Отслабване / дали е добра програмата?

Прескочи до:

26.05.13
15:03

Добър ден!
Реших да споделя с вас програмата,която изготвих и да ми кажете дали е добре, какво да добавя, какво да премахна и т.н!
Аз съм момче, на 15 години съм и тежа над 120 килограма. Със сигурност сърцето ми е затлъстяло, но искам да се променя!
Казах си “край”, дотук със сладките работи и други видове мазнини, но проблема е там, че не мога просто.. Отказвам се точно, когато започна.. Не знам защо, воля ли нямам, какво нямам..
Както и да е. Реших да започна сериозно да се занимавам и си изготвих една програма:
Сутрин:
Събуждам се рано сутринта към 6:30, не ям нищо и си правя сок от лимон и вода. Малко лимон и много вода, около 0,6L бутилка със вода.
Тръгвам да тичам 20 минути и след това правя 3 серии по 40 пъти скачане на въже, след това ям овесени ядки с кисело мляко и почивам.

На обяд:
14 часа на обяд правя 3 серии по 20 коремни преси, преди да замина за фитнеса.
Когато тренирам пак пия сок от лимон и вода, тренирам 2 и/или 3 часа във фитнеса.
Там правя 30 минути на велоергометъра ,след това 20-30 минути на тичащата пътека и си почивам от 1 до 2 минути. Тренирам един ден за гръб, друг ден за корем.
Ако искате да ви кажа какви са тренировките, които правя може да пишете в темата.

Ако огладнея следобяд ям плодове като ябълка, банан или портокал.

Вечеря:
20 часа ям салата от домати, краставици и сирене, преди това тичам 20 минути и пак правя 3 серии по 20 коремни преси.
Това го правя 6 дена в седмицата, а в Неделя си почивам.

Е какво мислите? Дали ще мога да постигна нещо за няколко месеца? Бях чел, че една жена яла овесени ядки 1-2 месеца и свалила около 30 килограма, дали и аз бих постигнал нещо такова?

26.05.13
16:39

И как така няма да закусваш? Ще пиеш вода с лимон след като тялото ти цяла вечер е гладувало? Спри, това което си написал е много сбъркано!
Най важното при една диета е да ядеш и да се задоволяваш с храната и да не мислиш за боклуци (шоколади,киндери миндери и т.н.).
Съветвам ти да прочетеш МНОГО ДОБРЕ ТАЗИ ТЕМА http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063.
Изчисли си BMR ( колко калории гори тялото ти без да правиш нищо ) и след това си изчисли КБ -то (калориен дефицит).
Тялото ти отслабва само ако си в дефицит!
Промени това меню не става..няма да се чувстваш и ти самия добре с него и ще ти е много трудно повярвай ми!
Започни НВД, намали въглехидратите, увеличи мазнините и се храни с белтъчини.
Източници на пълноценен  протеин:  Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко.

Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста),  ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др.

Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др.

Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др.

Искам да добавя ,че плодовете са въглехидрати и не бива да ги употребяваш! Направи съботния ти ден презареждащ в които увеличи въглехидратите до 3.5 гр./кг.
Тренирай 3 пъти в седмицата по повече силови и по-малко кардио (20 максимум 30 минути).
Яш много извара (100 гр. са ти 20 протейн) главно вечер.
Яш си да си в дефицит, но в никакъв случай недей гладува.
Какво да премахнеш? Ами то няма нищо в нея :D :D.
Сладки работи и други видове МАЗНИНИ? Че те мазнините са много полезни...много грешна представа имаш трябва да почетеш малко.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 26.05.13 18:54.

26.05.13
18:24

Малък си още и поради това не си запознат добре с цялата тази работа- което е нормално.
Според мен по добре се консултирайте с вашите с някой лекар диетолог. Защото без да се обиждаш но за 15 годишен да тежи 120кг. ми се вижда прекалено.
Това което си го описал като начин на хранене и трениране е жестоко (в буквалният смисъл на думата). Само ще си навредиш ако спазваш всичко това.

