20.10.13
22:06
Тук ще се опитам да въведа малко ред в храната и спорта си. Защото в момента са напълно на случаен принцип... тоест на принципа ям както вярвам че е правилно, спортувам колкото(и както) мисля че е правилно... :)
Първо обаче бих желал да изкажа уважението си към всички активни хора тук, на този прекрасен сайт. :) Страхотни сте, знаете страшно много и правите страшно много за всички читатели, било със статии, било с коментари. :) Пожелавам ви успехи във всеки един аспект от живота. :)
За мен. Казвам се Боби(добре де Борис, ама това не е толкова важно), скоро навършвам 37 години. До около 22 годишен тренирах нещо си... ама защо да говорим за това, след като след туй, доста цигари изпуших(ама много, бе хора... по 2-3 кутии на ден)... пък и алкохол подпийвах... стрес в работата. :) Та все в този дух и имаше един момент в който тежах > 125кг. и от тях имаше... доста ама доста малко мускули, след малко ще разберете защо :)))) Както и да е, за да не откажа евентуалните читатели още от началото, ще кажа че макар да не съм олимпиец, започвам да подобрявам формата си, доста. В момента тежа 93кг. 183см., и съм с нещо като плочки, имам някакъви един-два пръста дебела мазна ивица, точно на пъпа, дето ще го изгория до седмица :) ) Нека кажем че мога да “дръпна” целия скрипец (100 кила е макса в нашата зала) 10 пъти, заден пълен клек с шанга зад врат - 100 кила и от лег вдигам 100кг. Това всичко е условно(но го правя все пак), защото реално килограми досега не следях... тоест освен че не записвах, никога не слагам едни и същи килограми, ама и никога не съм посмял сам да пробвал колко най-много ще направя в някое движение. Винаги тренирам сам, щот съм в държава дето не им знам езика, те пък не знаят друг освен техния... :) та никога не съм посмял да се “тествам” :) Имам кофти спомени и се пазя. :) На 26 имах “лека катастрофа” с тежки последствия. :) Счупена на дълго бедрена кост(парашутистко счупване), скъсани кръстни връзки, който обаче лекарите изпуснаха отначало, “установиха” чак на 5-тия месец :( Като резултат, на края на осмия месец, след артроскопия(май не чак толкова успешна, щот лекаря говореше за още една), започнах да раздвижвам коляното което се беше калцирало почти на 100%. Започнах индивидуална физиотерапия, един 100 кила пич (Бруно се казваше) направо ми “разказваше играта” за 40-те минути при него. След около година вече почти можех да се затичам, минах и през бъбречни проблеми, заради 30 килограма овче сирене дето изядох за 2 месеца, докато лежах :) . Направих доста сериозни “камъни”, ама това вярвам е минало :D Имах много сериозна загуба на костна маса в коляното, и пълна атрофия на крака. Толкова напреднала, че Бруно ми обръсна крака и с електо-стимулации възбужда мускулите в началото. Аз нямах контрол над крака, ама после се възвърна. Както и да е... май почнах да пиша книга... не дневник. :) Та лекарите ИЗРИЧНО ми забраниха всякакъв спорт освен малко колело и плуване. Дадоха ми 22% инвалидност, заради липсващите 18 градуса от екстензията на дясното коляно, предрекоха ми огроми проблеми с таза и гръбнака... :) Бяха прави до февруари тази година. Тогава аз и прекрасната ми съпруга в синхрон отказахме цигарите. Кошмара беше пълен. Аз бях 94 кила, ама нямах шанс за едно набиране, повече от 30 минути на крак, не можех да стоя. Всекидневно имах смразяващо силни болки в коляното. Вярно има няма за 5 минути, ама... :) ) Болеше ме кръста и гърба, и бях “скини фет”, щото при счупването се “стопих” до 78(толкова бях и в 8-ми клас) кила. Март и април ги минах в подготовка за започването на спорта. :) Правех по 5-6 серии от 3-4 негативни набирания, 5-6 серии по една (1) (ха-ха-ха) кофичка :)))))))) Стречинг и някакви гимнастики, колкото да проверя дали няма да се счупя, в случай че се раздвижа по-бързо. :) Толкова зле бях. :) Както и да е. След тези два месеца си направих един едно месечен абонамент за фитнес, свалих си една програма на телефона и давай :) После спрях с залата, щот там претренирах брутално, и започнах със собствено тегло. От тогава насам плато няма, всичко се подобрява от издръжливост, сила финкционалност, визия... абе с две думи, аз самият, мака и бивш спортист съм изненадан от темповете. Далеч съм от границите на възможностите си, но направих някаква базова сила и атлетизъм. А хубавото е че, все още прогресите са на всяка една тренировка. От скоро пак започнах да посещавам залата, щот искам да наблегна на краката, пък там ми е най-лесно. :) Но аз тренировките, ядене, начин на живот в следващият пост. :)
Лека вечер
20.10.13
23:33
Успех!
Уважавам това, че си намерил сили да започнеш да тренираш наново.
Как клякаш с тези проблеми в коляното?
21.10.13
00:57
Здравейте. :)
@Ивански - Благодаря за пожеланията. Изобщо не мисля да се отказвам. :) Та аз сега започвам :)))) “колега”, казвам колега щот още от 4-ти клас ми харесват лостове и успоредки :D
@Angel Gyaurov - Благодаря и на теб. :) На въпроса ти за клековете с това коляно. Крака в началото тренирах много внимателно, правех само полуклекове и румънска тяга с щанга, за всичко друго машини. Отскоро краката(колената) ги чувствам силни за пълен клек. Искам да опитам малко мобилността/(дълбочината на клека) на проблемното да оправя. И започнах пълен с щанга зад врат с 70 кг. Когато започнах коляното беше слабо и нестабилно. постепенно укрепна и сега освен че не мога да го разгъна напълно и даго локна... други проблеми нямам. :) Е вярно малко “щрака” на пълния клек..., ама какво да го правя. Трябва да е колкото се може по-силно, за да имам колкото се може по-малко проблеми. :)
Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 21.10.13 07:21.
21.10.13
11:45
21.X.2013
Състояние - Супер възтановен от петъка. До снощи все още не бях сигурен дали днес ще тренирам(сериозно), но сега е ясно. Направо ще се “размажа”, ще “изпочупя” залата. :) В петъка правих това - килограми давам само там дето помня(не претендирам за абс. точност.):
1.Загрявка - (15 минути)
-стречинг, гимнастика за раздвижване.
