07.01.15
16:41
Едно нещо, което забелязвам аз, и за което виждам никой не ти е направил забележка - вдигаш главата много. Излишно е и ще си крив и занапред. Старай се да държиш главата в неутрална позиция, дори прибирай брадата леко, погледа право напред. Успех. :)
07.01.15
19:47
Има и ще има още... :)
08.01.15
18:55
Мисля да разкажа някоя история, защото отдавна не съм го правил. Днес отидохме още сутринта в Пловдив с един мой приятел, за да си вземе книжката и да се поразходим. Та взехме книжката и аз бях навитак да идем на стелбище, защото не съм стрелял от 2ри клас. И отидохме, взех си 15 патрона и от първите 5 изстрела 4 бяха в центъра. И като ме видя тази жена, понеже и казах че за пръв път стрелям на стрелбище и тя стоеше и ме гледаше и ме похвали, каза, че е доста добре за начинаещ и другия път ще ми даде Макаров. Аз още от начало исках да стрелям с Макаров, обаче тя ми нямаше много доверие, защото все пак за пръв път идвам и даже не съм и казвал че искам, но уви - тя сама си каза че ще ми го даде. :D
09.01.15
17:13
Week 1 Day 4
Заден клек(лоу бар) : 8х2 с 110кг с 2-3 сек. пауза
Преден клек: 4х2 с 80кг
Машина за задно бедро: 4х12 с 40кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
коремни преси 3х20 с 20кг диск
заден и преден борцови
Днес имах доста време, затова загрях много хубаво вкъщи, правих и фоумролинг и т.н. и изненадващо не бях изморен от всичките тези клекове, мислех, че ще ме скапе на 5тата серия, но уви. Много хубава тренировка. :)
10.01.15
15:45
Week 1 Day 5
Лежанка: 4х5 с 80кг
Горна лежанка: 1х5 с 70 ; 2х6 с 65 и 1х5 с 65
Флайс 1х12 с 12,5кг дъмбел и 3х15 с 10кг
Сгъване с 40кг щанга за бицепс 4х8
Скотово сгъване с 12,5кг дъмбел 4х8
коремни преси 3х20 с 20кг диск
От нормалния лег съм доволен, от горния изобщо. Много ми е неудобен и рамото ме болеше повече, отколкото обикновенния, но поне си направих тренировката. Трябва горния да е 4х6, а той малко разбъркан стана, флайса също 4х15 ама 12,5 ми беше много. Като цяло горе-долу бива.
https://www.youtube.com/watch?v=nQI5Xihr7t8
https://www.youtube.com/watch?v=q4yHInjUQLk
10.01.15
17:01
казано от Ронката на 10.01.15, 16:32:
Прибери малко лактите и пускай по-контролирано.
Не те ли болят раменете?
Не ме болят изобщо, така си ми е идеално. Само лявото рамо ме боли, защото си го контузих с кофичките. Ама при последните серии даже не го и усещам.
12.01.15
19:51
Week 2 Day 1
Клек : 4х5 с 102,5кг
Преден клек: 3х3 с 82,5кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 50кг
Машина за предно : 4х12 с 80кг
Коремни преси с 20кг диск : 3х20
Килограмите на всичко ще вдигам бавно, както казва и Михаил Кокляев. Няма за къде да бързам, по-скоро искам да оправя това влизане на краката навътре при клека. Иначе предния клек много си го харесах, ще постна и видео. Като цяло хубава тренировка. Купих си магнезий с Б комплекс, не че имам крампи или нещо подобно, но ще ми е от полза. Само не знам кога да го пия, след хранене, на гладно, преди лягане, преди тренировка и т.н.
12.01.15
23:01
казано от nervak на 12.01.15, 22:33:
И защо само 3 повторения?
А защо да са повече?
13.01.15
07:01
Така пише в програмата - така правя. А и скоро ще стигна до 90кг и ще се напрягам на воля. :)
13.01.15
17:49
Week 2 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 50кг
Флайс на машина за задно рамо 4х12 с 27,5кг
Тесен лег 3х5 с 65кг
Трицепс на скрипец 3х12 с 55кг
Коремни преси с тежест 20кг - 3х20
Много хубава тренировка. Като разтегнах, рамото изобщо не ме болеше на раменната преса, после при лег-а ме заболя. Иначе и тесния лег беше много лесен, другия път 70.
