16.05.13
09:17
Колеги я си кажете мнението относно новата програма която почнах от вчера
сплит гърди +бицепс, гръб +трицепс, почивам, рамо, крака, почивам
1ви ден 4упражнения за гърди +3бицепс
2ри ден 4упражнения гръб+3трицепс
3ти ден почивам
4ден 4упражнения рамо
5ден 4крака 2 прасец
почивам и пак
всичко по 3 серии по 12 повторени
***чудя се ако разменя ден 2ри с ден 5ти дали няма да е по-добре?
Според мен ще е най-добре да споделиш малко за себе си (на колко години си, от колко време тренираш, колко тежиш, колко си висок, какви са ти целите) и тогава ще може да се даде мнение за програмата ти :)
16.05.13
10:31
33 години 10 месеца и 16 дни/т.е. това ми е 11ти месец/ без прекъсване до сега съм тренирал 5 дни 1 почивам и пак 5дни
гърди/гръб/рамо/ръце/крака целите са ми изчистен опънат корем и по големи и релефни мускули до колкото успея да направя
За повече подробности дневника ми е насреща !
казано от Fitness Inspiration на 16.05.13, 09:17:
***чудя се ако разменя ден 2ри с ден 5ти дали няма да е по-добре?
16.05.13
13:49
Програмата остава така
1ви ден 4упражнения за гърди +3бицепс
2ри ден 4крака 2 прасец
3ти ден почивам
4ден 4упражнения рамо
5ден 4упражнения гръб+3трицепс
почивам и пак
всичко по 3 серии по 12 повторени - сериите може да ги направя по 4 ,който ми следи дневника ще разбере и така !
Темата стана приятен монолог :D както и дневника ми!
Желая хубав ден,здраве и успехи на всички!!!
Така е добре, иначе след като си тренирал бицепса, ще е трудно да тренираш гръб на следващия ден. И 12 повторения са много.
Много добре сформирана, като изключим, че и аз смятам 12 повторения за много. Аз никога не съм имал възможност да тренирам повече от 3 пъти във фитнеса, но при първа възможност бих пробвал 4-дневен сплит. :)
+1, че са много повторения :D
Мнението беше редактирано от Nasko на 16.05.13 17:17.
16.05.13
20:45
Може и да направя с по 4 серии с 8-10 повторения -така по става а?
3х12=36, а 4х10=40. Така стават още повече повторения. По-скоро прави 3 серии по 8-10. :)
16.05.13
20:56
С повечко килца - мерси за бързия отговор ще пробвам!
Нещо не мога да се натоваря като правя гърди дали да не сменя упражненията? - приемам съвети всякакви :)
1.Повдигане на щанга от хоризонтален лег
2.Повдигане на щанга от полулег
3.Флайс с дъмбели -тук още се уча да го правя правилно ако искате дайте съвет или линк за клип/ втората седмица го правя сега един в залата каза,че с завъртане се натоварваш по-добре верно ли?
4.Кофички -тук натоварвам гърдите най-много,но само тук
Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 16.05.13 20:58.
Старай се да усещаш натоварването при спускането на щангата. Като я спуснеш докрай не усещаш ли разтягане на мускулите? Пробвай да правиш полулега с дъмбели, така можеш да спускаш по-надолу и да усетиш разтягането. Ако подейства може и хоризонталния да замениш, но това поне според мен не е добра идея, все пак това си е базово упражнение за гърдите. :)
16.05.13
21:23
Ще опитам и ще споделя!
Разтягане не усещам сега като увелича килата и намаля повторенията може да усетя вторник ще кажа ;) дано се получи!
16.05.13
22:45
Повторенията не са много всичко е въпрос на личен мироглед. Релефа и изчистения корем ти зависят повече от храненето и интензивността на тренировките и присъствието на кардио. Дори като се има впредвид целта ти 10-12-15 повторения са по-добрия вариант.
Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 16.05.13 22:45.