31.05.13
11:15
Ето, че правя поредната крачка към постигането на целта си! Едно огромно БЛАГОДАРЯ на създателите на сайта, които с толкова любов са направили за хора като мен, които винаги са се стремели към здравословния начин на живот, и никога не са успявали да го постигнат. Убедена съм, че този дневник ще ми окаже огромна помощ!
С огромна усмивка, искам да кажа: НАМЕРИХ СВОЯ СТИМУЛ и вече НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ! Килограмите ми са варирали в много широки граници и никога не сьм можела да се похваля с перфектно тяло. Максимумът на килограмите ми е бил 70, което число мноого дълго време ме е гонило и доста мъчно избягах от него.. През последните 3 години сьм изчела много статии за диети и тренировки, и още повече варианти съм опитала, кои сполучливи, кои пълен провал, но никога не съм имала волята да изтърпя до край. Сега обаче сьм решена, че това ще се случи и от известно време работя по въпроса. Около месец ми трябваше да опипам почвата, на която да стъпя като малко по малко ограничих всичките вредни храни, късното ядене, алкохола и цигарите, започнах да се храня редовно и да тренирам като опитвах различни тренировки. И ето, че сега мога да се похваля, че нямам нужда от напитки различни от минерална вода и кафе без захар, и сготвена, лично от мен храна. Тренировките ми са подредени по дни като включват кардио, йога, и упражнения за цялото тяло (в домашни условия), а хранителния ми режим е съобразен с тях. Чувствам се прекрасно и нямам търпение да започна да попълвам дневника си (което ще се случи още тази вечер) !
Успех и добре дошла сред нас :)
Мнението беше редактирано от Vess на 31.05.13 22:46.
Еееето, че дойде време на първото ми отчитане ^.^
Тъй като последните два дни се бях отдала на мръвки и изтощително кардио, днес деят ми започна с 50 минути йога и купичка черешки.
7.00 черешки и чаша горчиво кафе
10.00 овесени ядки с малко кисело мляко
13.30 картофено руло с плънка от задушени зеленчуци
14:30 упражнения за крака дупе корем и ръце с по 40 повторения за всяко (1кръг)
15.30 купичка черешки
18.00 варени картофки моркови и царевица и чеснова пърленка (които в момента хапвам)
p.s. пиша си някой друг бадем занапред, че ще излизам и вероятно ще си легна късно =]
Много захар за сметка на протеина и мазнините , поправи това . Тренировката и от по 40 повторения няма смисъл . Започни да работи с повече тежести .
Успех .
Благодаря, Стояне. Като цяло идеята ми беше да наблегна на въглехидратите, тъй като се лишавах от тях през кардио дните (един вид разделно хранене или основната идея на “Ултимативна диета”, която има в сайта) какво предлагаш вместо тези повторения?
Въглехидратите си ги върти според активността за деня.
Мазнини - авокадо , кокос , зехтин ( само за заливка на салати) , мазна риба
Протеин - месо каквото обичаш и яйца , да яж ги цели .
Научи базовите упражнения клек , лег , тяга , раменна преса , набирания и кофички . Стани силна и желаният резултат от теб ще дойде.
Не знам какво си разбрал като желан за мен резултат, но в никакъв случай не целя да съм силна. Единственото, което целя е намаляване на подкожните мазнините стягане и чувството, че храня организма си със здравословна храна, не искам оформяне на бицепси и преса : )
31.05.13
19:30
Намалянето на подкожните мазнини и стягането са следствие от придобиването на сила. ;)
Благодаря и на Цветомира и на Стоян, ще поработя по въпроса със силата. Ще е бавно, но славно.
В един пост ще се пише и за вчера и днес, тъй като вчера нямах време и за минута да седна пред компютъра.
1.06.2013
10.00 половин пържена филийка (трябваше да уважа закуската на моето момче)
13.30 овесени ядки с кисело мляко
17.00 ориз с гъби
тренировка нямаше, тъй като не бях почивала от седмица може би, а и темите по химия си казаха думата и ми взеха времето (и за ядене, нещо не ми беше много богато менюто ..)
2.06.2013
8.00 овесени ядки с кисело мляко
50мин в парка (около 10км)
10.00 филия пълнозърнест хляб със сирене и краставица
13.00 зелен фасул
16.00 няколко черешки и чаша прясно мляко
ии предстои в 18.00 да хапна тиквички на фурна : )
Менюто днес:
12.30 40гр бадеми
14.00 домат, сирене, тиквички
17.00 30гр черен шоколад
17.30 домат, сирене, тиквички
Тренировката:
1час и 20мин йога
05.06.13
16:39
Как издържаш с толкоз малко манджа ?
ПОЧИВНИ ДНИ, така ми се тренира, но изпит ме чака... утре, ще тичам като за последно!
Храната
04.06.2013
до 12.30 500мл алое вера и много вода
12.30 50гр бадеми малко натурален шоколад
15.00 100гр свинско на скара, 2 филии черен хляб
17.30 омлет от 1голямо яйце, сирене, кашкавал и горчица с един домат : )
05.06.2013
10.00 Активия с ягода
14.00 салата от зеле морков домат сирене едам и малко свинско
16.00 натурален шоколад
18.00 същото като обяда
Тодорова, аз понякога си мисля, че ям много, защото ми става тежко от някои храни.. Не знам това ми стига, не чувствам глад. Може би просто организма ми свикна с по-малко и по-качествена храна :)
Нов ден!