Защо не хващаш по-тясно? Болят те китките или?
‘Щото и аз така преди си мислех, че правя тесен лег, а се оказа, че бил раменен.
13.01.15
20:28
казано от Ронката на 13.01.15, 20:22:
Защо не хващаш по-тясно? Болят те китките или?
‘Щото и аз така преди си мислех, че правя тесен лег, а се оказа, че бил раменен.
Тесен лег не се прави само, когато хванеш лоста с 3см разстояние между ръцете, има най-различни хватове, един от които е раменния. Като цяло малко повече го стесних, клипът е на първата серия, на другите две съвсем леко приближих ръцете. Но прекалено тесния хват и на китките ще се отрази зле. :)
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 13.01.15 20:29.
14.01.15
11:39
То както има най-различни хватове, така има и най-различни ползи от тях ;)
А тесния лег е с разстояние до 10 см между ръцете.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.01.15 15:09.
14.01.15
16:51
Week 2 Day 3
Мъртва тяга: 5х3 с 132,5кг и 2х5 с 122,5
Машина за задно бедро 1х12 с 50 и 3х12 с 40кг
Гребане на машина с 60кг 3х6
Набирания 1х6 2х5
УЖАС! Просто ужасна тренировка. Първо - винаги трябва да бързам като тренирам. Но най-лошо е като имам 7ми час в училище. Попринцип, както миналата седмица например, си тръгваме, имаме време за хубава загрявка и разтягане, за повече почивка и т.н. Но днес, часа ни свърши в 14:15ч. От там нататък купувам си набързо кафе, пия го по пътя за фитнеса и съм в 14:30-35 там. Понеже няма време за фоумролинг, разтягане и т.н. правя 3-4 мин пътека и малко разтягане. Стана и 40-43. Попринцип трябва да тръгна от залата в 15:30 часа, нямам даже и час за тренировка, а докато вработя тягата и после да правя 7 серии с 2 мин почивка, нито имам сила, нито време. Формата отначало беше добре, но от прекалено бързане кръста ми се кривеше, не толкова много разбира се, съвсем леко, но особено на последните серии нито плешки събрани, нито кръст прав. Докато направя тягата, трябваше да си ходя, но отидох набързо буквално без почивка направих машината, после гребането и на набиранията абсолютно никаква сила от големите 20-30 сек, почивка. И още един проблем - толкова ми писна всеки ден да бързам за тренировка, да бързам на тренировка, да бързам да се прибера и да си направя ядене и да ям, защото не искам да пропускам, а ме забират в 16:30 часа, понякога по - рано или по - късно но аз никога не знам предварително, защото и на баща ми не му казват. Всичко е заради това, че живея в един квартал на 2-3км от града, а в града е фитнеса, училището и като цяло всичко. Не мога като нормалните хора да си тренирам, да си почивам, а винаги трябва бързане. И като се прибера и си сготвя трябва да се натъпча като свиня със много храна, защото хем по-бързо, хем повече калории и после изобщо не ми се яде. Нашите пък са много против тези тренировки, от 6 месеца си мислят, че аз не тренирам, но аз ходя тайно, за тях единственото важно нещо е училището, а там изобщо не ме бива. Както съм казвал, по някои предмети съм много добре, но при повечето просто нямам никакъв интерес. Насила сядам да уча по физика например и точно след 2 минути почва да ми се приспива, разсейвам се, дори да съм спал 15 часа и 10 кафета да съм изпил, винаги е една и съща. Утре ще ставам да ме изпитват за 3 по физика и история и разбира се като седна да уча след малко ще стане пак същото нещо и не знам дали ще запомня дори за 3… Най - лесно ще ми бъде да се откажа от тренировките, от бързането, но не мога, живота не е лесен, а откажа ли се - няма да съм щастлив. Тренировките ме правят единствено щастлив(не само де, но главно) А също така, като ми се насъбра толкова много, на косъм бях да избухна в залата и да им потроша всички огледала или да си го изкарам на нещо друго. Едвам се сдържах да си направя поне упражненията и то някакви жалки повторения заради ниската почивка, но... Още съм много нервен и имам чувството, че кръвното ми се е вдигнало на 200… Не знам, но вече ми писна. Няма нито едно хубаво решение - или трябва да бягам от последните часове(нямам бележки вече) или трябва да пропускам едно главно хранене(защото нашите ще ми мрънкат че обядвам в 5 и после вечерям в 7-8) или трябва да спра тренировките(което няма да стане).. Изписах РОМАН, но просто не знам какво да правя.