-2x15 - Германски вис(колената към лактите);
-3x15 - подскок от клек - ръцете хоризонтални пред тялото.
2.Силова част - 40 минути
- 4 серии x 10;8;5;4 - клекове на 60кг; 70кг;70кг;70кг
- 4 x 18;10;10;8 - пуш преса(Leg Press) - 160кг.; 180кг; 180кг;180кг.
- 4 x 12;12;12;8 - Leg Extentions - не знам килата(не бяха много щот мислех че съм много уморен вече), ама помня че се оказаха лекички... :)
-4 x 3;10;8;8 - Romanian deadlift - румънска тяга - 70kg. - все пак се бях притеснил че ще се претоваря... :)
-4 x 12 - Leg curls - Машината дето лежиш по корем и сгъваш за задно бедно... ще ме прощавате, ама нямам идея как се казва на български език. :)
-5 x 20;16;12;12;12 - Calf press - Прасец на прес машина за крака - 260 кг; 280кг; 300;300;300 - с повече от 300кг. сам не мога да си изпъна краката в началото... дори да си помагам с ръцете, някой друг също трябва да дръпне малко :), иначе бих качил още, щот сила и “бензин” има...
3.Супер серии - кофички и набирания - 5x5 - почивка не повече от 10-15 сек. му набиране и кофа.
4.Супер серии - 6x5 - скрипец и машината дето се сгъва за гърди, пак не и знам името, ама от седнало положение изпъвате ръцете хоризонтално, свивате в лактите(нагоре), разтваряте настрани(в рамената) колкото можете и подпирате вътрешната страна на лактите в ръкохватките на машината. При затварянето пред гърдите, издърпвате каквото сте си сложили да ви тежи (90 кг - в моя случай и 100кг. на скрипеца)
5.Заден борцов мост - 2 x 15
6.L - стойка - 4x30 сек.
7.Повдигания на крак от вис - 3 x 20 пъти - и тук спрях, щот си дадох сметка че съм “полу-идиот” и се опитвам да се самоубия. :)
8.Направих само 8 минути средно кардио(на машината дето симулира биатлон :) - да ме извинявате... ще трябва да се пообразовам...) - опитах да “минимизирам” щетите... от опит знам че малко кардио накрая, ми намалява евентуалните болежки след това... :)
Тъй, това беше в петък... и се оказа по-тежко отколкото очавах. :) Както ви писах по горе, до снощи не ми беше ясно дали ще тренирам сериозно, щот гръб ме болеше много и беше схванат. :)
Толкова за момента. Излезе работа, няма как... довечера ще напиша за днешната тренировка, храна и суплементиране.
Чао
21.10.13
12:48
Колко време ти отне тая тренировка?
21.10.13
13:37
Здравей Цецо. Някаде 1.40-1.45 минути. Бях доста “свеж”, след краката. Та се “насилих” порядъчно.... Много добре ми “идваше” всичко, но когато минах от кофи и набирания на машините, се наложи да почивам малко повечко. Добре стана като тренировка, ама нещо май ми е слаб кръста/долен гръб, че много се претовари та знам ли, дали ще карам с таз методика... ще видим... :)
21.10.13
14:06
От една тренировка е рано да се вадят изводи. Ще пишеш пак :)
21.10.13
15:18
@Цветан Васлиев - Всъщност, миналата седмица, понеделника, срядата и петък-а минаха по-тази схема... Петъка просто се напънах повечко, щот знаех че имам 2 дни пълна почивка... за туй предполагам болежките в гърба, но си прав че трябва време да се види :)
21.X.2013 - храна - суплементи
5:00 - суроватъчен протеин - 40 грама. Витамин Д3 - 1200UI; Л- Карнитин - 7мл; Две варени яйца; 40грама шунка;
8:00 - стафиди 60грама
12:00 - суроватка - 40 грама.
14:00 - 150 грама бял ориз с 150 грама филе от херинга.(предтренировъчно) - ( сега отивам да хапна в момента :)))) )
15:30 - Трибулон Блек 95% - един хап; Л-Карнитин - 3мл; БЦАА - 10 грама
16:00 - Още 10 гр.БЦАА по време на тренировката.
18:00 - Суроватъчен протеин - 40 грама.; банан и една лъжица мед; Креатин
20:00 - Свинско контра филе на тиган с броколи задушени в масло(за 3-4 минути) - 300грама месо + броколи на корем.
23:00 - Казеин, зехтин + ленено масло(по 30мл); Минерали и витамини; Един трибулон; ЗМА; Л-Карнитин 7мл.
23:00 - 5:00 - сладки сънища за лежанки и щанги :)))
п.с. забравих да спомена - вода, сутрин с ставането 0.5 литъра, на работа(през деня) поне 1.5 литра и след работа още толкова... като цяло 5-6 литра за деня... може и много да е... ама с по-малко не мога... :)
21.10.13
19:24
21.X.2013 - Тренировка.
16:00 - 16:15 - Разгрявка -
1.Стречинг; разгряваща гимнастика.
2.Германски вис - 1x15
3.Подскоци от клек с хоризонтални ръце пред тялото - 1x15
Още с влизането в залата ми стана ясно, че няма да се тренира добре... имаше 10-на млади, все още крехки, но много надъхани билдери :) Та момчетата обикаляха като пчелички, насам натам... и това малко ми скапа настроението, макар да не трябва, щот тези момчета имат същото право да тренират там, както и аз :))) Ама нейсе.... подразних се леко и прекарах малко загрявката, основната я сбих в 30 минути, направих я с доста кратки почивки и въпреки това ми беше ненормално лека. :) Ето я и нея.
16:15-16:45 - Силова - крака
1.Пълен клек с щанга зад врат - 7 серии х 18;12;12;12;12;12;18 - 50кг;60кг;70кг;70кг;70кг;70кг;50кг
2.Leg exctentions - 4x12 - кила няма написани на машината
3.Румънска тяга - 4х12 - 70кг;80кг;90кг;90кг
4.Leg curl - задно бедро - 4х12 - и тук няма килограми, написани на машината.
5.Calf press - преси за прасец - 20х260кг или 280, не ги бройх внимателно.
17:15 - 17:30 - Тръгнах си от залата, щот не можеше да се докопам до щнага и скрипец или нещо подобно...
