28.02.15
21:28
И тука да си кажа - може да си от старите динозаври, но дано не е нещо много сериозно и да е лесно поправимо и лечимо! (hug)
P.S.: Ъъъъъъ, разписах се на чистото, ма поне е с пожелание за добро, сорЕ! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 28.02.15 21:29.
28.02.15
21:46
Ех, градски, тъкмо си идвам в ГО другата седмица, а ти няма да тренираш.
Крайно зле съм настроена към търновските специалисти, само като видиш болницата отвътре и ти призлява. В Плевен мисля, че има по-добри специалисти-ортопеди. Как го избра този?
Пожелавам ти бързо възстановяване.
Не издържах :
- Лег - десет петици на 91кг за 15:40мин.
Комфортна тежест ,стриктни серии в рамките на всяка 1:30мин ,последния 50-ти опит реален отказ.
Доста слабо ,но в предвид загубата на сила в движението и моментната ми форма бива.
Резултат от електромиографията:
“Намалена СМАП амплитуда от тенара вляво.Намален Ф% вляво.ЕМГ данни за предкоренчева С 5-6 увреда вляво”
Или казано на разбираем език - здрава мускулатура и сухожилия ,здрава костна система ,нормална ,но обострена периферна сетивност.Излязох прав в подозренията си за шийно-раменен проблем.Предстои компютърна аксиална томография на С 5-6 за установяване на притискането.
- Клек - 5х80кг ; 5х100кг ; 3х1х133,500кг ; 2х135кг
- Тесен лег - 15х50кг ; 15х50кг ; 15х50кг
- Повдигане дъмбели напред - 2х15кг - 10 ; 10 ; 10
- Разтваряне дъмбели встрани - 2х15кг - 10 ; 10 ; 10
- Раменна преса с дъмбели - 2х15кг - 10 ; 10 ; 10
- Ренегадско гребане - двупудовки 2х32кг - 5 ; 4 на ръка
- Високо изтегляне - двупудовка - 10 ; 10
- Концентрирано - дъмбел 15кг - 12 ; 12 на ръка
- Коремни преси - обратен наклон - 20
Уж леко за раздвижване ,а поне час след залата ми се плачеше.Горките ми раменца!
На ренегадското болката се усеща най-много.Другите движения са поносими.
На 11-ти съм на скенер.Записах час в клиниката по образна диагностика Плевен.
Честит празник мили момичета!
Не остарявайте никога.Запазете красотата си.Нека усмивки струят не само от устните ,а и от очите ви.Дарявайте топлина.Борете се.Мечтайте.Носете с радост и удовлетворение женското си бреме.
Бъдете здрави ,силни.Бъдете машини и използвайте силата си по предназначение!
Бъдете приятелки ,съпруги ,майки ... бъдете жени ,но най-вече си останете момичета!
Цветенце от мен!
Мнението беше редактирано от sapuna на 08.03.15 11:53.
1. Клек - 3х80кг ; 3х100кг ; 3х120кг ; 1х140кг ; 0х160кг ; 0х150кг ; 1х150кг ; нещо като дроп 1х140кг - 2х130кг - 3х125кг - 1х120кг
2. Трисети от:
- Клек - 3х110кг ; 3х110кг ; 3х110кг
- Колена към гърди от вис - 10 ; 10 ; 10
- Бедрено разгъване на скрипец - 8х70кг ; 8х70кг ; 8х70кг
3. Суинг до хоризонтала - двупудовка х 15
4. Гоблек клек - двупудовка х 10
5. Напади - 2бр. двупудовки х 5 на крак
Резюме:
Много слаб коремен пояс.След никаквите преси и ренегадски на 6-ти ,от вчера усещам лека треска.Крайно време е да му обърна внимание.
Клековете стандартни ,с много много крива 150-ка.Вместо да ми олекват ,имам чувството че ми натежават.
3,4 и 5 с аванс за още доста ,но нервчето не мисли така!
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.03.15 14:03.
Аз не виждам клипа...
аа май при мен е проблема...
леле здрав кръст имаш
Мнението беше редактирано от nervak на 08.03.15 19:56.
Аз не виждам клипа...
аа май при мен е проблема...
И аз го имам тоя проблем, знаеш ли от какво е?
Едит: Кубинките са много мощни!
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.03.15 19:53.
