08.11.13
22:53
Здравейте, моля препоръчайте някакъв силен бърнър без кофеин, други стимуланти не ми пречат.
В момента съм към 89kg, 187см, 16-17% bodyfat, тренирам с тежести 3-4 пъти в седмицата и въртя колело 4-5 пъти по 20-25мин, спазвам режима на leangains.com, т.е. вариант на периодичното гладуване, при който се яде 8 часа на 24 часа, сравнително бланасирано въглехидрати/протеини/мазнини ям. Трябва ми нещо да помогне да изчистя до към 10-12%, до сега съм ползвал Gaspari Detonate и Isatori MX-LS7, като и двете вършеха добра работа при мен, особено гаспарито. За съжаление поради наскоро проявил се страничен здравословен проблем(http://en.wikipedia.org/wiki/Patulous_Eustachian_tube) не е препоръчително да приемам точно кофеин, но други стимуланти не би трябвало да са ми проблем.
Разумни, но визуално не чак толкова добри :) Иначе симптомите не се засилват, а се проявяват след прием на коефеин и само след като съм в изправено положение няколко минути поне, ако не приемам кофеин или не стоя изправен не се проявяват изобщо, като принципно не е ясно и няма изследвания още как точно коефеинът влияе на евстахиевата тръба, но едва ли е заради повишаването на кръвното налягане, тъй като моето по принцип е много ниско, даже ако не взимам някакъв стимулант при бързо изправяне ми причернява за секунда.
10.11.13
11:17
Какво разбираш под “други стимуланти”? Принципно всички стимуланти от типа на кофеина, йохимбин, синефрин и прочее, имат един и същ краен ефект - оказват влияние върху нивата на адреналина. Така че, не знам с какво кофеина е по-различен от останалите. Освен това, Йохимбина който след кофеина е следващия по-популярност стимулант, при някои хора действа хипотонично. Мен например 10 капсули Йохимбин на Праймафорс на ден, ми сваляха зверски кръвното, и ми се виеше свят!
Конкрентният проблем просто се засилва(или появява) при прием на кофеин, за други стимуланти за момента няма данни дали имат ефект, така че аз лично нямам нищо против да пробвам горе-долу всичко освен кофеин, вече ако пак се прояви проблема ще търся нещо без стимуланти, въпреки че съм пробвал липотропни бърнъри и ефекта при мен клонеше към 0.
Мнението беше редактирано от rvg на 10.11.13 14:29.
10.11.13
17:01
Вземи си фет бърнът, който съдържа само липотропни съставки. Има един на Амикс. И според мен трябва да вдигаш постепенно времето на кардиото, защото 20 мин са недостатъчни за да влезеш в аеробер режим. Върти на ниска степен с бързо и равномерно темпо и гледай пулса да е около 120.
10.11.13
20:26
Ами честно да ти кажа, аз не виждам какъв може да е термогенния ефект на стимулантите! Поне аз пия бърнери, не за да “топят лойта” а за малко повече енергия и фокус. Според мен е глупаво да си правиш експерименти, кой от стимулантите би ти подействал и кой не. До колкото знам, само Геранамина има малко по-различна утилизация от Кофеина примерно, но той пък е забранен вече, така че не ти върши работа. А и лошото е, че по магазините няма безплатни мостри, за да можеш реално да изпробваш. Най-добре си вземи Л-карнитин, и си тренирай, и нещата ще си дойдат на място.
12.11.13
13:37
Най добре да си вземеш комбинация от продукти,л карнитин (по възможност в ацетилна форма),cla/омега3,yohimbine hcl,raspberry ketones и т.н.