20.05.13
10:53
Тъй като аз съм с бърз метаболизъм, нищо не ми се лепи, реших да си напиша сам програма и да я спазвам. Моите тренировки са вкъщи. Главно на халки, 2х5кг гири с много повторения на различни упражнения. Правя и аеробни тренировки.
Казвам го, защото преди време се занимавах усърдно 3 месеца и имаше поразителен ефект, като тренировките ми бяха по цял ден от 13:00 до 18-19:00 вечер.
Но след това изгубих мотивация и спрях. Сега си поръчах добавки и почвам наново.
Програмата я пускам ей така, да я има, може някой да реши да я следва.
Аз съм 50 кг. нищо не се лепи към мен и за това се съсредоточавам на релеф със средно дневно 100 гр протеин. Изчисленията са направени за 50 кг. човек, а именно 50 кг. х 2 за общо количество 100 гр. протеин за деня. + около 1600-700 мл. вода.
Ето и самата програма:
Закуска: 4 яйца (само белтък) с овесени ядки + кисело мляко + сандвич с пуешко + 1 омега 3 + Витамин
30 мин след това - доза глутамин (5 капсули).
Обяд: сандвич с пуешко филе или макарони със сирене + картофи с кашкавал
+Доза Energo Carb (45гр.).
Тренировка към 13:00:
Приема се 10гр. протеин преди тренировка
След тренировка (до отказване). - 5гр креатин.
30 мин след приема на креатин - доза BCAA (5 капсули).
1 час след тренировката (18:00) - сандвичи с пуешко + банан. + омега3
Следобяд:
18:30 - бобена салата + салата сирене+домат+краставици.
Вечер:
21:00 - преди лягане - извара с овесени ядки или макарони със сирене. омега3 + ензими
Общ протеин за деня:
около 100 гр.
=========================================
РЕЦЕПТИ:
На ден до 2 л. вода. (8/9 х 200 мл. чаши).
Сандвич с пуешко (филе пуешко, пълнозърнест препечен хляб, масло + кашкавал, по-желание добавка на кръгчета домат).
Макарони (само варени с добавка масло + сирене).
Овесените ядки се ядат задължително с кисело или прясно мляко.
Изварата също, за да е по-лесен приема й. (особено ако е суроватка)
Картофите, да са варени, а след това се поръсват със сол и се посипват с настърган кашкавал.
За бобената салата има много рецепти в интернет, лично аз харесвам тази:
· 1 купичка (350 мл.) едър зрял боб
· 1 глава червен лук
· 3 с.л. оцет
· 4 с.л. зехтин
· 1/2 ч.л. смлян черен пипер
· сол на вкус
За бобена салата се използват възможно най-едрите сортове зрял боб, например родопски боб.
Той се накисва в студена вода за няколко часа, после водата се сменя и боба се сварява на бавен огън до пълно омекване.
Внимава се да не се развари и зърната да са сварени, но не разкашкани.
Боба се охлажда заедно с отварата, после се оцежда (ако се оцеди горещ, бобените зърна може да “нацъфтят”).
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, посолява се и се намачква.
Смесва се внимателно с боба, оцета, зехтина и черният пипер.
Ако е необходимо, салатата се досолява.
Храна за закупуване:
Голям боб за салата
Кашкавал
Картофи
Овесени ядки
Кисело Мляко (нискомаслено)
Прясно мляко (нискомаслено)
Яйца
Пуешко филе
Пълнозърнест хляб
Плодове
Сирене
Извара
Макарони
Масло
Вода минерална (6-10л.)
Добавки (давам пример с моите):
Глутамин (капсули)
Energo Carb (прах)
Протеин (прах)
Креатин (капсули)
Омега 3 (капсули)
Витамини (капсули)
BCAA (изолевцин, валин, левцин)
Ензими (капсули)
Всичките добавки освен ензимите и омега3 капсулите са закупени от Р*дис.
Поздрави!
Темата беше редактирана от Georgi Rakovski на 20.05.13 11:01.
20.05.13
11:27
Нискомаслени млечни продукти - не струват, няма причина да се консумират.
Разделяне на белтъците и жълтъците на яйцата - абсурд, няма причина да се прави това.
Силно препоръчително е водата да бъде около 2 - 2.5 литра дневно.
Протеинът преди тренировка не е наложителен.
Разделянето на креатина и ВСАА след тренировка също не е наложително.
казано от Georgi Rakovski на 20.05.13, 10:53:
Програмата я пускам ей така, да я има, може някой да реши да я следва.
Аз съм 50 кг. нищо не се лепи към мен и за това се съсредоточавам на релеф със средно дневно 100 гр протеин.
Едва ли някой мъж ще иска да е 50 кила, за да я следва.
20.05.13
13:21
50 кила ти харесват?Стига бе човек,трябва ти маса .. релефа ще дойде ,когато му е времето.
И защо си решил да се лишиш от качествените мазнини,като махнеш жълтъка?
20.05.13
13:42
Протеина преди тренировка го сложих, за да създаде катаболен процес, защото при продължителна тренировка започват болки в мускулите.
