10.09.13
13:36
Здравейте на всички, искам да публикувам тренировката ми за гръб по която тренирам и да чуя вашите мнения. Гърба ми е от любимите ми мускулни групи и го товаря много сериозно. Упражненията които правя са следните:
Започвам с няколко загрявъчни серий на скрипец с широк хват.
3 серий набирания пред врат с тежест
2 серий набирания зад врат с тежест
5 серий мъртва тяга
3 серий мечка
3 серий чукове с щанга
2 сериий гребане долен скрипец
3 серий пул-овер
Повторенията на всяко упражнение са между 8 и 14
Няма ли да е по-добре да правиш по-малко упражнения с повече серии?
Мнението беше редактирано от Ронката на 10.09.13 14:37.
10.09.13
15:36
14 повторения в работните серии ми звучи несериозно.Упражненията също мисля ,че са много,ти самият виждаш ли ефект от тренировката?Макар ,че щом пускаш тема едва ли..
Каква е ролята на пулоувъра в края ?
много са ве луд, сложи тяга, набирания с тежест и гребане и др шитни не ти трябват
10.09.13
16:20
много са ве луд, сложи тяга, набирания с тежест и гребане и др шитни не ти трябват
сложи тяга сложи тяга СЛОЖИ ТЯГА сложи тяга сложи тяга СЛОЖИ ТЯГА
10.09.13
16:23
Има 5 серии мъртва тяга,не виждате ли :D
10.09.13
16:24
да, след СЕРИЙ (химичния елемент) си е написано ясно
Прочетох го и ко ? Тая програма я е видял от някое списание и си мисли, че ще стане като тоя от снимката сигурно.
АВЕИД подго :@ “сложи тяга” тaка се изразих просто, като прави тяга и тн.. :Д
10.09.13
16:30
тей ли, извинявам се изобщо не бях погледнал главния коментар в темата,рекох че щом умади вика да прави тяга,рекох че не прави :Д
10.09.13
16:35
Ето ти основните ! Съвета ми е винаги почвай с набирания!
;
Най-яко е,че в основните няма тяга :D xahhh
;
Но пък има четири вида скрипци :D
21 серии за която и да е мускулна група, била тя и гръб, ми се струва безумно много. Авторът се описва като персонален треньор по фитнес...не знам...
Мнението беше редактирано от pe6о на 10.09.13 17:11.
10.09.13
17:11
;
Да не забравяме и трапеца накрая. :D
Мнението беше редактирано от ARM STRONG на 10.09.13 17:11.
;
Да не забравяме и трапеца накрая. :D
Последно докато се интересувах от “билдърски” сплитове,това бяха основните упражнения за гръб ! Тягата може да я включи с крака,а може и в крака и гръб ! Трапеца според мене е най удачно да се тренира с гърба,като само високо изтегляне от земя,или вертолет са достатъчни !
Доста мнения получих, мерси за което. Не съм я видял от никое списание програмата, сам съм си я разпределил. От известно време тренирам по тази система с повече упражнения в по малко серий. Имам и тежки упражнения в които повторенията са не повече от 8-10, имам и по леки изпомващи където стигам до 14-15, но това са детаили които не съм ги споменавал. А и не мисля че 20-22 серий за гръб са много конкретно за мен, занимавам се с този спорт от 10 години, Гърба е голям мускул и изисква стабилно натоварване от всички ъгли. Важното е че съм доволен от резултатите си и това на снимката съм аз ,а не някой друг. Качил съм програмата ми просто да споделя моя метод на тренировка и много моля “хейтърите” да се въздържат от обиди и критика от която нямам нужда.
Винаги почвам с набиранията, но преди това загрявам на скрипец както съм споменал ;)
10.09.13
18:05
Стига с това “серий”, че ми се до... :D
14 повторения в работните серии ми звучи несериозно.Упражненията също мисля ,че са много,ти самият виждаш ли ефект от тренировката?Макар ,че щом пускаш тема едва ли..
Каква е ролята на пулоувъра в края ?
Пул-овъра е разтягащо упражнение и е добре да се прави в края на тренировката. Аз го правя с гърба, някои го правят и с гърди, въпрос на личен избор и има малка разлика в техниката на изпълнние.
10.09.13
18:26
тей ли, извинявам се изобщо не бях погледнал главния коментар в темата,рекох че щом умади вика да прави тяга,рекох че не прави :Д
важното е да си в играта ! :D
10.09.13
19:27
Ама ти и мислиш,че имаш голям гръб,така ли? Или аз съм разбрал погрешно? ..
10.09.13
19:34
Rocky - в профила ти пише, че си персонален фитнес треньор... къде практикуваш? :)
10.09.13
20:01
Каква е ролята на пулоувъра в края ?Пул-овъра е разтягащо упражнение и е добре да се прави в края на тренировката. Аз го правя с гърба, някои го правят и с гърди, въпрос на личен избор и има малка разлика в техниката на изпълнние.
Моля те не ми обяснявай техниката само .. :D Що се отнася до това дали се прави в края ,еми въпрос на личен избор.Аз като го включвам го правя в началото като метод за предизтощение на перките,понеже не се натоварва излишно бицепса.
В така подредена програма,аз лично не виждам смисъл от пулоувър.
Успех.
Rocky - в профила ти пише, че си персонален фитнес треньор... къде практикуваш? :)
Не работя в фитнес зала, провеждам персонални тренировки от време на време в различни зали.
Каква е ролята на пулоувъра в края ?Пул-овъра е разтягащо упражнение и е добре да се прави в края на тренировката. Аз го правя с гърба, някои го правят и с гърди, въпрос на личен избор и има малка разлика в техниката на изпълнние.
Моля те не ми обяснявай техниката само .. :D Що се отнася до това дали се прави в края ,еми въпрос на личен избор.Аз като го включвам го правя в началото като метод за предизтощение на перките,понеже не се натоварва излишно бицепса.
В така подредена програма,аз лично не виждам смисъл от пулоувър.
Успех.
Ок, това си е твое мнение по въпроса, фитнеса е спорт с различни методики на тренировка при които на един може да действа добре, а на друг не. И не ми е приятно да усещам заядливия ти тон ...
10.09.13
23:45
Добре,няма да ти досаждам повече със заядливия си тон ... Реших да споделя мнението си ,че пулоувъра е излишен тук в тази програма и да ти дам съвет ,но май сбърках и вече съжалявам..
Както и да е, няма да се намесвам повече в темата ти. :D