Та навън:
1. 4х30 секунди задна везна с сгънати - крака 1х20 сек. везна с един изпънат 1 крак.
2. 5х15 лицеви докато почивам от везната.
3, 5х8 набирания.
4. 1х30 германски виса
Макар да прекъснах за 30 минути от залата до лоста... горе долу се получи... :) Отивам да готвя ;) Трабва да се яде :D
21.10.13
22:40
Това е много голям обем. Ако можеш да издържиш същите тренировки с 150% на тежестите които ползваш, ще си ми в графата за “ебати коравия”.
Не казваш какво работиш.
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 21.10.13 22:41.
22.10.13
07:43
Здрасти Ангел. :) И в тази графа “егати коравия” ще вляза :) , ама не утре или другата седмица. :) Има много още да се работи, и когато го направя... ще излезе още 3-пъти по толкова. :) Това е живота :)))) Иначе найстина съм доста далече от прага на възможносттите си или поне тъй си мисля де :)))) Май още си мисля че съм на 18 :)))))
Относно работата - ИТ сектора - частна мултинационална компания (работим и аз и съпругата ми в един офисите в Чехия), оригинално съм програмист, в момента не точно. :)
22.10.13
16:40
22.X.2012 - Храна и суплементи.
1.5:00 - Стафиди 30 гр.; Мед една лъжица мед.; Суроватка 40гр. Триблон един хап; Таурин 1гр. Л-Карнитин -база 110К- 5мл.
2.7:00 - кафе.
3.8:00 - Стафиди 20гр. Лешник 40гр. 1 банан;
4.11:00 - Суроватка 40 гр.; орехи 40 грама общо от сутринта... все забравям да мина да си купя рибено масло та затова..
5.14:00 - 300 гр. Свинско контра-филе на тиган и броколи в масло; Орехи 20 грама;
6.15:30 - Л-Карнитин 7.5мл.; Трибулон;
7.16:00 - БЦАА - 5гр.
8.18:00 - Суроватка 40гр.; Филия пълнозърнест хляб с мед и масло :D
9.20:00 - 250гр. Бяло саламурено сирене с няколко резена домат подправки и масло, запечени... хмммм..... :) Уникално е :)))) Обожавам го :)
10. 23:00 - Казеин - 40gr.; Витамини; минерали; ZMA; Tribulon; Taurin.
11. Сладки сънища за лостове и успоредки, коне, кози и магарета :)))))
От вчера съм почти възтановен, краката на 110%, тех ще ги “трепя” или в залата или ще правя контрола на 5км. Виж, гърба се нуждае от малко почивка... което е странно, щот той май е по силничък от краката... освен туй.... пак се кръста/долен гръб се опитва да ме наболява... та се питах дали да не започна да правя тяга.... хммммм?! Ще реша....
22.10.13
19:44
22Х.2013 - тренировка
Хммм.... Току що си изядох филийката с маслото и меда... ама я намазах една. :D един пръст смес :) И без туй се “топя” като пролетен сняг, и ще трябва да засилвам яденето. :) Та затуй си я намазах много “сериозна” :D Тъй. Към храната да се добави едно киселo мляко, дето го хапнах веднага щом реших да тичам и да не ходя до залата. :) Та... тренировката:
Разгревка
16:10 - 16:15 -
1. Пет минути гимнастика за раздвижване на ставите.
2. 2х15 - Германски вис
Освновна част 16:15-16:20:
1. 3х12 набирания с тесен прониран(дланите отгоре - да ме извинявате ако не се казва точно прониран...) хват.
2.Лицеви 3х20 - м/у набиранията.
Тичане ~ 600 метра(2,21мин. на хроно), тогава “на 110%” възтановените ми крака ме предадоха... наченък на схващане в десния прасец(слабичкият :)) ми каза да спра. След около 10 сек (вече ходех) - повтори. Свих обратно за вкъщи. Почти пред нас, прасеца ми стана почти на топка... гадно... купих си краставици и грейпфурти заради това. Или пих много вода тази сутрин или нещо съм взел че много съм си повярвал.... кажете си вашето, интересно да чуя. Пък и си мисля че ще се радвам на критика, стига да е обоснована. :) Та, въпроса към аудиторията. Аз ли си съм взел много да си вярвам или е много вода сутринта? Малко е кофти да говорим за такива неща, но в “името на науката” трябва да кажа ще около 11 часа имаше един период, дето пикаех през 15 минути 2-3 пъти, това де.... :)
Толкоз... много приказки днес, малко спорт :)
Както и да е, най-после успях да придумам една аптекарка да ми продаде Вигантол, че с този витамин Д на по 400 единици... направо щяха да ме разорят... :) Сипах си и 10 грама “Амарето” (бадемов ликьор, много лек) с малко орехчета... че много бачкане днес. :))) и нещо стрес... абе... :) Та само да усетя вкуса на ликьорчето и до половин час семейството си е тук :) Хайде лека и приятна на всички :)
22.10.13
20:08
Нещата не винаги(да не кажа, че е рядко) следват линеен прогрес, особено с история като твоята. Съм тайм уин, съм тайм люн(Х. Стоичков).
Вигантола откак му дигнаха цената май не е най-далаверския витамин Д на пазара. АйХърб май в момента държат най-добрите цени.
22.10.13
23:09
Нещата не винаги(да не кажа, че е рядко) следват линеен прогрес, особено с история като твоята. Съм тайм уин, съм тайм люн(Х. Стоичков).
Вигантола откак му дигнаха цената май не е най-далаверския витамин Д на пазара. АйХърб май в момента държат най-добрите цени.
Здравейте. :)
@Цецо - утре ще видиш, ще “тласнем” прогреса, като не иска сам да върви ;) :D Само дано хлапетата не са решили пак да заякват, че ако.... :(
@Славко - Чел съм ти лога :) Не случайно е най-полулярния. :) Интересни момчета сте се събрали тук :)
@И Двамата не сте разбрали за ситуацията с Д-то при мен. :)))) Проблема е че Вигантол или КАКВОТО и да е различно от Витамин Д3 -400IU на драже, без рецепта е абсурд да вземеш. :) Освен тук, за Вигантола е 10лв. (приравнено в левове), докато Д3 - 400IU e 40лв. :) А са 30 х 400 IU == 12 000IU… :))) тоест 2 дни семейна терапия. за 40 лева. Та ние за месо по-малко даваме :)))))
Тъкмо щях да казвам, че ако не можеш да си вземеш витамин D от айхърба, вероятно си някъде на Луната, ама гледам, че Цецо ме е изпреварил. :)
Поздравления за напредъка! Малко хора с травми, подобни на твоите, биха проявили нужното упорство да продължат напред.
