TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

03.03.15
11:14

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
137 години от освобождението на България ! А колко е свободна България сега, е отделен въпрос...
Една от любимите ми песни :

06.03.15
12:57

Днес ходих на УНГ и се оказа, че имам синузит, ларингит и отлепяне на мембраните на ушите(може и да бъркам нещо при обяснението). Просто чудесно! Хубавото е, че проблемът със слуха до голяма степен може да се дължи на възпалението и до един месец може да се оправи. А иначе си кашлям по същия начин и не съм забелязал подобрение. Изписаха ми капки и противоалергични хапчета, странното беше, че и личната ми предписа такива.

Аз тука сега чакам да се изкаже нервака, понеже е доктор явно.

AG

06.03.15
16:23

Ако не знаеш към какво си алергичен поискай да ти направят тест. Например може да си алергичен към котки и случайно да си имате такава.

06.03.15
17:24

казано от Angel Gyaurov на 06.03.15, 16:23:

Ако не знаеш към какво си алергичен поискай да ти направят тест. Например може да си алергичен към котки и случайно да си имате такава.

Досега никога не съм имал алергии към нещо, нито признаци и симптоми. А кашлица с храчене и възпаление на синосите и т.н. малко ме съмнява да са симптоми на алергия, но знам ли ? Също така нямам никакви домашни любимци.

06.03.15
17:49

Аз не му разбирам много ... но личната лекарка на моя малкия почити винаги когато кашля му изписва сироп за алергии + другите хапчета .. нищо че няма такива ... явно спомага по някъв начин за утихване на кашлицата или нещо такова.

07.03.15
12:53

ВДИГА МИ СЕЕЕЕЕЕЕ :@ :@ :@ :@

09.03.15
20:51

казано от Херцог Трън на 06.03.15, 13:01:

Аз тука сега чакам да се изкаже нервака, понеже е доктор явно.

Явно ескуайр трън не е разбрал,че диагнози не съм поставял-а съм споделил личен подход,който явно на 120-30-40 кг индивиди не допада...щот не могат да стигнат до офиса.

Бухаха, добре доки ;) Пийни един валериан със студена водица и следващият път споделяй подхода си с изричното предупреждение, че може да доведе до неприятни здравословни последствия за този, който ти се довери ;)

09.03.15
21:07

казано от Херцог Трън на 09.03.15, 20:58:

Бухаха, добре доки ;) Пийни един валериан със студена водица и следващият път споделяй подхода си с изричното предупреждение, че може да доведе до неприятни здравословни последствия за този, който ти се довери ;)

То и “квалифицираният” ти личен или да не дава Господ “специалист” може също да те осакати доста добре , нищо че дипломата му е закачена на рамка на стената така, че ... но интернет НЕ Е СРЕДСТВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ (в по - сложните случаи) . Той само информира и ПЛАШИ .
Така , че кадърният доктор си е най - добре .

Дали личният може или не може да те осакати - няма да споря. Лекарската професия изисква не само знания, но и да си отдаден, да не претупваш, да има голямо внимание към детайла. И все пак е по-добре от диагноза/съвет по интернет от неквалифициран човек, включително и да не обръща внимание на очеизваждащ проблем със здравето, който не се оправя след антибиотици.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.03.15 21:50.

09.03.15
23:05

Напълно си прав. Това с личният лекар е малко преувеличено от моя страна , но има много случаи , които завършват доста зле и корените на проблема се крият точно някъде там . Здравето не е майтап и си трябва сериозно внимание , а не догадки във форуми и гадателки . :)

10.03.15
12:52

Днес ходих на вторичен при УНГ, каза ми, че имам съвсем леко подобрение и ми изписа още един антибиотик, който пък се пие 3 дни. В четвъртък ще ида пак, да види как ми действа и дали има нужда от още една опаковка.

12.03.15
10:31

Резултатът от третия преглед - съвсем леко подобрение в слуха и продължаване на антибиотика още 3 дни. Също така усещам, че вече не е толкова силно дразненето в белите дробове. Ама пак си кашлям, макар и не толкова често. Другата седмица пак на преглед, чак ми омръзна да ходя вече. :D

16.03.15
14:44

Вече не кашлям почти, обаче има все още дразнене и по-рядко храчене. Бих казал 80% възстановен. Но все още няма да ходя, мислех си в сряда или петък да почна, но като гледам, може и чак другата седмица. В крайна сметка не взимам предварително решения, всичко ще стане ясно на момента, ако се чувствам добре - отивам. Просто за сега усещам, че ако отида, пак ще се влоши. А и вчера спрях антибиотика, та малко да си почина и от него и да видим дали ще се влоша след спирането. Абе яд ме е , че изпуснах 1 месец тренировки, изпускам доста прогрес, но здравето е най - важно както се казва. И все още се чувствам зле психически заради НЕходенето на тренировки. :D
П.С. изтеглих си едно руско сериалче - СОБР и много ме зариби. Много обичам руските филми ! За 2 дена изгледах 12 серии. Жалко обаче, че има само 16. Поне това ме разсейва от чувството за вина при НЕтренирането. :D

