Дневникът на Ирина

Темата е заключена.
Прескочи до:
ИИ

25.05.13
23:55

Здравейте!
От 3-4 месеца следя сайта.Страшно много ми харесва и помага,всяка информация,свързана със спорта и храненето,която не ми е ясна, я търся тук.Още в началото исках да си направя дневник,но не бях сигурна дали ще съм постоянно активна тук.Сега се престраших,би ми било интересно и полезно да получа критики и препоръки от хората тук,имам чувството ,че всички сте като едно голямо семейство.
Да разкажа за себе си.Висока съм 167 см,тежа 52 кг,на 21 години.Допреди половин година не харесвах спорта,може би защото никога не съм пробвала да спортувам активно,в училище физическо ми беше най - омразния час.А и никога не бях обръщала внимание на фигурата си,харесвах си я,не съм я поддържала по никакъв начин - смятах че съм природно слаба и си хапвах винаги каквото ми душа иска.Но след като станах студентка и спрях физическата си активност като сервитьорка,каквато бях дълги години,разбрах че нещата не стоят съвсем така :D Набързо качих 8-9 кг и в един момент реших да отслабна  - почнах диета,за 2 месеца достигнах желаните килограми,започнах да се заглеждам в тялото си и да ми идва желанието да го стегна.Тогава започнах да ходя на фитнес,и така вече 5 месеца,това се превърна в мое хоби.В момента вече тренирам и за здраве и тонус,спорта ме кара да се чувствам жива и заредена с енергия.Не съм особено запозната със спорт и хранене,чета информация ,но главно нещата си ги нагласям спрямо моя организъм,следя кое ми влияе добре и зле,обичам да експериментирам :) В момента предпочитам да се храня в някакъв хранителен режим,тъй като така ми е по-лесно да съм стриктна в храната и да не се нахвърлям на вредни храни.
Затова от около 45 дена се храня горе долу на принципа на ултимативната диета публикувана тук.Знам,че не е подходяща за хора без тренировъчен опит,но реших да я пробвам като я променя малко.Пресметнах си ориентировъчно калориите за деня и съотношението между протеин,мазнини и въглехидрати,започнах да си водя записки за приеманите храни и да си пресмятам постоянно калориите.За по лесно консумирам почти еднаква храна.Много ми е приятен този хранителен режим,тренировките ми са  тези : http://www.bb-team.org/workout/4009_sistema-za-reduktzia-na-teglo-kam-ultimativna-dieta-20   ,с лека промяна.
Добавки : доскоро приемах мултивитамини за жени на Now и суроватъчен протеин след тренировка,сега ми свършиха и пак ще си взема.
Резултати - малко чистене на мазнини и лека поява на мускули,главно в ръцете.
Мисля скоро да го поспра,тъй като се препоръчва да се изпълнява до 60 дни и се замислям дали след това да не мина на НВД,тъй като имам много мазнини в корема,той ми е основния проблем.Дори вече не мога да разбера дали са мазнини или вода,не се чувствам добре като приемам повече въглехидрати,веднага се подувам в корема от тях и ми е тежко и некомфортно.Проблем ми е и ,че не мога да откажа солта,затова преминах на калиева сол.

Ето я храната ми за днес :
9.30 - 200 гр кис. мляко 4,5 %, 4 с.л. овесени ядки, 100 гр пълномаслена извара , 2 варени яйца
10.00-11.30 - 3 кафета 2в1 с общо 100 мл мляко към тях
13.00 - 100 гр пил.филе на скара,салата домати и краставици,50 гр извара,1 варено яйце
16.00-16.30 - 50 гр орехи
20.30 - 100 гр пил.филе,салата домати и краставици,50 гр извара,1 варено яйце
И след малко смятам да хапна 100 гр извара и малко орехи.

