12.06.13
00:30
Извинявам се първо, че създавам нова тема, но от толкова четене на най-различни такива на човек може да му прилошее. Преминавам към въпроса си директно.
Искам да тренирам за маса на лостове, достатъчни ли са стандартните упражнения като разновидности на кофички и набирания? Като съм предвидил раница с тежести понеже повторенията започват да нарастват. Не желая да правя силови, везни и алабаланици. Въобще освен за “газарене” има ли някаква файда от тях? Знам предимствата на залата и държа ако може да не ме пращате там за сега!
Темата беше редактирана от Петър Петров на 12.06.13 12:08.
12.06.13
01:17
Моето мнение е, че в нашия случай(за маса) не виждам с какво ще помогнат, като изключение може би прави силовото(ако се изпълнява правилно).Всеки е с различна цел на лостовете и някой търсят атракцията с везни,слънца и т.н., а всъщност повечето даже не знаят за какво са там.
При правилно изпълнение на упражненията могат да се постигнат доста прилични резултати и разбира се храненето си остава ключово : )
12.06.13
07:44
Като Не искате да се учите да правите разни упр. на лостовете и да ги тренирате, НЕ ги наричайте с неподходящи и обиждащи думи. Това е майсторство да ги научиш и тук на форума има хора, които тренират и се опитват да ги учат! Щом не те/ви вълнуват не им слагай епитети. Уважавайте труда на трениращите! Всеки има свои цели! Аз сащо ги тренирам и не ми е приятно твоето изказване. Щом си дошъл на форума, уважавай хората и техните цели и ще ти помогнат и напишат повече хора.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.06.13 08:04.
Ейй значи в рамките на един ден сигурно това е вече трета такава тема (безполезна и излишна).
Така сега на темата - като не ти се правят “маймунджулъци” не ги прави и не се занимавай с лостове, защото при тренировките на лостове има много такива “маймунджулъци” дето те правят изключително здрав. И във форума има поне 3-4 статии за това как може да се тренира на лостове. Вземи и си ги прочети ако от тях не ти стане ясно значи никой не може да ти помогне
12.06.13
10:07
Да може, при добра храна, правилно изпълнение и подбиране на различни разновидностти да качиш. Тази година тренирах месец и половина така, можеш да хвърлиш поглед в дневника ми 1-2 страници назад.
12.06.13
12:12
Не предполагах, че заради една дума извадена от контекста ще стане чак такъв проблем. Прочетох доста теми, включително и двете статии “Как да тренираме на лостове”. Силовото, везните и другите подобно упражнения развиват ли тялото или са просто за демонстриране на сила? Това ми беше главно мисълта, включително дали стандартните упражнения са достатъчни за развиване на мускулатура.
Светльо, ще погледна, благодаря!
12.06.13
18:51
Васко, не се ядосвай..просто отговорих на конкретния въпрос, не съм казал, че не е майсторство да ги владееш, напротив много им се радвам, някой от тях ги умея, други не, но определено нямам нищо против това.Хубаво е да имаш и атлетизъм, а не да си ходещ гардероб.
Под ‘’някой не знаят за какво са там’’ имах предвид ‘’люлеещите’’ са на лоста, тези които уж правят 30 кофички гонейки бройка, а ако ги изпълняваха правилно нямаше и 10 да направят и т.н. ..това ми изречение беше насочено към това да си изпълнява правилно упражненията : )
12.06.13
19:48
За храненето съм наясно. Не спазвам диета за сега понеже работя на смени и някои сутрини ги проспивам. От известно време си наблягам на месо,ориз, картофи, извара, овес, млечни продукти и т.н. Освен ходенето на лостове имам и дъмбел 10кг, за който смятам да взема още 2 диска по 2,5кг. Прочетох статията за тренирането на лостове повторно и ми се изясниха нещата. Явно снощи ми се е спяло докато съм я чел.
От няколко седмици ходя(и друг път съм ходил де) по-често и правя по около 8-10 средно повторения набирания с широк надхват, толкова с нормален подхват и кофи. Казвам средно, защото като първа серия мога да направя и 12-14, но после повторенията намаляват. При набиранията под 6 повторения гледам да не падам, а кофите са ми сравнително по-лесни на нормална успоредка.
За кофите мисля, че ми е ясно долу горе. Като почнат да ми стават по-лесни обикновените ще разнообразя с по-широк хват примерно или четох и за Жиронда кофички. Както и смятам да слагам раница с тежести след време. Ами при набиранията? Там как да процедирам, когато вдигна повторенията?
Отделно от това, добре ли е да съчетавам лостовете и с упражнения вкъщи за бицепс(разгъване с дъмбела) и разновидности на лицеви опори?
Целта ми е да съм добре сложен, защото се чувствам леко хилав. Нито държа да парадирам с това колко повторения правя или какви номера владея, нито нищо. Затова и началото споменах, че нямам желания за силови, везни и пр., но може би, защото не разбрах какъв е смисъла от тях освен показност разбира се.
пп Мерси за отговорите впрочем.
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 12.06.13 19:50.
13.06.13
20:32
Защо 2 упражнения? С разновидностите на кофи и набирания стават повече. Смятам да включа клекове и напади 1 път седмично. Добре ли е? Четох, че трябва и крака да се тренират за да има ефект цялостно. Играл съм футбол доста години и краката ми не са слаби. Дайте идея какво друго да правя?
За сега правя набиране 2 вида, кофи 2 вида(различна ширина на хвата) и отделно в някой дни, когато е кално и не ходя на лостове правя лицеви + разгъване на дъмбел за бицепс.
Планч, предна везна, задна везна, силово, коремно, гръбно, L-сит, HSPU, стойка на ръце, лицеви опори.
Да не отварям нова тема ще питам тука намерех една програма в интернет за лостове 5 дена в седмицата.Ако я правя а събота и неделя почивка ще претренирам ли?Питам защото някой казват със собствено тегло не може да се претренира а други казват че може в крайна сметка как е? Тренировката е главно набирания до отказ.
14.06.13
21:15
Може и да претренираш