20.03.15
10:25

Иии последен преглед при УНГ(надявам се), носът ми се е оправил, слухът съвсем леко, кашлям чат-пат, обаче най - важното е, че попитах докторката и тя ми каза, че МОГА ДА ТРЕНИРАМ !!! АААА. Най - накрая. Дано да не се наложи пак да спра. :D И още днес отивам, само че не знам как да започна, а с Митко ще мога да говоря чак събота или неделя, така че или трябва да си правя клека с ластици, или нещо за цялото тяло, абе ще видим. Ще помисля и ще реша. Иначе пак ще пия противоалергенни и спрея пак ще го пръскам, но по 1 път на ден.

20.03.15
14:52

Тренировката днес :
Клек : 3 х 90, 95, 100, 105 , 110кг
Преден клек : 4х2 с 90кг
Обръщане до 2х70кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
Корем 3х20 с 20кг диск
50кг щанга върху краката клекнал ( над коляното) 3х20 сек.
Е, най- накрая в залата. Много добре загрях и внимавах, всеки един клек беше много внимателен, защото не искам контузии. Все пак 3 седмици без тренировки, трябваше да не вдигам тежко. Стараех се максимално добре да изпълнявам клека и колената да са добре и се получи, само на 110-те кг 3тото повторение ги вкарах малко. Предния клек стана много добре, дори мислех, че ще ми е тежко. Обръщането беше съвсем леко, а и бях доста изморен, целта беше да поработя малко върху експлозивността, а и доста ми се правеше това упражнение. Другото си е по план, а това последното упражнение е за мобилност в глезените и за да мога повече да вкарвам краката при клека и наистина помага, само че попринцип нямам време да го правя. Като цяло съм много доволен и се радвам, че пак тренирам. :)

21.03.15
15:31

Тренировката днес :
Лег : 4х5 с 90кг
Горен лег : 1х3 с 70 и 2х6 и 2х5 с 60кг
Флайс : 4х12 с 10кг дъмбели
Сгъване за бицепс прав : 40кг 3х8
Чуково странично сгъване : 4х8 с 15кг дъмбел
Умряло, заспало настроение. Защото трябваше да стана рано заради даскалото и не можах да се наспя, а уж си легнах рано. Поне имахме само 1 съществен час и 2 лаф моабет, после си тръгнахме. Доволен съм много от лежанката, запазих килограмите си, което значи, че другата седмица със сигурност ще вдигна, но горния лег беше просто ужасен. Никаква сила, а отначало и рамото малко ме болеше. От понеделник ще започна да броя тренировките като съществени, тоест да записвам седмицата и дните.

23.03.15
15:59

Week 1 Day 1
Клек : 4х5 с 105кг
Преден клек : 3х3 с 95кг
Машина за задно : 4х12 с 50кг
Машина за предно : 4х12 с 80кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Мислех да сложа 107,5кг, но още при загрявката усетих, че от петък съм изморен. Попринцип трябваше с ластиците да ми е по - леко, но аз правих до 110 и си оказа влияние и както се вижда на клипа, коленете ми не са перфектни, но и краката, и пояса бяха изтощени. Нищо де, другата седмица повече. Предния клек също тежеше. А на машините не всички серии бяха с по 12 повторения, имаше и по 10, но просто бях изтощен от петъка - другата седмица реванш. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 23.03.15 16:00.

24.03.15
15:35

Week 1 Day 2
Раменна преса : 3х4 и 1х3 с 57,5кг
Флайс за задно рамо 4х12
Тесен лег 3х5 с 70кг
Трицепс на скрипец 55кг 3х12
Корем 3х20 с 20кг диск
Мускулите ми бяха сковани и имаха треска, затова толкова слабо на раменната. От другото съм доволен ,тесния лег беше много лек. Като цяло от събота до сега, тренировките не ми харесват, може би е заради дългото ми отсъствие, надявам се, че утре няма да е така. Също така от утре променям тягата на 4х5.