И аз от няколко дни насам не виждам клиповете.Изписва ми,че е възникнала грешка,да съм опитал по-късно.
Проблемът според мен е ,че сайта е ограничил достъпа до бисквитките.В момента водим този диалог с Митко Михайлов и се надявам да се открие проблема.
Иначе за да видя клип ,цъкам на логото на YouTube долу в дясно на плеъра ,редиректва ме с грешен линк ,от който трия -nocookie и тръгва.Досадно е ,но друго не успях да открия!
08.03.15
20:49
Кубинките! (rock)
И аз смених браузъра. През Мозилата не ми тръгват, но през Гугъл Хром всичко е ОК!
09.03.15
12:29
Как искаш да не ти натежеват, като правиш супебезкронтролно пускане ?
Аз на твое място не бих пробвал 150,докато нямам стабилна тройка на 140,Митак.
Първо да благодаря на екипа за бързата намеса и фиксирането на проблема.Клиповете вече си тръгват без проблем през Мозила.
После да благодаря и на вас ,че изобщо надничате тук и ме съветвате.
Злати ,време е да видим и твоите милитъри шойс!
Адаш ,при чиста тройка на 140 си е ясно ,че 150 няма да са проблем.Тогава ще търся едни 20кг отгоре.Бях понабрал скорост ,но в момента силовите ми показатели са доста спаднали и за сигурна тройка имам 130.Естествено в случая е 140/5 да са ми предела ,ама нали знаеш ... мераци.
Сашо ,винаги ми е в ума това пускане.Така е и на лега.Заблуден съм ,че от инерцията след пружинация ми е по-леко.В главата ми е винаги преди опита да не го правя ,тръгвам уж контролирано и в един момент пак е както си знам.Правя го несъзнателно при по-тежки за мен опити или в края на дълги серии.Вчера пробвах всякакви варианти - много бавно пускане ,успореден раменен разкрач ,45 градусов по-широк от раменния такъв ,до колкото позволява мобилността ми лоу или хай бар ... при бавно пускане ме предават краката ,при широк разкрач усещам натоварването в кръста ,при рязко пускане щангата ме навежда ,ниско лоста също ,високо лоста притиска нерва.Истината е ,че ми се иска ,а не ми стиска!Доволен съм поне ,че след всяка тренировка усещам ефекта от натоварването и знам ,че от малко малко има полза.
09.03.15
15:40
Сапуне, аз нямам предвид бавно, а контролирано пускане. Ти направо пропадаш и каквото наемеш от бъмпа - това е ставането. Така няма да се получи, а най-много да се контузиш нещо допълнително.
Контролираното пускане дава позиция на торса, стягане на пояса, концентрация и контрол при ставането...все неща, които са ти задължителни.
Напълно съм съгласен със Сашо. Особено отпускането на пояса крие страшно много рискове.
май се опитва да прави клек стил milko tokola :D https://www.youtube.com/watch?v=aYScDcm9qBI
milko tokola :D
В интерес на истината съм абониран за канала му и много ме радва!
09.03.15
22:09
Милко е тотален изверг и много атрактивен, но чичо Митко е супергеройве!
Златан е моя човек :D
Днес Клек - 20х70кг ; 15х80кг ; 10х100кг ; 6х105кг ; 5х110кг ; 4х115кг ; 3х120кг ; 2х125кг ; 1х130кг
Много бърза тренировка ,но крайно изцеждаща.Тотално гръмнах!
Утре съм в Плевен.
Жалко,че утре няма да тренирам,ще спиш ли в града,или само за няколко часа ще дойдеш ? :)
Прибрах се дори вече ;)
Диагноза Цервикална спондилоза
Ще видя какво ще е на сетне ,но поне долният цитат ме успокоява:
Лечение на цервикална спондилоза
Леките случаи на ЦС могат да се повлияят от:
• Редовни упражнения – поддържането на физическа активност ще спомогне за ускореното възстановяване на гръбнака, дори и ако трябва временно да се променят някои упражнения поради болките във врата;
Мнението беше редактирано от sapuna на 11.03.15 18:30.
Няма да ти казвам, че ще мине, защото няма да мине, но болката и възпалението ще поотшумят.
И един съвет ще ти дам - забрави, че съществува упражнението клек с щанга на гърба. Не просто да го спреш временно, не да смениш позицията на лоста по-ниско или по-високо, а напълно да забравиш, че съществува сега и завинаги.
