23.09.14
16:05
Леко се обади левия лакет и ме подсети за уж-излекувания епикондилит и подхвата!
:) Няма излекуван епикондилит, има само задрямал. Забрави за подхвата и си свиркай.
Има. С търпение, почивка, разтягане и засилване на сухожилието.
Търпението ,почивката и разтягането ги завъртях аз ,само заякването на сухожилието ми е мътна материя.Ако има нещо специфично ,с радост бих го правил!
Във Варна пристигам на 6-ти октомври и ще откарам до 20-ти ноември!Базата и квартирата ми са в района на Гранд-Мол.Тепърва ще разучавам района ,с личен автомобил ще съм ,след 18 часа съм свободен електрон ,та ако има желаещи за тренировки ,лафче ,бирки или каквото и да е ,аз съм насреща. Отделно ,ще съм благодарен и за насоки ,за близки и подходящи за мен в района зали!
Два дни с дърва се занимавам - събаряне ,трупене ,товарене ,рязане ,цепене ... та чак днес малко гири в две движения:
- Клек - десет двойки на 110
- Лег - десет тройки на 105
Резюме:
От дървата и постоянното навеждане кръста ми е дроб ,забравил съм какво означават 25 кубика всеки ден.Не вярвах ,че ще се справя с клековете ,но издържах!Ако утре сутрин стана читав ,ще се понабирам и дръпна малко лека тяга!
Днес:
1. Силово обръщане - 3х5х66
2. Набиране ш.н. - 8,7,7
3. Тяга - 3х5х141
4. Гребане с дъмбел - 3х6х50 на ръка
5. Гребане на машина - 3х10хПМ
Резюме:
Нищо интересно.Цял ден тичане ,много задачи и един отделен час за залата.
Пия една ракия с шкембе ,панирана манатарка ,малко бяла риба и след малко започвам да чистя!
Обедна тренировка:
1. Клек - 15х50 # 3х100 ; 3х110 ; 3х120
2. Комплекс “How The Rise” - три двойки със 65кг
3. Клек - 5х90 ; 5х85 ; 5х80
4. Военна преса - 5х70 ; 5х65 ; 5х60
5. Два кръга от:
- Разтваряне в страни - 2бр. дъмбели х10кг - 10,10
- Бедрено разгъване - 60х10,10
- Повдигане напред - 2бр. дъмбели х10кг - 10,10
Резюме:
Размазах си рамената.След последната серия повдигане направо ми се плачеше.Леки гири ,но ме смазаха до такава степен ,че чак нетърпима болка се появи.При клека ,на тези тежести и серии краката държат ,но кръста е изморен.Утре вероятно лег и кофи и следват два дни почивка!
Добре че захладня времето - та вече не разметаш тежки щанги обут в джапанки.:)
Има процент истина ,но само донякъде Роки.
По-точно ... вярното е ,че зазимих джапанките ,ама къде видя тежки щанги?!?! :D
Днес отново тестови 100reps на лега:
- Клек с пауза - 85кг х 3,3,3*7сек. на всяко повторение
- Лег - 85кг х 10,10,10,10,5,5,5,5,5,5,5,5,5,5,5,5 + 6,8 (извън теста)
Резюме:
Стари опити:
- 27.12.2013 - 101х51кг за 11мин.
- 11.03.2014 - 107х71кг за 24мин.
- 18.04.2014 - 50х80кг + 50х70кг за 26мин.
- 27.09.2014 - 100х85кг за 33мин. ,плътност 257кг/мин.
Можеше времето да е по-кратко ,но при втората и третата десятка дясната ми ръка беше близо до отказа в последните бутания и опустоших доста сила.Олекна ми много след 9-та серия.Ако бутах само на 5-ци вероятно времето щеше да е под 30мин.Драснах един запис на последна серия 5-ци и виждам ,че имам пауър за още.Последните 6 и 8 само за проба - не бяха края ,но все пак утре имам дърва да товаря!
Мнението беше редактирано от sapuna на 27.09.14 17:34.