23.10.13
10:39
@И Двамата не сте разбрали за ситуацията с Д-то при мен. :)))) Проблема е че Вигантол или КАКВОТО и да е различно от Витамин Д3 -400IU на драже, без рецепта е абсурд да вземеш. :) Освен тук, за Вигантола е 10лв. (приравнено в левове), докато Д3 - 400IU e 40лв. :) А са 30 х 400 IU == 12 000IU… :))) тоест 2 дни семейна терапия. за 40 лева. Та ние за месо по-малко даваме :)))))
Ама ти започни с това, че си извън България. И аз много се зачудих защо не ти дават Вигантол, при положение че всичко можеш да си купиш от тук.
23.10.13
11:16
Поздравления за напредъка! Малко хора с травми, подобни на твоите, биха проявили нужното упорство да продължат напред.
Благодаря, за поздравленията. :) Това счупване за мен беше “Травмата”. Нали знаете, тази е главно “Т”, дето борбата е в главата, не в тялото :) Трябваше ми доста време да “приема”, че десният ми крак, никога повече няма да е тъй както е бил. Въпреки това... толкова се бях изплашил, че винаги(през тези години след счупването) съм бил БЕЗКРАЙНО доволен че ПОНЕ ходя без помощ отвън :)... от хлапе съм се гордеел с това че освен умен(аз се имам за такъв, ама може и да се поспори :)))), съм силен и адаптивен... тази “травмичка” ме промени много.... изпитах на гърба си максимата: “Това което не те убива, те прави по-силен”, макар че на няколко пъти съм бил найстина отчаян, ама найстина... :) и само мисълта за съпругата ми и дъщеря ми(беше на 35 дни когато стана “белята”) ме е “държала” да не “спретна” някоя глупост... :) Както и да е, Благодаря на всички ви, но моето не е геройство, моето си е най-обикновенна нужда. В смисъл че, при операцията се “установи”, че кръстните връзки са скъсани, но не на 100%. Каквото можа направи хирурга(оперира едно от “светилата” на апенините), но и той и много други лекари, бяха категоричени, че занапред за друго освен плуване и малко колоездене да забравя. Втора операция, би помогнала, но хирург-ортопеда, беше на мнение че костите/ставата, няма да издържат, на ренген, костта, под и над коляното + ставата, беше полупрозрачна(все още имам лека костно-мускулна асиметрия).... Та нуждата се роди с времето. Коляното (и двете, че дори здравото - повече), кръста и гръбнака, се влошаваха, точно по предсказания от лекарите начин... та предвид развитието на проблема.... просто нямах друг избор. Предполагам ме разбирате по-добре сега... рискувах, и мисля че спечелих... Дали?! Това времето ще го покаже. :)
Хайде до после, все пак трябва да си оправдая заплатата :))))
23.10.13
20:05
23.X.2013 - 92кг. Отлична кодиция на гърди(чудех се дали да не правя сплит за тях), крака възтановени, гръб - мускулна треска.
5:00 - 2 филий с мед и масло (много :) ); Суроватка 30гр.; Тибулон - 1 хап; Витамини и минерали; таурин; Л-Карнитин;
7:00 - кафе
12:00 - 180 грама филе от херинга.; 1 една филия пълнозърнест хляб(ама едни малки са:) );
12:30 - Бинго... аз не съм си пил протеините... 30 гр. суроватка... деня се скапа тотално(в работата имам предвид, иначе си е файн.:) )
16:00 - Чак сега смогнах да се прибера... Смотан ден. Грабнах чантата и в фитнеса... Толко се бех “ошашавил” в работата, (та и 2 часа отгоре треаше да стоя), че не пих никакви добавки...забравих да пия каквото и да е :)))))
тренировка:
загрявка.
16:10 - 16:20 -
1. Стречинг;
2. Гимнастики за ставите.;
3. 1х30 Германски виса;
4. 2х20 подскока от клек и приземяване със сгънати крака - ръце - хоризонтални пред тялото.
основна.
16:20 - 16:50
1. 4 серии Х 18;12;12;3 (нещо свърши бензина :)))) ) - на 50кг.;70кг.;70кг.;70кг.; Клек с щанга зад врат
2. Leg Press - 3х18;12;12 - 160кг.;180кг;180кг;
3.Leg extentions - 3х17;12;10 - килограми тук няма, ама мислех да ползвам около 50% от тежестите на машината, много ми бяха леки и 2-ра и 3-та са на 75% от тежестите.
4. Така.... интересно стана тук. :) до втората серия правех всичко чисто и с некакво много добро темпо. За около 10-на минути е това, и тогава двама здравеняци взеха да клекат на серии(по две направиха и си тръгнах :) ) по 10 клека с 200 кила :D Спрех след втората серия на екстензиите и се кефех как се криви пръта... :D Да ви кажа право... от около 2 годни съм тук и чехите са огромни, аз съм 183, обаче се “губя” на ръст и размери тук... обаче май освен за разнасят хокейни стикове, за друго не стават. :D Тея са първите двама дето виждам и ползват некави тежести, обаче и двамата бяха с много сериозна физика и свръх тежка и знаеха какво правят, поздравих ги :) поговорихме 30 сек. казаха че са били в по-добра форма и аз казах така и хайде :)))) ... иначе като видиш някой 125 кила, на 197, ама здрав(тея и колело много карат :) ) да почне да качва от шанга 40кг на 45…., направо като ги видя да слагат тея 2.5кг, дискчета... идва ми да им кажа че ако се изпотят, няма да умрат... ама :) техна си работа. :)))
5. Leg curls - 3 x 25;15;12 - и тук няма кила написани и се повтори това с екстезиите - 50%;75%;75% от макса на машината.
6. Calf press - преса за прасец 5х15;15;10;10;10 - на 260;280;300;300;300кг. Тук се отплеснах пак да гледам двамата юнаци и без да искам го “наказах” прасеца за вчера, ама това няма значение, щото утре е планувана почивка. Иначе на петата серия, когато момчетата беха сваршили клековета, се “хванах” че го “цедя” прасеца, напъвайки, ама до връхчетата на пръстите... :))))
Веднага след това:
3х8 набирания - чисти - умерено темпо максимални амлитуди.
