Разтегнат или скъсан менискус?

20.08.13
11:11

Здравейте! Преди 2 дена играх футбол (занимавам се с футбол) и по време на мач ми дойде хубаво топката за удар от земя обаче някак си като ритнах топката със всичка сила ми изпука коляното и частта зад коляното, така и аз се опитах да стисна зъби някаде 1-2 минути ме боля силно и после ми отмина и си довърших мача. Когато се прибрах в нас не ми беше подуто и не съм слагал нито лед нито съм се мазал кракът , но цяла вечер не можех да спа от болки (най-много задната връзка на коляното). Вече след 2 дена болките намаляха като съвсем малко като вървя и цялата тежест опре до коляното малко е нестабилно (но да подчертая че е по-стабилно отпреди 1 ден дори застанах само на болния крак а другия го дигнах и пак ми издържа тежестта без болки) обаче проблема е, че като вървя и имам чувството че имам някакво човече в коляното което само мърда..
сега с една тенис топка се опитвам да изпусна цялото напрежение от капачките и не знам
Как мислите?

И дори за момент не ти хрумна да отидеш на лекар?

20.08.13
11:20

Понеже болките намаляха едва ли е толкова наложащо сега трябва направления ала..бала

Изчакай да станат по-силни, после ще мислиш не за направление, а кой хирург да те мине. Иначе тук във форума непременно и диагноза, и лечение очаквай. Понеже си изплака мъката във форума - утре ще си излекуван.

20.08.13
11:48

Питам просто понеже ако е скъсан менискуса според вас щях ли да си довърша мача и щяха ли да намаляват болките? То пък нашите лекари толкова са адекватни, че направо..

Форумният Ядрено-магнитен резонанс е на поправка, не мога да кажа със сигурност.

20.08.13
11:52

Аз пък, без ЯМР и други дианостични уреди, ще рискувам с революционно предложение - ОТИДИ НА ЛЕКАР!

Стига бе, Маданец, ти не знаеш ли лекарите кви са? Във форума е далеч по-вероятно да получи и правилната диагноза, че и лечение :)

20.08.13
20:14

Абсолютно си прав :)
Даже мисля, че ако има кой да направи интервенция (ако е необходима разбира се) аз бих могъл да се заема с възстановяването.
Евтино ще му взема :)

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.08.13 20:14.

20.08.13
20:19

Вече сериозно. Приятелю, иди на лекар, защото това, което мърда в коляното ти най-вероятно е точно скъсан или най-малкото отлепен минискус и ако продължиш да не му обръщаш внимание ще ти направи големи поразии в коляното. Ако под задна част на коляното имаш  предвид коленните връзки, то едва ли от такова движение си им навредил кой знае колко, а ако болката е в задната част в основата на двуглавия бедрен мускул, то точно там няма връзки, а по-скоро е разтегнат мускула. Въпреки това е редно да проведеш някакво лечение, а лечението го назначават лекарите.
Специално за коляно бих могъл да ти препоръчам, но мисля че в нета има достатъчно информация за тесните специалисти. Ако все пак не можеш да се спреш на някой, пиши на лично да ти подскажа.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.08.13 20:41.

24.08.13
11:14

Оказа се, след преглед че е разтягане на колатериалните връзки на коляното.. 1 седмица лед и после физиотерапия или сериозен фитнес, за да заздравя мускулите.. благодаря на тези които се отзоваха

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1