26.05.13
18:56

С твоето тегло трябва да ядеш МИНИМУМ 5 пъти в малки количества за да си забързаш метаболизма..
Да не говорим ,че е невъзможно да се спазва това..то е чисто изтезаване.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 26.05.13 19:00.

26.05.13
19:10

Ами да ви кажа честно, объркан съм и дори не знам какво да правя.
Това лято няма да ходя на плаж, нито на басейн все пак се срамувам да изляза, защото 97% от хората, които ходят на фитнес маниаци, пък сигурно ще ми се подиграват. Не знам просто какво да правя, а какво мислите, за тази програма и дали ще ми навреди? Все пак може да добавя и малко сирене, кисело мляко и най-различни плодове, а след тренировка във фитнеса мога да добавя и пресен сок от портокали, банани и ябълка?

26.05.13
19:29

Първо трябва с свикнеш с мисълта, че бърз/вълшебен път за решаване на проблема НЯМА. Каквото и да започнеш да правиш ще са ти необходими дисциплина и постоянство. Една жена яла нещо си, друг мъж не ял изобщо - това го пиши в графа градски легенди или още по-добре го забрави.

Ако имаш нормален хранителен и тренировъчен режим, ще имаш и резултати. При всички случаи ще ти бъдат необходими обаче доста месеци (или повече от година). За сметка на това ще можеш да разчиташ на стабилен във времето резултат. Така както си тръгнал да се изтезаваш най-много да си навредиш още.

Ако обаче си тръгнал да търсиш решение от типа “7 бързи стъпки към....”, “да изваем тяло за 3 седмици”, ” как свалих 50 килограма за 3 месеца....” и прочие дивотии, отсега да ти кажа, че няма да стане.

26.05.13
19:39

Аз ти предлагам да откриеш нова страница в твоята хранителна история.
От днес забрави за боклуците и започни да се храниш здравословно. Винаги ще можеш да изядеш 1 шоколад ,но не през първите ти месеци и не трябва да ти става навик.
Вкусното не е вредно, но просто ти ядеш вредни и вкусни храни.
На мен ми трябваше повече от години да се оправя и аз бях със наднормено тегло. Ясно е ,че много неща са до ген, но с много труд всичко се постига.
Започни НВД режима и си го спазвай. Не бързай няма за къде! Лека по лека ще постигнеш желаните резултати, но не бива да си много надъхан и да се палиш бързо..на хора като теб им трябва мотивация. Не се отказвай просто и аз много пъти съм се отчайвал ,но важното е да имаш хора които да са с теб и да те подкрепят.
Пожелавам ти да успееш с това което искаш и най-вече да си жив и здрав.
Поздрави ;)

26.05.13
19:43

Благодаря за отговорите!!
Имам въпрос, не съм много добре започнат с НВД, прочетох тук таме, ала нищо не разбрах..
Моля да ми обясните какво се прави, как се спазва и т.н, благодаря!

26.05.13
19:52

НВД - НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНА ДИЕТА
Е добре де пратих ти онзи линк там е написано всичко адски добре..
И все пак с по-прости думи..
- Въглехидратите се намаляват ( и плодовете са въглехидрати )
- Увеличават се мазнините (полезните мазнини)
- Храниш се с храни които съдържат протеини (белтъчини)
- Консумираш фибри ( домат, краставица, зеле, маруля и т.н. )..

Прочети онази тема която съм ти дал..

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 26.05.13 19:56.

26.05.13
21:03

Сутрин:
6:30 - Ставам сутринта, пия вода с лимон и изяждам един плод, след това тичам 20 минути, правя 3 серии по 40 скоча на въже, 2 серии по 15 коремни преси. След всичко това изяждам една малка купичка овесени ядки с кисело или прясно мляко.

10:30 изяждам един плод.

Обяд:
13:30 - Изяждам една салата или ориз, варено месо, боб, грах или леща.

14:30 Един плод, преди тренировка.

- По време на тренировката, пия вода с лимон.
- Един ден във фитнеса, тренирам за гръб, друг ден за корем.
- 6 пъти в седмицата.

Вечеря:
18:00 - Пия един пресен сок със смесени плодове, които ще разбия с миксера.

