04.08.13
17:30
Здравейте,
за първи път си съставям хранителен режим за понижаване на мазнините. Тежа 88кг и имам 15% мазнини (75кг активно тегло). Имам бърз метаболизъм. Качвам снимка на таблицата с хранителния режим и Ви моля за мнение дали съм се справил добре. Има ли какво да се желае още ? Притесняват ме 100те грама сурови фъстъци, но не зная с какво да ги заменя.
Благодаря за помощта ! :)
Темата беше редактирана от Петър Малинов на 04.08.13 17:33.
04.08.13
19:06
Брат, не знам дали ще свалиш, ама ще се отровиш от тая безвкусица. Прибави си гарнитурка към пилешкото, прибави супичка, плодовете и зеленчуците къде отидоха? По 100гр месо ядат котките пред блока, а ти си голям българин почти 90кг. Може и рибка, вместо да се тъпчиш със сурови ядки. Пълнозърнест хляб също може да ядеш вместо само овес. От кашкавал и сирене алергичен ли си? А на “бързият” ти метаболизъм много ли са му тия 100гр въглехидрати? Ако си с бърз метаболизъм теоритично е нужно само да тренираш здраво и ще топиш излишни килограми.
Режимът никак не ми харесва. Виж форума на спайдър спорт, за да го оправиш, но най-общо- увеличи месото (за предпочитане свинско) и наситените мазнини, като може да махнеш овеса и да намалиш изварата за сметка на кашкавал или сирене. Фъстъците може и да ги оставиш, но по-добре ги замени с ядки.
Мнението беше редактирано от Петър на 04.08.13 19:37.
Намали количеството овесени ядки поне на 80гр , или ги махни! Фъстъците ги замени с сурови ядки ( бадеми или орехи ) и тва пилешко го яж с някаква салата от пресни зеленчуци , защото с извара ? Ужасен вкус ... И ако ти писне това пилешко го замени с риба на скара , печена риба или риба тон.
Лично за мен 15% мазнини е в абсолютно здравословно състояние и плюс това тия 100гр. въглехидрати изобщо не са НВД. Аз лично не съм фен на високомазнинната, но всеки си има вкус и усещане за организма си. Според мен няма да има резултати, освен ако нямаш поне 3-4 нули на въглехидратите в седмица и супер възстановяване иначе яко мускул ще изгориш. Тая извара и според мен не ти трябва. Тя забавя метаболизма и се усвоява бавно, защото е богата на казеин.
Изварата забавяла метаболизма??? не ми се коментира! (giggle)
Мнението беше редактирано от FaceOff на 07.08.13 16:27.
Лично за мен 15% мазнини е в абсолютно здравословно състояние и плюс това тия 100гр. въглехидрати изобщо не са НВД. Аз лично не съм фен на високомазнинната, но всеки си има вкус и усещане за организма си. Според мен няма да има резултати, освен ако нямаш поне 3-4 нули на въглехидратите в седмица и супер възстановяване иначе яко мускул ще изгориш. Тая извара и според мен не ти трябва. Тя забавя метаболизма и се усвоява бавно, защото е богата на казеин.
Да беше само този бисер в изказването :DDD.
Човека е доста компетентен по всички теми, щото от един час не мое се запре :D
07.08.13
16:40
Ще изгори мускул, неверници! :D
07.08.13
16:48
Смеете се вие, но млечните много често са причина за автоимунни заболявания на щитовдната жлеза и тогава си става точно забавяне на метаболизма ;)
11.08.13
01:22
което според изследване от 2010г. на Американския колеж по Гастроентерология в продължителен прием на храни, които имат до 8гр на 100 мазнини забавя метаболизма, тъй като тези храни преминават по-бавно през стомашно-чревният тракт и когато са добавени към разнообразното хранене, могат да причинят задържане на мазнини в тялото. За разлика от вас, аз боравя с факти, изследвания и ясно и точно давам аргументи, с които да подкрепя мнението си. Нямам нищо против някой да не е съгласен с мен и да даде ясен отговор и аргументи, с които да ме обори, а не селски надсмешки, с които сте свикнали да общувате със себеподобните си.
О нима! (yawn)
@Петър - “Бодибилдърчето” на теб като ти гледам кривата снимка си бая изваян и очевидно разбираш много повече. Щом нямаш какво да кажеш по темата по-добре не се обаждай!
Чак сега видях този коментар и искрено ме разсмя :D. Имам какво да кажа по темата, но като видях това “Според мен няма да има резултати, освен ако нямаш поне 3-4 нули на въглехидратите в седмица и супер възстановяване иначе яко мускул ще изгориш.” и думите ми секнаха, затова само се разсмях. Това ми напомня на историята с белите лебеди, а именно, че цял живот си виждал само бели, затова няма и черни. Също така мускулите не са дърва, че да ги гориш, но да не богохулствам повече. Мога да ти извадя изследвания в полза на ВМ НВД, които съм чел из нета, но ще ти споделя малко личен опит, който според мен е по-важен. От година и половина съм на ВМ НВД и да не повярваш мускулите не само не са изгорели, като дървата в печката на баба ти, ами се увеличиха, а % мазнини намаля. Даже комбинацията от НВД+ силови (серии от 2-3 повторения) тренировки, пак ги запази- но явно аз съм извънзеземен и изследванията от хамерикански колежи не важат, защото през това време съм ял и извара. Ако искаш да видиш как изглеждам- може да погледнеш в дневника, даже днес мисля да кача някоя снимка (на ръст от 183 имам близо 100 кг сравнително чиста маса). Повече включвания по темата мисля да не правя, защото съм ти чел предишните коментари и си като кон с капаци.
П.П.- пише се пунктУация, но ти ги разбираш- няма какво да ти се меся.
Айде със здраве от мен.
Мнението беше редактирано от Петър на 29.08.13 00:26.