2х8 кофички - умерени - редувани с набиранията с минимална (10-15 сек.) почивка
Тъй. На третата серия кофички, на първата кофичка (винаги започвам отдолу нагоре кофичките, освен на успоредка де :))) ) от 3-та серия, усетих много деликатно “резване” в левия лакат. Скочих веднага и бях ОК... след 15 сек. опитах само леко да отпусна тежест и хоп, пак деликатно “резване”.... Та понеже аз си имам врига старии контузии и лакътя е в тях :) Отидох веднага до кланницата за 1.5кг. котлети и 50гр. пушена сланина на филийки, чушки, лук... и след 10 минути - шпековам котлета, увивам го в сланината, пека, млечна и т.н. и т.н. :) Започват “мръсни” 24 или 48 часа, ще видим, според настроението :) Утре почивка :) рециклираме батериите :) и ги зареждаме на 100%
Лека от мен :)
п.с. 19:05- отивам да пия, трибулон, и ЗМА, толкоз :) и много ядене :)))
24.10.13
08:00
24.Х.2013 -
“Нова кръв” имам във вените си :) Уникално добре се чувствам, умора има(особено в предно рамо ), ама се чувствам като на 15 :D
Малкия обем вчера(интензитета беше много голям, ама прекъсвах заради здравеняците :) ) и многото и разнообразно ядене си казват думата... Да си кажа право, аз отдавна можех да се “мумифицирам” дори, ако исках... ама си “държех” некакви сланинки на пояса. :) Просто след “камъните” в бъбреците и след всичките болежки преживени, заради едното его(Аз искам плочки :))))) предпочитах да има какво да им(на бъбреците) “топли” мъничко, пък и да им е “по-мекичко”, докато правя “старческите” си напъни.... :)))) Обаче един амбициран младеж(колега на 29г. - ”билдер” - 175см. 95кг. 13-15% тлъст, внимание!!! - 160 максимална тяга ха-ха-ха), ме “обиди” кръвно, казвайки ми че едно време може е да съм успял да “изгоря” 9 кила тлъсто, за 40 дни започвайки деня с 12 обикновенни вафли... ама сега съм бил стар дори за плочки. :) Бяхме на една маса... в кафето в офиса... та си го представих само.... как бавно и с наставнически тон слагам ръка на рамото... нали знаете... като по филмите.... давам го тежко, щот този пич иначе казва: -”Евала че правиш каквото и да е, на тая възраст.” Та видях се като в старите филми... да приказвам глупости за 2-3 секудни, колкото да си помисли: -”Айде, “дедото” пак се “отнесе” в романтични размишления!” И как си го помисли... :D изненада: С лявата стискаш(целта е да стегне врата и изпъне гърба и да застане неподвижен :) ) за врата, едновременно с това, с много къс десен прав му чупиш носа... :)))) Майтап бе... да не сме животни... :)
Та... всичко това го казвам за да стане ясно, защо не съм в “зоната на комфорта”, ами топя усилено... казах на “младежа”, че след две седмици ще му покажа, какво е плочки, а не да ми приказва за неговото “шкембе”. При което той ми “изстреля”: -”Еми ти и преди 6 месеца ти каза че започваш спорт и ще “правиш плочки”, ама нямаш като мойте! :)))” :) Бавен ми бил метаболизма... хмммм...... :)))) После му казах да избере дисциплини и да почваме състезание :) Ще го “сдъвча”... :D нищо че е по-нисък с около 10 санта. :)
До утре
п.с. От аеробни дейности се отказва, щот казва че и 400 метра не можел да пробяга, тежък бил, той бил “билдер”,... е това може ли да се нарече спортист?! Предполагам ме разбирате защо си представях някой по “радикални” решения на “спора” :))))
24.10.13
08:42
Бяхме на една маса... в кафето в офиса... та си го представих само.... как бавно и с наставнически тон слагам ръка на рамото... нали знаете... като по филмите.... давам го тежко, щот този пич иначе казва: -”Евала че правиш каквото и да е, на тая възраст.” Та видях се като в старите филми... да приказвам глупости за 2-3 секудни, колкото да си помисли: -”Айде, “дедото” пак се “отнесе” в романтични размишления!” И как си го помисли... :D изненада: С лявата стискаш(целта е да стегне врата и изпъне гърба и да застане неподвижен :) ) за врата, едновременно с това, с много къс десен прав му чупиш носа...
Евала, разсмя ме тука :D - така добре го описа, че си го представих :D
24.10.13
20:44
Евала, разсмя ме тука :D - така добре го описа, че си го представих :D
Смях да има. :)
Така, по темата.
10гр. креатин Монохидрат на Аминостар - цели - две, мерене “пълен” (след 2 часа ще се премеря - празен 92кг., пълен очаквам 96кг.) и подпомагане на възтановяването тази вечер и през ноща.
Други добавки, Трибулон 1 хап сутринта и един преди лягане. Довечера ще пия и Л-Карнитин.
От утре - контрол над храната. Витамин Д (капки перорално) по 5 000 IU дневно(имаше тапаци едно време, дето си го биеха мускулно!!!) БЦАА се пие ПОНЕ по 20 грама. 10 преди и след тренировка. В 20 грама БЦАА, има добавен витамин Б6,... ефекта от комбинирането им, едно време беше брутален... безценен, ако мазнините падат сериозно... :) Кажете си мнението? Какво мислите... какъв ефект ще има? Комбинирано с 1-високообемна-интензивна, и 4 “леки”... Сплит - крака + многоставни за горна.
за днес: 30 минути работа по стойки... близка цел - V стойка от длани на земя. (L-стойката е готова ;) )
24.10.13
21:07
допълнение: Високообемна-интензивна, значи и двете... не се опитвам да ви “навивам”, как ще се “сцепя” :))) Планирам “тежката” да същата като миналия петък, ако ми “дойде” обема треа да е нагоре(за единица време). 15мл. е Б6-то в (в 20гр.)БЦАА-то... тоест Vit. B6 - 15-20mg. дневно. + 5000 IU D3
25.10.13
09:11
25.Х.2013 - Храна и суплементи.
