко и го хвърлям на тефлонов оребрен тиган не знам как се казва като грил е без мазнина и така ги правех ,но ми писнаха.Сега съм взел хартия за печене слагам я на дъното на тава взимам пилешкото месо овалвам го във малко яйце и след това в МАГИ ФИКС малки тайни на пилешко филе и ги слагам във фурната.Тук проблема е че като го направя и след 2 часа са на камък направо имам чувството ,че ще си счупя зъбите а нямам възможност преди всяко ядене да готвя на ново :) а те са вкусни 30-40 мин макс след приготвянето им.Да не говорим ако ми остане за утре...
И другия ми въпрос е каква извара трябва да взимам?Обикновена или обезмаслена ?
Според мен ще е по-добре да не махаш изварата в 11:00, а да я хапнеш заедно с ядките. Също и преди лягане може да хапнеш извара с ядки. Относно това каква да бъде изварата, купувай обикновена. :)
Вкарай повече мазнини, че са много малко.
Препоръчай ми някаква храна и в колко часа да я ям ?
Това е говорено доста пъти, но- сланина, масло, пълномаслена сметана, сирене и кашкавал, ядки, всякакъв вид мас и др. Също така може да смениш вида и на месото, аз предпочитам свинско, но както си решиш. Бих направил 3 основни хранения и на всяко от тях да има мазнини, защото 100 гр пилешко са 2-3 хапки.
Като добавяш към изварата бадеми, орехи..., зехтин в салатата, млечните продукти и яйцата, рибата..това са добри източници на мазнини. Може да ги има във всяко хранене за деня, но не прекалявай с тях. Препоръчително е да приемаш около 1гр/кг телесно тегло въглехидрати и 2,5 до 3 гр/ кг белтъчини. Като извадиш калориите от въглехидратите и белтъчините от дневния ти калориен прием ще разбереш колко калории да идват от мазнините.
Примерно с месото ако включа по 50-60 гр сирене или кашкавал?И 1 път на ден да ям 30-40 гр сурови бадеми примерно?
п.п и сега се сетих за месото да те попитам ти каза ,че препоръчваш свинско не е ли много мазно при положение ,че желая да свалям кг.
Мнението беше редактирано от garret gt на 19.05.13 12:29.
Не, щом ти препоръчах мазнини. Сметни си ориентировъчно калорийния баланс и го донагласи, спрямо това дали сваляш.
Имах предвид друго. Да си сметнеш калорийния баланс за себе си и после на практика да го донаглсиш, спрямо показания на кантара (да видиш дали сваляш). Работата е малко на проба и грешка, като имай предвид, че промяна ще трябва да се прави на всеки няколко седмици, за да поддържаш темпото на сваляне. Това, че свинското е мазно, не е проблем.
Мнението беше редактирано от Петър на 19.05.13 18:07.