- Клек с пауза - 1х90 ; 1х100 ; 1х105 ; 1х105
- Лег с пауза - 1х90 ; 1х90 ; 1х100 ; 1х95
- Изтегляне от вис - 5х70 ; 5х70
- Набиране изометрично - +20х2 ; +20х2
- Кофи изометрични - +20х3 ; +20х3
Резюме:
След последния лег и вчерашното прибиране на дървата днес нямах здраво място.Гърдите напращели и болят ,а кръста и задника не са моите! 7м3 ,нарязани и нацепени минаха три пъти през ръцете ми за един ден ,отделно съм се навеждал по още толкова за всяко дръвче!Чудо!За това днес е един вид “присъствен ден” в мазето.
1. Три трисета от:
- Военна преса - 55х10 ; 60х5 ; 70х3
- Обръщане прав - 55х10 ; 60х5 ; 70х3
- Набиране р.н. - СТх8 ; +10х4 ; +20х2
2. Три трисета от:
- Кофи - СТх20 ; +10х15 ; +20х10
- Преден клек - 55х8 ; 60х5 ; 70х3
- Изтегляне от вис - 55х10 ; 60х8 ; 70х5
Резюме:
Раздвижих кръвта и тялото прилично.Утре клек и лег ,в събота глася багажа ,в неделя гласувам и потеглям за Варна!
Дръжте се чернокопи ,лефери и паламуди!
Петъчната тренировка се обърка заради обслужване на автомобила и отстраняване на леки ел. дефекти!Проведена бе днес:
- 15/20мин. от всичко по малко
- Клек - 4 единици през 30сек. на 120кг
- Лег - 4 единици през 30сек. на 115кг
- Широка тяга - 4 единици през 30сек. на 125кг
Резюме:
Нямах време за повече ,а и нещо съм се разкиснал.Утре пътувам и до 2-3 дена се надявам да се ориентирам в обстановката.Вариантите са или “яки тренировки ,дори и двуразови” или “риболов и чат пат зала” или “учи и нямай време за нищо”.Всичко е според това ,какво и как ще ми предложи Академията на МВР във Варна и какво и как ще изисква от мен!В понеделник ще рапортувам! ;)
Привет здравеняци от мъглива/вече слънчева/ Варна!
Позагубих се една седмица ,но нещата са малко по-различни ,отколкото очаквах.Не съм бездействал изцяло ,карах на ежедневни кофи ,лицеви и набирания.Отпочинах си предоволно.Коригирах и храната - ежедневни закуска ,обяд и вечеря.Припомням си казармените години със строг режим ,проверки на строя ,занятия ,дежурства :D От утре всеки ден след 13:30 съм свободен и влизам в ритъм.Наех апартамент в Трошево и започвам обиколка на околните зали.За първа тренировка утре се спрях на DEYMOS GYM ,а после евентуално центъра в Младост.Ще гледам да редувам ден тренировка-ден риболов.До сега беше само риболов ,опознаване на обстановката и софрички.Та така ... спорен да ви е деня! ;)
Сапунец .....мноо ще ти е зле ми се струва ....кво е тва, ден риболов, ден в залата ....бах тая командировка ....:D
Ми така е ,старо куче съм аз!Подсигурявам се ;)
Тази вечер ,между стойките по КПП намерих време за общо 20 набирания и 100 кофи.Лоста дебел ,успоредката тясна!Болят ме гърдите в горната част ,та чак не се трае в момента.Такова нещо не ми се е случвало!
13.10.14
15:08
Махай ги тези попчета - следващия път да покажеш чироз от зарган как нижеш :D Те хората във Варна и червен кефал извадиха :D
Като няма лефери и чернокопи и попа е риба!
Зарганета извадих някое и друго в петък на Дружба ,но бомбардата не е моя риболов.А и чироз има на магазина ;) ,аз предпочитам да опаля скарата!Днес ще я пропусна обаче ,за вечеря Горнооряховски гърнета :D
13.10.14
15:27
Ама на магазина е от путасу главно.
Трудно ще намериш от сафрид.
А един добре направен чироз - минал през тигана, с копър, оцет, чесън и др. тънкости си е оферта за мезе през зимата.