BCAA и креатина след тренировка, тъй като тогава кръвообръщението в мускулните (натоварени) групи е най-силно и е логично синтеза на 2-те добавки, да се придвижи натам.
50 кила не ми харесват, но не мога да кача. Пробвал съм, ял съм много и да кача, след време ще го сваля веднага. Просто си има такива генетични заложби и програмата е за такива хора (слаби, с бърз метаболизъм)
Ще кача снимки след време, стига да съм сериозен, а не да се откажа пак.
Между другото преди време както споменах имаше супер резултати, дори програмата беше ощететена малко откъм добавки, но след като спрях за месец организма изпи всичко и естествено имаше спад и в масата и в мускулатурата.
Просто ген.
Относно жълтъка - просто е вреден в големи количества. Наш роднина се натрови от 5 и беше в пирогов и едва го спасиха.
Мнението беше редактирано от Georgi Rakovski на 20.05.13 13:43.
казано от Georgi Rakovski на 20.05.13, 13:42:
Протеина преди тренировка го сложих, за да създаде катаболен процес,
И как точно ще стане това? ;)
......
Просто ген.Относно жълтъка - просто е вреден в големи количества. Наш роднина се натрови от 5 и беше в пирогов и едва го спасиха.
Не е ген, а кофти хранене и тренировки.
Относно жълтъците - ако бяха вредни, аз трябваше да съм умрял преди години, както половината хора от форума.
20.05.13
14:15
Относно жълтъка - просто е вреден в големи количества. Наш роднина се натрови от 5 и беше в пирогов и едва го спасиха.
Е това е глупост голяма..
Аз на Великден изядох 11 яйца ЦЕЛИ, за 1 ден и все още съм тук и пиша с двете си ръце!
Аз пък всеки ден ям над 11 ЦЕЛИ :D . Така или иначе от тона на автора личи, че той знае какво прави и просто споделя нова тенденция, която създава, а не е дошъл да търси съвети, така че не се хабете
20.05.13
14:44
@Маргарита Манева, отговора на въпроса Ви е - Кортизол.
Относно жълтъците, ами всеки сам си решава. То е коментирано многократно и тук.
Вредни или Не са жълтъците ?
Лично аз смятам, че не трябва да се прекалява и не трябва да се ядат повече от 2-3 на ден, което пак е много. На ден, но през 2-3, а не всеки ден.
Има много теми, просто трябва човек да прочете.
Моето мнение е, че не трябва да се прекалява с тях в никакъв случай.
казано от Georgi Rakovski на 20.05.13, 14:44:
@Маргарита Манева, отговора на въпроса Ви е - Кортизол.
Това по никакъв начин не е отговора на въпроса ми, но е ясно че няма никакъв смисъл да задълбавам.
20.05.13
14:55
Ами колко да е полезно, сложил съм го, колкото да се приема по-лесно от организма, да е нещо леко. Печените пържоли (пилешки) на мен лично са ми твърде сухи и тежки за ядене.
Накратко колкото да има някакъв животински протеин.
Мнението беше редактирано от Georgi Rakovski на 20.05.13 14:55.
20.05.13
14:56
Бате, ти си 50 кила, за какво говорим!? :D :D :D
20.05.13
14:56
Лично аз смятам, че не трябва да се прекалява и не трябва да се ядат повече от 2-3 на ден, което пак е много. На ден, но през 2-3, а не всеки ден.
Има много теми, просто трябва човек да прочете.
Съвет (най-приятелски) - подбирай по-старателно източниците на информация, на които възлагаш доверие.
20.05.13
15:00
Да ти кажа чесно и старата ми баба на 88 години ми е казвала, че са вредни.
Не мисля да коментирам повече този въпрос, всеки сам решава какво да яде.
А покрай това безпаричие, надали аз съм човека който мога да кажа - “ти яж това”, “ти онова” !
Който има желание, нека да я спазва тази програма, който не желае - просто да не го прави.
Мисля, че е добре да има такива програми в повече.
Сигурен съм, че има хора като мен. Не съм казал, че не мога да кача, мога, но просто много бързо всичко изчезва.
Сега съм решил да пробвам този начин и да видя какви ще са резултатите с повече добавки и по-лека храна.
Желая на всички успех в начинанията им и постигането на завидни резултати!
20.05.13
15:00
Непрекъснато слушаме колко полезни са яйцата и как трябва да присъстват в менюто ни, особено на закуска. В това има доза истина, но според канадско проучване трябва да махнем жълтъка от яйцето. Екипът на д-р Дейвид Спенс от университета в Западно
Онтарио е на мнение, че жълтъците са вредни, колкото цигарите.Редовната им консумация води до плаки в артериите, които са причиняват сърдечносъдовите заболявания. Цигарите имат сходно действие. Вещество в сърцевината на яйцата води до втвърдяване на артериите (или атеросклероза), което пък стеснява вътрешните стени на кръвоносните съдове.