5:01 - 30 гр. Протеин(суроватка) - събуди ме интерцията да ставам в 5 без десет - предполагам. Пийнах го и пак в леглото до 6:00 :)
7:00 - Добавки: Трибулон 1 хап; Таурин - 1 хап(1гр.); Витамини и мин.; Рибено масло(3-6-9); Л-Карнитин - 3 мл.; Вит. Д - 5000 IU;
7:00 - Грейпфрут 1бр.; Стафиди - 40 гр; Лешници - 40гр. Кокосови стърготини - 40 гр. Мед 2 лъж. (максимално пълни); Кисело мляко(400мл) 1бр. - обърква се в голяма чиния и хайде... :)
9:00 - 30гр. протеин (ще бъде след 49 минути.)
Ще впиша храната само то тук... деня май пак се оплесква :( Добре че пих Таурин... много ми помага да стана “идиото-устойчив” :D ) в офиса де... не по принцип :)
Чао засега...
25.10.13
22:02
25.X.2013 - 20:00 - Храна, суплементи, тренировка и друго
Така. Всичко е добре когато свършва добре. Нали така беше. В този случай, говорим за кренвирши с кашкавал. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЧЕТЕТЕ моля, по-късно ще ви обясня всичко. :)
Та храната:
11:00 - 3 филиики черен, не знам много чешки :( - непешеничен, с много лен, слънчоглед и т.н. хляб. с 80 грама сирене “Нива” - краве 3-месечно “синьо” сирене. Никак не е скъпо, по-евтино е от “еидам”, “гауда”(масовите “кашкавали”), и адски го обичаме и тримата, вкъщи. :)
12:00 - Лешници - 50 грама. Стафиди - 50гр. Суроватачен протеин - 40гр.
14:00 - Печено контра-филе - 250гр. орехи - 20 гр.
17:30 - Креатин моно - 10 гр.; Трибулон -1 ; Таурин 1гр; Витамини и минерали; БЦАА(с 15мг. Б6 - така си я купих!) - 20 грама - по време на тренировката. Едно “Изо” на веднага щом влезох(18:00) във фитнеса...
19:50 - Три скилидки чесън, метод на каратиста(едно време един каратист ми каза - за да не мирише, нарязва на дребно чесън и го пие като хапчета - с вода - дали изобщо се усвоява... това е друга тема :)).; Мед - две сериозни лъжици.; Лешници - 50 гр.; Стафиди - 50гр.; Суроватка - 75 гр.; Креатин Моно - 10гр. След малко ще пия Л-Карнитин, че забравих :) Ииииии..... внимание!!! тук ще ви застрелям... :) един кренвирш - “Стриптизка”. Не се майтапя, така се казват... :) Кво да ви кажа... преди да ме оплюете... ще кажа, от едно “Джънк” ядене, не се умира... :) Макар че на излизане от магазина... и в колата много се чудих дали да ги изхвърля... :) Майтап бе. :) Държа да уточня, обаче... НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА със себе си... не яжте, кожи, сланини(ако ги сланините ще е супер, ама и сланината струва!!!), индустриални картофи, и т.н... абе все “полезни” и многоооооо “здравословни” неща :) )
Така... Тук преди да ви обясня за следващото ядене... искам да обясня нещо :) - тази вечер, жертвах себе си и семейството си, за да дам пример, какво НЕ ТРЯБВА да ядете и да ви обясня - защо... абе всъщност... това няма значение... важно е да НЕ ЯДЕТЕ кренвирши. Точка! :)
та: 21:00 - кренвирши на фурна(цепнати надълго, с кашкавал :) - комунистически стил, сещате се нали;) ) с гауда и един маслен кроасан. - кво да се прави, обичаме това ядене, тъй че един път, ще се “прежалим”. :) Салата краставици - домати, без мазнина... забравих и зехтин да купя. :)
23:00 - Трибулон 1 хап; ЗМА; Казеин - 30 гр.;
Тренировка
18:10 - 18:20 - Гимнастика за стави, обща разгрявка - стречинг; 1х30 Германски виса, след 15-тото повторение с прави крака. 1х20 - подскока от клек с ръце напред.
18:20 - 18:55 -
1. Пълен клек с щанга зад врат, от лежанка - за незапознатите ще поясня. Моля никой да не се обижда, опира до познване на нашия фитнес, не на спорта като цяло. Та “новото” упръжнение” е нормален клек, с “акцент за контузи”, препоръчвам редовно изпълнение с големи тежести, за моментално приключване на спорната кариера. Как се прави. Ами просто е, когато няма стойка за клек, има един дето има една серия... един чака за 5 серии... тоест 25 минути.... та тогава ако има свободна лежанка, слагате 70 кг. вземате щангата и всигате я и клякате 12 пъти, после внимателно я оставяте за минута... та 3х12;10;10 - 70кг; 70кг;70кг
2.Преса за крака -
1х12 - 160кг.
2х12 - 180кг.
1х8 - 220кг.
1х10 - 240кг. - полу-преса, до предпазителите(без да махам предпазителите) , ама пак не е малко, щот мойте крака са дълги...
1х10 - 280кг. - полу-преса - 8;9;10, подпомогнати с ръце.
1х8 - 320кг. - полу-преса - 6;7;8; - асистирани от ръце.
3,Преса за прасец
3х15 - 320кг. - Прилежно направени - вдигане на пръсти
4. Гръб, който “успях” да “вкарам” докато “почивам”
1х15 - 85кг. Вертикале срипец зад врат
1х10 - “чисти” - широк хват пред гърди.
3х5 - “чисти” - широк хват пред гърди.
2х10 - прониран тесен.
5.Вертикален скрипец -редуване широк, тесен - прониран хват.
3х10 - макс - широк хват (напоследна серия - чеет, щот карах много “на зор” - дори за моя начин на трениране...)
2х10 - 100кг(няма повече!). - тесен хват - прониран.
Толкоз засега... кренвиршите ще изтинат, айде лека ;)
26.10.13
00:34
25.Х.2013 - мерене
24.х.2013 - след 10 гр. Креатин. - 94кг.