19:00 - Тичам 20 минути, правя 3 серии по 40 скоча на въже, 2 серии по 15 коремни преси.

20:00 - Вечерям една салата или ориз, варено месо, боб, грах или леща.

И след това, ако оглaднея по един плод само.

В този сайт, които е показа в темата, ми изписва, че BMR-то е You have a BMR of 2526.5.
Но не знам, не разбрах много добре темата..
Е, какво мислите за тази програма?

26.05.13
21:18

казано от Жоро Павлов на 26.05.13, 21:03:

Сутрин:
6:30 - Ставам сутринта, пия вода с лимон и изяждам един плод, след това тичам 20 минути, правя 3 серии по 40 скоча на въже, 2 серии по 15 коремни преси. След всичко това изяждам една малка купичка овесени ядки с кисело или прясно мляко.

10:30 изяждам един плод.

Обяд:
13:30 - Изяждам една салата или ориз, варено месо, боб, грах или леща.

14:30 Един плод, преди тренировка.

- По време на тренировката, пия вода с лимон.
- Един ден във фитнеса, тренирам за гръб, друг ден за корем.
- 6 пъти в седмицата.

Вечеря:
18:00 - Пия един пресен сок със смесени плодове, които ще разбия с миксера.

19:00 - Тичам 20 минути, правя 3 серии по 40 скоча на въже, 2 серии по 15 коремни преси.

20:00 - Вечерям една салата или ориз, варено месо, боб, грах или леща.

И след това, ако оглaднея по един плод само.

В този сайт, които е показа в темата, ми изписва, че BMR-то е You have a BMR of 2526.5.
Но не знам, не разбрах много добре темата..
Е, какво мислите за тази програма?

Прекалено много въглехидрати, почти никакви мазнини.

26.05.13
21:26

Защо тренираш само гръб и корем? Тренирай цялото тяло с тежести. Сутрин или след тренировката с тежести тичай 20 минути. За закуска ти трябва добър източник на белтъчини. Добър вариант са яйцата - от тях ще си набавиш необходимото количество белтъчини и мазнини за сутринта. Към тях можеш да добавиш бучка сирене. Няма да е зле и един грейпфрут. На обяд хапни стабилно - месо и източник на въглехидрати (ориз, картофи и др.). Виждам, че тренираш следобяд. Изчакай поне 2 часа след като си се нахранил и след това тренирай. След тренировката хапни източник на въглехидрати - банан, ориз, овесени ядки и източник на белтъчини - протеинов шейк, месо или каквото имаш. Мисля, че е най-добре въглехидратите да са разпределени в две хранения - преди и след тренировка, като това в твоя случай са обяд и след тренировка. За вечеря е добре да хапнеш месо или риба със салата, към която можеш да добавиш зехтин. Преди лягане също няма да е зле да хапваш. 2-3 яйца или около 200 грама извара с шепа бадеми. Много е важно всяко хранене да има добър източник на белтъчини (месо, риба, яйца, млечни продукти). Не избягвай мазнините, но и не прекалявай с тях.

26.05.13
21:56

Ами не мислите ли, че това са много мазнини? Аз искам бързо да сваля килограмите, че искам да впечатля едно момиче, което ми хареса, сещате се :)

26.05.13
21:58

казано от Жоро Павлов на 26.05.13, 21:56:

Аз искам бързо да сваля килограмите, че искам да впечатля едно момиче, което ми хареса, сещате се :)

В това няма нищо лошо, но ако разчиташ само на външност, за да я впечатлиш... тъжно. :)

26.05.13
22:07

Ами не мислите ли, че това са много мазнини? Аз искам бързо да сваля килограмите, че искам да впечатля едно момиче, което ми хареса, сещате се :)

От мазните се отслабва най-бъзро (като изключим транс)

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 26.05.13 22:07.