Минаваш само на преден клек, а ако имаш други проблеми, които не ти позволяват да ракваш добре с щангисткия хват, има поне още два варианта - с фитили и с кръстосан хват.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.15 12:41.
Знам Боби ,благодаря!
Колкото и да ми е криво ,ще се наложи да се съобразявам ,за да не ми стане още по-криво!Само къде така и не чух двама лекари с еднаква диагноза ,дори различните разчитащи снимката имат различно становище.Двама са ,че липсва медианна дискова херния ,един пък я вижда.Единодушни са обаче за леко ошипяване.Препоръката е “с подходящи упражнения” да си укрепя врата :D Както и да е.Минавам на 5-дневна инжекционна процедура с Movalis 15mg + Dexamethason 4mg ,после следват Gаbaneutral 300mg + Trosicam 15mg.Ясно е ,че няма лечение ,но поне да се докарам до някакво комфортно състояние ,защото снощната импровизация на тренировка си бе цяла мъка!
Тренировка 12.03
- Лег - 3х10х80кг
- Набиране - 3х1х32кг
- Пек-дек - 3х12х50кг
- Бедрено разгъване - 3х10х60кг
- Чукчета - 3х15 с 12кг дъмбели
- Гоблет клек - 15х32кг
Днес:
- Сумо тяга - 10х100кг ; 2х5х120кг
- Кофи - 3х3х32кг
- Повдигане за трапец - 3х8х100кг
- Ренегадско - 3х3х32кг
- Гребане долен скрипец - 3х10хПМ
- Гоблет клек - 15х32кг
Резюме:
Тренира ми се ,а в същото време нямам сила ,желание и мотивация.Ще структурирам нещо временно докато закрепя положението.
И двата дни правих опити за преден клек ,но не се получава.Ще се поразровя за стречинг упражнения и ще работя по въпроса.Някъде бях срещнал такива показани от Вик ,та ще се радвам някой да ме насочи къде бяха.Поръчах и фитили ,но съм малко скептичен към този вариант.
Инжекционния кортикостероид страшно боли.Ако няма ефект бадева ще съм стискал зъби.
...
Всъщност, не правя нищо специално. Конкретно преди преден клек правя следното:1. Молитвено събрани длани, натискане до малко преди прага на болката, задържане 4-5 сек.
2. При мачкане на бедрата с фоумролер, слагам дланите плътно на земята и при придвижване напред разтягам китките, като ръцете не се отлепят от първоначалната позиция и изостават назад. Не знам дали го обясних добре, ако искаш ще снимам клипче.
3. Мачкане на вътрешната част предмишниците в близост до лактите с помощта на лоста на стойката.
4. Разтягане на китка и лакет с последователно заемане на рак позиция с една ръка странично и постепенно завъртане на торса към щангата.Забележка:
Каквото и да правя на загрявката, леката щанга в началото “виси”. Едва когато сложа близо 100 кг, нещата си идват горе-долу на място. След това успешно успявам да ракна и значително по-лека щанга.
...Както казах - нищо специално:
Нещо,което на мен ми помогна за добра позиция при предния клек е клякането без да държа щангата...просто баланс на раменете като ръцете са протегнати напред под около 45градуса.
Щангата лежи свободно на раменете...това упражнение някак те кара да си много изправен откъм гърба,за да не се търкаля напред щангата.
А фитилите много ми помогнаха ...първоначално ги държах на доста разстояние от лоста и лека по лека приближавах,докато сега спокойно придържам лоста с ръце.Това стана за има няма 4 месеца.
Тренира ми се ,а в същото време нямам сила ,желание и мотивация.
Сори за спама, но много ме изкуши да пиша заради това, че нямаш желание и мотивация. Мотивацията си ти самият и след това идва желанието. (party)
Благодаря ти Зози!
Желанието е факт ,а в случая мотивацията е в мнението ти!Много си права!
Мнението беше редактирано от sapuna на 15.03.15 02:07.
Мислих ,умувах и нищо конкретно не мога да измисля!
Спрях се на вариант Суровецки лег + Преден клек + Пудовки
Утре ще тествам макс лега си ,но от сега знам - изчисленията ще са на 120кг.Лек съм в момента /92,500кг/ ,дискомфорта в лявата страна си е налице , нямам сила ,това са ми реалните килограми за чист опит.
