Дневника на "Дядото" :) Цели за сезон 2014 до 2214(200 години) Преден клек с 140кг и тяга 240кг.

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.01.14
10:55

5.I.2014 -

Вчера нищо. Днес раменният пояс ме “стягаше” много приятно. :) Сещате се :) Та “разтеглих” се малко и мислех да потичам, монотонно кардио - 1 час. Излезох “направих” 2км. и на третия(винаги 3-ти км. ми е бил “критичен”, него “минех” ли го, можех да тичам до припадък.), не ми достигна... воля. :) Точно. :) Няма какво да се заблуждавам... Супер ми “вървеше” кроса, за първи път от много години усещам такава лекота при тичането(уникално усещане е :) ), но просто не ми достигна воля да “мина тежкото”... Както и да е. Определено беше по-добре от нищо...

Относно въпроса ми за “Комбо-пейката”, дето казах че мисля да купуваме..., забравете... “Половинката ми” още един път доказа, че е “по-добрата”... “наля ми” акъл... категорично отсече, да вземам опимпийска щанга, веднага щом разбра, че тези “домашните” не са за над 120-130кг... :)

Хайде лека вечер.

p.s. - Забравих да спомена, че кросчето беше планувано на гладно, само след малко(10гр.) комплекни аминокиселини и тва е ;)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 05.01.14 10:58.

AG

05.01.14
11:36

Не се гъне и на повече кила фи 30 щангата, но мен вече ме е яд че имам такава. Неудобна е за товарене, а тия уреди тип много в едно за нищо не стават.

05.01.14
13:32

казано от Angel Gyaurov на 05.01.14, 11:36:

Не се гъне и на повече кила фи 30 щангата, но мен вече ме е яд че имам такава. Неудобна е за товарене, а тия уреди тип много в едно за нищо не стават.

Оплимпийска ще е. :) Аз принципно избягвам да вземам половинчати решения. Много пъти е недостатък, защото не е дотам рационално, но е черта от характера ми, която е била винаги налична. :) Този път какво ми стана... не знам?! “Стиснах” се... 500 евро за (само щанга, отделно за стойка и пейка... :) )щанга ми се видяха много, особено сравнено с 250 евро за “Комбото” + 130кг.Ф-30, но насреща получих неоспорими аргументи, а  и някой забележки. :) Започвам със забележката, че не споделям достатъчно за резултатите, а те биха могли да заинтересуват и помогнат на човек със сходни проблеми. Забележката от съпругата ми е много, на място, аз обаче по-същата логика, бих могъл да я укоря, че тя не си води дневник и не споделя, за преодоления проблем с анемията и шума на митралната клапа... :) Както и да е :) умно и добро, ми е “момичето”, не заслужава укори ;) Да се върнем на фактите накратко:
  1.След една година лечение(след травмата) в специализирана клиника в Италия(Римини), в това число операция (екип воден от доцент-др Вазини, един дето само колена “прави” и нищо друго ), персонална физиотерапия, коляното беше почти нефункционално като става, “борбата” беше да “мина” 100метра, без патерици... Ако КОЙТО и да е от специалист види снимките(ренгена + ЯМР) от това време... директно ми определяше 90години като възраст + некаква костно-мускулна атрофия(не ми се рови и из документите, ама си има име...), освен това.... всички бяха категорични, че тези промени за невъзвратими... имам всички снимки, епикризи и т.н....
  2.Осем години след това - “криво-ляво” (доста криво :))) ) ходех... 30 миунти на крак, беше максимума, който успях да постигна... голяма мъка, ежедневни болки, абсурд, да направя ATG клек(или какъвто и да е клек, ако не се държа/подпирам) със собствено тегло, липсващи около 20% от екстензията... и най-лошото от всичко, отвратителното усещане, че на мястото на десния крак имам кофти(че за капак и боли!) направена протеза.
  3.Сега - Днес при пълен клек със СТ, имаше поне 10 пъти в който дясното коляно беше, като преди да го счупя, кляках без да “щракне”, мога да отпусна цялата си тежест(клекнал), на десния крак, без да се притеснявам, скоро ще направя пистолет с десния крак ;) :)))

Толкоз :) Сядаме да обядваме, ако някой се интересува, да ми пише на лично, ако мога ще помагам ;)

п.с. Отгоре инерционно, съм ви пожелал лека вечер... е сега пожелавам лек ден :)

06.01.14
20:28

6.I.2014. -

Тренировка - ако изобщо може да се нарече тъй, “контролното” дето се получи. :
  1. 70 или 80 набирания - на 10-ки и 8-ци.
  2. Лицеви - 5х20 -

Писах “контролно”, щот тъй се получи... от тежката тяга(колкото и да не са големи килата дет правя, за лекотата при набирането помага много - първите 40 ги “дръпнах” на 10-ки, но почти без почивка м/у тях), гърба е качил силата доста, та не си прецених напъна, напънах се много и после ме домързя. Лицевите, бяха “плънка” след това... срамно кратка тренировка, ама карай ;)

Лека вечер.

p.s. - Сега се замислих... “сложих заедно” и липсата на воля при кросчето... и май ще направя една седмица почивка, докато дойдат “железата”, пейката и направим стойката... Усещам се че имам “глад” за тежко и ме мързи да правя “аеробиките”... точно както днес ме домързя да продължа...

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 06.01.14 20:32.

09.01.14
00:04

8.I.2014 - Щангата е поръчана.

