Моля за помощ, съвети, мнение..

25.08.13
11:09

Добър ден. Значи работата е там, че тренирам от дълго време, но напоследък забелязвам, че не мога да кача нито кг нито мускулна маса. Знам, че са 2 различни неща но, не мога да си го обясня..ям след тренировка по 5 -6 яйца + мляко + банан, извара, отделно пилешки пържоли от гърди, както си му е реда от край време, обаче неще и неще. Тренирам през ден :
На кратко :
Първи ден : Гръб
почивка
3 ден - гърди
почивка
5 ден - ръце - бицепс трицепс заедно. (пробвал съм ги отделно с други мускули, не ми допада а и се изморявах много)
почивка
- 7 ден - Рамо и крака. И после нали.. почивка и пак от гърба започвам. Сменям упражненията почти всеки път, само и само мускулите да не свикват нали с дадено упражнение дълго време, хапвам преди тренировка било то банан, ориз или яйца, пия достатъчно вода..обаче не знам... Нито се претоварвам толкова нито нищо по 50-60 минути ми трае тренировката (3 4 упражнения с по 3-4 серий)
Държа да кажа, че никога не съм пил добавки и темподобни, нямам и намерения !
Ако е важно .. на 22 години съм, 174-5 висок, 77 кг от 1 година все на тях си стоя.
Знам, че тук има достатъчно интелигентни и опитни хора в тази сфера, които могат да ми помогнат.
Очаквам вашите мнения и съвети, благодаря.

Темата беше редактирана от Цветан Петров на 25.08.13 11:14.

25.08.13
16:31

Много е важно да “хапваш” след тренировка и някакъв въглехидрат. Не знам дали това, което си написал е обичайното ти меню, но ми се струва крайно недостатъчно за следтренировъчно хранене. Ако искаш да качваш, приемът на големи количества въглехидрати е почти задължителен, в противен случай ще трябва да се обърнеш към мазнините за енергия, че да можеш да ползваш протеина за изграждане на мускулна маса. Поразгледай раздела за хранене, даже попрочети някоя и друга статия за калорийния баланс и различните хранителни режими, които се препоръчват за покачване на мускулна маса.
Пак повтарям, че храната ми се струва недостатъчна. Не се ограничавай с пилешки гърди, яйца и ориз. Има много други качествени и вкусни храни, които трябва да бъдат част от менюто ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1