Хващай се да учиш и не се лигави. Като станеш на 20 никой няма да те пита колко ти е тягата и колко вдигаш от лежанка за да те приеме в университет или да те вземе на работа. Време за тренировки ще се намери, въпрос на организация. Общата култура не е порок и училището не е измислено за да ти е гадно.
14.01.15
18:04
казано от Storm на 14.01.15, 17:35:
Хващай се да учиш и не се лигави. Като станеш на 20 никой няма да те пита колко ти е тягата и колко вдигаш от лежанка за да те приеме в университет или да те вземе на работа. Време за тренировки ще се намери, въпрос на организация. Общата култура не е порок и училището не е измислено за да ти е гадно.
Знам, че не е направено, за да ми е гадно, но на мен ми е ! Винаги ми се спи, отпаднало ми е, ядосвам се, или се депресирам, не ми е интересно, учителките се заяждат, в понеделник ходих на комисия, една написа докладна за мен, но заместник директорката знае, че тя има малко психически отклонение и нищо не ми прави, тази случка се повтаря за втори път. И точно това е въпроса - аз имам амбиции и искам да се състезавам професионално в силовия трибой. Дори се чудя, ако не стане със военното, да кандидатствам в НСА с треньор по силов трибой, хем да се подготвям, хем да работя това, което ми е интересно. Аз не искам да работя нещо за много пари, но да не съм удовлетворен от това, което правя. За мен е най - важно да правя това, което ми харесва, защото тогава го правя с удоволствие и съм щастлив, а не да се будя и да си повтарям, че е поредния ш*бан ден и няма как да стане по - хубаво. Трудно е да се оцелее в България, но за мен да съм щастлив е най - важно. Аз искам да имам хубави оценки и да уча, но просто като започна и се отплесвам и почти никога не мога да уча като хората, а и честно казано не мога. Още като малък нашите ме караха да уча много и когато не можех да направя елементарно нещо изяждах доста бой и от 12-1 наобяд до 10 часа вечерта всеки ден от 1 до 5 клас. После спряха да ме изпитват. Може и от това да е, другите си научаваха за 15 мин а аз 6 часа съм стоял пред един учебник, говоря сериозно. Просто защото ми се приспива или нещо друго става и не мога да уча, освен ако някой не ми го разкаже или не ми помогне.
15.01.15
10:16
Хвани някой съученик и учете заедно.
Братле,понеже виждам,че и ти искаш за войник (както аз) , не прави моята грешка да отсъстваш от училище. За военното се изисква добра диплома,тъй че седна си на Д-то и натискай. Виждам,че се самосъжаляваш,че няма време и т.н . Ще ти разкажа накратко един мой ден, за да добиеш представа,че нещата са такива каквито ние си ги направим :) 1.Ставане в 7:30 , 2: Урок по математика: 9-11 3.След урока имам 1 час за тренировка , 4:12:30 - 1:30 - тук трябва да ям,да се окъпя и да си приготвя евентуално храна за училище. , 5: 13:30 - 18:30 съм на училище , 6:19:00 трябва да съм в кик-бокс залатата даже почти всеки път ходя пеша (3км) . И в 20 и30 ми свършва тренировката и в 21 часа трябва да съм унас. Както казах нещата са такива каквито и както си ги направим ние, има ли желание, има и начин :)
Мнението беше редактирано от Ангелов на 15.01.15 22:12.
А сега си представи и да работиш?Много разсъждаваш колко си различен.
Просто си мързелив за дадени неща(предмети)натискай съсредоточено и нещата ще станат.Учители с отклонения...глупости...като завършиш някой ден профил с преподаване ще даваш мнение.
