Ще претренирам ли?

Понеделник – Тренировка А: бицепс, трицепс
Вторник – Тренировка B: крака
Сряда – Почивка
Четвъртък – Тренировка C: гърди и трицепс
Петък – Тренировка D: гръб и трапец
Събота – Тренировка E: рамене и бицепс и предмишница
Неделя – Почивка

Темата беше редактирана от Даниел Ананиев на 03.11.13 11:45.

Това нищо не ни казва. Колко упражнения, колко повторения, колко серии, колко време почивка, какъв интензитет и т.н.

Гърди
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
пек-дек - 4 серии по 10 повторения
гръб
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
набирания - 4 серии по 10 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Крака
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
напади с щанга - 4 серии по 10 повторения
лек екстензия - 4 серии по 10 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 10 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 12-15 повторения
Рамо
раменна преса пред гърди - 4 серии по 8 повторения
разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели встрани от наклон напред за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения

Бицепс 4 упр по 3 серии
Трицепс 5упр по 3 серии

Имам хранителен режим,спа над 8 часа и взимам добавки

Мнението беше редактирано от Даниел Ананиев на 03.11.13 11:44.

03.11.13
12:22

24 серии бицепс и 30 серии трицепс на седмица? С каква цел е това?

03.11.13
13:02

Сигурно си мисли, че ще порасне по-голяма ръката така :Д Аз правя по 4-5 серии за трицепс и 4-5 за бицепс за седмица и ръката ми е 41, пък ти си прави по 40 серии и се чуди защо не ти расте :Д

ми моита е 40 ако искаш ще пусна снимка, просто много момчета от фитнеса тренират така и ми беше интересно дали има смисал

03.11.13
14:46

Не мога да разбера защо всеки набляга на ръцете и все тях иска да тренира. Защо например не тренираш краката 2 пъти седмично? С какво те са по-различни?

03.11.13
15:25

казано от `~1! на 03.11.13, 14:46:

Не мога да разбера защо всеки набляга на ръцете и все тях иска да тренира. Защо например не тренираш краката 2 пъти седмично? С какво те са по-различни?

Защото краката са по-голяма мускулна група от ръцете и им трябва повече време за възстановяване.

03.11.13
15:29

казано от Dido на 03.11.13, 15:25:

казано от `~1! на 03.11.13, 14:46:

Защото краката са по-голяма мускулна група от ръцете и им трябва повече време за възстановяване.

Кой е казал, че тренировката ще е обемна, че да се възтановяват цяла седмица.
Например в понеделник (или вторник) правиш тежък брутален клек и лека тяга. В четвъртък (или петък) правиш обратното - мощна тяга и лек клек.
Какъв е проблемът?

Мнението беше редактирано от Ронката на 03.11.13 15:29.

Последно ,ако ги тренирам по 2 пъти ще има ли по добри резултати или ще претренирвам?

03.11.13
17:16

Защо не давате по-обстойна информация за себе си ? Никой не може да ти отговори адекватно на въпроса, зададен по този начин. Пишете килограми, ръст, стаж, цел.
Тренирай си ръцете и цялата седмица, ако искаш, но не повишиш ли личното си тегло - те няма да пораснат.

Написал съм че имам хранителен режим ,взимам добавки тоест възтановявам се перфекто. 183см 82кг целта ми е да наблегна на ръцете, тренирам от 8-9 месеца

Мнението беше редактирано от Даниел Ананиев на 03.11.13 18:39.

03.11.13
18:53

Ама виж ся, Джак много правилно отгоре ти каза, че ако не повишиш личното си тегло, няма да ти пораснат ръцете. Личното тегло се повишава с базови упражнения и със стабилно хранене. Така че една тренировка за ръцете на седмица е достатъчна. По-добре наблегни на клека, тягата, лега, гребането, раменната преса и набирането (както и техните вариации разбира се). Със сгъване и разгъване в лакътната става едва ли качиш килограми, а пък ако щеш цял магазин добавки си купи.

03.11.13
19:16

Аз подкрепям правенето на ръце с повече упражнения и серии, защото ако искаш да ти растат ръцете трябва да ги тренираш, но някак 5 упражнения за трицепс ми се виждат малко множко. Зависи и как ги правиш упражненията - как изпълняваш сериите и повторенията и с каква тежест от максимума ти. Тук от белите страници на форума няма как да ти каже някой дали ти са много или малко 5 упражнения. В зависимост как ги изпълняваш може и едно упражнение да ти е много, а и 5 да са ти малко.
И до номер 1 по-горе - стига с тия тежки клекове и тяги и милитъри пресове и др. за маса, тегло и големи ръце. Йордан Йовчев има блестящи ръце при лично тегло към 75 кг може би.