Тъй, дойде ред и до магазина да отидем да поръчаме щангата. Оказа се не точно както очаквахме, “тънката работа” е че прословутата олимпийска щанга... излезе не дотам олимпийска. Тоест прътовете на ф50 и ф30 са еднакви, поне на документация имат еднакви сертификати за якост(до 350 кг.). Та, оказа се че има ф50 с товароносимост 700кг. обаче е 4-ри пъти по скъп. Отделно имаше намаление на 15кг. циментови дискове - ф30. И тук разликата 4-5 пъти... вярно, дисковете ще са два по-малко, например, защото ф50 има и 20кг и 25кг... ама като гледам тотала за плащане, това хич, не ме радва... :))) Освен туй, имаше един ф30 и един ф50, заредени с по 120кг. Повдигнах ги и двата, и двата видимо се огъват. Което не значи че са лоши де... :) Тук стана един майтап... добре че бях на кеф, иначе щеше такава кавга да стане... :) Докато се обяснявахме с един “експерт”, първия път докато повдигах щангата, този каза нещо свързано с “прът” или поне и аз и моето “слънце” тъй го чухме. “Слънцето” попита и на чешки ли това (сочейки пръта на щангата) е прът... и момчето и момичето клатеха глави, като че ги ухапала отровна змия... :) Разговора продължи, ние избирахме какво искаме 2 пъти, защото точно накрая, докато поръчваме гайките, сайта им “крашва”. Съответно сесията заминава и айде наново. Накрая изнервени “хванахме” продавачката да поръча, по време на което, ние докато обясняваме какво искаме, се разбра, че прът, било ПРЪЦ, не прът за щанга. Младежа казал, че има риск да пръдна, ако вдигам всичко това, не нещо за пръта. Посмяхме се, казах им да не се шегуват повече, по този начин с мен. И определено да не го казват на клиентите си. :) Никак не е умно. :) Та поръчано, идва в петък или понеделник.

Прът - 220см - ф30 - 11,8кг.
15кг. х 8 бр. = 120кг.
10кг. х 2 бр. = 20кг.
5кг.  х 4 бр. = 20кг.
2.5кг.х 4 бр. = 10кг.
1.25кг  4 бр. = 6кг.
напълно заредена = 187,8кг.(може би, може би не, като дойде, от чисто любопитство, ще измеря)
2 дръжки за дъмпели, гайките.

Лека вечер :)

п.с. Пълна почивка докато дойдат щангите. :) После... ще ги “изкривя”(или по скоро аз ще се изкривя) от вдигане и клякане. В рамките на един месец, мога да ги върна без да давам обяснения, две години е гараницията и ако се изкриви нещо си го вземат. :)

AG

09.01.14
01:38

Вкъщи имам много подобна. Фи 30 щанга 180 см и големите ми дискове са 4 х 20. Най-големият недостатък, е че се товари и разтоварва много по-трудно от “олимпийската” и като стържат дисковете по резбите има неприятен шум. Аз общо взето се озъбвам докато кача и сваля 20-ките, а приятелката няма шанс. При теб може би е по-добре, че дисковете са 15. Та като я ползвам по-редовно си викам “абе що не изкарах пари да си купя една фи 50”, но реално върши същата работа.

А тия бетонни дискове дето са евтини не се ли чупят?

10.01.14
23:40

@Ангел - Здрасти. При тази не би трябвало да го има този проблем. Знам ли?! Дисковете са пластмасова “туба” пълна с бетон. Не очаквам да дрънчат и да се чупят. :) Ето една снимка... предполагам са доста разпространени, щот са най-евтините налични, поне тук де... :)

AG

11.01.14
00:31

Ей мисля, че са много гадни. Сериозно. Тука чисто чугунени дискове, смятай вечни, струват 2 лева на кило на старо, а нови са по 3.50

На твое място бих се разгледал за чугунени втора употреба. Дори и да имат някъде ръжда с телената четка и едно спрейче ги правиш чисто нови. Обемът им е много по-малък от на тези и щангата и дъмбелите ще събират повече.

То така или иначе си ги поръчал ама като ги получиш вземи едната петнайска и я хвърли 2-3 пъти от метър за тест докато още можеш да ги върнеш.

11.01.14
01:44

казано от Angel Gyaurov на 11.01.14, 00:31:

...
То така или иначе си ги поръчал ама като ги получиш вземи едната петнайска и я хвърли 2-3 пъти от метър за тест докато още можеш да ги върнеш.

Ама първо провери дали ще ти уважат рекламацията :D

13.01.14
12:29

казано от Angel Gyaurov на 11.01.14, 00:31:

Ей мисля, че са много гадни. Сериозно. Тука чисто чугунени дискове, смятай вечни, струват 2 лева на кило на старо, а нови са по 3.50

На твое място бих се разгледал за чугунени втора употреба. Дори и да имат някъде ръжда с телената четка и едно спрейче ги правиш чисто нови. Обемът им е много по-малък от на тези и щангата и дъмбелите ще събират повече.

Взех щангата от магазина...
Абе за гадни, не са гадни дисковете. Гледам ги сега, нищо им. :) Дори ако трябва да съм честен са по-удобни от тея в залата. Дискове в България имаме, лост всичко... изключено да мъкна “железа” от България - дотук! :) Определено си прав за обема, аз това си го знаех, изненадата дойде от това, дисковете дето ми показаха в магазина беха доста, по-тънки от тея... та с тея макс-а на щангата е 132 кг. Тук сметките излязоха криви, ще разгледам какво са ми дали и ще умувам дали да ги връщам. :)

Хайде толкоз за днес от мен. Понеделник “традиционно” е тежък, а аз още не съм бил в офиса. :) Лек ден на всички ;)

AG

13.01.14
13:01

малко са
имаш 200 тяга

13.01.14
13:11

Бобчо, тези дискове са много зле особено ако мислиш да правиш тяга с тях. Ако имаш възможността да ги върнеш ги връщай според мен и лека полека се оборудвай с качествени лостове/дискове. Ф30 лост за бицепс и трицепс да, но за тяга според мен най-добре Ф50/55. Аз също тренирам вкъщи и с много търпение и следене на форумите съм се оборудвал прекрасно като за домашна обстановка (даже съм по-добре от доста от фитнесите).

ПС. В България ли си, че не се разбра от постовете?