25.х.2013 - на влизане в залата, в нас нямам кантар :D - 91кг.?!?! Малко вода днес!? Не вярвам... пих нормално..., а в “мръсния” ден... със сол не съм прекалявал...
p.s. Преди малко намерих време да прочета назад какво съм писал.... ужасих се от правописните грешки, моля за извиние, ама хич не мисля да си губя времето да ги поправям :)
26.10.13
09:13
В зависимост от браузъра, вероятно имаш вграден или трябва да си свалиш правописен речник, който да те подсеща като напишеш нещо грешно. :)
26.10.13
10:33
В зависимост от браузъра, вероятно имаш вграден или трябва да си свалиш правописен речник, който да те подсеща като напишеш нещо грешно. :)
Благордаря за съвета Цецо. :) Проблема си остава обаче, по няколко причини:
1. Основен комп., ми е служебен лаптоп, енкрипнат(PGP) SSD (Lenovo Think Pad 430), та линукс е “отдолу” и виртуален Уиндоус 7 Про, обаче на всякаде има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вървят едни скриптове... и не мога да правя каквото си искам с настройките на компа... щот се закачам за мрежи на много взискателни(от секюрити гледна точка) клиенти. Та спел чек имам за италянски и английски, като ползавани в службата, но за български, няма бизнес нужда да го оправдае. :)
2. Ежедневно, от времето на mIRC, и ICQ, че дори от времето на BBC-те(пращал съм мейл по телнет. :) ). Та от тогава, чатя с хора на български, но с латински буквички... това много БЪРЗО разрушава с години градена писмена култура. Аз в 7-ми клас, пишех класна работа без правописна грешка!
3.Нямам време да препрочитам написаното - 99% от грешките ще отпаднат с един прочит, ама... :)
@Бележки - уникално добре се чувствам, въпреки че се събудих(легнах си в 1 през нощ) в 3 часа, в 5 часа и в 5.30 ходих до офиса. Буденията от жега. Днес ще закачам халки :)))))). няма да пиша щот уеекенда е посветен на семейството :) и макар моята по-добра половинка да се кълне че и е много забавно да ми чете писанията... знам че ако това ми отнеме от времето с тях(съпругата и дъщерят)... няма да им хареса... на мен... двойно. :)
Храна за събота и неделя... нормална, здравословна храна.... знаете. Спорт - има :) Навивам половинката да почне дневник, ама.... :)))
Кажете си вашето мение, критики, и т.н. интересно ще ми е да разбера как “виждате” написаното... :) Освен това... трябва да кажа че съм спортувал страшно много, определено далеч над “нормалното”... в продължение на години съм се събуждал и съм тичал 5 км. за “закуска”, после е имало една или две, дори три тренировки... :) Карал съм 2 пневмонии от претоварване... “Губил” съм 8кг. мускулна маса в 30 дни и определено не се хваля с това, така съм вярвал че трябва. Специфично в момента е че имам(забележима, макар че малко се подобрява) костно-мускулна асиметрия. Рамена и ръце, по развити в дясно, докато в крака, дясната страна е доста “осакатена”, няма става(и тазобедрена в това число) дето да не е страдала(връзки, сухожилия и по някое скупване)... Дясната ръка като по чудо е запазена доста, имам ребра чупени вдясни(над черния дроб), рамената и лакти са “страдали”, лява китка, с години болеше(от там, вярвам, идва и асиметрията) и съм я пазил... 2 пъти ЖЕСТОКО съм разтеглял сухожилия и връзки, обездвижвана е 2 пъти...
Та въпреки това знам, че това което тогава, за мен е било “вярно” и “правилно” сега ВЕЧЕ може и да не е :)))) Приемам каквито и да е съвети и критики... това е интернет... никой не треа да ме взема много насериозно, ама и аз никой не вземам(то аз по-принцип съм си тъй) :))) Аиде лека и кажете, дали да се “лигавя” или просто да си “изнасям” справочна информация тук(за мен си де). :)
Хайде лека :)
26.10.13
21:46
И аз навивам половинката да вдига ама тя все иска да съм покрай нея като ще вдига и не става :)
28.10.13
01:45
И аз навивам половинката да вдига ама тя все иска да съм покрай нея като ще вдига и не става :)
Ама как не става?! И без никакъв спорт ли е? Или просто без щанги? :) Защото ако е само до шангите, не е фатално. Движение да има... :) Ние с моето “слънце”, когато се запознахме, думата спорт за нея беше “мръсна” дума :) Беше твърдо убедена че пържените картофи(за основно) и фин млечен шоколад(или каквато и да е захар за десерт) са пълноценна и абсолютно достатъна храна, за водене на здравословен живот. Хубавото беше, че поне едно от храненията й беше месо. Човешкото тяло е уникално в компенсацията на невежеството на собственика си. :) Прибавяш, кръвно налягане 60-90(след 5 кафета!!!), ниско желязо, шум на сърцето(вроден дефект на митралната клапа), класика... а... забравих да добавя и 1/2 пакет цигари :) Един път седмично и 2-3 пиенета.... :) Та за въпросната девойка имаше реален риск да си “замине от този свят” ако нещо я принуди да се затича за повече от 30 секуди. :)
Сега има тренировъчно време за 5 км. около 25 минути. Контролно време, в “рейсинг” вариант около 20-21 минути. :) Сърдечно-съдовите и проблеми отшуяха(за януари плануваме много сериозни изследвания, а отначало просто “заспиваше” след някакво упражнение :) ) Преодоля напълно анемията и ниското кръвно и събота и неделя не е спряла да ми приказва за тежести(май си е “навила да се оборудваме”) :) Изобщо много горд съм с нея :) Най-после разбира философията на спорта. :) Ще ми се да я “запаля” повече по гимнастика(убеждавам я да обикне грацията и естетиката на земната спортна гимнастика), но май залита повече към тежестите :), споделя ми че изометричната работа й е много тежка :) Както и да е :) Страхотно се развива(здраве, сила, визия...), тъй че... другото не е важно :)
По неин съвет давам рецепта на много лесно и изключително вкусно ястие(вчера го имаше в менюто):
Мескиканска салата - чеврен фасул с тон.
Риба тон - 400гр.
Червен фасул - 300 гр.
1 морков
1 чушка
зехтин 50мл.
червен и черен пипер.
Проготвяне.: Моркова и чушката се нарязват и запържват за една минута в загретия зехтин. Сварения фасул се добавя(предварително сварен или от консерва), загрява се, добавя се рибата тон, пиперите на вкус(но чеврен, най-малко една лъжица) и готово.
Да ви е вкусно.
p.s. Въпрос на личен вкус е добавяне на малко накълцана пресна целина към моркова и чушката... също има страхотен вкус... целината се допълва много добре с риба тон.
28.10.13
18:07
28.х.2013 -
5:00 - Суроватъчен протеин - събудих се от глад...
8:00 - Суров пресован овес, стафиди, кокосови стърготини, мед, кисело мляко - 150гр;20гр;30гр;една лъжица;150мл.
