29.09.13
16:25
Здравейте,ходя на фитнес от 2 месеца и тренирах по следните програми:
1-вия месец по тази- http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz15Eyveh5
втория по тази- http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1LPam5m3u
Въпроса ми е сега по каква програма да започна да тренирам?Целта ми е да качвам мм. На 15г.съм, тежа 50кг и 158см висок.
Темата беше редактирана от Никола Георгиев на 29.09.13 16:44.
30.09.13
13:14
казано от `~1! на 29.09.13, 21:01:
По една от двете или някоя подобна, ама да е кръгова.
Аз приключих с тези две програми и повече няма да тренирам по тях.Не трябва ли вече да спирам с кръговите?
Само 2 месеца ли бе? В първите три месеца се правят кръгови, които съдържат базови упражнения на машини и 2-3 изолирани. В следващите 3 месеца би следвало вече да си заучил правилната техника на базовите движения и да започнеш да ги изпълняваш със свободна тежест.
30.09.13
14:51
казано от `~1! на 30.09.13, 14:25:
Само 2 месеца ли бе? В първите три месеца се правят кръгови, които съдържат базови упражнения на машини и 2-3 изолирани. В следващите 3 месеца би следвало вече да си заучил правилната техника на базовите движения и да започнеш да ги изпълняваш със свободна тежест.
Значи още 1-месец трябва да тренирам по една от двете програми (кръгова) или подобна а, след като приключа с нея по каква програма трябва да тренирам?
Абе човек нали ти казах по-горе вече. Ето ще ти дам пример за кръгова тренировка за цялото тяло с машини и после със свободна тежест.
Тренировка с машини:
1.Бутане на машина за горни гърди
2.Бутане на машина за долни гърди
3.Високо гребане
4.Ниско гребане
5.Раменна преса на машина
6.Френско на машина
7.Скотово сгъване на машина
8.Бедрено разгъване
9.Бедрено сгъване
10.Калф машина
Тренировка със свободна тежест:
1.Клек
2.Мъртва тяга
3.Кофички
4.Набиране
5.Лег
6.Гребане
7.Военна преса
Първата програма е за напълно начинаещ, който току-що стъпва в залата. Втората е начинаещ, който е преминал през тренировките на машини и скрипци и вече може да изпълнява правилно базовите упражнения. А сега прецени сам коя от двете програми да използваш.
Мнението беше редактирано от Ронката на 30.09.13 18:24.