13.01.14
14:23

Човек много си се набутал с тия боклуци. В нашата скапана страна се намират на старо хубави олимпийски лостове и тежести - руски, полски, чешки, че дори и Елейко, а ти си в Чехия и не можеш да намериш? Потърси малко из аукциони и си купи нещо качествено, а ако си по ларж с парите и си фен по-добре оригинални Елейко от Халмщад, Швеция. :)

Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 13.01.14 14:24.

13.01.14
15:37

казано от Old Timer на 13.01.14, 14:23:

Човек много си се набутал с тия боклуци. В нашата скапана страна се намират на старо хубави олимпийски лостове и тежести - руски, полски, чешки, че дори и Елейко, а ти си в Чехия и не можеш да намериш? Потърси малко из аукциони и си купи нещо качествено, а ако си по ларж с парите и си фен по-добре оригинални Елейко от Халмщад, Швеция. :)

Успех! ;)

И вие сте прави, ама и аз съм за мен си... писнало ми е “да се обзавеждам”, нямате идея, що нещо съм купил и оставил после, когато дойде ред да се местим някъде... Писна ми... и освен това, като хлапета сме тренирали с какви ли не тежести... та толко ли е важно да е Елейко... :) Абе знам ли... ще видим. Време и нерви за ровене по аукционни няма, 1500 евро да хвърля и после да подарявам(за пореден път)... не ща... май вярно одъртявам... :)))

13.01.14
16:03

Работата е там, че е по-добре първо да разучиш малко вместо да даваш пари за неща, които са по-некачествени и по-скъпи. Един пример е с тези многофункционални гладиатори, които масово хората ги купуват и след известно време се чудят как да се отърват от тях, а да не говорим, че качеството им е под всякаква критика. А друг лесен вариант за трениране вкъщи е да си закупиш пудовки. ;)

За Елейко, миналата седмица бях за малко в Швеция и посетих фирмата им в Халмщад, защото ми беше на път, качеството на всичко е на високо ниво, но и марката също така доста вдига цената. :)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 13.01.14 21:40.

13.01.14
22:46

Така... “планът” с разрешаването на проблемите около тренировките, тече с “пълна сила”. Етап 2 - Осигуряване на инфраструктурата, за “лежане”... демек пейка :) ( Ако за тая, сега кажете че е лоша... отивам да пиша в БГМама... там са “по-мили”... - майтап де ;) ) Та: http://hegen.cz/product-cze-1872-Multifunkcni-zesilena-lavice-MS-L002.html , Етап 3 - Стойка за клек ;) - тука е интересно... ще правим, две единични стойки тип “Закачалка”, отгоре ще се слага “лост”, за набирания, но и като “стабилизиращ”, при нужда. “Предпазителите” за клека и лега, ще са и “успоредка”, когато събрани близо стойките, точно затова, ще е са отделни “Закачалки”, а не правоъгълна рамка. Ще ползваме прилично дебели профили(тук един предлага от инокс, ама е много работа, а не ми се “разправя”), та спокойно и половин тон да носи ;) Дайте “акъл” за стойката... да не я “омажем” нещо там... с “дизайна” имам предвид, за заварването, този дето ще я прави е профи, пък затолкова и аз мога. :)

Хайде лека. Утре ще пиша, как е щангата... сега сигурно като е нова, сигурно, ще ми е “по-лека” :))))))))))))

AG

14.01.14
00:52

Ако вярно не искаш да даваш много пара за тия неща и не е ясно дали ще ги ползваш дълго, вземи си направи една хоризонтална фиксирана пейка. Евтина, лесна и много здрава. Рамото ще го правиш прав. Само горни гърди няма да можеш да правиш - голяма работа. За друго ползва ли се регулируемата пейка?

14.01.14
09:47

14.1.2014 - Тренировка

8:00 - 8:20 - Разгрявка, раздвижване на всички кокали, дясно рамо - боли, разтеглих го вчера, щерката ме пита дали мога да вдигна всичко това(60кг. беха), и аз като първия хлапак, давай, обърнах ги на гърди, обаче щадейки краката, дадох зор на рамената :) Та затова разгрявката е по-дълга. Значимото в нея... 2мин. “патешко ходене”(докато започне да ме “стяга” дясното коляно) около 50 клека СТ и с лоста над главата, другото с лоста в ръце, раздвижване...

8:25 - 8:40 - Силова част

1х10 - Хакен клек - 72кг.
2х5 - Хакен клек - 102кг.
2х3 - Хакен клек - 132кг. - през една минута тези тук. Почивката си каза думата ;)
1х1 - Хакен клек - 132кг. - през една минута тези тук. Нямаше хват за второто и третото.
Толкоз. 2х1 минути пасивно висене на “лост” - рехабилитира ми рамената, че дясното още “се обажда”

14.I.2014 - 14:00 - Допис.
@Тренировка + щанга - Така... клека се получи добре. Дисковете са “смотани”, по-скоро, заключалките не държат добре и се разцентрова щангата... много леко се товари и разтовари, дори без да повдигаш на диск, щот имат скосение, дисковете... кофти че на дъмбелите, треа да се слагат по два диска за да правиш “колелце с дъмбели”...  За лоста... не знам “идиотите” в магазина, какво са ми показвали, и ония беше 2 и 20, но определено не е същия лост, грипа е друг... има некакви сетрификати и тоя... чешки е... и за разлика от тоя в магазина, с 120кг. “не трепка”. :) Минах да проверя за тежести... най-евтините са точно 3 пъти над по мойте... както и да е... едни 4х20кг(чугун).и сме ОК ;) , тея ще седят да не си играем да разглобяваме постоянно, дъмпели и щанги.
@За рамото - С много рехабилитатори съм работил... обаче Г-н “Купа с 20бр. кюфтета 40% св. + 60%тел.” си остава ненадминат досега! :)

Лек ден, народе :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 14.01.14 15:23.

