TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

11.03.16
22:08

Да вметна:
И сега ако не спреш,а продължиш с тренировките във времето ,ще станеш ебати  и дзвера!!!

От последния път, когато четох тук си дръпнал много, евала ;) Продължавай в същия дух :)

Само една вметка ще направя ;)

казано от TonsOfDamage на 11.03.16, 21:08:

Мечо - препарати не смятам да ползвам докато не навърша 23-4 години, или докато не дръпна 300 тяга и не направя горе-долу толкова клек. :)

Относно 300 тяга и горе-долу толкова клек ;)

12.03.16
10:36

За клека не знам дали е празен, но за тягата със сигурност не е.

12.03.16
11:18

казано от Херцог Трън на 11.03.16, 22:48:

От последния път, когато четох тук си дръпнал много, евала ;) Продължавай в същия дух :)

Благодаря! :)

казано от TonsOfDamage на 11.03.16, 21:08:

Мечо - препарати не смятам да ползвам докато не навърша 23-4 години, или докато не дръпна 300 тяга и не направя горе-долу толкова клек. :)

Относно 300 тяга и горе-долу толкова клек ;)

Ами честно казано, аз смятам, че е възможно, поне за тягата. Психически съм се настроил, че ще успея. Няма как да съм на 100 процента сигурен, защото колкото по-нагоре вървя, толкова по-трудно става, но ще дам всичко от себе си и ще опитам, а ако не стане - не стане. :)

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 12.03.16 11:23.

казано от aleks на 12.03.16, 10:36:

Кой е този с 300 тяга натурал? :)

12.03.16
12:45

Е, че ти не си ли :Д
300 не е нещо кой знае какво за 90 кила човек, дето само си хапва. Много ниско слагате летвата :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 12.03.16 12:45.

казано от ddd на 12.03.16, 12:45:

Е, че ти не си ли :Д
300 не е нещо кой знае какво за 90 кила човек, дето само си хапва. Много ниско слагате летвата :Д

И аз, и ти сме само на креатин ;) Хайде без фафли, а? ;)

12.03.16
12:49

Ахааа така ли било :Д Май трябва да ти благодаря :Д
П.П Аз и на креатин рядко съм :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 12.03.16 12:50.

казано от ddd на 12.03.16, 12:49:

Ахааа така ли било :Д Май трябва да ти благодаря :Д
П.П Аз и на креатин рядко съм :Д

Мхм, и слагаш по 10кг на макса на движение около 3хЛТ през няколко дни ;) Де да бяхме всички така “генетично надарени” ;)

П.П. Хайде стига, че окепазихме на момчето дневника ;) Ако има нещо - знаеш как ;)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.03.16 12:54.

12.03.16
12:55

Е не смятам да споря, все пак, благодаря ти, но аз лично очаквам много повече от себе си :)

12.03.16
15:19

Тръне, точно за това говорех преди няколко месеца в моя дневник. Евала ти правя за коментарите, не съм виждал такива тук :) Повечето хора тук постоянно говорят за тия, които са на химия и какви балъци са, пък се кефят на тези във форума, за които е на 100% ясно, че са на химия :D :D

Лъжеш се, във форума всички са на креатин и бисквитена торта ;) Ако се чудиш как да имаш постижения, това е ключът ;)

Д*ба, вие убихте всичко детско в мен :@

казано от Alexander Krastev на 12.03.16, 15:31:

Д*ба, вие убихте всичко детско в мен :@

Не ядеш бисквитена торта?! (dull) :D

Ям, ама при мен не дава кила на тягата, само на шкембака. Явно действа само заедно с креатина :D

12.03.16
15:46

Сигурно някъде по света има и такъв чист мутант, но силно ме съмнява да е 90 кила, ами по-скоро да към 120-130 :)
А на теб 300 тяга щом ти е ниска летва евала, може да надскочиш и Сотомайор :D

12.03.16
15:51

казано от Херцог Трън на 12.03.16, 11:59:

казано от aleks на 12.03.16, 10:36:

Кой е този с 300 тяга натурал? :)

Имаш Л.С. Просто човекът е много свестен, а не знам да  се занимава с форуми и затова реших да не му пиша името публично, може би се знаете по физиономия поне.
П.П. Дори 310кг на ~105-110кг ЛТ.