26.05.13
22:07

Мазнините, въглехидратите и белтъчините играят важна роля в метаболизма и без тях не можем. В правилни съотношения ще ти донесат желаните резултати. Не трябва да бързаш толкова много със свалянето на килограми. Около 4-5 килограма на месец е оптималният вариант според мен. Прочети внимателно статиите и темите за хранене и си състави хранителен режим. Виж как ти се отразява за месец-два и прецени трябва ли да коригираш нещо. Наблягай на силовите тренировки и прави кардио. Движи се винаги когато имаш възможност. Пожелавам ти успех с момичето. :)

26.05.13
22:37

Колко си висок на тези 120 кг? И как с такова хранене ще тренираш триразово, 6 дни в седмицата, като във фитнеса ще си 2-3 часа? Така ще можеш да тренираш като станеш професионален спортист. Тренирай 3-4 пъти седмично, по максимум 1 час в залата, интензивна тренировка с тежести за цялото тяло, като наблягаш на краката. Коремните преси са напълно излишни на този етап, за храненето вече ти казаха достатъчно. Моя съвет е да си намериш професионален треньор, който да изготви програма и хранителен режим. Има доста такива в този сайт. Не очаквай бързи резултати, а момичето може да го впечатлиш с волята си за успех, мотивация и характер.

Мнението беше редактирано от Anthony на 26.05.13 22:39.

26.05.13
22:46

искам да впечатля едно момиче, което ми хареса, сещате се :)

Изгубена кауза,горепосочените индивиди  се интересуват от съвсем други неща.....
Тренирай усърдно и направи нещо за себе си.Ако си мислиш,че ще искараш плочките за 1 месец....объркал си се много.Нещата стават постепенно,дори 2 кг месечно да сваляш-това не е малко,в дългосрочен план това прави 25кг годишно...И е къде по-здравословно.

Мнението беше редактирано от Кинкенофрен на 26.05.13 22:46.

26.05.13
23:13

Брат пратих ти темата, има и друга тема маркирана като важна..малко се порови не може всичко на готово.
Как така от мазнините ще дебелееш?
Та мазнините са ти енергията, а от въглехидратите идва проблема.
Меню -то ти без да се обиждаш не става..
Как ще тренираш толкова много та т’ва Арнолд Шварценегер не го е правил.
Какви са тия плодове.. По-горе ти казах ,че това са въглехидрати.
Ето ти едно примерно меню:
Сутрин: ПРОТЕЙН И ВЪГЛЕХИДРАТ
Преди обяд: МАЗНИНИ И ПРОТЕЙН
Обяд: ПРОТЕЙН, ФИБРИ И МАЗНИНИ
Следобед: ПРОТЕЙН в дни без трен. и ПРОТЕЙН И ВЪГЛ. в дни с трен
Вечер: ПРОТЕЙН, ФИБРИ И МАЗНИНИ

26.05.13
23:17

И разкарай това СУПЕР мюсли.

26.05.13
23:48

Висок съм 1,70+.
Утре ще Ви опиша как ми е минал деня :)

27.05.13
00:04

Ама братле не го спазвай това бе човек.. колко от нас трябва да ти го кажем?
А ти ако след утрешния ден оцелееш те признавам за спартански войн :D .

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 27.05.13 00:24.

27.05.13
00:35

Както казва Грег Плит скъсай си задника от тренировки. Даже ако искаш прави и по 3000 лицеви на ден, супер ще е (сериозен съм). Колкото повече толкова по-добре :D

27.05.13
14:11

Благодаря за коментарите!!
Днес е първият ден, до сега съм изял:

Сутрин 6:50 една малка купичка с овесени ядки.
09:10 междучасие - скачах на въже, колкото мога.
10:00 в училище изядох една зелена ябълка.
13:50 - Прибрах се, хапнах ориз със салата от домати, краставици и сирене, с малко зехтин, а сега си хапвам плодове и след 1 час заминавам за тренировка.
EDIT: Изядох и едно малко кебапче :D

Мнението беше редактирано от Жоро Павлов на 27.05.13 14:11.

27.05.13
14:20

Не виждам почти никакви белтъчини, ако въобще броим тези две малки бучки сирене. Към обяда да беше добавил месо. В закуската яйца вместо овеса. Едно от най-важните неща е във всяко хранене да има качествен източник на белтъчини, което мисля, че го споменах и в по-горен коментар. По-просто казано - всяко ядене да има една от следните храни: яйца, риба, млечни продукти, месо или протеинов шейк...