16.01.14
01:04

15.I.2014 - Дълъг ден. Поне се успях да накарам един пич, нашенец (немате идея за какво “животно” иде реч - мезоморф ама по “учебник”, като го види човек, веднага си казва, тоя е или все още трениращ борец или “не излиза от фитнеса”, нашият обаче, не е повдигал щанга в живота си!, но пък яде за трима. Аз обратно... “осакатен” съм от спорт, още от хлапе и пак съм по-зле, к’во нещо е живота :))) ) да поръчаме пейката. Няма оправяне, без чешки... много готина пейка си поръчахме, на “нормални пари”, кофти че има 14 дни !!! :) за доставка. Дотогава... Флор преси :))) Та...

—————————————————————————————
Понеделник: - Задна верига.

Разгрявка, “патешко ходене”, подскоци и т.н.
Интересна част:
1.Хакен клек - работните серии със силни вариации в акцента, идеята “комплексно” да се “убие” крака. 1х10повт. - 50% от работните кила.; 1х6-9повт. - 70% от работните кила.; 3х5повт. - работни.
2.Кръгове: Румънска тяга + Повдигане на пръсти
Румънска тяга - 3х5-8 - повторения с 40% от макса на мъртвата.
Повдигане на пръсти с щанга от стоеж - 3 х 20повторения с 40% от макса на мъртвата.
3.Гребане с щанга - 15 повторения на 50%; 10 повторения на 70%; 3х10 - работни, с редуване на хвата.
4.Кръгове: Набирания - широк надхват + лицеви - раменен - 4 до 8, по преценка на трениращия(тоест моя или на съпругата ми, затова описвам толкова, пък и съвети приемаме. :) )
—————————————————————————————
Вторник: - Корем + гърди + рамена + ръце(май “пилешки” много идват в момента...)

Разгрявка, лицеви с пляскания, или както може :), Германски висове, за да се раздвижи “централната колона”  и т.н.
Силова част:
1.Флор преса с щанга. - 2 х 5повт. -работни.
2.Флор преса с дъмпели. - 2 х 5повт. -без вработване.
3.Флор преса с дъмпели, в/у баскетболна топка. - 2 х 5повт. -без вработване.
4.”Наклонена лежанка” с дъмпели, опора - “швейцарска” топка - 3х5повт. без вработване.
5.Раменна преса с дъмпел от стоеж - 3х5повт. без вработване.
6.Повдигане на прави краката от вис(възможно най-близо до горна мъртва точна на набиране) - 3 х 10-20 повторения.
7.”Колелце” с дъмпели - (нашето “истинско” колелце го оставих в залата и го “свиха”... :))) можете ли да си представите?! :)))) ) 2х15 повторения от стоеж или коляно... след месец-два само от стоеж, жено! :)
8.Въженце 2х2мин. ;) - и аз пак тре’а(след 10-12 години пауза) да го почвам... стига мързелуване и извинения...
—————————————————————————————————-
Сряда:
Въженце... ако е на кеф човек, ако не 10-15 минути... раздвижване... 10-на лицеви... гимнастика, малко и толкоз.

—————————————————————————————————————
Четвъртък:  - Задна верига.

Разгрявка, “патешко ходене”, подскоци, бърпита, висове и т.н.

Силова:
1. Клек с щанга над глава. - две вработване и 3 работни - 5-6 повторения с тежестта 50% от макса на предният клек, в твоят случай, не повече от 20кг.
2.Мъртва тяга с широк хват, за дисковете, имат си и “дупки за тази цел” - две вработване и 3 работни всяка с 3 повторения.
3.Кръгове: Румънска тяга + Повдигане на пръсти
Румънска тяга - 3х5 - повторения с 30% от макса на мъртвата.
Повдигане на пръсти с щанга от стоеж - 3 х 30повторения с 30% от макса на мъртвата.
4.Гребане с щанга - 15 повторения на 50%; 10 повторения на 70%; 3х10 - работни, с редуване на хвата.
5.Кръгове: Набирания - широк надхват + хоризонтални кофички - утежнени - 4 до 8, по преценка.
6.Въженце 2х2мин.
——————————————————————————————————————-
Петък:

Разгрявка, лицеви с пляскания, или както може :), Германски висове, за да се раздвижи “централната колона”  и т.н.
Силова част:
1.Флор преса с щанга. - 2 х 5повт. -работни.
2.Флор преса с дъмпели. - 2 х 5повт. -без вработване.
3.Флор преса с дъмпели, в/у баскетболна топка. - 2 х 5повт. -без вработване.
4.”Наклонена лежанка” с дъмпели, опора - “швейцарска” топка - 3х5повт. без вработване.
5.Раменна преса с дъмпел от стоеж - 3х5повт. без вработване.
6.Повдигане на прави краката от вис(възможно най-близо до горна мъртва точна на набиране) - 3 х 10-20 повторения.
7.”Колелце” с дъмпели - (нашето “истинско” колелце го оставих в залата и го “свиха”... :))) можете ли да си представите?! :)))) ) 2х15 повторения от стоеж или коляно... след месец-два само от стоеж, жено! :)
8.Въженце 2х2мин. ;) - и аз пак тре’а(след 10-12 години пауза) да го почвам... стига мързелуване и извинения...

——————————————————————
Събота и неделя: Кардио или почивка, по преценка.

Това е “драфт” версията, съвети са добре дошли, това което не обещавам е че ще ги послушам. Мерси предварително :)

17.01.14
10:30

17.I.3013 -

“Засилих” се да тренирам преди половин час... Боли ме рамото още... Помислих си, ще разгрея... ще се раздвижа и ще го “оправя” малко с някой и друг Германски вис или с нещо друго... Та... Пробвах... Мързи ме, точка... нема к’во да си “крива” душата... има си и обяснение де... храната ;) Както и да е. Отивам на кафе някъде... Да работят “маймуните” да станат хора(нали Дарвин тъй казал!), аз вече съм си човек!

Хайде лек ден :)

p.s. - едва дописах тея редове по-горе и рамото вече е по-добре... грешка е че пренебрегвам рамената заради колената... май те не са по-добре, като цяло...

17.01.14
10:47

Остави тия амнайсе видове бутане.
Почни ротации да правиш за маншончето, фейс пул и разтваряне за “задно рамо”.