Мнението беше редактирано от aleks на 12.03.16 15:54.

12.03.16
17:36

казано от James Hinks на 12.03.16, 15:46:

Сигурно някъде по света има и такъв чист мутант, но силно ме съмнява да е 90 кила, ами по-скоро да към 120-130 :)
А на теб 300 тяга щом ти е ниска летва евала, може да надскочиш и Сотомайор :D

Така е, може би малко се изхвърлих, като обобщих така :)

Лично за мен 300 тяга на 90 кила си е напълно постижимо, така смятам, за себе си. Не се имам за изключение, а не съм и скромен по принцип. Подмятанията за зоба ми се струват несериозни, определено съм доста по-изненадан, отколкото поласкан :Д Както и да е, не смятам да убеждавам никого :) Ограниченията, дето си поставяте в главите, само на вас пречат :)

12.03.16
17:47

300 не е нещо кой знае какво за 90 кила човек, дето само си хапва.

http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/DeadliftStandardsKg.html
http://powerlifting-bg.com/bpl/протоколи/
http://powerlifting-bg.com/bpl/резултати/
Не са кой знае какво, само дето те класират в челните редици на почти всяко състезание. Като гледам резултатите в тази категория, рядко дърпат над 320-330, и става въпрос за международни състезания, т.е., елитни трибйци, където няма случайни, а още по-малко натурални. Рекорда на Ед Коен е 390 кг. ако не се лъжа (в тази категория).

12.03.16
17:55

Пишете си, не ми пречите. То така и така тренировките са трагедия, майтап да има поне. Ама освен и аз да почвам бисквитените торти? :) :D

12.03.16
17:57

Week 3 Day 4
Лег ; 5х4 с 105кг
Горен : 2х5 с 92,5кг
Флайс : 4х15 с 17,5кг дъмбели
Сгъване с щанга : 4х8 с 55кг
Странично чуково : 4х8 с 20кг дъмбели
Корем : 4х15 с 40кг
Тъкмо се бях зарадвал на лежанката, че ми върви и от 100 качих на 105 почти без проблеми и накрая какво - и там я закъсахме. Дори на 1-вата серия не можах да заключа 5-ца, ама поне си взех 4-ките. А и на горния лег успях да си взема повторенията. Сега 1 седмица делоуд и се надявам да се върна силен и зареден. Все още обмислям консултация при кинезитерапевт, да ми освободи нервите на кръста. Ще видим.

12.03.16
18:59

Не знам дали сте обсъждали това, но тук има някакъв маняк, който дърпа 360 кила на 86кг лично тегло.... Също и 8-ца на 300кг. Голям звяр е :O едва ли само си хапва, но все пак е баси. https://www.facebook.com/TeamStrongwood/

12.03.16
19:02

Всичко останало е бошлаф работа :D

12.03.16
19:46

Като видях хвата на първия клип...ми стана тъжно...

казано от nervak на 12.03.16, 19:46:

Като видях хвата на първия клип...ми стана тъжно...

Не е надхват, ключов е ;) Просто момчето има висок праг на болката :Д

12.03.16
20:40

То това е истинския хват (muscle)

Мнението беше редактирано от aleks на 12.03.16 20:40.