:D
:x
И преди да се е появил следващия специалист по Филета и нискомаслени млека които са гъсти като сиринИ нека прочете това и после да търси източник на протеин в шунките или каквито и да е полезни вещества във всичките пилешки пържоли, филета, шунки, варено-пушени, варено-сушени меса и т.н. :)
Е407: Много често го пишат желеобразувател, никога карагенан, а някой път и не го пишат :)
Използването на карагенан в месопреработката доведе до революция в представите за рандемани и качество. На студено, частиците карагенан се диспергират в соловите разтвори без да набъбват. За равномерното им разпределяне в мускулната тъкан се прилагат инжектиране, разбъркване и/или тумблиране. Забележителните им качества се проявяват при термичната обработка - при 60оС и нагоре, когато мускулните бълтъци коагулират и изпускат част от свързаната вода, те жадно поглъщат вода от 30 до 50 пъти от собствената си маса. След охлаждането образуват здрав и гъвкав гел, осигуряващ висок рандеман и отлична консистенция на месния продукт.
Карагенан е общо наименование на група от водноразтворими растителни гуми (високомолекулни полизахариди), извлечени от няколко близки по природа видове червени водорасли от хладните крайбрежни води на северния Атлантически океан до топлите морета на Филипините и Индонезия. В пречистените екстракти се съдържат три основни типа карагенани - каппа, йота и ламбда - различаващи се по химическата си структура, разтворимостта си във вода и качеството на гела.
Търговските препарати под наименованието “карагенан” съдържат и трите структурни типа, но в различни съотношения. Освен това към тях са добавени захари, соли, други растителни гуми - целта е максимално реализиране на специфични технологични цели.
Мнението беше редактирано от Дилян на 20.05.13 15:20.
20.05.13
15:08
казано от Georgi Rakovski на 20.05.13, 15:00:
Който има желание, нека да я спазва тази програма, който не желае - просто да не го прави.
Мисля, че е добре да има такива програми в повече.
Мда, ние просто показваме слабите места на въпросната програма.
За какъв релеф става въпрос, след като това хранене е ориентирано в значителна степен към въглехидратите? ОК, посочил си, че изброеното от теб съдържа 100 g белтъчини, но хайде да видим колко въглехидрати има и къде в крайна сметка се губят мазнините? Не знам за какво е този режим, но балансът между белтъчини, мазнини и въглехидрати трябва да е на съвсем различно място.
Релеф се постига когато телесните мазнини се свалят под определена граница.
С толкова въглехидрати (като % от енергията) - трудна работа.
Не мисля, че ако има повече такива хранителни режими ще е по-добре.
Защото утре някой ще прочете това и ще го приеме за правилно.
Не ти достигат знания за подобни неща, извини ме, но е така.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.13 16:44.
казано от Georgi Rakovski на 20.05.13, 10:53:
тренировките ми бяха по цял ден от 13:00 до 18-19:00 вечер.
;) :D
20.05.13
15:52
казано от Дилян на 20.05.13, 15:07:
И преди да се е появил следващия специалист по Филета и нискомаслени млека които са гъсти като сиринИ нека прочете това и после да търси източник на протеин в шунките или каквито и да е полезни вещества във всичките пилешки пържоли, филета, шунки, варено-пушени, варено-сушени меса и т.н. :)
Е407: Много често го пишат желеобразувател, никога карагенан, а някой път и не го пишат :)
Имах един комшия, който доста години работеше в старите месокомбинати “Родопа” и какви неща ми е разказвал за тия карагенани - от 100 гр месо на 200 без напрежение :) Само със солена вода и въпросната гъба. Но едва ли ви изненадва, че огромна част от нас ядем боклуци - т.е. не можем да си позволим сиренето от 16 лв/кг и затова се търсят по-изгодни варианти.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.13 16:01.
Колкото и пари да дадеш, то просто на пазара няма месо и мляко без “добавки” :)
Моето мнение е, че не трябва да се прекалява с тях в никакъв случай.
Да, но на никой не му дреме за твоето мнение ;)
Да ти кажа чесно и старата ми баба на 88 години ми е казвала, че са вредни.
Страхотен довод :D
Не мисля да коментирам повече този въпрос, всеки сам решава какво да яде.
Да, най-добре недей, защото ставаш смешен. Опитваш се да спориш и да даваш акъл на хора, които са много по-напред от теб като знания и опит.
20.05.13
16:54
А покрай това безпаричие, надали аз съм човека който мога да кажа - “ти яж това”, “ти онова” !
Особено покрай безпаричието да хвърляш храната (жълтъка) е страшен контра аргумент на твоя.Сам се затапваш,бе човек!
Не можел да качва лесно, туй не можел, унуй не можел, това било вредно, онова не било вредно.
По вредно, че дори и опасно ми се вижда да си само 50 кила. Нали, не искам да хейтвам или нещо от сорта но замисли се, те и достатъчно са ти написали хората.
Ела на село при леля да хващаш мотиката и да ядеш по цял ден яйца от домашни кокошки, да ходиш по горите и сам да си отсрелваш дивеча и да видим няма ли да качиш поне едно 10- 15 килограма :D .