Евала Дядо... що дядо бе?

17.01.14
14:14

казано от Владислав Андонов на 17.01.14, 11:40:

Евала Дядо... що дядо бе?

Щот съм си “дядка”, Влади. :)

@Славко - Хубаво оправи рамото... ама нещо и за мързела да помогнеш. :D
Допис:Днес(18.I) послушах съвета ти. Забравих да благодаря също :) Мерси! :)

@Всички - и офисът е добро място за пиене на кафе... ;)

p.s. - Да се похваля, щерката прави некакви стойки в гимнастиката... :) много кефна беше, за разлика от баща ми, който като му казах че внучка му, започна гимнастика тая година, в първият момент, каза: -”Късно е, на 9! После каза, абе ти луд ли си?! Спортист няма да я правиш!!! После го удари на молба ;) ” - Успокойх го, че е колкото за фигура, двигателна и обща здравна култура и “клекна”... :)
Мислех си... Ако имате желание може да помогнете на моите доктори да разберат какво не ми е наред с холестерола и триглицеридите... историята е следната... винаги(е не точно, ама повечето време) съм ял много и калорична храна. В това число преди 2 години имаше един период на пиене(не алкохолизъм разбира се...), 2-3 кила луканки(не чак толкова постни, ама не и мазни) и пастърми, на ден(не се шегувам, само уреята, беше завишена, ама това е нормално!). Хляб като ненормален(машина си имахме :) ), сирене и кашкавал винаги, съм ял “на корем”... та при абсолютно никакъв контрол на храната, крайно нездравословен живот(лягане не по рано от 3 през ноща  и ставане в 8:00… - това всеки ден без събота и неделя) и никаква, ама буквално нулева физическа активност - 20 метра ходене на ден. Та в тея условия, и не само... холестерола винаги е бил около 4.5, триглицериди в нормата(1,1-1,4). Някъде в началото на това лято хлестерола, започна да се “катери”... триглицериди и те... август си направих майтап и вместо на гладно, правих “Кръвна картина”, след 60гр. суроватка, два “Медовника”(300грамова убийствено подсладена чешка торта :) ) и едно кисело мляко, поносимо беше положението, макар че беше “започнало” катеренето, въпреки че не беше на гладно, всичко беше все още ОК. След това имам още две последователни изследвания до декември. И двете и холестерола и триглицеридите растат линейно... още преди да почнете, искам да ви кажа, изключете стероидите, не е това. Единственият “заподозрян” е трибулон-а... би ли могло да е. Чисто за информация, обявявам ,че всичко друго е ок. Здрав съм като бик и почти толкова умен. Декември ме “гледаха” повече от детайлно, имах неврологичен проблем около гръбнака и минах “цялата” гама възможни изследвания, в това число и всякакви ренгени, ехографи и туморни маркери и прочее дивотии... Сега към края на този месец, ще проверяват и тироидните хормони и пак кръвната картина... Ортопеда, ми е и активено състезаващ се волейболист(помага човека много!) и твърди, че е от суроватката... прекалявал съм бил... да ама уреята е наред сега... ако беше прав, не би ли трябвало да е висока?! Аз “набеждавам” трибулона... просто щот няма що друго! Вътрешен, кардиолог, еднокринолог, невролог и физиотерапевта клатят “умно” глави и мърморят, че съм бил “дърт”, затова било... ама аз питам, как се “остарява” в няколко месеца... Вие какво мислите? Моля тея дето ще ме съветват да ям повече боб или чесън или люто, да не се “обаждат”. Проблема ме интересува, живо, щот холестерола е 5.6, което не е страшно, но триглицеридите са над 5… което е 3 пъти и нагоре над нормата...

Мерси предварително :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 18.01.14 14:43.

18.01.14
15:34

18.I.2013 - Треноровка

Трябва ли да описвам :) как просто си “билдвам” пред огледалото :))))

p.s. - Нали имате чувство за хумор? :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 18.01.14 16:12.

AG

18.01.14
15:40

като робот си :D

18.01.14
15:57

казано от Angel Gyaurov на 18.01.14, 15:40:

като робот си :D

В смисъл? Не се майтапя, наистина не разбирам? :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 18.01.14 23:56.

AG

18.01.14
19:17

Става и че имаш бая приставки по теб.

А партнера това робот го ползва вместо машина. За тежка физическа работа / вдигане на много кила и тн. Ти си машина - ти си робот.

18.01.14
23:51

казано от Angel Gyaurov на 18.01.14, 19:17:

Става и че имаш бая приставки по теб.

А партнера това робот го ползва вместо машина. За тежка физическа работа / вдигане на много кила и тн. Ти си машина - ти си робот.

Мерси за “четката” ;)
Голям майтап... имам още една-две подобни. :)))) реално днес съм ползвал само “торбичките”(2х1кг. - обаче при предна опорна везна си е доста) дето са на глезените на снимката. Тази снимка дори не е по време на тренировката... нещо си говорехме тримата си решихме да “осмеем хардкор-бицепс-билдерите” :))))

Лека вечер ;)

19.01.14
12:59

Евалата, Бобчо, машина си! Само си забравил да добавиш към комплекта от тежести едно Bosu и вибриращия колан за отслабване Seven Omnipotence. :) ;)

19.01.14
13:22

казано от Old Timer на 19.01.14, 12:59:

Евалата, Бобчо, машина си! Само си забравил да добавиш към комплекта от тежести едно Bosu и вибриращия колан за отслабване Seven Omnipotence. :) ;)

Ще си взема бележка... колега... :)

p.s. @Old Taimer - Моля да не ми се обидиш за колегосването.... Респект към работата ви момчета. На всички от сайта. :) Пиша го чак сега, щот чак сега видях, че си от авторите. :) Благодаря, за вниманието с което ме удостоявате и още веднъж, успехи ви пожелавам във всичко :)

Второ дописване: Отдавна си мисля да попитам някак дали някой е чувал за “Руско силово възлизане”... Това е Силово възлизане, началото е стандартно Силово възлизане в надхват, “обръщате” горе само едната ръка, пускате другата. Тогава с опора само на ръката на която лакетя е качен над лоста, се завъртате на 180 градуса, по вертикала, тоест от позиция с лице към лоста, до позиция с гръб към лоста. Хващате се и с другата ръка, довърщвате с Кофичка и сядате на лоста. :) Та има ли си сега име това? Мислех си щот много го обичах едно време(многооо е ефектноооо, а аз си бях “циркаджия” още тогава... :))) ;) ), макар че не бих тръгнал сега да го правя. :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 19.01.14 14:10.