Ще се радвам,ако изразите мнение относно храненето.Понякога,ако огладнея леко между храненията си хапвам малка шепа орехи,не се оставям гладна :D .Обикновено сладко и чипсове не ми се преяждат,но ако ми се доядат си позволявам един ден в месеца хапване на всякакви вредни храни ,за да не ги сънувам после :D Алкохол консумирам най-много веднъж в седмицата,ако изляза някъде с приятели.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.03.14 15:36.

ИИ

26.05.13
22:13

Нямах особен апетит днес,чувствам се подута от преяждане на сладко и фъстъци покрай бала на братовчедка ми.И алкохол имаше,и кола на корем.2 дена не мога да се оправя :Д
Хапването ми за днес :
закуска: 200 гр кис.мляко 4,5%,4 с.л. овесени ядки,2 варени яйца,100 гр извара всичко смесено
обяд: зелен боб със салата домати и краставици и малко извара
следобедна закуска:малко орехи
вечеря:печено пил.филе със салата домати и краставици,малко извара и 100 гр сирене
И след малко мисля да изляза с приятелка на по биричка.
Не тренирах днес.Вчера правих спринтове.Тези дни съм си в родния град,фитнесът е далеч,утре като се прибера се захващам сериозно с тренировките :Д

ИИ

27.05.13
14:53

Сънят ми снощи беше под всякаква критика,успях да поспя само 30 мин - пихме по 2 бирички с приятелката ми и стана късно...Станах в 4.00,за да си хвана влака за София,мислех във влака да поспя,но беше много студено и не успях.Сега и да легна,няма да мога да заспя,а и имам много за учене.Мислех да правя спинтове днес,но не смятам,че биха били сполучливи заради липсата на енергия.
Яденето ми за днес:
10.00 кофичка кис.мляко 4,5%,4 с.л. овесени ядки,2 варени яйца,50 гр орехи
13.00 кафе с мляко
14.30 пил.филе,салата домати краставици и марула,50 гр извара,1 варено яйце
Ще взема 2 дози fat burner.Смятам да вечерям същото като обяда.И вечерта преди лягане 100 гр извара с малко орехи.
Слънчев и усмихнат ден от мен ! :)

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 27.05.13 14:56.

ИИ

28.05.13
15:14

Тази вечер успях да си поспя - цели 8 часа (sun).Ако ми остане време ще потренирам във фитнеса,ако не-ще направя спринтове на игрището :)
Храната ми за днес:
9.30 - 200 гр кис.мляко 4.5%, 4с.л.овесени ядки,100 гр извара,2 яйца
10.00 - кафе с мляко
13.30 - 150 гр пъстърва на скара,салата зеле,100 гр боб чорба
14.30 - кафе с мляко
18.00 - малко орехи
20.30 - 3 варени яйца,салата домати краставици и марула,100 гр извара
преди лягане - 100 гр извара и малко орехи

Тези дни се чувствам много некомфортно и подута,не мога да вляза в ритъм с храната.Хвана ме яд,че хапнах боб,още повече ме поду.Знаете ли бърз начин за дехидратиране или как да премахна подуването на корема от безалкохолните и бирите от последните дни?Имам чувството,че постоянно ми се тресе коремът,винаги задържам много вода в тази област,а и кожата ми там е отпусната и лесно се  разтяга :D

До десетина дни мисля да започна НВД. И тъй като протеинът ми свърши,а и мултивитамини не приемам 1 месец вече,мисля да си ги поръчам сега и направо заедно с тях и добавките към НВД.Искам да попитам какво мислите за глутамина към НВД,доколкото разбрах помага да се задържат мускулите,а на мен това ми е целта - да не изчезнат.Задължително ли е да го ползвам и ако да,на коя фирма смятате,че е най подходящ, или BCAA е по добре?
Мисля да си взема следните добавки към НВД-то : суроватъчен протеин изолат,мултивитамини на NOW,рибено масло на NOW,глутамин,fat burner.Достатъчни ли са тези добавки,да си взема ли още някаква,или някоя е излишна?
Много усмивки и хубав ден :) :) :) :) :)

