Моля за вашето мнение! :)

Здравейте и преди съм задавал този въпрос, но просто искам да получа подробен отговор за тренировъчната ми програма. Благодаря ви предварително! :) Значи тренирам 4 пъти седмично от петък до понеделник. Избрал съм тези дни защото работя по тежко физическа работа и гледам да се въртя около почивните дни!
Петък-Гърди:  Повдигане на щанга от тилен лег 3 х 10, 8, 6. Повдигане на щанга от полулег 3 х 10, 8, 6. Флайс 3 х 10, 8, 6. Кофички 3 х 8, 6, 4. И накрая изпомпвам с лицеви опори до отказ, обикновено правя по 4-5 и тялото ми отказва. След което следва корем: Вертикално повдигане на краката на стенд 3 х 10, 10, 10. Коремни преси 3 х 15, 15 ,15.  Извивки встрани с дъмбели 3 х 15, 15, 15.
Събота-Гръб: Набирания 5 х 5, 5, 5, 5, 5. Гребане с щанга с надхват 3 х 10, 8, 6. Чукчета 3 х 10, 8, 6. Едностранно гребане с дъмбел 3 х 10, 8, 6. Накрая изпомпвам с едностранно гребане с дъмбел с малка тежест, като правя по 12-15 поворения. Обикновенно тогава усещам парене в гръбните мускули и отказване. Трапец: Повдигане на дъмбели за трапец в страни 4 х 10, 10, 10, 10.  Предмишница: Разгъване с дъмбели за предмишници 3 х 10, 10, 10. Сгъване с дъмбели за предмишници 3 х 10, 10, 10.
Недел- Крака и Рамо: Клякане с щанга 3 х 10, 8, 6. Бедрено разгъване 3 х 10, 8, 6. Накрая изпомпвам с лека тежест с бедрено разгъване и правя около 12-15 повторени обикновено тогава краката се уморяват на макс. После правя прасец: Повдигане на пръсти с един крак върху диск с тежест в ръката, 4 х 10, 10,10, 10. Рамо: Раменни преси с акцент върху предното рамо 3 х 10, 8, 6. Вертолет с широк раменен хват 3 х 10, 8, 6. Разтваряне на дъмбели в страни от стоеж за средно рамо (класически вариант) 3 х 10, 8, 6.  Повдигане на дъмбели встрани при наклон от седеж за задно рамо 3 х 10, 8, 6.
Понеделник-Ръце: Трицепс-Трицепсово разгъване на горен скрипец 3 х 10, 8, 6. Френско разгъване с щанга от лег 3 х 10, 8, 6. И накрая изпомпване с кофички с акцент върху трицепса, обикновено правя по 4-5, тога ми отказват трицепсите. Бицепс-Бицепсово сгъване с щанга от седеж 3 х 10, 8, 6. Концентрирано сгъване 3 х 10, 8, 6. И накрая изпомпвам с лек дъмбел с концентираното сгъване. Обикновено правя около 15-20 повторения до отказ. След което следва корем: Вертикално повдигане на краката на стенд 3 х 10, 10, 10. Коремни преси 3 х 15, 15 ,15.  Извивки встрани с дъмбели 3 х 15, 15, 15.
Трренировката ми е интензивна, между сериите почивам 1 мината, а между основните упражнения по 2 минути. Страя се да правя упражненията бавно, с не толкова големи тежести, но пък без никакъв чийтинг. При всяка работа серия увеличавам тежестта. Тренировките ми не варират повече от 60 минути, максимум 70. Целта ми е мускулна маса. Висок съм 172 и тежа 58 кг. Лесно се орелефявам, но по трудно качвам маса. Моля за вашите коментари и препоръки. Благодаря ви предварително! :)

07.09.13
01:41

Каква е разликата между гребане с щанга и чукчета? Не са ли две еднакви упражнения? А къде е тягата? Ето и едно мое мнение - според мен е по-добре рамото да е в отделен ден, вместо ръцете (пак казвам - мое мнение).

Аз лично никога не съм харесвал тренировките крака+рамо.
Раменете са доста по-голям мускул от колкото повечето хора си мислят. Лично аз разделям тренировката за рамене между гърдите и гърба, но друг вариант е в отделен ден с ръцете примерно. В последно време научих много интересна подробност за трапеца, и започнах да го правя докато правя мъртва тяга, която виждам че липсва в тренировката ти.
Също така четири последователни дни ли тренираш?

Първо благодаря за отговорите ви! :) Ами аз викам на това гребане с щанга  http://www.bb-team.org/exercise/3668_grebane-s-shtanga-ot-naklon-napred-podhvat   А на това чукчета  http://www.bb-team.org/exercise/1158_grebane-s-shtanga-chukcheta Тяга не правя, защото усещам прерязване в кръста. Пък и ми е адски трудно да схвана техниката на тягата, с моя чувствителен кръст, най-много някоя контузия да си докарам. Тренирам, четири последователни дена, защото работата ми е по-тежко физическа и ако правя тренировка в края на работния ден, не винаги се получава качествено. Например, дори се е стигало до затискане на лежанката след тежък работен ден. И за това гледам да тренирам по към почивните дни.

07.09.13
20:33

Двете упражнения са еднакви, само където на второто си легнал и имаш упора.

казано от Васил Стефанов на 07.09.13, 16:32:

Тяга не правя, защото усещам прерязване в кръста. Пък и ми е адски трудно да схвана техниката на тягата, с моя чувствителен кръст, най-много някоя контузия да си докарам.

Ми ти къде искаш да усещаш? В бицепса? То нали тягата си е упражнение за кръст + задно бедро, седалище, предно бедро, трапец, прасец, предмишница, перки... и какво ли още не.

Мнението беше редактирано от Ронката на 08.09.13 00:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1