03.11.13
19:38

казано от Камен Илиев на 03.11.13, 19:16:

Йордан Йовчев има блестящи ръце при лично тегло към 75 кг може би.

Йовчев е 60-65 кг. А ръцете са му не са особено големи, но на неговия ръст (160-162 см.) и на фона на останалата физика изглеждат добре.
Освен това, съмнявам се, че той прави много сгъвания и френско, ръцете му изглеждат така заради набирания, кофи, упражнения на халки и другите такива от спортната гимнастика.

03.11.13
19:49

казано от Даниел Ананиев на 03.11.13, 16:40:

Последно ,ако ги тренирам по 2 пъти ще има ли по добри резултати или ще претренирвам?

Пробваш и разбираш.Тук могат да се разпъват локуми безкрай ,но това няма да промени реалността.

Мнението беше редактирано от Гената на 03.11.13 19:49.

03.11.13
19:58

Не изглеждат така и благодарение на тежките клекове, мъртва тяга и раменни преси. Сигурен съм. Щангистите са същите - яки крака и пропорционално никакви ръце. За да расте нещо трябва да го тренираш и товариш специфично.

04.11.13
00:52

Подкрепям Камен напълно. Това дали искаш да качиш мускулна маса в определена зона няма абсолютно никакво значение от това дали правиш базови упражнения. Както и да е,тъй като започнахте спора защо прави 30 серии за ръце седмично ,а не за крака.. защо не?
Колкото до автора не мисля че ще имаш проблем с обем от 20 серии. Аз лично бих си оставил обемната тренировка(за ръце) в понеделник и допълнителната за бицепс бих оставил с гърба в по-малко серии с 1 идея да имаш повече време за възстановяване (според дадения сплит) и съответно трицепса с гърдите.

П.П. Моля гледайте к’во аджеба ви питат в тея теми. Примерно: ‘’Не мога да разбера защо всеки набляга на ръцете и все тях иска да тренира. Защо например не тренираш краката 2 пъти седмично? С какво те са по-различни?’‘
Все едно да ма питаш.. Как да си оправя колата и за да ти кажа ми.. оправи си мивката ... с какво тя е по-различна?

04.11.13
01:28

Повечето хора, които питат за ръцете всъщност нямат проблем с тях. Те са им съвсем нормално развити, спрямо останалата им физика. То там е проблема, че им липсва основата.
Не може на 70 кг. на 180 см (примерно) да имаш огромни ръце. Или пък да не можеш да се набереш 10 пъти (и да правиш кофи - много такива случаи виждам), но да тренираш специализирано бицепс с по 4 упражнения.

казано от Камен Илиев на 03.11.13, 19:58:

За да расте нещо трябва да го тренираш и товариш специфично.

Е той Йовчев ги тренира специфично - на халките и лоста.
От клек и тяга не растат разбира се, но от набиране, кофички и други такива растат.
Те си получават доста голямо като обем натоварване покрай тренировките за големите групи, така че е излишно да ги мъчим и с голям обем от изолиращи упражнения.
Аз примерно не обичам да мъча ръцете с много серии, щото ако не са възстановени ми пречат да тренирам големите групи.

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.11.13 01:29.

04.11.13
08:01

казано от Daniel Dimitrov на 04.11.13, 00:52:

П.П. Моля гледайте к’во аджеба ви питат в тея теми. Примерно: ‘’Не мога да разбера защо всеки набляга на ръцете и все тях иска да тренира. Защо например не тренираш краката 2 пъти седмично? С какво те са по-различни?’‘
Все едно да ма питаш.. Как да си оправя колата и за да ти кажа ми.. оправи си мивката ... с какво тя е по-различна?

Доста тъп пример при положение, че все пак ръцете и краката ти са част от същото тяло, ако не си забелязвал

04.11.13
09:48

Ако не си забелязал това в случая няма значение, тъй като автора щом не пита за крака, значи така е преценил. Сиреч, дори и аз да пусна тема как да специализирам гърди предполагам отговора ще е в клека нищо че краката са ми силна група. Нека не спамим простотии - просто отбелязах :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1