ИИ

28.05.13
20:55

Така...ходих да спринтирам преди малко.Но не се изпотих така обилно както друг път,друг път направо вода тече от мен.Стана ми лошо,зави ми се леко свят,заболя ме главата - както обикновено,затова смятам че изпълнявам правилно спринтовете,но защо така не се изпотих...Ето как ги правя :

Първо загрявам 3-4 минути с бавно бягане,после правя 6 спринта с най-бързо бягане,които траят 8-10 сек,като между тях вървя 50-60 сек бавно.После бягам бавно 3 мин.После правя отново 6 спринта по същия начин,бягам бавно 3 мин и отново 6 спринта.Накрая 3 мин вървене.Общо 18 спринта за 30-35 мин.

Как мислите,дали ги изпълнявам правилно?

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 28.05.13 22:35.

Здравей! Поздравления за дневника !
Според мен и в момента диетата ти е ниска на въгл.,изключвайки млякото и донякъде изварата, където има лактоза(млечна захар) и 50 грама овес. Тези от зеленчуците са “празни”-тях не ги броя.
Изглеждаш много добре,а проблема в долната част на корема, ще го решиш с времето.Продължавай да си постоянна и повече воля покрай балове и празненства, че две лоши хранения и сериозно трениращ веднага замазнява и подпухва.
Другото, което ми прави впечатление в хрананта е високия процент на мазнини. 4-5 цели яйца са малко в повече, опитай с 1-2 максимум.Изварата каза,че е пълномаслена,млякото е 4,5%. И в момента си на НВД, с завишен прием на мазнини.Не знам как се чувстваш(в смисъл яде ли ти се още,освен приетото,в тренировъчните  дни), но една НВД може да забави метаболизма ти, ако се натоварваш стабилно и е “нож с две остриета”. А един разбит метаболизъм е лошо нещо. Ако я започваш си направи хубав разчет на това колко калории трябва да приемаш.И не я следвай много продължително, че повече ще ти навреди отколкото да ти помогне.
Организма е природно изграден да използва въгл. за енергия,това не трябва да се забравя.
Съвет от мен е да намалиш жълтъците до 1-2,млякото не повече от 2%, изварата-обезмаслена.Орехите са супер решение-те са много калорични и имат доста мазнини.Може да добавиш още малко чист протеин-яйчени белтъци,филе(пилешко).
Добавките не мога да ги коментирам, защото не съм ползвал и не знам как действат наистина, но ако искаш да задържаш мускули-те се изграждат от белтъци(протеини—->аминокиселини(BCAA,глутамин). Продуктите на NOW са качествени и имат една от най-високите цени. Само да не залитнеш в крайността с много мускули,ако това разбира се не е целта ти.
Спринтовете са супер тренировка,правиш ги добре.След време увеличи интензивността(намали времето, в което вървиш от 50-60 сек на 30-40 сек. В крайна сметка се опитай да извършиш същия обем работа за по-малко време).Те  са основно средство за засилване на метаболизма и горенето на повече калории.Поздравления за решението да ги включиш.
Изказах мое мнение и може да не съгласиш с него. Най-доброто решение е в теб. Всеки организъм е различен. Най-важното е постоянството и бягството от крайности,както в храната, така и в тренировката.Успех!

Мнението беше редактирано от Мирослав Марков на 29.05.13 10:40.

29.05.13
10:46

казано от Мирослав Марков на 29.05.13, 10:40:

Само да не залитнеш в крайността с много мускули,ако това разбира се не е целта ти.

Тя и да иска да залитне, няма как да се получи да има МНОГО мускули.
Нищо лично, реших да коментирам, защото е четен форум и на хората (жените) трябва да им е ясно, че тренировките независимо дали с тежести или без, НЯМА как да те направят мъж или да изградят същата мускулна маса.
Единственият начин е да ти се променят значително нивата на определени хормони, което НЯМА как да стане с добавки, храна или тренировки.
Успех и от мен! Много добре изглеждаш между другото. ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 29.05.13 10:47.

