19.05.13
02:11
Здравейте, искам да си сменя програмата тъй като гледам че тялото ми посвикна със тази която тренирам вече и така. От 3 месеца тренирам. 10 кила съм качил, от 75 на 85кг. 21 годишен. 189см висок. Програмата ми е вариация на тази която я има във форума Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303
Но мойта е малко по различна, бях си купил книгата Суперклек и от нея съм почнал.Та ето каква ми беше програмата до сега.
В началото почнах два пъти в седмицата да тренирам, по програмата от книгата, която е:
1. Раменни преси 3х10
2. Лежанка 3х12
3. Гребане със щанга 2х15
4. Сгъване за бицепс със щанга прав 2х10
5. Клек 1х20
6. Пуловер 1х20
7. Мъртва тяга с прави крака 1х15
8. Пуловер 1х20
9. Повдигане на прасци 3х20
10. Коремни преси 1х25
Обаче много бързо почнах да немога да се въстановявам и реших да я съкратя модифицирам и разделя.
Демек
Понеделник тренирам
ТРЕНИРОВКА 1
1. Набиране 3 х Макс широк хват(и като свикнах почнах да добавям и допълнителна тежест)
и 3 х Макс тесен хват (и като свикнах почнах да добавям и допълнителна тежест)
2. Кофи като гледам да влизат в гърдите повече 4 х Макс (и като свикнах почнах да добавям и допълнителна тежест)
3. Щанга прав за бицепс 3 х 8-10
4. Тяга с прави крака 1 х 15 ( като правя 1-2 загряващи серии преди това)
5. Пулоувър 1х20 (със диск 10кг) да ми разтегне хубаво гръдния кош
6. Корем 1х20 горен и 1х20 долен (с времето дигнах сериите по 3 за горен и 3 за долен корем и си експериментирам с различни упражнения за корем)
След това в Четвъртак
ТРЕНИРОВКА 2
1.Раменни преси - 3х10
2.Лежанка - 3х12
3.Гребане със щанга с подхват (усещам го най добре с подхват) - 2х15
4.Сгъване на щанга прав за бицепс - 3х6-8
5.Клек 1х20 (със 1-3 загряващи серии преди това)
6.Пулоувър 1х20 (със диск 10кг) да ми разтегне хубаво гръдния кош
7. Прасци 3х20
8. Корем Зависи за колко имам сила минимум 1 и максимум 6 серии.
Така тренирах извесно време и след това започнах да тренирам 3 пъти в седмицата. Като правя така
Понеделник тренировка 1
Сряда тренировка 2
Петък тренировка 1
Следващ понеделник тренировка 2
Следваща сряда тренировка 1
Следващ петък тренировка 2
И така се получаваше че едната седмица имам 2 тренировки с клек а в другата 2 тренировки с тяга.
И така си тренирам до сега.Много съм доволен от програмата незнам дали правилно съм я направил но ми донесе доволно резултати, мерките съм си ги добавил на профила.Придобих стабилно много сила (за мен си), и издръжливост и съм много доволен от себе си.
Почти целия първи месец бех пред припадане след всяка тренировка и по 10-15 минути неможех да говоря, също така повръщах от време на време след тренировка. :D
Вече обаче тялото ми свикна и не иска да разте само силата се качва.Не ме напомпва хубаво и самата програма.И дори не ми става лошо след трен.Даже си разцъквам дискотеки след трен.
В книгата ми супер клека пише че е хубаво да се редува със силова програма като 5х5 която се чудя дали да не пробвам.
Но мойта програма където до сега правих не е ли също силова?
Бая силен се чувствам и функционален и издръжлив, не е като преди няколко години бях тренирал по 3 дневен сплит за 4 месеца бех качил 15кила ама бех станал тромав и бавен.И като спрях да тренирам сичко изчезна. А сега съм си Същия като преди да почна самоче със 10кила повече мускул, мазнините даже са ми малко по малко.
Та ми се ще да потренирам по някой 3 дневен сплит за маса който да ме напомпва и да ми подуе малко мускулите, в момента са ми яко твърди.Също така сплита да съдържа Клек,Тяга и евентуално набирания щото аз заради тия упражнения ходя да тренирам :D
Удачно ли ще е ? Или да си редувам тая програмка със 5х5 ?
Аз съм го измислил така Тая програма > 3 дневен сплит > Силова програма 5х5 примерно/или пак мойта си текущата и пак > 3дневен сплит.
Чух че за да се подържа постоянен разтеж/качване на маса в мускулите трябва да се редува силова пгорама със програма за маса верно ли е тва и на прав път ли съм?
Та изкажете малко мнения за тва което съм написал и ще постна сплитчето което съм замислил и да помогнете да го коригирам малко. Целта ми е от сегашните твърди 85кг да стана 90-95кила.След което тия 90-95кила ако ги дигна от сплита(надявам се) да ги направа във функционален мускул чрез мойта си старата програма която правих до сега или може би 5х5.Под функционален мускул разбирам да не съм като дърво неможейки да се движа,тромав и скован и неможещ нищо да прави освен упражненията от програмата, или пък да имам големи мускули без никаква сила.
Малко дълъг пост, надявам се да го прочетете.Всякакви мнения са ми от полза.Със сигурност съм написал доста неточни и неверни неща не се притеснявайте да ме нахраните или да ме поучите с радост приемам критики, мерси :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.05.13 08:56.