19.01.14
16:40

Едно време на това му викахме “мъртвака” или “силния руснак” или просто “руснака”.Разликата беше ,че след кофичката ръцете се сключваха раменно около лоста и се правеха няколко цялостни завъртания назад.От там изтегляне лоста към кръста ,хоризонтална стойка ,задколенен вис и скок с обръщане и преземяване!
Върна ме към ученическите години ,ВТО-то и казармата!Висях по 30-40мин на лостовете и всичко беше елементарно и нормално!Имам някъде черно-бели снимки с тези движения от 1985/86-та и ще ги потърся!Тенкс Боб! ;)

19.01.14
17:19

казано от sapuna на 19.01.14, 16:40:

Едно време на това му викахме “мъртвака” или “силния руснак” или просто “руснака”.Разликата беше ,че след кофичката ръцете се сключваха раменно около лоста и се правеха няколко цялостни завъртания назад.От там изтегляне лоста към кръста ,хоризонтална стойка ,задколенен вис и скок с обръщане и преземяване!
Върна ме към ученическите години ,ВТО-то и казармата!Висях по 30-40мин на лостовете и всичко беше елементарно и нормално!Имам някъде черно-бели снимки с тези движения от 1985/86-та и ще ги потърся!Тенкс Боб! ;)

“Мъртвото” казвахме на скок на земя с обръщане, от задколенен вис. На описаното от мен и добавеното от теб казвахме “Руско Силово”. Иначе си абсолютно прав. :D Много точно си описал частта която аз съм пропуснал, като “по-лесна”. :) .Точно това е частта която е доста опасна и съм виждал доста хора да се “чупят” лошо, точно там :))))
Прав си... беше нормално и елементарно. Далеч не толкова елементарни неща :)) Аз нямам снимки... жалко... имаше какво да се снима. :) Просто друго яче съм го мислил :) Иначе си добре дошъл, няма за какво да благодариш ;) “Длъжник” съм ти с тея снимки на шараните и допълненията, към упражненията ;) ... :) от “едно време”... :) И мен ме “докосват” приказките за едно време... :) ти как я мислиш :))))

p.s. - Всъщност “Смъртното” казвахме на скока с обръщане... ясно е защо, ама докато пишех, се бях толква “отнесъл” че писах “Мъртвото”... :))))

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 19.01.14 17:28.

20.01.14
18:37

20.I.2014 - Тренировка -
17:10-17:30 - Много бях “свит” във времето, нямаше как, трбваше да “прекъсна”...

Разгрявка, “патешко ходене”, подскоци, 10-на набирания....

Силова част:

1.Хакен клек - широко краката, цел -
      1х10повт. - 72кг.
      1х6повт. -102кг.
      3х5повт. - 132кг. Тук не минах гладко... на първата серия не бях почивал достатъчно и направих... двойка само. :) После починах и направих... друга двойка... :)

не мога да довърша това по-долу, спешна нужда от мен някъде си... нямаше как...

Планувал бях, ама дали щях да го направя... :)
. 2.Кръгове: Румънска тяга + Повдигане на пръсти
    Румънска тяга - 3х5-8 - повторения с 40% от макса на мъртвата.
Повдигане на пръсти с щанга от стоеж - 3 х 20повторения с 40% от макса на мъртвата.
3.Гребане с щанга - 15 повторения на 50%; 10 повторения на 70%; 3х10 - работни, с редуване на хвата.
4.Кръгове: Набирания - широк надхват + лицеви - раменен - 4 до 8, по преценка на трениращия(тоест моя или на съпругата ми, затова описвам толкова, пък и съвети приемаме.  )

Лека вечер на всички :)

p.s.

Бележки след днешната тренировка. - Варботването минава на “Преден” или Над глава”, извода от днешната “физ-зарядка” беше, че силно съм надценил хвата, затова първата серия пада с 2/3, а втората наполовина. Та... накрая на седмицата на базата на тези бележки ще нанеса промените. :)

Хайде Лека :) Все пак, колкото и кратка, допринесе с нещо днешната тренировка. :)

Втори допис: Записахме и мерки със съпругата(моите са в секция “Мерки”), нали се казва “ако е гарга да е рошава”, щом ще е по програма, да следим и мерките ;) Без да се вманиачаваме разбира се :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 20.01.14 23:48.

21.01.14
20:27

21.I.2014 - Тренировка

Днес трябваше да е вторият ден от програмата. Вместо това щерката ме хвана да тренираме заедно, оплаква се че не и достига сила... Около 2 часа се занимавахме преди да се “усетим”, че е 19 часа. :)

Разгрявка; - тука уговорката е тя да ме учи на “нейните” разтяжки(сякаш малко съм се разтеглял, ама как да кажеш нещо :))) ), аз пък водя частта за издръжливост и сила...  :)

1.Бърпита - 80 до  120 - не знам колко точно.  Карахме ги на кръгове с патешко ходене, част от тях, част сами.
  2.Патешко ходене - 4х3 минути. - горе-долу... май беха повече, ама какво значение има... :)
  3.Клекове - собствено тегло - някаква част в лост - не знам колко, но около 120-130 ги бройх на десетки и двайски. Тотала е около 200-230, щот се учихме да кляка с тежест, много проблемно и е, без тежест(с ръце напред) кляка перфектно, но с дъмпели в ръце се криви в гърба :))))
  4.Преден Клек - неустановен борой петици(над 10) - на 42кг.;52кг.;62кг.(Малко лактите са ми “ниски” още, ама все някога ще се оправят.)