Прибираш се в къщи и имаш всичко за ядене...и се оплакваш ,че залата е на 2км...и ти се доспива от физиката(на кой не му се доспива)...нормален дришльо ...нищо ново.Ще ти мине.
Мнението беше редактирано от nervak на 16.01.15 00:50.
16.01.15
17:54
Първо - благодаря за вниманието и подкрепата. Второ - да, има ли желание, има и начин. При мен нещата стоят малко по различно, защото трябва да крия от нашите, че тренирам. Макар че скоро ще ми писне и най - вероятно ще им заявя, че ще тренирам и да знаят, и да не знаят, все тая, и ще се мъча да натискам ученето и това е. Целта ми сега е да хвана успех 4,5, за да взимам стипендия и втория срок. За учителката - не лъжа, дори другите учители са го казвали, не буквално, ами просто, че прави неща, които не са удачни за нея, тоест, че има нещо не наред у нея и съм го чувал не веднъж. :D Прибирам се вкъщи и имам всичко за ядене - да, но не точно. Не се оплаквам, но последните месеци сигурно само веднъж на 30 дни съм си вкарал нужното количество протеин - 170гр. Просто финансите изобщо не са много и се налага да си вкарвам калориите от хляб, джънк и яйца и месо, но яйцата и месото не винаги са достатъчно. Но не искам да се оплаквам, има хора в много по - лошо положение, на които се старая да помагам.
16.01.15
17:57
Week 2 Day 4
Клек : 8х2 с 112,5кг с 2-3 секунди пауза в долно положение.
Преден клек : 4х2 с 85кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
Коремни преси 1х20 с 30кг 1х10 с 15 и после задържане, да се доизтощи пресата.
Малко ме огъваха тези 112,5кг при последните серии, но често казано си ги взех доста добре. Двете машини ги правих в суперсерия без почивка(понеже днес са леки) а за корем направих само една серия, но по-голяма и изтощителна, понеже пак нямах време. Но утре ще имам колкото си искам време и след лежанките и другите упражнения ще го понатисна, да си му го върна заради почивката. :D
17.01.15
15:54
Week 2 Day 5
Лежанка : 4х5 с 82,5кг
Горна лежанка : 4х6 с 65кг
Обръщане за кеф 1х50 ; ; 70 ; 80 ; 0х90(това беше целта)
Флайс 4х15 с 10кг дъмбели
Сгъване с 40кг щанга за бицепс 4х8
1х8 и 2х5 сгъване с 12,5кг дъмбели от седеж
Коремни преси 3х20 с 20кг диск и 1 суперсерия от 3 упражнения СТ 10 повторения
Като цяло супер тренировка. На горната лежанка не ми беше толкова неудобно. Направих едни обръщания за кеф, защото исках да пробвам пак 90, но не се получи отново.. Техниката си беше супер, но просто накрая не мога да ги обърна, а имам сигурно 87,5кг, 85 съм обръщал доста пъти. Както и да е, това беше, защото пускам един мой приятел на щангистки упражнения и на мене ми се доправиха. :D
19.01.15
16:39
Week 3 Day 1
Клек : 4х5 с 105кг
Преден клек : 3х3 с 85кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 50кг
Машина за предно : 4х12 с 80кг
Коремни преси 3х20 с 20кг диск
Доволен съм, Успях да си направя всичко, даже машините бяха в суперсерия, за да скъся времето. Клека мислех, че ще е много по-труден, а то не само, че беше лесен, но и беше много дълбок. Дори си ударих диска в онова металното, а това ми се е случвало само, когато се учих на дълбок клек с 50кг. От предния също съм доволен. Единственото, което не ми харесва е, че пак си мърдам краката.
19.01.15
17:33
Пробвай да застанеш една идея по тясно и пръстите да не сочат толкова много навън. Докато се изправяш се опитвай да буташ с коленете навън.
19.01.15
17:38
казано от Даниел Иванов на 19.01.15, 17:33:
Пробвай да застанеш една идея по тясно и пръстите да не сочат толкова много навън. Докато се изправяш се опитвай да буташ с коленете навън.
