03.11.13
15:04
Здравейте, искам да ви питам относно изпълнението на две упражнения( мъртва тяга и военна преса ). Въпроса ми е проблем ли е ако правя тези две упражнения с щанга вместо с лост ? Използвам същите тежести като при лоста само че с щангата имам сякаш по добро захващане и равновесие поради причината че е по ‘’малка’’ от лоста ? Как мислите ефекта същия ли ще е.. ? Поздрави.
03.11.13
15:09
А може ли с дъмбел вместо с гира? :D
03.11.13
15:17
Всъщност има разлика, и то не само в цветовете и килограмите. Има тежки гири от по 20-30-40кг (примерно в Метрофлекс), както и тежки дъмбели разбира се. Разбирам че си правиш шега, но предполагам знаеш каква е разликата (щото има хора дето не я знаят и викат на едното гира и обратно).
03.11.13
16:59
Може да съм объркал названията с две думи ‘’щангата’’ ( ако изобщо се кава така ;дд ) е по малка от правия лост откъм дължина и за това по-горе написах че сякаш запазвам по голямо равновесия с нея отколкото с лоста. Може да се казва и малак прав лост от къде да знам ;д просто питам.
Хах,според теб френското разгъване с крив лост, с щанга ли се прави или с лост? :D
Щанга е това, с което правиш лежанка, клек, тяга и т.н.
Лост е това, на което се набираш.
Ако искаш да правиш военна преса и тяга с тази щанга, с коята сгъваш за бицепс, няма проблем. Обаче от страни изглежда малко странно, особено ако правиш тяга с нея.
03.11.13
18:47
С кой крак първо е по-добре да се влиза в залата? Чух, че като прекрачиш прага с десния крак било по-добре за тренировката като цяло?
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 03.11.13 18:48.
03.11.13
19:32
Хора откъде ги вадите тея бисери :D
Едит: Рони то по-специално за теб важи :)
...
Щанга – спортен уред, състоящ се от лост и различни по големина тежести.
П.П.
Димитре, така и не разбрах какво точно визираш под “лост” и “щанга”, дай някаква снимка да светне лампичката
Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 03.11.13 20:22.
03.11.13
23:06
Всъщност има разлика, и то не само в цветовете и килограмите. Има тежки гири от по 20-30-40кг (примерно в Метрофлекс), както и тежки дъмбели разбира се. Разбирам че си правиш шега, но предполагам знаеш каква е разликата (щото има хора дето не я знаят и викат на едното гира и обратно).
До колкото знам самата дума дъмбел означава гира,а гира си е гира така,че... :D
03.11.13
23:24
Според мен говори за лост ф30 и за ф50/олимпийски лост.
Да точно за това говоря.. става въпрос за по малкия.. не за тоя който е 20-кила !
03.11.13
23:35
В крайна сметка някой ще обесни ли какво е щанга-лост и дъмбел-гира? :D
Мнението беше редактирано от megabolic x на 04.11.13 18:54.
04.11.13
16:24
Аз го разбрах пича.... По залите има такива по-малки прави лостове.С тях може да се прави бицепс, френско, може и лежанка.Виждам,че в залата ,където тренирам, лапетата клякат с него .Тежи 10 кг и на дължина е към 140-150 см .
Тази вечер ,докато обикалях с количката из Кауфланд ги видях - прав лост 100см!
13.11.13
15:22
Няма значение вече ! Благодаря на хората проявили разбиране !