21.07.13
13:34
Здравейте драги бодибилдъри!
От известно време доста ме интригуват начините за покачване на ММ и не спирам да чета напред назад по форума кое как кога защо и т.н
Според темата “Как да си съставим хранителен режим за покачване на ММ”, която е ВАЖНА в сайта,си направих едно изчисление и данните сочат следното:
Дневен прием на:
Белтъчини-227г.-средно по 33 на хапване
Въглехидрати-379г.-средно по 54 на хапване
Мазнини-67г.-средно по 9 на хапване
Там е работата, че срещам теми където пише че дневната доза протеини трябва да е 2-2.5г на килограм,което доста си противоречи с тези изчисления.Тук задавам и първия си въпрос-правя ли грешката да хапвам повече белтъчини от необходимото?
Съотношението ми е 50:30:20 в полза на въглехидратите
Тежа 70 кг.
Така,протеините основно си ги набавям от яйцата(белтъците от варените яйца,като задължително на ден си хапвам по 2-3 жълтъка,но не повече) и месото.Риба хапвам по 2-3 пъти на седмица също.
Въглехидратите си ги набавям предимно от овесени ядки(сутрин), картофи, ориз,банани.Хляб не ям въобще, откъдето произлиза и другият ми въпрос-правилно ли е, че напълно се лишавам от хляба?
В темата за хранителния режим е изведен един трик, че в тренировъчен ден закуската и храненето след тренировка може да съдържат повечко въглехидрати.Значи г/д работата става такава:
Разпределение на въглехидратите в трен. и нетрен.ден :
7 хранения
Тренировъчен ден Нетренировъчен ден
1-80г. 1-80г.
2-45г. останалите 6 по 50г.
3-45г.
4-45г.
Тренировка
5-80г.
6-45г.
7-45г.
Това е общо взето за въглехидратите
Белтъчините гледам да си разпределям равномерно което става г/д около 32-3 на хапване
Таа искам да попитам няколко неща относно разпределението:
Първо:Как е по правилно-на хапване на приемам нужното количесто въглехидрати и протеини ЕДНОВРЕМЕННО или едното хапване да ми е въглехидрати,другото протеини и да ги редувам (и в такъв случай кога през деня от гледна точка на синтеза на веществата е по удачно да се приемат въглехидратите и кога протеините-имам предвид сутрин/обед/вечер)
Второ:Относно оризчето, кога е по-добре да се хапва кафяв и кога бял
Трето:Относно мазнините,проблем ли е, че си набавям от 2-3 хапвания а не равномерно, през целия ден?
Четвърто:Понеже пия и гейнър (на serious mass),а смея да твърдя, че от хапването ПОЧТИ успявам да си набавя необходимите вещества,какво става ако надвиша дневната доза белтъци и въглехидрати?
За сега, това е !
Благодаря на всички,които успяха да отделят 5-10 мин. от времето си за да обърнат внимание!!! :)
Поздрави!
21.07.13
21:08
Интересно, и аз нещо подобно се чудех преди няколко дни, ще поразпитам и ще гледам да ти отговоря като имам повече инфо.