Въпрос за програмата ми и за Чанг

Прескочи до:

12.10.13
01:39

Извинявай Петьо,но пулоувърът е упражнение и за гърди и за гръб,аз лично го усещам тройно по-силно в гърба.Не че не мога да си изолирам гърдите до голяма степен,но трябва да ползвам лека тежест,а не обичам да вдигам леко на базови упражнения,които натоварват много и големи мускулни групи. За другите упражнения се закачих :) Щото не се изрази правилно. Бицепсът и трицепсът участват при всички упражнения за гръб и гърди,където има флексия/екстензия в лакътната става - тогава да.

Мнението беше редактирано от lordinario на 12.10.13 01:39.

12.10.13
01:51

Пуловера (с дъмбел и прави ръце) го усещам в гърдите най-вече, от него съм получавал яка мускулна треска баш в трицепса. Гърба участва де, но при мен гърдите явно са по-силната група и обира повечето.

Не зависи ли до голяма част под какъв наклон го правиш самия пуловър... лично аз го усещам много повече при обратен наклон в гърба, а при нормален лег в гърдите и трицепса.

12.10.13
01:51

Понеделник : набирания, гребане с щанга, лег, военна преса. 4-5х6

Вторник : клек, румънска тяга, напади с дъмбели. 4-5х6
После ръгай пресата, знам, че ще ти е грижа... :D

Четвъртък: набирания (друг вид), гребане с дъмбел, кофи, раменни преси с дъмбели. 4-5х6

Петък: преден клек, тяга, клек-скок с дъмбели. 4-5х6 И пресата де...
А ако искаш да си много як, завърти всичко в кръгова.

казано от luxso luxso на 12.10.13, 00:53:

За бицепс кое е базовото упражнение ? Търсих , ама не намерих . Аз  до сега съм си мислел , че френска преса , скрипец ,  лег с тесен хват са за трицепс  базовите и естествено кофичките , който не ги мога . А за бицепс ?

Базово/основно упражнение е многоставно, т.е. в движението участват повече от една става. Изолиращо-едноставно.
Правиш я докато работи, за 5х5 можеш.

12.10.13
02:03

Тая тема на какво заприлича......
Авторе прави каквото ти глава иска, наблегни на храната пък ако дадена програма не работи, сменяш след 2 месеца.

12.10.13
02:41

казано от Петко К на 12.10.13, 01:51:

Пуловера (с дъмбел и прави ръце) го усещам в гърдите най-вече, от него съм получавал яка мускулна треска баш в трицепса. Гърба участва де, но при мен гърдите явно са по-силната група и обира повечето.

За трицепса да, за трицепса съм съгласен. Аз съм усещал трицепса (най-горе трицепса където се свърза с перката и рамото) от пулоувър машина за гръб, тип Дориан Йейтс с фиксирани лакти и амплитуда на движението :) и то моооощна треска, това не значи нищо. Мене дупките в гърдите (пекторалис минор) са ме боляли от набирания. И тн. примери.

Noctis Caelum

12.10.13
11:12

казано от lordinov на 12.10.13, 01:39:

Не че не мога да си изолирам гърдите до голяма степен,но трябва да ползвам лека тежест,а не обичам да вдигам леко на базови упражнения,които натоварват много и големи мускулни групи..

Всъщност това, което определя дали гърдите или гърба ще са/е динамист не е тежестта или скоростта на изпълнение, а ширината на хвата и свободната тежест (уред), която използваш. Ако изпълняваш упражнението с дъмбел, с тесен хват, динамист е пекторалиса, ако изпълняваш упражнението с лост, с раменен хват (или по-широк) динамист е латисимуса.

12.10.13
16:23

Последно остава това  , нали ?

Понеделник :
1. Нормална лежанка    -5x6
2. Гребане с щанга      -4x6
3. Набирания          -5x6
4. Военна преса      -4x6

Вторник :

1. Румънска тяга      -5x6
2. Клекове        -5x6
3. напади с дъмбели      -4x6
4.Коремни преси    -3x20

Четвъртък

1. Лежанка от наклон          -5x6
2.Набирания              -5x6
3. Гребане с дъмбели          -5x6
4.раменни преси с дъмбели  -4x6

Петък
2. мъртва тяга          -5x6
1. преден клек          -5x6
3 клек с дъмбели  -4x6
4. Коремна преса      -3x20

Дано вече  имам свястна програма . Останаха ми  последни два въпроса . Колко време съм на тази програма ? Какво следва след нея ? това - http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya ? Или  подобна на старата ми програма ?

Мнението беше редактирано от luxso luxso на 12.10.13 16:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1