ИИ

29.05.13
17:25

Здравейте!
Благодаря ви за милите думи и за коментарите ви :)
Гледам да не залитам много към лошото хранене,но на всеки понякога му се приисква да си похапне,каквото си поиска,при мен се получава най много веднъж месечно,в останалите дни съм много стриктна.
Днес вече май започнах да влизам в час,прибра ми се коремът,може да е от спринтовете вчера :)
Последните 4-5 дни наистина се храня на принципа на НВД,ползвам я за пречистване от преяждането,иначе утре си преминавам пак към ултимативната диета.
Иначе храненето ми тези дни е на базата пресметнати калории- протеин/мазнини/въглехидрати за НВД(само зехтинът съм изключила),затова съм включила повечко мазнини.Ползвам НВД за пречистване,тъй като съм забелязала ,че липсата на мазнини,не ми влияе добре,нямам енергия,лошо ми е,значително усещам забавяне на храносмилането.

Относно мускулите искам да ги запазя и да оформя още.Да си призная доволна съм как са се оформили засега,тренирам с тежести само от месец - струва ми се ,че бързо почнаха да се оформят.:D Преди това 3-4 месеца няколко пъти седмично тренирах само ръцете с гирички от 2 кг.Всъщност не знам дали е бързо - но се оформиха бицепс и трицепс,мускул в долната част на ръката(до 1-2 дена след тренировка се появяват и 1-2 вени там :D),мускул отпред и отзад на бедрото(трябва да взема да им науча имената :D).Та затова се амбицирах да изкарам още.

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 29.05.13 18:29.

ИИ

30.05.13
13:40

Храната за днес :
закуска : 2 варени яйца,2 с.л. овес,100 гр израва - Половината я изядох,че нямах време,другата половина ще я хапна по -късно,напр след тренировка.
обяд: 150 гр риба,салата зеле и 4 с.л. супа топчета , кафе с мляко
вечеря : 100 гр пил.филе,салата домати краставици и марула,50 гр извара,яйце
преди лягане:100 гр извара

По късно ще публикувам и тренировката ми за днес.

ИИ

30.05.13
21:51

Ето ми я тренировката от преди малко,не съм наясно съвсем с имената на упражненията,затова ще я опиша малко по мой си начин.

ТРЕНИРОВКА: - 5 цикъла

12х Повдигане на щанга от тилен лег - 20кг
12х Придърпване на вертикален скрипец - 25кг
15х Пълен клек с дъмбели,раменен разкрач 7,5 кг или 5 кг
20х V-преса  http://www.bb-team.org/exercise/1627_v-presa
10х Бицепсово сгъване,права с щанга,раменен хват -15кг
12х Едно упр,в което си движа ръцете и напрягам мускулите между гърдите - 15кг
12х Упр. за трицепс,хванала съм 2 въжета - 20кг

Тренировката ми е кръгова,упражненията в един цикъл са подредени по този начин,общо направих 5 цикъла.Има малка промяна на килограмите в началото и в края на тренировката.Супер ми се отрази :)

ИИ

31.05.13
14:18

закуска: 2 яйца,100 гр извара,2 с.л. овес,100 гр сушеница
обяд:120 гр скумрия на скара,салата зеле,100 гр боб чорба
вечеря:100 гр пил.филе,салата домати краставици марула,яйце
преди лягане:извара
Общо 3 кафета с мляко
Днес храната пълна ПАРОДИЯ!
Денят ми трябваше да е беден на въглехидрати и мазнини,но в един момент изключих и си хапнах риба.
Цел: въгл:40 гр, мазнини:40 гр калории:1200
Постигнато: въгл :около 60, мазнини:около 60, калории:1300

ИИ

31.05.13
22:48

Имам въпрос към вас :)

Днес докато си правих мъртва тяга във фитнеса,едно момиче(което тренира от 3 години) като ме видя каза,че това е мъжко упражнение и че няма да ставам културистка,изобщо да не го правя.Също ми каза ,че съм много развита ,за да правя упражнения с толкова много килограми,да ги намаля и увелича повторенията.