9.00 кофичка кисело мляко 2% и бисквитки ,белвита’ с лешник
12.30 50гр бадеми
14.30 ориз със спанак и кисело мляко и филия пълнозърнест хляб ‘вита’
19.30 свинско на скара ии новото ми изкушение пълнозърнеста чеснова пърленка (намерих си страхотно пълнозърнесто брашно и вече хляба ми ще е лично приготвен от мен в най различни форми!)
18.00 - 19.00 интензивна кардио тренировка
Това е от мен за днес, чувствам се прекрасно!
ах тези дни нещо не внимавам много какво ям, а тренировките са изцяло умствени .. изпити изпитии
вчераа ядох
закуска: овесени ядки с кисело мляко
обяд: сьомгова пъстърва и картофена салата
вечеря: салата от домати и краставици и няколко черешки
днес:
закуска: кисело мляко бисквити белвита
късна закуска: кафе и корни с натурален шоколад
обяд: 3 варени картофа със сирене
вечеря: кисело мляко
п.с надявам се по-късно да направя поне 40мин кардио или общи упражнения, че чак ме е срам..
Такаам започнах да се взимам в ръце и да съчетавам всичко както трябва.. абеее има още какво да се работи, ама то ще е след като приключи това блъскане на глава в учебниците !
Закуска: сандвич с пилешко кюфте и домат
Обяд: 2домата малко шунка кашкавал и сирене
Вечеря: Малко парче от нещо тип лазаня но с палачинкови блатове без запръжки и излишна мазнина ; )
изпих и почти литър натурален сок ананас, който ще довърша по-късно с кафето и учебниците :D
тренировката ми беше 45 минутна от програмата р90х (interval X Plus), която представлява поредица от упражнения които в рамките на минута повишават интензивността... направо плувнах в пот! С някои видеа от тази програма замествам тичането в парка, когато навън ВАЛИ КАТО ИЗ ВЕДРО!
Това е от мен, малко релакс и продължавам с тренировките, но този път на ума!!! : )
12.06.2013
Закуска: 2 мини банана (240гр) овесени с шоколадов протеин (50гр) и гореща вода
Втора закуска: кисело мляко
Обяд: Свинска пържола на скара и зелена салата с лимон
Вечеря: Таратор и малко ананас от консерва
50гр бадеми преди тренировка
Тренировка: 50мин тичане
Мнението беше редактирано от Euphoria на 13.06.13 18:06.
13.06.2013
Закуска: 2 мини банана кисело мляко и бисквити ‘белвита’ с мед
обяд: 3 варени картофа, 1 домат, 1/2 краставица, 3-4 маслини, филия ръжен хляб
вечеря: задушени тиквички моркови и свинско месо, 1 домат, 1/2 краставица, филия ръжен хляб
след тренировката няколко черешки и бадеми и зелен чай
Тренировка: 1 час упражнения за цялото тяло
Мнението беше редактирано от Euphoria на 14.06.13 10:45.
14.06.2013
закуска: овсесни ядки с шоколадов протеин, заляти с гореща вода
обяд: задушени тиквички моркови и свинско
следобяд: кисело мляко и бадеми
вечеря: зелева салата и слънчогледови семки
тренировка: 3х20 различни упражнения за преса (40 мин)
15.06.2013
13:00: овесени ядки с кисело мляко
15.00: Салата: Маруля, краставица, домат, маслини, риба тон, царевица
17.30: омлет от 2 яйца сирене кашкавал и топено сирене
19.00 Тренировка (Interval X-Plus)
20.30 Салата: домат, краставица, сирене
Днес:
Закуска-пропусната...
Обяд-салата от зеле, риба рон, царевица, кисело мляко, чесън и соев сос
Вечеря: Свинско контрафиле на скара 1 домат и 1/2 краставица
Чаша прясно мляко
20.06.2013г
9.30 малко стречинг за събуждане
10.00 омлет от 2яйца сирене кашкавал шунка и половин домат
12.00 Тренировка вкъщи 45мин
17.00 4 малки сварени картофа нарязани с 1 домат, 1/2 краставица, сирене, кашкавал, 50гр свинско на скара
19.00 палачинка с домашно сладко от вишни
20.30-21.30 Тичане 10км
22.06.2013
10.00 активия с праскова и маракуя
13.30 оризова салата със свинско зеленчуци и кисело мляко
14.30-15.30 тренировка за ръце, гръб и корем (видео р90х)
17.30 купичка леща + 1 кебабче
20.00-20.30 тичане с доста по-висока скорост от обикновенно
21.30 ягодов шейк
23.06.2013
8.30 банан
9.00-10.00 тичане (6км) и каране на колело (15км)
10.30 малка ябълка
11.30 овесени ядки с прясно мляко
15.00 гювече с пилешко, кашкавал, сирене, доматено пюре и яйце
18.00-18-40 общи упражнения вкъщи
по нощите: малки фъстъци
Мнението беше редактирано от Euphoria на 23.06.13 22:37.
Aх, пропуснах тези дни да си попълвам дневника, ама беше неизбежно.. още малко остана и ще сьм съвсем редовна!
От вторник започнах пречистващата си седмица, която правя всяко лято. Общо взето плодове, зеленчуци и много, много вода : )
Вторник: плодов ден (ананас, ябълка, кайсии)
Сряда: зеленчуков (зеле, моркови, домати, краставици) + 1час йога
Днес: плодово-зеленчуков (пъпеш, нектарини, зеле, моркови) + 25км преход с колелото ^.^
за сега съм изпила общо около 10-12 литра вода за трите дни : )