17.08.13
17:07
Значи,решил съм да си купя креатин и изчетох доста отностно него - как се пие,колко време,за колко време се спира приема след като свърши,за ефекта,но ме интересува понеже имам операция от апендицит,a се казва,че креатина дразни стомаха при по-големи количества(не че ще приемам по един черпак),но питам дали и при нормални дози няма да го дразни?
Друг въпрос относно креатина ми е - след като свърша приема, тази муслулна маса,която съм натрупал ще си останели или и тя ще си изчезне постепенно както и водната задръжка.
На коя марка креатина е най-добър и да не задържа вода или поне не много? Това ме интересува..
На 20 съм. 180см,80кг. Тренирам от 4 месеца.
Някой друг да се изкаже? И ако може по-всички въпроси и особено този за стомаха.
казано от Вальо на 17.08.13, 17:07:
Значи,решил съм да си купя креатин и изчетох доста отностно него - как се пие,колко време,за колко време се спира приема след като свърши,за ефекта,но ме интересува понеже имам операция от апендицит,a се казва,че креатина дразни стомаха при по-големи количества(не че ще приемам по един черпак),но питам дали и при нормални дози няма да го дразни?
Няма да ти дразни стомаха изобщо.
Друг въпрос относно креатина ми е - след като свърша приема, тази муслулна маса,която съм натрупал ще си останели или и тя ще си изчезне постепенно както и водната задръжка.
Ако успееш изобщо на качиш нещо .. Зависи от организма ти , като основен източник за качване и сваляне остава храната
На коя марка креатина е най-добър и да не задържа вода или поне не много? Това ме интересува..
Да не мислиш ,че водната задръжка е лошо нещо ? По-лошо е да няма такава.
4 месеца стаж
Обеден ли си , че имаш нужда от креатин ?
А да .. объркал си раздела ;)
Мнението беше редактирано от rory на 17.08.13 19:54.
Прочети ТОВА .
Би трябвало да ти е ясно че като за първи път монохидрата е най-добрия вариант. Възможно е да има дразнене на стомаха и по-точно кратка диария която отминава за няколко дена, но това се случва рядко. Предполага се, че щом тренираш, си се възстановил напълно от операцията, така че абсолютно нищо (камо ли креатин) не би трябвало да те притеснява :)
Именно водната задръжка е ефекта който всички търсят когато приемат монохидрат. Няма да се надуеш като балон, а малко ще подпухнеш и ще изглеждаш по-голям, така че това е по-скоро плюс в случая. Ако толкова те притеснява потърси някоя друга форма на креатин...
Ако си се спрял на монохидрат, когато го спреш ще изхвърлиш малко вода, но не се притеснявай за загубите... Имай предвид, че това е просто добавка и има много други фактори които ще повлияят на резултатите ти !
18.08.13
03:48
Ползвам креатин монохидрат а съм оериран от апандисита и всичко е ок! Така че всичко е ок! Креатина на Bio Tech USA не е лош! ;)
Да, и аз съм се насочил към Creapure. Иначе мерси за полезните съвети на всички.
Също така прочетох,че не бил се разтварял хубаво в вода, и за това някой си го слагат на езика и пият една чаша вода отделно без да ги смесват.. това ли е по-добрият вариант?
18.08.13
15:44
казано от Петърч 1 на 17.08.13, 17:34:
Вземи си креатин хидрохлорид. Това е най-добрия креатин за мен. Предлага го фирмата Bulk Powders.
С какво е по-добър от монохидрат?