27.05.13
15:53

Т’ва сиренце дали 10 протеин има в него...:D
Пак си знаеш твоето..ми аз се опитах да ти помогна до тук съм.

27.05.13
17:21

казано от Иво Савов на 26.05.13, 21:26:

За закуска ти трябва добър източник на белтъчини. Добър вариант са яйцата - от тях ще си набавиш необходимото количество белтъчини и мазнини за сутринта. Към тях можеш да добавиш бучка сирене. Няма да е зле и един грейпфрут. На обяд хапни стабилно - месо и източник на въглехидрати (ориз, картофи и др.). Виждам, че тренираш следобяд. Изчакай поне 2 часа след като си се нахранил и след това тренирай. След тренировката хапни източник на въглехидрати - банан, ориз, овесени ядки и източник на белтъчини - протеинов шейк, месо или каквото имаш. Мисля, че е най-добре въглехидратите да са разпределени в две хранения - преди и след тренировка, като това в твоя случай са обяд и след тренировка. За вечеря е добре да хапнеш месо или риба със салата, към която можеш да добавиш зехтин. Преди лягане също няма да е зле да хапваш. 2-3 яйца или около 200 грама извара с шепа бадеми. Много е важно всяко хранене да има добър източник на белтъчини (месо, риба, яйца, млечни продукти). Не избягвай мазнините, но и не прекалявай с тях.

Ето в този коментар съм ти дал пример как да се храниш.

27.05.13
18:44

Явно момчето твърдо си е наумило, че трябва да яде основно овесени ядки.

27.05.13
18:47

Благодаря отново!
А дали има проблем, ако сутринта ям овесени ядки с кисело мляко, защото ставам в 6:40, а докато се оправя става 6:55, и имам няколко минути да ям, после ме чака автобуса?

Закуска: Едно яйце с една бучка сирене и един плод.

Обяд: Варено месо със салата.
Преди тренировка: един плод.
След тренировка овесени ядки.
( или протеинов шейк, ориз )

Вечеря: Месо/Риба със салата.

27.05.13
18:55

Добре, можеш да преместиш въглехидратите от обяда в закуската, като хапнеш овесени ядки. Значи да го разбирам така - хапваш след ставане овесени ядки с кисело мляко и след 2-3 часа хапваш яйце със сирене така ли? И хапвай 2-3 яйца, а не 1.

27.05.13
18:58

Чуй ме сега.
Това е НВД, не ВВД.

Сутрин според мен може да си ядеш 100 гр. овес с мляко.
В училище аз си нося ядки..а пък ако не ти пука си носи и яйцата :D
На обяд яш месо минимум 200 гр. с салата в която слагаш зехтин и си хапвай и некой ядка
Следобед след тренировка няма да ядеш тия овесени ядки пак..тури си протеин и някой въглехидрат ако си толкова на зор..
На вечерята ти и липсват мазнини и тури извара.
Разрови се малко... и пак ти казвам МАХНИ ГИ ТИЯ ПЛОДОВЕ БЕ HOMMIE :D

27.05.13
20:03

За няколко дена разбрах много неща, което е добре!

Значи: Сутрин овес с мляко (пак в тази купичка, която Ви я показах малко по-горе).
В училище: Ще ям ядки, не мога да нося яйца :D
На обяд: Прибирам се към 14:00 попринцип, ще ям месо със салата.
След тренировка: Един плодов шейк (надявам се няма проблем)
Вечерта: Ориз, боб, яйца и т.н (каквото имам), със салата и сирене, може и извара.

27.05.13
20:12

Щом няма да носиш яйца в училище, яж ги за закуска остави ги тия овесени ядки. Ориза и боба ги премести в обяда или след тренировката.

27.05.13
20:33

Значи днеска в училище, се сетих, че ако всеки месец губя по 5 килограма, което ще е наистина добре, за една година ще се оправя. :)
Иначе по колко часа да тренирам във фитнеса и какво да правя? Аз тренирам за гръб и корем, но мисля да започна да тренирам цялото тяло? И да попитам по колко пъти в седмицата да ходя? Аз мисля, да ходя всеки ден без Неделя?

