05.08.13
17:57
Добър ден колеги. Това ми е първата тема във форума и за това ще карам направо на въпросчетата.
Аз съм на 20 години висок 176 и тежа 61 кг. Та в момента се занимавам с лостове, а от септември месец започвам да блъскам във фитнес залата живот и здраве. Един приятел ми каза за тази декстроза, но не можа да ми обясни как да я пия и дали има някакви рискове дали мога да хвана диабет от нея?
И също така целта на декстрозата ще е да кача килограми колкото се може повече :)
И сега въпросчетата:
1. Как да я пия декстрозата? Преди и след тренировка или само след?
2. По колко грама г/д да пия (според моите килограми)?
3. Има ли някаква вероятност да заболея от диабет?
Благодаря на всички отзовали се на помощ.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.08.13 22:25.
05.08.13
18:47
Ако ще вземаш глюкоза с идеята да качваш мускул от нея...си в тежка заблуда приятелю :)
Ако аз съм 176/61 и искам да кача на всяко хранене смесвам 40-50гр декстроза със сложни въглехидрати (овес, ориз, макарони, хляб) + месо, поне 5-6 хранения на ден, няма как иначе много си назад с килата и здрав сън. От диабет тип 2 няма да се разболееш не го мисли.
05.08.13
18:56
Ако аз съм 176/61 и искам да кача на всяко хранене смесвам 40-50гр декстроза със сложни въглехидрати (овес, ориз, макарони, хляб) + месо, поне 5-6 хранения на ден, няма как иначе много си назад с килата и здрав сън. От диабет тип 2 няма да се разболееш не го мисли.
Благодаря за отговорите. Значи по 40-50 грама със сложен въглехидрат, а месото? Пилешко, риба, телешкo нали?
А до колегата по-горе:
Аз искам да кача килограми няма значение в какво.. :)
На тия кила където си няма да омазниш кой знае колко. Месо да е, качествено, не мисля че в началото има особено значение какво е. По-натам да не е тлъсто ( пилешко бонфиле, свинска рибица, телешко). Свинският врат и пилешките пържоли са доста мазнички, от тях по-ограничено.
05.08.13
19:17
На тия кила където си няма да омазниш кой знае колко. Месо да е, качествено, не мисля че в началото има особено значение какво е. По-натам да не е тлъсто ( пилешко бонфиле, свинска рибица, телешко). Свинският врат и пилешките пържоли са доста мазнички, от тях по-ограничено.
Още един път благодаря за отговорите :)
Златен човек си :)
Декстрозата си е направо глюкоза или захар, по тази логика може направо да ядеш захар от пакета 5-6 пъти на ден и да чакаш да качиш мускули от това.
05.08.13
20:21
Декстрозата си е направо глюкоза или захар, по тази логика може направо да ядеш захар от пакета 5-6 пъти на ден и да чакаш да качиш мускули от това.
Доколкото помня, захарта е дизахарид, докато глюкозата е монозахарид. Имат и разлики в количествения състав. Ако трябва да ги сравняваме, захарта е доста по-опасна за здравето на човека. Иначе според мен, от билдърска гледна точка и двете са еднакво безполезни.
05.08.13
23:18
Доколкото помня, захарта е дизахарид, докато глюкозата е монозахарид. Имат и разлики в количествения състав. Ако трябва да ги сравняваме, захарта е доста по-опасна за здравето на човека. Иначе според мен, от билдърска гледна точка и двете са еднакво безполезни.
Не е съвсем безполезна декстрозата. Един приятел беше към 75кг. Започна да блъска и да си пие декстроза+увеличено количество хранене и за 3 месеца стана 103 килограма (nmob)
06.08.13
03:11
Не е съвсем безполезна декстрозата. Един приятел беше към 75кг. Започна да блъска и да си пие декстроза+увеличено количество хранене и за 3 месеца стана 103 килограма (nmob)
хаха това са близо 10 кг на месец, ако мислиш, че декстрозата е основния играч за този напредък си в дълбока заблуда, друг е въпроса до колко е възможно да качиш 28кг за 3 месеца и дори и да ги качих до колко ще бъдат чисти
06.08.13
15:18
хаха това са близо 10 кг на месец, ако мислиш, че декстрозата е основния играч за този напредък си в дълбока заблуда, друг е въпроса до колко е възможно да качиш 28кг за 3 месеца и дори и да ги качих до колко ще бъдат чисти
Чисти? Той ги качи на мазнини навсякъде по тялото. И все пак знам, че декстрозата не е главния виновник, но е сред виновниците. Който е скиптичен да прочете за сложните и простите въглхидрати и т.н :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.08.13 15:27.
06.08.13
17:51
Ами, определено съм впечатлен, че за 3 месеца е успял да се превърне в тюфлек. За да не станеш и ти като него, а да качиш мускул, тренирай тежко, с базови упражнения и наблягай на твърдата храна; остави я тази глюкоза, няма да ти свърши работа. Яж всеки ден по 10 яйца, 500-600гр месо, 200-300 гр сирене, 200-300 гр ориз и ти гарантирам, че ще качваш.
Като чета горните мнения освен да не влизаш повече във форума, по-добър съвет няма да получиш. Много добре си се ориентирал към приема на декстроза.
07.08.13
13:04
Ами, определено съм впечатлен, че за 3 месеца е успял да се превърне в тюфлек. За да не станеш и ти като него, а да качиш мускул, тренирай тежко, с базови упражнения и наблягай на твърдата храна; остави я тази глюкоза, няма да ти свърши работа. Яж всеки ден по 10 яйца, 500-600гр месо, 200-300 гр сирене, 200-300 гр ориз и ти гарантирам, че ще качваш.