Вие какво мислите?По принцип съм на мнението,че няма разграничения-мъжки и женски упражнения,но съм неука в тренирането и най малкото нещо,което ми кажат ме разколебава,а и като гледам с каква бързина качих мускули и си разширих рамената взе ,че наистина ме хвана страх да не придобия мъжка структура.
Дори един приятел ми сподели ,че не ми стоят добре бюстиетата ,а само потниците,защото съм станала по груба в раменете... :(
Обърках се съвсем :(

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 31.05.13 22:49.

31.05.13
23:23

Здравей, отскоро съм във форума и предварително се извинявам, ако говоря глупости, но дилемите ти са ми доста познати :D
За тягата: аз ходя на групови тренировки (BodyPump) от доста време. Както при повечето курсове, аудиторията е предимно дамска. Досега във всичките им хореографии (те се сменят на 3 месеца) винаги има мъртва тяга с щанга (надявам се, че за това упражнение питаш) в частта за гръб. Така че си правя извода, че упражнението е достатъчно женско :D
За мъжката мускулатура: тук нищо не мога да кажа, освен да цитирам, каквото се пише в статиите, че жени не могат да развият мъжка мускулатура, но това е въпрос на много субективно мнение, каква е тази мъжка мускулатура на жена.
Което ме води до:
този твоя приятел: всичко е въпрос на вкус. Ти харесваш ли се в потници и бюстиета, като са ти по-оформени ръцете и рамената?

01.06.13
08:43

Здравей,
и аз тези неща - за малки тежести и много повторения( да съм можела да направя по 20) го слушам отдавна - от инструктора в залата където сега ходя и от друг човек с диплома за инструктор от НСА.  Но да ти кажа, освен върху психиката ми (недоволство и разочарование)нямаше друг ефект. И тогава ми казваха (и още казват)- сигурно много ядеш ! Тежкото не било за мен.

Преди 15 години в първата зала където ходех инструкторката( бивша състезателка по културизъм)  ме насърчаваше към тежестите, правех до половин час кростренажор също, но не и пътека. Е, резултатите бяха по-добри, задника ми видимо се беше свил, макар да не бях слаба.
В последните години бягането направи чудеса за долната част от тялото ми.
А, скоро пих кафе с един познат и той се потресе, че бих искала да правя суинг с 16 кг., а аз се потресох, че той прави повдигане на ръцете встрани (за рамене) с 2 кг.!  Всеки има право да реши за себе си.

01.06.13
13:45

казано от Ирина Иванова на 31.05.13, 22:48:

Имам въпрос към вас :)

Днес докато си правих мъртва тяга във фитнеса,едно момиче(което тренира от 3 години) като ме видя каза,че това е мъжко упражнение и че няма да ставам културистка,изобщо да не го правя.

Брей за 3 години не и е дошъл акъла :D.Тягата ти е направо задължителна :)

ИИ

02.06.13
12:45

Благодаря ви за отговорите!
Смятам да тренирам така както за мен си ги усещам нещата,така както виждам ,че ми се получават,в крайна сметка всеки има различно мнение за нещата :)

01.05.
Предната вечер излизах с компания на бар :) Изпих 5 бири,изпуших прекалено много цигари,толкова ,че на сутринта ми беше лошо и ми се гадеше.Затова храната беше много зле,исках да се заредя с енергия,защото направо треперех.
закуска: 3 бъркани яйца с 150 гр извара
обяд: 25 гр. шоколад,60 гр бадеми, 5 големи бисквити с шоколад между тях,20 гр чипс
следобед: 1 Shark
вечеря: свинска пържола със салата,50 гр уиски с кола