25.03.15
17:09

Week 1 Day 3
Тяга : 2х5 с 135кг и 2х5 с 132,5кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Гребане на машина 3х6 с 65кг
Набирания 3х6
4-та поредна смотана тренировка... което ще рече, че не съм доволен от нещо. Мислех да слагам 140 тяга.. :D На загрявката усетих, че нямам много сила и сложих 135. И първата и втората серия така яко ме измориха, че кръста дори и не си помисляше да стои перфектно изправен. Реших, че няма да е и ако продължа, ще жертвам формата и ще дърпам много на кръст(особено последните повторения) и сложих 132,5кг. И си ги направих, обаче пробвах накрая една по-различна техника(не кой знае колко различна де) да правя като Митко, Магнусън и другите, като дърпам щангата към мен, преди да тръгна, тоест съм я отдалечил първо. Забелязах, че така стоя по-изправен и имам повече сила, тоест по малко кривя кръста. Първият клип е на първата серия, втория - на последната. На която прилагам и тази техника. Ще се консултирам с Митко, пък ще видим.

Вкарай малко гръбни екстензии на стенд след тренировка да ти заякнат лумбалните еректори и да усетиш как да ги стягаш правилно. Имаш сила, но сякаш нямаш добър контрол над тази част на пояса.

Почни със собствено тегло, бавни и контролирани повторения, по-натам може да почнеш с тежест - прегръщаш един диск пред гърди и те така :)

За да усетиш какво е неутрален гръбнак по време на мъртвата тяга, опитай следното - лягаш на земята в позиция за планк и вдигаш едната ръка и срещуположния крак във въздуха ( лява ръка - десен крак или обратното ) и задържаш в това положение. Не е необходимо да ги вириш нагоре, само докато стане една линия - ръка - торс - крак. Така ще усетиш как ти работи ядрото за стабилизация. Същото горе-долу трябва да усещаш и на мъртвата тяга.

25.03.15
17:39

казано от Alexander Krastev на 25.03.15, 17:30:

Вкарай малко гръбни екстензии на стенд след тренировка да ти заякнат лумбалните еректори и да усетиш как да ги стягаш правилно. Имаш сила, но сякаш нямаш добър контрол над тази част на пояса.

Почни със собствено тегло, бавни и контролирани повторения, по-натам може да почнеш с тежест - прегръщаш един диск пред гърди и те така :)

За да усетиш какво е неутрален гръбнак по време на мъртвата тяга, опитай следното - лягаш на земята в позиция за планк и вдигаш едната ръка и срещуположния крак във въздуха ( лява ръка - десен крак или обратното ) и задържаш в това положение. Не е необходимо да ги вириш нагоре, само докато стане една линия - ръка - торс - крак. Така ще усетиш как ти работи ядрото за стабилизация. Същото горе-долу трябва да усещаш и на мъртвата тяга.

Aз знам как правилно да ги стягам , но проблемът е там, че хем подцених килограмите, хем като цяло тази седмица не ми върви и се чувствам слаб. Все още ми е слаб пояса, но в сравнение с преди е доста по - силен. Мерси за съвета, но все пак Митко ме тренира и изпълнявам неговата програма. А това другото ще го пробвам.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 26.03.15 17:05.

27.03.15
16:11

Week 1 Day 4
Клек с ластици : 8х2 с 75кг
Преден клек : 4х2 с 85кг
Машина за задно : 4х12 с 40кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
Корем 3х20 с 30кг
Упражнението за глезени 2х20 сек с 50кг
Ха, една добра тренировка да имам. От 5-тия път се получи. И то сигурно защото ми е лека, иначе усещах малко да ми тежи, но се радвам, че не е много. Ще влезна в кондиция, те работните килограми са същите, но усещането е малко по - различно. Но както казах - доволен съм днес. Ето и клипчетата.

27.03.15
18:25

Между другото - имаме си 2-ма европейски шампиони по трибой - Борислав Адов и Божидар Георгиев. :) В категории : до 93кг и до 74кг.

27.03.15
20:15

Той божко още в понеделник стана шампион, а боби - преди няколко часа :P

28.03.15
14:17

Week 1 Day 5
Лег : 2х5 и 2х4 с 92,5кг
Горен лег : 4х70кг - сменихме лоста - 2х6 и 1х5 пак с 70кг
Флайс - 4х15 с 10кг дъмбел
Сгъване с щанга прав 40кг 4х8
Странични чукове 4х8 с 15кг дъмбел
планкове - 3 х 1 мин
Колебая се, дали съм доволен или не, но по-скоро да - защото нямаше нито една тройка при лега. А при горния лег реших този път да сменя лоста, защото е нещо като Аксел лост(много дебел) и наистина имаше промяна, беше по-удобно. Аз знам, че играе роля върху предмишницата, ама то самото движение ми стана по удобно. Другата седмица пак 92,5кг на лега, а на горния на последното повторение вдигнах краката, ама така е, като не са ми на земята.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 28.03.15 14:47.