14.03.16
18:12

Току що говорих с Митко, казах му за проблемите с кръста и коляното и като цяло с психиката, та в крайна сметка утре ще се опитам да отида на кинезитерапевт и ще правя 2 седмици делоуд. Освен ако терапевта не ми каже да почивам тази седмица. Иначе без клек и тяга, само машините и другите упражнения, и то леко. Ще се опитам да си отвлека психиката от тренировките, защото през изминалата година и 3-4 месеца, тя беше изцяло върху тях и както Алексей Серебряков каза, човешката психиката е много специфично нещо и ако я прегориш става много лошо.
Другото, което ще се опитам да направя са блокчета за тяга. Трябва да са по 15 см. Трябва да намеря трупчета, после да кова и т.н. Като цяло Митко е мислил много дали да ми дава този “овърлоуд” с частична тяга, но понеже още съм много малък, евентуално ще дърпам такава тяга 1 път в месеца. Но още е рано за нови програми, сега да си почина хубаво, той каза, че възрастта ми не позволява много напъване, защото положението може да стане много сложно. Каза също така, че  досега съм напъвал без почивка(което е така, нямам и 1 пропусната седмица освен преди и след състезанието, даже и да съм болен, и да ми е лошо пак ходя) и сега е време за възстановяване. Ще напиша резултатите от кинезитерапвета, ако успея да отида. Надявам се наистина да успея да се възстановя както физически, така и психически и после да ги смачкам тези тежести. :)

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 14.03.16 18:14.

15.03.16
15:26

Току що се върнах от кинезитерапевта. Прави ми малко масаж, издърпва ми нервите, изпука ми гръбнака по няколко начина и врата също. И като цяло каза, че от дясно(точно където ме боли) е изпукало на 3 места, а от ляво няма проблем. Това, което ме обърка е, че каза, че “горната” част на кръста ми е много развита, а “долната” я няма въобще. Тоест еректорите ми са големи, но като пипне надолу, усеща само кокал. Трябвало да си заздравя кръста и по-специално долната част, защото като седя нормално и ми се виждало като гърбица. Само че си нямам на идея какви са тези долни и горни части, даже въобще такова нещо не съществува според мен. Може би още мускулите не са ми напълно развити, може би това е искал да каже. И той не можа да ми обясни защо е така и как да го оправя.
Иначе ми каза, че проблемът в коляното е в кръстните връзки. Те са ме боляли. И че в момента се развивам и е нормално да усещам болки.
Понеже още ме боли като се наклоня настрани, той каза, че ако утре усещам болка, пак да отида да ме види и поне ще е без пари. :D Тогава ще го питам колко време да не тренирам, малко повече информация за коляното и т.н.

16.03.16
15:26

В крайна сметка се оказа, че не е прискрипан нерв, а възпаление. Направи ми един тест, който би трябвало да покаже, ако ми е прискрипан, но всъщност този тест е трябвало да го направи вчера. Иначе каза, че съм мега гъвкав и си усуквам тялото така, че да не мога да “изпукам” :Д
Изписа ми нестероидно противовъзпалително, даже сега отивам да си готвя и да го пия и ако до 3 дни всичко мине спирам да го пия, а иначе 5 дни трябва да го приемам. Тоест тази седмица няма да тренирам, а от другата започвам ама пак леко и без тяга и клек. Препоръча ми и доктор за коляното, само че е в Пловдив и не знам кога и дали ще отида. И каза, че силно се съмнява да е нещо сериозно, както за коляното, така и за нерва.  Та като цяла това е. :)

Според мен е хубаво да се научиш да си ползваш г*за при тягата :) Потърси упражнения за активация на глутеусите преди тяга, може да ги правиш като загрявка. Примерно глутеус ритник, глутеус мост, хип тръст. Научи се да правиш румънска тяга, за да знаеш в какво положение трябва да ти е гърба по време на тягата и да не дърпаш с кръста.

Хип тръста лично на мен ми помогна бая

16.03.16
16:37

казано от Alexander Krastev на 16.03.16, 15:55:

Според мен е хубаво да се научиш да си ползваш г*за при тягата :) Потърси упражнения за активация на глутеусите преди тяга, може да ги правиш като загрявка. Примерно глутеус ритник, глутеус мост, хип тръст. Научи се да правиш румънска тяга, за да знаеш в какво положение трябва да ти е гърба по време на тягата и да не дърпаш с кръста.