Другото беше некакви гимнастики, дето също(пример - от странична опора - на изпънати лява ръка и крак - повдигнете дясната ръка вертикално и започнете да разтваряте/повдигате десния крак) могат да са не малко напъване, ама няма да описвам...

Хайде лека вечер :)

25.01.14
12:15

25.I.2014 -

Не съм писал тук, ама то нямаше и много за писане... една от вечерите успях да направя, 5-6 минути изометрия на земя и 70-80 набирания. За сметка на това пиша едни анализи на база на които във вторник ще “продавам”... :) Стискайте палци и после обещавам да се “счупя” и да описвам всичко детайлно, дори с какви чорапи и пантовки тренирам. :)))) Хайде “заминавам на тръстиката”...

Лек ден ;)

p.s. Забравих да спомена, че минах снощи през един кантар и съм 89кг... “стопил” съм се ама буквално и това не ми харесва... почвам да изглеждам откровенно “слаботелесен”, щот сланинка не “остана грам”. Кофти и малко ядене, заради толковато работа, слагаме и малко и лошо спане и ето ти рецепта за “плочки и здраве”(кавичките не са случайни...)... Имаше дни толкова натоварени, че и протеин не се сещах да пия... Интересно, да видим как е силата... :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 25.01.14 12:23.

25.01.14
13:56

25.I.2014 - Проработи ми късмета, напреднал доста с работата(без дори да си давам сметка...), затова реших да “почина” малко, стига за днес. Та уговорих си стойката да си правя и направих малко “премятане на свободни тежести”...:

1.Разгрявка с лоста + 15-на набирания. - 10-на минути;

Силова част - 35 минути.
2.Преден клек - щангистки хват
  10х42кг. - стоеж на ширината на рамената
  5 х42кг. - разкрачен стоеж
  5 х52кг. - стоеж на ширината на рамената
3.Хакен клек
  5х102кг. -
  2х132кг. - на спускането на второто един диск падна...
  3х132кг. -  Страшно “свежа тройка” с почти “космическа” скорост... май, май.... дясната “патерица” най-после започва да добива малко повечко сила... :D
  3х132кг. - още една, почивката около около 30 секунди от предната... имах усещането че 10-ка не ми е проблем... :)))
4.Румънска тяга и повдигане на пръсти от стоеж в кръгове. - 3 кръга
  3х5х101кг- рум. тяга
  3х15;11;9х101кг. - на пръсти - лимитира ме хвата... , но пък никаде не съм го “смесвал”.

Лек ден :)

26.01.14
20:40

26.I.2014 - Общи бележки. - Болят ме (най-сериозно)колената, рамената доста, въпреки че от вчера насам правих и коригиращи с ластици и Face Pull-ли се казва, Pull Over-ли е... Абе, дет опъваш скрипеца над физиономията си... та и със СТ го правих и задно рамо го изолирах по “64 различни начина” и си боли... Освен това лява китка + тазобредрена става + ляв лакът(вчера правих стриктна задна опорна везна и сега “плащам”), болят... ама се “борят” за приоритет направо... Гръбнака ме боли, левият прасец - нещо лекичко се разтегля там - има го след всеки хакен клек... ама може и заради”влаченето” да е... От около 24 часа основно ям... Трети или четвърти килограм пилешки гърди започваме... Трибулон-а го спрях... не би трябвало изобщо да има връзка м/у него и холестерол и триглицериди, но все пак факт е че проблемите ми започнаха с него. В смисъл, преди никога не бях пил, трибулон, и никога не съм имал проблеми(но пък и почти 10-години не бях спортувал - това е важно). Притеснителни са триглицеридите, за да опитам да помогна малко включвам Хром + Индийска ягода(там каква беше киселината...), това от медицината, от мен добавям по 100гр. сурови тиквени семки на ден(заради Цинка и други работи там...) + орехи - по 100 грама на ден - като ще махна/намаля свинското. Давам добавките дето пия... така ще избегна описването - всеки ден - ще опища накратко какво пия с каква идея и колко считам, че е важно за мен и кога. Ще дам накратко насоките дето следвам в яденето... калории никога не съм смятал(два опита, дадоха трагични резултати), не мисля и да започвам ,макар че ако трябва да съм честен занам енергиината стойност и макро съдържанието(белтъци, вълг., мазн.), на повечето храни(научих ги на 15-16… “биеше ме тока”, на тез години и нямах какво друго да правя :) ). Та нека уточня, пиша всичко това, защото хрома например... го имаме от около месец, че и повече, ама е “в пакет”, с “Индийската ягодка”... обаче го купих и мислех че е само хром... та бях убеден, че въпросната киселина(Инд. Ягодка) е фет-блокер, днес проверих, щот съпругата настоя да погледна все пак... и ами оказа се че съм се заблудил... Та давам добавките и целите, вие не се притеснявайте да пишете ако греша(според Вас) или пропускам, аз ще проверя, помисля и.... :)