Зала DEYMOS GYM Варна.Тренировка с Енев.Моята част:
- Набиране - 2 серии ш.н
- Клек - десятка с пауза 10сек. на 80кг ; къси серии до 100кг ; 3x110кг ; единици на 120 и 130кг
- Широка тяга - единици до 130кг ; нормална тяга тройка на 160кг /на последното хвата от дясно леко изпусна и не успях да заключа напълно/
- Раменна преса - десятки на 60кг пред гърди и зад врат
- Лег - 15х60кг ; 10х80кг ; 3х110кг ; 10х90кг ; 3х95*с дълга пауза
Резюме:
Определено ми хареса.Тренировката с приятел е повече от тренировка.А Пецата е пич и половина.За неговите лични нови постижения нека сам напише.
След 10 дена почивка се представих повече от добре.За пореден път се убеждавам ,че не си знам възможностите и наистина скатавам.Та така ... вече няма лабаво!
Извинявам се за качеството на долните снимки ,но се бях разфокусирал по пътеките из залата и явно съм повлиял и на фотото.
То такова нещо къде да видя аз из мазето! :D
Мнението беше редактирано от sapuna на 14.10.14 21:48.
Здрав си и много сила има и в тебе, скоро ще направим пак яка тренировка! :)
П.П. Егати хилавия дето съм излязъл на снимката :D
Мнението беше редактирано от Енев на 14.10.14 22:53.
15.10.14
06:38
Зала DEYMOS GYM Варна.Тренировка с Енев.
Ха, и аз бях там! :) И, ако съдя по снимките, даже ти видях! :D Обаче за Енев - не съм сигурна. :)
В интерес на истината ,точно преди да си тръгна се загледах по едно маце ,упорито газещо пътеката! ;)
Поздравления за формата Злати.Месец ще съм редовен в тази зала и ще ми е драго да почерпя по едно на бара!
15.10.14
20:14
едно маце ,упорито газещо пътеката! ;)
:D :D :D
Бе, то и аз я газих, ама чак пък ... ! Но черпнята ще е от мен, спечели си я! :D
Иначе, ако мярнеш едно потно и рошаво нещо, в сиво екипче, което се мести от насам-натам из залата, пръхти и псува под носа си (щото го е срам да се изцепи както му се ще) и което без малко не се блъсна в теб оня ден някъде около стойката за хиперекстензии, те това е моя милост. Може да ми се обадиш, щото понякога съм голям кон с капаци. (blush)
И може да заповядаш в неделя в “Богоров”, за да се видиш с цялата агитка на Vic! :)
Изпреварих те днес Злати ,ходих в 15:00.Живот и здраве идните дни!За в неделя нямам още планове и ще направя всичко възможно да дойда ,само да се ориентирам кога и точно къде се събирате ... че все още ми е мъглива Варна!
Днес тренировка РТО /Power Take Off/
Местоположение DEMOS GYM
Клек - 5х80кг с пауза ; 10х90кг ; 5х100кг
Преден клек - 5х60кг ; 5х70кг
Моя си комплекс - десет тройки на 60кг с лека пауза на клековете
Горен лег - 3х6х80кг
Резюме:
Започва да ми харесва тази заличка!Следваща тренировка яко теглеща.
17.10.14
19:47
Бат Митко май много си бързал за залата?
17.10.14
20:26
Утре сутрин Златце ,утре!Ама с другото Златце ;)
Не бе, гледам че си забравил прасеца от бързане... (;; трихихиии
Tренировка Със Злати
Местоположение DEMOS GYM
Моята част:
Набиране - по две серии със широк надхват ,раменен и успореден
Клек - раздвижващи серии на 80 и 90кг ,някои с пауза ,други скоростни
Военна преса - 10х60кг ; 10х60кг
Широка тяга - единички до 102,5кг с по 10 повдигания за трапец
Едностранно гребане с дъмбел от опора - 10х45кг ; 10х45кг ; 10х45кг на ръка
Резюме:
Силно казано тренировка ,но в компанията на Златина ми хареса страшно много!Съжалявам само ,че девойките газещи пътеките не дойдоха по-рано ,за да видят как трябва да се тренира!Браво Злати!Доволен съм ,все едно личните ти постижения са мои! /то ,до някъде и аз съм в този диапазон де :D /
След обяд ще знам ,дали утре ще имам възможност да посетя Богоров.Имам предварително уговорен план за целия ден ,но се надявам да успея да го променя.Това е ... сега отивам да готвя! ;)
p.s. Пак забравих за прасеца (headbang)
Мнението беше редактирано от sapuna на 18.10.14 22:24.