Ще пробвам да ги правя тези упражнения за задника като загрявам, надявам се наистина да помогнат. :)

17.03.16
00:51

казано от TonsOfDamage на 16.03.16, 15:26:

В крайна сметка се оказа, че не е прискрипан нерв, а възпаление.

То прискрипан нерв няма, винаги е възпаление :) Въпроса е каква е причината.

20.03.16
11:57

Малко да се включа.. коляното вече не ме боли при усукване, но все пак се усеща болка. С кръста положението е едно и също, днес пия за последно хапчетата.
Иначе миналия ден бяхме на една вила и това разсейване и отдалечаване(не че е много далече, де) ми дойде много добре. И стоим си пред панса с 15 чанти с пиене и ядене, а хората си отиват на даскало и ни гледат странно. :D

Та другата седмица леко вдигане, без клек и тяга, може би ще направя малко кардио, колкото и да мразя правенето на кардио на уреди в залата, но ще ми дойде добре и раздвижващо.

Още нещо - вече официално световния рекорд за тласкане на дъмбел с една ръка е на Митко Саватинов - 140кг. Голяма гордост за България! :)
П.С. Сега разбрах, че всъщност Митко е имал проблеми с полетите и е изпуснал цялото  състезание, но все пак е имал възможност да пробва да постави рекорд на тази дисциплина. И когато е взел повторението, Арнолд дошъл да го поздрави, а Митко го е попитал, дали може да направи 2-ро повторение и направил и 2-рото. 2 повторения на 140кг. !! (muscle)

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 20.03.16 14:53.

21.03.16
17:47

Задно бедро : 4х12 с 45кг
Гребане : 3х6 с 60кг
Горен скрипец : 3х10 с 50кг
Екстензии : 4х10 с 20кг
Корем : 4х50 без тежест
Колело : 10 мин
Ще записвам възстановителните тренировки, за да има някаква активност. Всички серии бяха с почивка между 30-60сек. освен на коремните преси. Тренировката я направих почти за 30 мин, без кардиото и корема. А на колелото ми се схвана квадрицепсът, за това намалих оборотите и правих повече раздвижване. Това е защото разтегнах само задното бедро преди трен-а.  За 10 мин. съм изгорил 60 калории, това е една хапка. Горко им на хората, които разчитат да отслабнат по този начин...

22.03.16
08:46

Скок от място - 260см.

22.03.16
15:09

Пуш преса : 4х10 с 40кг
Задно рамо : 4х12 с 8кг
Тесен лег : 4х10 с 50кг
Трицепс : 3х10 с 50кг
Корем : 4х50
Колело : 11 мин
Леко и бързо, но от тези леки тренировки имам мускулна :O Иначе миналия път съм скочил 240, този път си взех гуменките, погледнах набързо техниката и загрях по-добре и скочих с 20 санта повече, а тогава бях с поне 3кг по лек. Също така днес увеличих кардиото от 10 на 11 мин. ;)

22.03.16
15:15

Поне още 20 см ти трябва за скок на трениращ. А пък ако натиснеш за над 290-300 см ще видиш само полза :)

22.03.16
15:21

казано от James Hinks на 22.03.16, 15:15:

Поне още 20 см ти трябва за скок на трениращ. А пък ако натиснеш за над 290-300 см ще видиш само полза :)

Даскала по физическо ми каза, че не използвам ръцете, а те могат да ми добавят още доста... И че заради яките си крака скачам толкова много(много в сравнение с другите). Трябва да понауча техниката. Ако натисна малко и отделя  време за това, може би ще се доближа, но ще видим. :)

22.03.16
15:27

Вероятно е прав, не съм те виждал как скачаш :)
Принципно скоковете като експлозивна работа мога да ти добавят едни неочаквани килограми към клека(примерно).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1