Пробвал съм и това, но се чувствам още по - зле, защото ги бутам по-навътре и като съм с тясна позиция се докосват двата крака.
19.01.15
20:06
Преди малко говорих с Митко и предстои да направя още промени, но няма да ги казвам сега, искам чрез клипчетата да си проличи.
П.С. към магнезия добавям и 500мг вит. Ц
П.С.2 С моя приятел обмисляме да си вземем ластици, като цяло Митко ми беше казал още от началото, когато правя 8х2 да е с ластици, но понеже нямам, се разбрахме да правя с пауза. Ако дадем по 20лв ще вземем два ластика, с от 3 до 15 кг съпротивление, но може и повече, зависи как е омотан.
20.01.15
16:32
Week 3 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 52,5кг (2рата серия беше 4)
Флайс на машина за задно рамо : 4х12 с 27,5кг
Тесен лег : 2х5 и 1х3 с 70кг
Скрипец за трицепс 3х12 с 55кг
Корем 3х20 с 20кг
НЕ съм доволен. На раменната преса един приятел дойде да ме снима отпред, но като го гледах постоянно се разсмивах и не можах да вдигна за 5то повторение. За сметка на това се ядосах и последните 2 серии направо ги изядох. На лежанката тъкмо пускам и вдигам за 3то повторение и го вдигнах до половината и изведъж спуснах щангата, после моя човек ми помогна да я вдигна и направих още едно повторение и я оставих. Като цяло не е много зле, но пък 2 фейла имам...
20.01.15
16:48
Слагаш лостът като за трибойски клек, а клякаш динамично и до долу, и оттам тръгват основно проблемите - става манджа с грозде. Сравни на предния клек колко по-добре е, защото щангата си е където трябва.
20.01.15
16:57
казано от Von Suthaus на 20.01.15, 16:48:
Слагаш лостът като за трибойски клек, а клякаш динамично и до долу, и оттам тръгват основно проблемите - става манджа с грозде. Сравни на предния клек колко по-добре е, защото щангата си е където трябва.
Не мисля, че това има значение, защото при максове, които са бавни също мърдам краката, но като цяло една от промените е, че ще съм изправен преди и по време на клека и съответно ще слагам щангата по - високо. Или точно под трапеца, или още по - високо.
20.01.15
17:48
Като няма значение - защо са ти го казали да го оправиш. А при максове точно не е недопустимо и да посвиеш коленете навътре, ако си с лоста на трапеца.
20.01.15
18:03
Казаха ми да го оправя, за да мога да стоя по изправен. :) А относно коленете - трябва да ги държа навън и да не позволявам да влизат навътре, макар че малко невъзможно ми се струва.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 20.01.15 18:04.
20.01.15
22:15
казано от TonsOfDamage на 20.01.15, 18:03:
Казаха ми да го оправя, за да мога да стоя по изправен. :) А относно коленете - трябва да ги държа навън и да не позволявам да влизат навътре, макар че малко невъзможно ми се струва.
Защо да е невъзможно? Малко повече разтягане няма да навреди, както и клекове срещу стена. Мисля, че и един сумо клек също би помогнал.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 20.01.15 22:17.
21.01.15
15:31
Week 3 Day 3
Тяга : 5х3 с 135кг ; 2х5 с 125
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Гребане на машина с 60кг 3х6
Набирания 1х10 и 2х8
Корем 3х20 с 20кг диск
Доволен съм, Имах време, тягата отне около час. Като цяло с повече почивка много по-добре се получават нещата, слециално за тягата.
На лега уж правиш мост ,пък не ти се получава. На тесния хват пък много разперваш лактите встрани.
И грешката ти на всичките движения дори и клека е , че негативната част за нищо я нямаш. Пускаш все едно и гледаш как пада чувал с картофи.
Мнението беше редактирано от rory на 21.01.15 16:06.
21.01.15
15:44
Как така правя лост ? Ако имаш в предвид мост, не искам г*за ми да се отлепя от лежанката, аз това не го броя за лег, а и на състезанията(повечето) е забранено. Относно бързото спускане - гледам всяко движение да е максимално експлозивно, а и щом Митко не ми е направил забележка за това, значи, че е ок.