27.05.13
20:51

Не не не не! Четири пъти ще ти е достатъчно. Разгледай програмите за начинаещи в раздела с тренировки и в никакъв случай не продължавай да тренираш само гръб и корем. Гледай тренировката да не е повече от час и половина.

27.05.13
20:58

Тренирай 1 ден по максимум 2 - 3 мускула.
Ама не знам дали има смисъл ти да тренираш корем братле...
Бих ти препоръчал тренировки със собствено тегло ,но няма да се справиш за сега.
Успех. И послушай Иво защото няма смисъл да пишем и двамата по едни и същи неща :D.

27.05.13
21:04

Аз мисля, че на този етап ще е по-добре да прави леки тренировки на цялото тяло а не сплитове с по 2-3 мускула на ден и след около 3 месеца да мине на сплит. И да, засега не е нужно да се натягаш с коремни преси. Тях ще ги правиш когато свалиш мазнините. :)

27.05.13
21:09

От тези неща яйцата и т.н, дали няма да кача още килограми?
Малко глупави въпроси, но... Начинаещ съм :)
И видях за тази програма http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane какво мислите?
И да попитам дали ще има проблем, ако тичам с найлонова торба, около корема както и когато съм на велоергометъра велоергометъра, защото мисля да направя 30 минути на тичащата пътека и 30 на велоергометъра? Когато тичам на пътеката си разделям времето, например 5 минути тичам с 50km скорост (или както се казва) и така ги сменям след 5 минути, 5 минути правя 50, след това 60, 70 и т.н, и да попитам този човек във фитнеса ми казва, да правя 3 серии по 30 коремни преси, не ми е трудно, но дали има проблем?

Мнението беше редактирано от Жоро Павлов на 27.05.13 21:16.

27.05.13
21:26

Като си в калориен дефицит няма как да качиш още килограми ;) . При отслабването е много важно да се приемат завишени количества белтъчини, за да можеш да запазиш максимално количество мускулна маса. Нали все пак целта е горене на мазнини, а не на мускули. Ако гориш повече мускули отколкото мазнини кантара ще показва надолу, обаче резултатът в огледалото няма да ти хареса. За това е толкова важно всяко хранене да съдържа стабилно количество белтъчини. Яйцата и т.н. , от които ти се безпокоиш, че ще качиш още килограми всъщност ще намаляват загубата на мускули. А относно програмата която си избрал, смятам, че е тежка за теб. Пробвай ето тази 1-2 месеца и виж как ще ти се отрази :
http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno :)

27.05.13
21:39

Само да добавя ,че до колкото разбрах той не знае дори дали е в дефицит защото казва ,че нищо не е разбрал от темата която му пратих.
Трябва поне малко да има представа по колко яде, какво яде, колко калории приема и микронутриентите.
Онази програма няма как да стане за теб, много ти е рано.

27.05.13
22:48

казано от Жоро Павлов на 27.05.13, 21:09:

От тези неща яйцата и т.н, дали няма да кача още килограми?
Малко глупави въпроси, но... Начинаещ съм :)
И видях за тази програма http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane какво мислите?
И да попитам дали ще има проблем, ако тичам с найлонова торба, около корема както и когато съм на велоергометъра велоергометъра, защото мисля да направя 30 минути на тичащата пътека и 30 на велоергометъра? Когато тичам на пътеката си разделям времето, например 5 минути тичам с 50km скорост (или както се казва) и така ги сменям след 5 минути, 5 минути правя 50, след това 60, 70 и т.н, и да попитам този човек във фитнеса ми казва, да правя 3 серии по 30 коремни преси, не ми е трудно, но дали има проблем?

От яйцата няма нищо да ти стане дори и по 10 да ядеш на ден, по-добре премахни намали количеството на боба, ориза и овесените ядки о тях вече може.
При положение, че си 120 кг, ако режима ти е добър няма как да свалиш само 5 кг за едни месец поне 10 ще свалиш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1