8:00 - Трибулон; Омега - 3,6,9; Таурин; Л-Карнитнин; Вит. + Мин.;
9:00 - Тиквени семки - 20 грама; Черен шоколад - две блокчета.:)
10:00 - Тиквени семки - 20 гр.;стафиди, лешници, сирене 100 гр, Консерва риба тон(120 гр. чисто).... абе нещо на ядене ме “удари”(май съм много преуморен от гимнастиката вчера, ще правя “мръсен” ден + почивка... нека “угояването” започне сега! :) )...
12:00 - Суроватка 30 гр. -
14:00 - Моравско печено(свинско контра-филе на фурна) 250гр. Броколи в масло > 300гр.
16:00 - Лешници, бадеми, сл. семки(белени)...
16:38 - Току що “подкарах” втората порция свинско :D - глад!!! Това е добре... :D
Имам още 5 (пет кутийки) с ядене!!!... :) Сприрам да описвам... щот почвам да се засрамвам :) Чакат ме херинга с пипер и домати(две порции), фъстъци, шунка + синьо сирене + орехи... :) Ще се пръсна като “свиня” :) Утре планувам пак гимнастика... днес... увиснах на лоста... трудно ми беше да се “вися”... вчера работих много(за първи път от много време си усещам уморена предмишницата :)))) )... направо “унищожих” някой части от тялото ми :))) ако утре сутринта, имам и МИНИМАЛНА болежка... ама дори ако само кутрето на лявата ми ръка е схванато - почивка, поне 2-3 дни :)
До довечера, около полунощ(май тогава ще се прибера :) ) ще изям всичко :D в нас ще “дояждам” :)
p.s. Рецептата за фасула и рибата тон... оригинално е с лютив червен пипер... аз го премахнах(само аз ям люто вкъщи), макар че леко пикантно е може би по-вкусно... също тъй... опитвали сме и с ВСИЧКИ други видове фасул... не се получава... с червения фасул си е друго(може и само да си внущаваме :))) )...
29.10.13
10:48
29.x.2013 -
храна - суплементи
7:00 - ставане; Трибулон; Таурин; Минерали + Вит.; Вит. Д - 5000ед.; Омега -3-6-9; + две (около 50 мл. предполагам)сериозни глътки зехтин(от бутилката направо)
8:00 - Овес(60гр.); Кокосови стърготини(15гр.); стафиди(15гр.) + мед(1 сериозна кафена лъж.) + Кисело мляко - 250 мл.
9:30 - 1 Грейпрут + тиквени семки
10:00 - Суроватка - 30 гр.
12:30 - Херинга в сос от моцарела - 125 гр, порция
16:00 - Лешник - 20 гр. Фъстъци 20гр.
19:00 - Суроватка - 30 гр.
22:00 - Мексиканска салата(тон + червен фасул) - около 250гр(общо). порция.
24:00 - Трибулон; ЗМА; Таурин; Омеги;
Тренировка:
7:10-7:20 - пробавах да се “разпусна” на гимнастическа топка(големите - надуваемите), НЕ СТАВА!. 30 минути “чекнене” на топката и пак същото “дърво”... Излязох да потичам, без хроно, просто да се раздвижа... получи се... м/у 2.5 и 3 км. приличен крос, без паузи... на 100% под 10 минути... САМО ЧЕ... прасеца се “одървя”... тоест и двата мъничко... но десния крак за нищо не става... :( Мерих го, преди като се прибрах... 1.5см. разлика от ляв прсасец до десен... има подобрение... беше около 3см. февруари тази година... тук има и няколко снимки на коляното... днес ги правих, утре ще сметна липсващата екстензия... сега отивам до лостовете... няма да описвам :) свободна тренировка :))))
Снимки - коляно
тук ако се интересувате снимки: По настояване на жената слагам една снимка в цял ръст... да имате идея за мен грубо(снимката е от преди 3 седмици - 94кг.)
п.с. Редактирах линка към шера... работи вече :)
Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 29.10.13 10:52.
29.10.13
11:09
Какво се опита да направиш върху швейцарската топка и каква ти беше идеята? :)
29.10.13
12:53
Какво се опита да направиш върху швейцарската топка и каква ти беше идеята? :)
Здрасти Кольо. :) Идеята ми беше само една... :) да “облекча” малко претоварения от неделя кръст(направо го “убих” и не само него, но той е най-слаб в момента и най-боли). :) Тичането помогна много, бях като нов след кросчето. :) А след лостовете преди малко... двойно по-добре бях :)
29.10.13
13:01
Мисълта ми беше - определени упражнения ли правиш и ако да - какви?
29.10.13
15:53
Мисълта ми беше - определени упражнения ли правиш и ако да - какви?
Търкалям я. Легнал по гръб(в/у топката) с крака опрени на земята... направо ми е “мехлем”(почти като масаж, но не и тази сутрин, обаче) за гръбначния стълб, гръб-екстендера и цялостно... Иначе я ползвам... правя лицеви с крака в/у нея, балансирам отгоре седнал.... рехабилитация на “куция” крак... и т.н. полезна е щот ми е удобна опора :)
29.10.13
19:52
Има много упражнения, които се изпълняват върху швейцарска топка - подобряват баланса, а могат и да изискват и много сила за изпълнение. Някои от стандартните упражнения също могат да се изпълняват с такава топка (планк, лицеви опори, обратни набирания, клек и други). Много полезно нещо е тази топка и редовната й употреба ще окаже влияние върху общата ти стабилност и сила на торса.
29.10.13
20:29
Има много упражнения, които се изпълняват върху швейцарска топка - подобряват баланса, а могат и да изискват и много сила за изпълнение. Някои от стандартните упражнения също могат да се изпълняват с такава топка (планк, лицеви опори, обратни набирания, клек и други). Много полезно нещо е тази топка и редовната й употреба ще окаже влияние върху общата ти стабилност и сила на торса.
Истина е :) И аз масаж, става и за помощ(опора) при “пистолети”, и за кво ли още не... прав си на 100% :) ама най-ми е гот да седна отгоре и да вдигна и ръце и крака и да си седя върху й... :D
п.с. Май за някой неща ще съм си “дете” завинаги :))))
29.10.13
20:34
Кольо. Забравих да ти спомена, че в офиса ги има с десетки, на всеки ъгъл в всяка от офис сградите... фирмена политика... намалява болничните :)))))