Нужда от съвет/помощ ?

Здравейте. Имам въпрос относно тази тренировъчна програма на която попаднах случайно :
Понеделник - Гърди,бицепс,трицепс
Бенч преси 3х12-10-8
Полулег 3х12-10-8
Флайс-3х12-10-8
Сряда - Крака
Клекове - 4х12-10-8-6
Бедрено разгъване - 3х12-10-8
Добро утро - 3х12-10-8
Бедрено сгъване 3х12-10-8
“Магарешко” - 3х30-25-20
Петък- Гръб,Рамене,преса
Гръб
Набирания (широк надхват) 3х12-10-8
Гребане с щанга 3х12-10-8
Мъртва тяга 3х12-10-8
Рамене
Раменни преси 3х12-10-8
Вертолет 3х12-10-8
Преса
Римско столче 3х20
Повдигане от вис 3х20
Според вас как е тази програма ? Трябва ли да променям упражненията или мускулните групи които да тренирам ?

Темата беше редактирана от Калоян Красимиров на 24.07.13 15:56.

Мисля, че това е прекалено натоварваща програма, поне за мен. Аз правя гърди + предно,средно рамо, гръб със задно рамо, ръце отделно и крака отделно :).

24.07.13
19:48

Аз също смятам, че ще се претовариш. Карай си по обикновен триднвен или четириднвен сплит.

24.07.13
19:54

А на този какво му е необикновеното?

24.07.13
20:07

Под обикновен имам в предвид класически сплит от рода на гъди+бицепс , гръб+трицепс , крака+рамо.

24.07.13
20:24

То и този е класически.
Пресата според мен е по-добре при краката. Не е зле да се добави още едно упр. за гръб, или за задно рамо.
Не е зле обаче да кажеш какъв ти е стажа и какви са ти целите.

Благодаря Ви за бързите мнения :) стажа ми е малко над година и половина, имам релеф.. но искам да кача  ММ това ми е целта. Ще потърся добър четиридневен сплит мисля че ще е по-добре :)

24.07.13
23:03

А преминал ли си през тридневен?

казано от `~1! на 24.07.13, 23:03:

А преминал ли си през тридневен?

до сега съм тренирал само по четиридневен

24.07.13
23:21

Е, за година и половина все по четири дневен ли си тренирал? Ако е така, то значи си сгрешил.

Сгрешил съм, айде здраве да е..

24.07.13
23:40

Спокойно, и аз направих същата грешка преди време :Д. Предлагам ти този сплит:

Понеделник - Рамене + Трапец + Врат + Предмишници
Вторник - Гръб + Трицепси
Сряда - Почивка
Четвъртък - Гърди + Бицепси
Петък - Крака + Корем
Събота - Почивка
Неделя - Почивка

Кои точно определени упражнения да включа или които ми харесват :D

25.07.13
00:06

Ми по принцип щом искаш маса трябва да правиш базови упражнения, както и такива със свободна тежест, никакви машини, скрипци... и тн (поне аз не бих правил) Иначе програмата бих я правил така:

Понеделник - раменна преса , разтваряне за средно и задно рамо, вертолет, шръгс, повдигане на главата от различни наклони (от лег, лицев лег, страничен лег - общо 4 серии по 1 на всяка страна), сгъване на китки с над и под хват

Вторник - набиране, гребане, мъртва тяга (може всяка тренировка да акцентираш на различни части на гърба с още едно упражнение напр. 2 вида набиране или 2 вида гребане, 2 вида тяга), пулоувър, лег с тесен хват, френско, разгъване зад глава

Четвъртък - лег ,полулег,обратен лег ,кофички , флайс, сгъване от стоеж, скотово, сгъване от полулег

Петък - клек, преден клек, напади, мъртва тяга с прави крака, повдигане на пръсти, коремни преси , повдигане на краката, наклони встрани

Мнението беше редактирано от Ронката на 25.07.13 00:08.

Благодаря ти пич, много ми помогна ! Жив и здрав :)

25.07.13
11:26

За нищо! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1