28.03.15
17:30

казано от Decho Tanev на 27.03.15, 20:15:

Той божко още в понеделник стана шампион, а боби - преди няколко часа :P

А ето че имаме и 3-ти в категория до 120кг. - Ивайло Христов. :)
На тези хорица(чужденците най - вече домакините) сигурно им омръзна да слушат българския химн, то за първи места, то за най-добър лег, клек и т.н. :D

П.С. - щях да отбелязвам резултата от хвърляне на медицинска топка - имахме норматив в петък и я хвърлих на 11м. Не знам много ли е, малко ли е, но хвърлих най - много от целия ни клас. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 28.03.15 17:31.

30.03.15
16:24

Week 2 Day 1
Клек : 4х5 с 107,5кг
Преден клек : 3х3 с 97,5кг
Машина за задно : 4х12 с 50кг
Машина за предно : 4х12 с 80кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Доволен съм. Малко трудно удържам коленете. На предния клек доста напредвам, което много ми харесва. А и ми стана едно от любимите упражнения, а преди не исках и да чувам за него. :D Имам чувството, че краката са ми отслабнали малко(не на размер, а на сила) но не знам, ще видим. Днес ще говоря с Митко, ще споделя, ако има промени.

31.03.15
12:46

Week 2 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 57,5кг
Флайс за задно рамо: 4х12 с 22,5кг
Тесен лег : 3х5 с 72,5кг
Трицепс на скрипец 3х12 с 55кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Упражнението за глезени с 50кг щанга 3х30 сек и с 60кг щанга 2х20 сек
Доволен съм много. На раменната преса станаха два фейла : понеже правих с по-хлъзгав лост, на втората серия след първото повторение някак си се хлъзна щангата и застанах в положение на заключена тяга, но въпреки това веднага си я обърнах и успях да направя още 4. Другото нещо беше, че при последните серии, не знам защо, но на второто или третото повторение бутах напред и се бавех заради това, а попринцип винаги си бутам нагоре. Но както и да е, много се радвам, че ще минавам на 60, а на последната серия последното повторение точно на челото ми се спря щангата и 6-7сек. съм напъвал и съм викал, но успях да избутам без помощ. :D Тесния лег беше много лесен.

:D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 31.03.15 12:47.

31.03.15
12:58

Тоя лег е с раменен хват. Доста разлики в натоварването има.
Мантрата “Митко ми каза така” я знам, не се притеснявай ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.03.15 12:59.

31.03.15
13:08

казано от James Hinks на 31.03.15, 12:58:

Тоя лег е с раменен хват. Доста разлики в натоварването има.
Мантрата “Митко ми каза така” я знам, не се притеснявай ;)

Да, раменен ще правя. Да го записвам раменен ако трябва?  Записвам го тесен, защото за мен си е тесен, а и още като започвах да го правя, четях за тесния хват и пишеше, че може да е и раменен, и по-тесен и затова така го пиша. Иначе да, Митко така ми каза. :D

31.03.15
13:11

Щом ти е казал раменен - прави раменен :)
Аз бих ти казал да правиш тесен, наистина тесен хват. Къде си чел не знам, но практическия опит показва, че постижението на лег с широк хват се влияе повече от тесния лег, отколкото от раменния при положение, че буташ с максимално събиране на лактите.

Георги Милев

31.03.15
13:14

-

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 31.03.15 22:31.

31.03.15
13:14

казано от James Hinks на 31.03.15, 13:11:

Щом ти е казал раменен - прави раменен :)
Аз бих ти казал да правиш тесен, наистина тесен хват. Къде си чел не знам, но практическия опит показва, че постижението на лег с широк хват се влияе повече от тесния лег, отколкото от раменния при положение, че буташ с максимално събиране на лактите.

Аз между другото вече и широк хват не правя, намалих го доста повече, отколкото правех преди и усетих голямо подобрение в упражнението, и като усет, и като сила. Но да, в събота лежанката ми се води широк хват.

31.03.15
13:15

казано от Георги Милев на 31.03.15, 13:14:

А, ако ме боли рамото от наистина тесния лег кво да правя? Доста ми е дискомортно и заради това минах на раменен...

И китките също.

31.03.15
13:15

“Да си оправиш рамото” ми идва като първи и най-смислен съвет :)
Същото важи и за китките. Там решението е много просто - хват без палец и накитници.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.03.15 13:16.

Георги Милев

31.03.15
13:20

-

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 31.03.15 22:32.

31.03.15
13:24

Не знам какво друго може да очакваш като отговор в нета. Аз лично превъзмогнах периартрита с тесния лег, а “боли ме рамото” е едно доста описателно обяснение на симптоматиката... :) Плюс това ходите някъде и си плащате, защо чакате нещо от мен безплатно ? :D

Георги Милев

31.03.15
18:27

-

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 31.03.15 22:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1