10 яйца на ден? И след 3 месеца ше се умира нали? :)
То анаболите са по-безвредни от толкова яйца на ден! Особено с мойте килограми... Жлъчката ще ми разкаже играта направо?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.08.13 13:12.
07.08.13
13:13
Така ли казват?... :)
Отдели време за четене и си подбирай източниците на информация.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.08.13 13:13.
07.08.13
14:14
Не мога да разбера, пускате тема с някакъв въпрос и съответно получавате отговори; лошото обаче е, че вземате под внимание само мненията, които ви изнасят. Ако питащият иска да знае, дали ще качи, ако пие вълшебното вещество декстроза и някой го насърчи да го стори, коментари от сорта на “яж месо и яйца” се приемат тежко; еми да, защо да ядем месо и яйца, като яйцата са бъкани с холестерол, а месото с хормони. С декстрозата е по-лесно, един приятел стана 103 кг за 2 месеца.” Тоест, Ивайло си знае, че декстрозата действа, ама дай да ги пробваме тия балъци във форума, дали и те знаят.
Само обаче имай едно нещо наум, Ивайло - няма по-голяма малоумщина от това да приемаш декстроза, за да вдигаш инсулина и така да качваш. Но като гледам, ще го разбереш по трудния начин.
Не мога да разбера, пускате тема с някакъв въпрос и съответно получавате отговори; лошото обаче е, че вземате под внимание само мненията, които ви изнасят.
Е тва е истината !!!
Не мога да разбера, пускате тема с някакъв въпрос и съответно получавате отговори; лошото обаче е, че вземате под внимание само мненията, които ви изнасят. Ако питащият иска да знае, дали ще качи, ако пие вълшебното вещество декстроза и някой го насърчи да го стори, коментари от сорта на “яж месо и яйца” се приемат тежко; еми да, защо да ядем месо и яйца, като яйцата са бъкани с холестерол, а месото с хормони. С декстрозата е по-лесно, един приятел стана 103 кг за 2 месеца.” Тоест, Ивайло си знае, че декстрозата действа, ама дай да ги пробваме тия балъци във форума, дали и те знаят.
Само обаче имай едно нещо наум, Ивайло - няма по-голяма малоумщина от това да приемаш декстроза, за да вдигаш инсулина и така да качваш. Но като гледам, ще го разбереш по трудния начин.
То е така не само с декстрозата ами и с всички останали добавки. Много точно си го казал. Човека иска да мине тънко и с добавка за 4-5лв да си качи така желаните 10-20кг. Децата немогат да проумеят и разберат, че само с добавки нестава. Яко се подвеждат и още по-яко ги заблуждават.
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 07.08.13 14:28.
07.08.13
14:38
Само обаче имай едно нещо наум, Ивайло - няма по-голяма малоумщина от това да приемаш декстроза, за да вдигаш инсулина и така да качваш. Но като гледам, ще го разбереш по трудния начин.То е така не само с декстрозата ами и с всички останали добавки. Много точно си го казал. Човека иска да мине тънко и с добавка за 4-5лв да си качи така желаните 10-20кг. Децата немогат да проумеят и разберат, че само с добавки нестава. Яко се подвеждат и още по-яко ги заблуждават.
Явно ме разбирате погрешно... Просто метаболизма ми е много много бърз и с постоянно тъпкане с какви ли не храни на месец качвам по 1-2 кила максимум... Сигурно трябва да добавя, че обичам футбола и ритам поне 3 пъти в седмицатапо около 1 час и половина. Та аз не съм тръгнал да качвам 10-20 килограма само с декстрозата... А колкото до приятеля ми и декстрозата. Аз че ще я пия ще я пия... Нищо не ми пречи да опитам 5 лева къде ли не отишли. Аз само питах в какъв грамаж да я пия :)
Относно яйцата... Аз не съм чел никъде за яйцата и вредата от тях... Говорил съм с баща ми и той ми е казал така... А на него ако не му вярвам то на кого тогава? :)
Ами, примерно на хора, които разбират?
Само 1-2 кг на месец? Това са 12-24 кг. за една година. Това ти е малко, така ли?
Относно яйцата... Аз не съм чел никъде за яйцата и вредата от тях... Говорил съм с баща ми и той ми е казал така... А на него ако не му вярвам то на кого тогава? :)
Баща ти едва ли е компетентен на тема хранене. По-добре почни да четеш и да разсъждаваш, отколкото да слушаш кой какво ти казва.
07.08.13
16:44
То анаболите са по-безвредни от толкова яйца на ден! Особено с мойте килограми... Жлъчката ще ми разкаже играта направо?
Оттук темата е за бисерите.
Това с метаболизма е голяма тъпня и извинение. Само си мислиш, че тъпчеш постоянно и т.н. Аз също съм т.нар. типичен ектоморф ... цял живот кожа и кости и стандартните глупости, само че по-скоро ектоморф е човек, който яде малко и затова е хилка. Ако ще качваш, ще трябва наистина да се потрудиш на масата, вместо да разчиташ на това и онова магическо вещество за мускули.
А баща ти ако беше такъв експерт по храненето, да го беше питал за декстрозата него, щом му вярваш безпрекословно, сигурно щеше веднага да се съгласиш, като ти каже да не ги пиеш тия глупости :)