01.11.13
22:31
Реших да тренирам цялата горна част на тялото в различен ден от долната, но ме знам кои упражнения да включа за гръб и рамо. За гърди е лежанка с широк хват и кофички, за бицепс - сгъване на крив лост от стоеж, за трицепс - разгъване на крив лост от легнало положение. Какво да правя за различните раменни глави и гръбните мускули? Все още не мога да се набирам с широк хват за жалост.
За гърди ти е нужен само лег. Може да го редуваш с кофички или полулег (може и обратен).
За рамо военна преса и нищо друго.
За гръб набиране и гребане с щанга.
И по 1 упражнение за бицепс и трицепс по избор.
02.11.13
07:53
казано от `~1! на 01.11.13, 23:04:
За гърди ти е нужен само лег. Може да го редуваш с кофички или полулег (може и обратен).
За рамо военна преса и нищо друго.
За гръб набиране и гребане с щанга.
И по 1 упражнение за бицепс и трицепс по избор.
До тук добре но както споменах не мога да се набирам.. гребането достатъчбо ли е? А разгъването на крив лост стига ли за трицепс? И военната всички раменни глави ли развива?
Щом не можеш да се набираш прави вертикален скрипец, или пулдаун машина, или машина за набиране, абе просто трябва да има вертикално дърпане. 1 упражнение си е напълно достатъчно за трицепс. А пък за рамо освен военна преса друго не ти трябва. Тя развива основно предното рамо, средното участва слабо, а пък задното се товари от гърба. Така, че друго освен военна преса е излишно.
02.11.13
11:01
казано от `~1! на 02.11.13, 09:19:
Щом не можеш да се набираш прави вертикален скрипец, или пулдаун машина, или машина за набиране, абе просто трябва да има вертикално дърпане. 1 упражнение си е напълно достатъчно за трицепс. А пък за рамо освен военна преса друго не ти трябва. Тя развива основно предното рамо, средното участва слабо, а пък задното се товари от гърба. Така, че друго освен военна преса е излишно.
4х6 - лег/ 4х10 кофички, 4х6 бицепсово сгъване, 4х6 френско разгъване, 4х6 гребане с щанга от наклон с надхват, 4х8 надигане на краката от вис, 4х30 коремни преси, 4х6 арнолд преса, 4х6 раменни екстензии. Това добре ли е? Мисля че всички муслули са засегнати?
Абе направо виж в дневника ми как тренирам и виж някоя тренировка за горна част. Ако те мързи, ето ти наготово тренировката за горна част:
1.Хоризонтално бутане
2.Хоризонтално дърпане
3.Вертикално бутане
4.Вертикално дърпане
5.Разгъване
6.Сгъване
Това трябва да съдържа тренировката. И спокойно няма нито да ти изостане средното рамо, нито нищо.
Корема го прави при долната част.
Мнението беше редактирано от Ронката на 02.11.13 11:10.