1.Л-Карнитин - Основната идея е да “пази” черният дроб. - Пие се “нон стоп”, по 10-20мл. ден.
2.Креатин моноходрад - по 5 гг. - Абе помага... при тежко с много ядене(гледам ако, не е висок инсулина, да не го пия...), ми помага, или поне така си мисля. Иначе, съм далеч от редовен прием... може би трябва, но е факт че с една кутия 300 грама караме... вече не помня от кога...
3.Таурин - Пия го редовно, по 2-5мг. на ден, мисля си че помага заедно с Л-Карнитина... - в смисъл, че помага човек да е “идиото-устойчив”, доколкото е възможно, разбира се. Когато усетя, че съм прекалил с тренировките, “автоматично” започвам да “прекалявам” с Таурин + рибено масло + Цитрулин Малат + Креатин + Вит.Б-комплекс + БЦАА + Сериозно ядене == бомба за “отрицателно време”...
4.Омеги - Пия ги, имаме комплекс Омега 3-6-9 има и само Омега 3. Гледам да пия според натоварването, обикновенно 2мг. на ден Омега 3 са задължителни, тоест рядко пропускам... гледам да съобразявам и с това колко зехтин/маслини/риба - консумирам - а това като цяло е доста..., в смисъл зехтин сутрин пия директно от бутилката, обикновенно... Ако раничките и дребни одрасквания започнат да “червенеят” и да зарастват по-бавничко... махам 3-6-9, минавам само на Омега3… не знам дали си внушавам, но ми се струва че комплекса Омеги ми пречи за зарастване на ранички и като цяло увеличава възпаленията, дори и в стави и сухожилия... Може обаче, просто да не съм наред с главата - тоест да си внушавам... :)
5.Витамини - има некакъв комплекс... - гледам да не прекалявам, щот ядем плодове и зеленчуци всеки ден... Витамин Д(вигантол) - пия по 10 капки, като гледам да не съм много редовен... Витамин А - отвреме навреме - трябва да погледна, но мисля че по 5 000 IU(за това вярно не помня.).
6.Комплексни амино - Рядко пия, предимно преди тренировка или ако усетя, че си недояждам.
7.БЦАА - малко по-често от комплексните, усетя ли мускулна треска, задължително.
8.Суроватка - 75% (поне така пише де...)  пия често, почти всеки ден - поне една доза сутрин, щот има добавени Храносмилателни ензими.
9.Пшеничен протеин - 75% - от време вечер - и в двата протеина има Соев лецитин... трябва ли да се притеснявам според вас... Казеина го спрях... контрамярка на разстящите триглицериди.
10. Мед - аз си го броя добавка... :) една-две лъжици на ден са норма.
11.Цитрулин Малат + АЛА + не знам си какъв аргинин... - гледам да не прекалявам с него... дори като искам да се “напомпам” максимално - пия само половин от указаната доза, щот дори при нея, като се напъна на някаква гимнастика и ми се пукат капиляри насам и натам... :)))

Май това е всичко, което имаме и пия.
Лека вече и не се притеснявайте да ми казвате ако имам “слабости” в логиката и знанията... :)))

послепис: Някак напълно в духа на цялото мърморене съм пропуснал - Глюкозамин некакав си, Хиеулронова (дано беше тъй...) киселина и Хидролиюиран Колаген.

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 26.01.14 23:31.

29.01.14
20:03

29.I.2014 - Тренировка

Едноминутно раздвижване и в 12-13 минути, абе общо в 15 мин.

4х15;15;10;8 - набирания - широк надхват
2х10 - Германски виса
4х20 - 2х15кг.(с дискове в ръка -) - Редуване на надхват с успореден в кръгове.

Два часа след:
Разгрявка стави; набирания висове няколко, клека и посдкока...
2 х 25 Л-виса от изометрично набиране - на 2/3 от амплитудата - тоест върха на носа да докосва лоста. - тук драмата е набирането, не Л-висовете...

Силова част:
1.Флор преса с щанга. - 4 х 5повт. - 42кг. 52кг. 62кг.82кг.
2.Флор преса с дъмпели. - 2 х 5;10; -повт. -2х18.5кг; 26.5кг.
3.Флор преса с дъмпели, в/у баскетболна топка. - 2 х 5повт. -26.5кг.
4.”Наклонена лежанка” с дъмпели, опора - “швейцарска” топка - 3х5повт. 26.5кг.
5.Раменна преса с дъмпел от стоеж - 1х5повт. - 2 х 12.5кг

Толкоз, не можахме повече(двама бехме на тренировката), щот спешно треаше да приключваме, иначе страшно леко вървеше :)))
около 45 минути тази част  :)

Лека вечер :)

30.01.14
19:42

30.I.2014 - Тренировка

Разгрявка, раздвижване на всички стави, “патешко ходене”, подскоци, висове и т.н.

Силова:
1.Преден клек  -
1х10 - 22кг.
3х 5 - 52кг.
2.Мъртва тяга с широк хват, до дисковете -
1х5 - 72кг.
1х5 - 102кг.

Пак непредвидено прекъсване... май много често взе да става....

01.02.14
21:34

01.II.2014 - Тренировка

1.Рехаб на рамена; -Раменни ротации под всякакви ъгли с дискове 2х5кг., 2х10кг., 2х15кг.. Външни ротации от станичен лег. Вътрешни и външни с ластици. Разтваряния за задно рамо от опора(главата).
2.Стречинг и рехаб на таза. - Лява тазобедрена става напомняше сериозно, че ЕГН-то ми започва с 7. :) (то не е само ЕГН-то, свъщност изобщо не е то, дори :)) )
3.Дълбок стречинг на задни бедра.... искам да “удължа” най-после дясно задно бедро, щот то не става така вече... не може да не мога една, читава V-стойка на земя да не мога да направя...
4.Много и най-разлинча гимнастика на земя... най-вече всякакви опорни стойки, на ръка + крак и преминаване от една в друга... - по-добър стречинг от това... здраве му кажи...
5.Пасивен стречинг на рамена и гръбнак -
6.Висене на “лост” - отпуснат (всичко напълно отпуснато освен предмишница) - цели гръбнак.

Толкоз. около 1.5 - 2 часа.. Типична гимнастическа тренировка... нищо не ме боли сега, скорошна цел - ходене на ръце - ще бъде “солиден”  стимул за дъщерята... :) не че има нужда де... по-скоро аз мисля че не ми трябва много... :) някакви си 3-6 месеца :))))
Лека вечер ;)

п.с. Забравих да спомена предни и задни кълбенца, на земя.

втори послепис: две снимки от една лицева опора на един крак и една ръка, тук скалирате като слизате колкото се може по-ниско и то е ръка, не само с крак, но без да докосвате пода. Аз качвам две смимки - в горна мъртва точка и близо до долна, но не точно.

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 01.02.14 23:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1