Пудовките ги мисля за пояс и долна част.На предния клек ще упорствам много ,дано успея да се разтегна и ракна като хората.Постигна ли го ,след този протокол минавам на обръщане с изтласкване ,тръстъри ...
Ще се постарая да я избутам през ден или най-много за месец.
Мислих ,умувах и нищо конкретно не мога да измисля!
Спрях се на вариант Суровецки лег + Преден клек + Пудовки
А защо не помислиш за малко “делоуд” - да дадеш време на лекарствата да подействат, на възпалението да отшуми, а и да възстановиш малко нервната система? Нещо лекичко и обемно за около месец? Знам, че е трудно за дървени глави като нас да се въздържат от глупости, но понякога се налага. :)
Истината е някъде там Боби и се крие в последното ти изречение!
Прав си обаче ,има време за всичко.Днес просто си бях наумил какво да правя:
- Дълго и мъчително разтягане , лакътни и раменни ротации ,киткова молитва ,въртене на дъмбелчета
- Опити за преден клек - до 1х100кг
- Лег - до 2х121кг и 1х126кг
- Лег - 30х66кг ; 15,15,10х71кг
- Разгъване горен скрипец - с изпънати ръце и наклон напред - 4х10х5плочи
- Суинг с двупудовката - 15 , 15
- Сгъване дъмбел - 2х15х10кг на ръка
Резюме:
Мисля ,че ще се получи с предния клек.Има обаче едно прерязване в предното рамо ,тоя нерв си нямам идея къде криви ,но каквото и да започна и все го намирам.Усещам го при опитите с ръце напред.Поразтегнах явно ,защото към края успях уж да ракна ,но китките много ме болят така.Утре ми пристигат фитилите и се надявам да се нагодят нещата с тях.До 100 кила никакъв проблем ,нагоре ще видим.
На лега определено имам още малко аванс ,но за база 120 ще са ми реални и нормални за евентуален протокол /който се двоумя все още дали да започвам/.След тежките серии се сетих за брой повторения на 65кг споменати от Илийката и рекох да бутна един тест - 30бр.Ако бяха в началото вероятно щях да изклинча още 5-6бр.След тях донапомпване за удоволствие ,че тениската започна изведнъж да се изпълва.Вярно ,че леко и обемно беше хубав начин на трениране :D
Онагледено:
При “щангисткото” ракване лактите ти са много ниско. Вдигай ги нагоре. Експериментирай и с ширината на хвата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 21:40.
Трудно ми е.Нямам нужната мобилност все още ,необходимата правилна стойка ,въобще усет.Както казах и преди - ще работя по въпроса.
Преди малко ми пристигнаха фитилите.Късички ми се струват ,но нали пък идеята е постепенно да се свива увисващия ход и по-бързо да ги изхвърлям от употреба.
С тях купих и Peak zink chelat 180tabs 500mg.В листовката му чета за дозировка 1т. на ден ,а в интернет за 2х1/2 на ден.Някакви препоръки?
Какъв точно е цинкът? Цинк хелат е общо име за цяла група съединения на цинк с някакво друго вещество. Виж какво точно пише на етикета и колко точно цинк има. 500 мг първо е адски много (провери дали не е 50) и второ вероятно не е цинкът, а цялото съединение.
- Цинк хелатова аминокиселина - 12,5мг
- Мед - 1мг
- Микрокристална целулоза и декстроза ,лубрикант ,хидрогенирано памучно масло ,магнезиеви соли на мастни киселини ,повидон ,меден сулфат - предполагам допълват до 500мг
При тегло на разфасовката за 180 таблетки 90гр. ,предполагам сметките ще са верни.
Зависи за какво го пиеш този цинк. Дозите могат да варират от 15 до 200 мг на ден. Ако го взимаш ей така, профилактично, 1-2 таблетки на ден са достатъчно. Ако пък търсиш по-ясно изразен ефект на ароматазен инхибитор, трябва повечко.
Цинкът по принцип измества медта и при дълго взимане води до дефицит на мед. Този 1 мг мед в състава на продукта, който си си купил, вероятно цели да предотврати точно това, но няма да помогне особено, защото няма да се усвоява при наличието на цинк.
17.03.15
14:42
И аз имам същите фитили, вярно по късички са но съм доволен като цяло здрави са за 8 лева толкова :D