20.09.13
14:45
Правя ли грешка като тренирам 4 -5 пъти седмично прасците,зависи как се чувствам.Чувствам ,че мога да ги тренирам и ги правя грешка ли е това или не :/ ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.09.13 15:03.
И веднъж е достатъчно , стига да е както трябва.
Мнението беше редактирано от Пенев на 20.09.13 16:15.
20.09.13
16:18
Достатъчно е много относителна дума за всички мускули какво остава за прасците които казано нашия език ‘’трудно вървят’’ ако нямаш подходящи генетични заложби... все пак като за непрофесионалисти мисля, че не е уместно да се тренират толкова често тъй като то там долу има и стави и сухожилия.... вероятно слагаш доста големи тежести на упражненията в стремежа си да ги стимулираш да растът но ставите и сухожилията са важни и трябва да си ги пазим... :) нали фитнеса е здраве за нас... за тези за които е професия... всяка професия си има ‘’професионална болест’’ или ‘’професионално изкривяване’‘
20.09.13
16:46
казано от kristiancho на 20.09.13, 16:18:
Достатъчно е много относителна дума за всички мускули какво остава за прасците които казано нашия език ‘’трудно вървят’’ ако нямаш подходящи генетични заложби... все пак като за непрофесионалисти мисля, че не е уместно да се тренират толкова често тъй като то там долу има и стави и сухожилия.... вероятно слагаш доста големи тежести на упражненията в стремежа си да ги стимулираш да растът но ставите и сухожилията са важни и трябва да си ги пазим... :) нали фитнеса е здраве за нас... за тези за които е професия... всяка професия си има ‘’професионална болест’’ или ‘’професионално изкривяване’‘
Мммне.Не слагам зверски тежести.(даже съм против вдигането на зверските тежести) В момента изпълнявам тренировката на Бен Пакулски за прасци с нормални тежести за да изпълнявам правилно и на макс серията.
20.09.13
16:53
И да не са големи тежести... вероятно повторенията са ти в повече... отново се натоварват стави и сухожилия... не случайно доста от контузиите се получават не заради големи тежести ами заради сухожилия или стави които не са успели да издържат на натоварването... та според мен 4пъти е много за който и да е мускул... но ако в програмата която следваш е описано да тренираш прасците 4-5пъти ... така го прави. Този който я е писал разбира повече от мен... : )
Тренирай ги веднъж тежко със свободна тежест след бедрата, а ако искаш още един път тренирай ги в някой друг ден леко на машини. Не повече от два пъти.
Мнението беше редактирано от Ронката на 20.09.13 19:32.