02.06.13
12:57

Тези 5 бири от по 330 или 500мл. са :D

ИИ

02.06.13
13:10

500 мл. :D

02.06.13
13:30

казано от Ирина Иванова на 02.06.13, 12:45:

Благодаря ви за отговорите!
Смятам да тренирам така както за мен си ги усещам нещата,така както виждам ,че ми се получават,в крайна сметка всеки има различно мнение за нещата :)

01.05.
Предната вечер излизах с компания на бар :) Изпих 5 бири,изпуших прекалено много цигари,толкова ,че на сутринта ми беше лошо и ми се гадеше.Затова храната беше много зле,исках да се заредя с енергия,защото направо треперех.
закуска: 3 бъркани яйца с 150 гр извара
обяд: 25 гр. шоколад,60 гр бадеми, 5 големи бисквити с шоколад между тях,20 гр чипс
следобед: 1 Shark
вечеря: свинска пържола със салата,50 гр уиски с кола

Интересно чистене на мазнини с бири, бисквити и чипс. :D

Да не се готвиш за промоцията на Каменица? :D

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 02.06.13 13:33.

ИИ

02.06.13
13:35

Биричка си позволявам веднъж седмично,покрай забавленията няма как да я избегна :D,а за бисквитките и чипса се почувствах виновна :D Но много лошо ми беше :D

ИИ

02.06.13
13:36

Каменицата не я харесвам,предпочитам Ариана :D

ИИ

02.06.13
21:55

Храната за днес:
закуска: 200 гр кис.мляко,2 с.л. овес,2 яйца
обяд: 100 гр пил.филе,салата,50 гр извара,2 яйца
следобед:2 кафета с мляко
вечеря: 100 гр пил.филе,салата,50 гр извара,1 яйце
преди лягане:извара с орехи

Тренировка:
Спринтове

ИИ

03.06.13
12:13

Въпрос :)
Не знам дали тук е правилното място да задам този въпрос.Малко ми е неудобно да го задам ,но срам не срам-свързан е със здравето ми,ще го задам .След всяка тренировка(независимо каква е) с тежести ми се “напомпва” най-долната част на корема и значително ми се уголемяват и пълнят с кръв половите органи.Това продължава горе долу 1 ден,понякога и повече.Още по значително се забелязва след коремни преси.Искам да попитам случвало ли се е на някой,нормално ли е и излишно ли се притеснявам?
Извинявам се ,ако въпросът ми не е бил на място.

03.06.13
14:25

Имаше стар виц за художника който попреглеждал млада мацка, попреглеждал я, пък накрая я посъветвал да се качи на горния етаж, щото гинеколога живеел там :-))

ИИ

03.06.13
14:28

Имаш предвид да отида на гинеколог ли?

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 03.06.13 14:30.

03.06.13
14:29

казано от Ирина Иванова на 03.06.13, 14:28:

Съжалявам,но не схванах връзката между въпроса ми и вица :D

Много е пряка всъщност... :) Тук във форума доста хора биха те прегледали на драго сърце, но малко могат да ти дадат адекватен съвет по темата. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.13 14:29.

03.06.13
14:32

Не се занимавал с глупости, щом измененията стоят повече от ден, записвай си час, вечерта тренирай и сутринта на бегом да те види специалист. И внимавай с етажа :-))))))
P.S. За задържането на измененията повече от ден имам предвид, че не е проблем да успее да ги види специалистът.

Мнението беше редактирано от StefanR на 03.06.13 14:48.

03.06.13
14:34

казано от StefanR на 03.06.13, 14:32:

Не се занимавал с глупости, щом измененията стоят повече от ден, записвай си час, вечерта тренирай и сутринта на бегом да те види специалист. И внимавай с етажа :-))))))

Може пък да е нормално, знам ли? Дай да не се занимаваме ние с теб с темата, ами да си каже мнението някой потребител с... подходящо оборудване, за да има все пак личен опит.