18.10.14
19:31
Може ли да те осиновя?!?
Ти ще ми готвиш, аз ще те водя на зала!
:D :D :D
Пишман ще станеш Слънчице ... аз ще те изхраня ,ама ти няма да устускаш на детските ми прищевки! :D
Стягай се ,утре сме на Богоров! ;)
... утре сме на Богоров! ;)
Ходих.За пръв път хващам пудовка в ръка ,нещо ново и различно.Хареса ми обстановката ,организацията ,начина на трениране ,групата естествено , загрижеността и професионализма на Вик ,но някак си съм много далеч от подобна методика.Въздух се иска ,въздух!Естествено ,че на комплекса скатах и се правих на фотограф първите 4-5мин. ,но после се престраших и за оставащото време врътнах 9 рунда с 32ката.Не знам името на комплекса ,но ми се видя постижим и не толкова труден /добре ,че нямаше бегови/.Скрит в ъгъла успях да се поизпотя ,като се мъчех да схвана техниката оказана ми от Виктор.Скоците и лицевите за почивка между суинговете.
Идната неделя ще пътувам за родния край ,но по-следващата съм на линия!
Поздрави!
19.10.14
19:09
Ахааааа, сега разбрах за какъв кионооператор ме викате, ама не разбрах кой ще играе главната роля! :D
Tренировка Със Злати и Веси
Местоположение DEMOS GYM
С момичетата:
Набиране - две серии със широк надхват
Високо изтегляне - 8х90кг ; 8х80кг
Обръщане от вис - 8х60кг ; 8х60кг + две от моите комплексчета
Широка тяга - няколко единички до 90/100кг
Мечка с една ръка - 10х40кг ; 10х40кг на ръка
Лег - 11х100кг ; 5х110кг ; 2х120кг
Набиране - две серии със широк надхват и изометрия в последно повторение
Момичетата си заминаха и аз се доизкарах с три кръга от:
Избутване на машина за гърди - 10х77кг ; 10х77кг ; 10х77кг
Набиране раменен надхват - 5 ,5 ,5
Кофи - 10 ,8 ,7
Резюме:
С килограми /изключвам лега/ не съм се съобразявал ,използвах щангата на Злати и Веси - ориентирайте се с колко са напъвали за не знам коя поредна тренировка вече!
Страхотно е да си в залата с тези две момичета ,толкова са надъхани ,толкова всеотдайни ,толкова напъват ,че ... искам не искам трябва и аз да се понапъна ,колкото и да съм скапан!Как да не го направя ,като първото нещо което видях бе Веси ,дърпаща 100 килограмова тяга ,а зад нея за фон батко ,гледащ умно и въртящ колелото :D На Злати пък явно и бяха малко лицевите вчера ,та показваше на сгъващите за бицепс как трябва да се прави!Момичета ,железни сте!!!И лежанката ви е желязна като всички останали движения.Удоволствие е ,да се тренира с вас!Благодаря ви!Единствено - бързо избягахте и не ми подарихте една обща снимка!
Удовлетворен съм на макс!
Две клипчета ,на които операторът ми ме е поорязал малко ,ама нека си вярваме :D
Ся вече не мога да зема решение ... от тебе да се науча да тренирам ли .... да лова шарани ли ... или морска риба ...
П.П. Кога ходите на зала? Да земем да се запознаем евентуално че стана 2-ри форум се срещаме. Ако имаш време аз бачкам района на ЖП-гара кафенце едно друго ... ?
Време имам Марти ,остави ми тел за връзка на лични и ще се чуем - кеф ти за кафе ,за бира ,за риба ,кеф ти за тренировка!Все ще измислим нещо! ;)
Риболова много зор ... аз като съм за риба съм винаги с ремаркето (6г) и трябва да съм на равно мястото дето няма да се пребие или поне не много, та посещяваме за момента само гарата да го приуча на някой неща и уважение към риболова, че на мен едно време много ми хич ко нямаше и трябваше сичко сам да се уча :) Иначе трябва да си получил номер.
Имам го Марто ,но утре се прибирам в Горна и до вторник съм там.Ще ти звънна като се завърна във Варна - сряда! ;)