ИИ

03.06.13
14:43

Благодаря ви за мнението,и аз си мисля,че най - добре на гинеколог да отида,но викам да питам първо тук,че може да е нормално,или ако се е случвало и на някой друг...

ИИ

03.06.13
20:57

Храната
Същата като вчера. + 70 гр сирене + малко бира

Тренировка
5х15 Повдигане на крака на стенд
5х15 V-преса
4х20 коремни преси с 2 гири по 3 кг
4х20 коремни преси встрани с 2 гири по 2 кг
4х15 повдигане на краката от лежанка
4х15 тренажор за корем - 30 кг

Веднага след това - спринтове.Доволна съм - намалих времето им за изпълнение,без да намалям броя спинтове,както ме беше посъветвал Мирослав - от 29-30 мин  на 24-25 мин.Много добре ме натовариха - хем по бързо ги направих,хем повечко ме изпотиха от друг път :)

Добавки: протеин и fat burner.

Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 04.06.13 00:40.

03.06.13
21:20

Каква е причината за такава брутална тренировка за корем?

ИИ

03.06.13
21:23

Брутална ли е?Защо мислиш така?Даже днес я понамалих,обикновено правя по 5 серии от всяко упражнение.

03.06.13
21:54

казано от Ирина Иванова на 03.06.13, 21:23:

Брутална ли е?Защо мислиш така?Даже днес я понамалих,обикновено правя по 5 серии от всяко упражнение.

Не ми отговори?Каква е целта на такъв обем,а пък и в отделен ден?

ИИ

03.06.13
22:09

Коремът ми е най-проблемната зона,затова го натоварвам повечко.Знам ,че корем се оправя главно с подходяща храна,но виждам ,че има резултат от повечко тренировки,а и после 2 дена имам мускулна треска.

03.06.13
22:31

Ясно нямаш си на престава какво правиш :).

ИИ

03.06.13
22:33

Приемам критики,незнаеща съм :D .Би ли ми обяснил къде греша и как е по добре да ги правя?

03.06.13
22:36

Коремът (плочките , фаянса ) е като всеки друг мускул иска си тежест , за да се развива . Намали повторенията , добави тежест и прави многоставни упражнения , защото главната цел на корема е да държи тялото изправено .

ИИ

03.06.13
22:40

Ами коремните преси ги правя с 6 кг,понякога и с 8 кг.Колко още тежест да добавя?Тези ме натоварват достатъчно.

03.06.13
22:41

казано от Стоян на 03.06.13, 22:36:

защото главната цел на корема е да държи тялото изправено .

Всъщност не е така - най-накратко казано, правият коремен мускул привежда торса, косите го усукват, напречните защитават поясната част на гръбнака и всички заедно предпазват вътрешните органи. ;)
ПП: Момичето може да си няма представа какво прави, но вие имате още по-малко относно причината за проблемите и, а давате съевти. (tmi)

Мнението беше редактирано от Margi на 03.06.13 22:44.

казано от Маргарита Манева на 03.06.13, 22:41:

казано от Стоян на 03.06.13, 22:36:

защото главната цел на корема е да държи тялото изправено .

Всъщност не е така - най-накратко казано, правият коремен мускул привежда торса, косите го усукват, напречните защитават поясната част на гръбнака и всички заедно предпазват вътрешните органи. ;)

И както се казваше в една реклама “А за всичко останало, имате гръбначен стълб” :D

Извинявам се за офтопика (giggle)

03.06.13
23:16

казано от Маргарита Манева на 03.06.13, 22:41:

ПП: Момичето може да си няма представа какво прави, но вие имате още по-малко относно причината за проблемите и, а давате съевти. (tmi)

Абе аз на два пъти се опитах да разбера проблемите,но не можах.За това заключих,че и тя не знае.Съвети не съм давал ;-).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1