21.04.14
12:45
21.04.2014
Днеска по план трябваше да имам бутаща тренировка ( клекове ), но в това хубаво време ще е срамота ако не ида да поиграя малко баскет на открито. А клекове + баскет в един ден не съм правил откакто бях на 18 :D което беше доста отдавна и не мисля, че е особено разумно. Силовата тренировка се отлага за утре, а днес ще събирам витамин D навънка ;)
22.04.14
10:03
Тъй, вчера беше здрав кардио ден :D
17 km с колелото по маршрут - Гео Милев - Ст. град - Младост - Дружба - Гео Милев. Което с моето колело си е стабилен преход, понеже след като счупих 3 пъти задна ос ( малко бях дебел ас ), му махнах скоростите и в момента е нещо средно м/у bmx и лястовица :D
Отделно баскет към 2 часа. Първо ходих да помятам в Ст. град на едно игрище, обаче нямаше никой. Полигавих се малко в опити за забивки, хехе, малко ми тежи още задника. Първо пробвах да единия кош, който е някъде към 2,90 - 2,95, след това и на другия, който си е стандартен. Малко имаше локви, отделно че има и дупки и не съм се засилвал кой знае колко, щото едното изкълчване на коляното ми е баш от подобна ситуация :
След това се прехвърлих в Дружба, където поиграх доста, обаче си обърнах палеца на лявата ръка (dull) и днеска не мога да правя почти нищо с нея - включително и да държа лост/щанга ... Отделно, че реших да се правя на мъж, и снощи не пих аналгин за обезболяване, ами цяла нощ го усещам как тупти и почти не съм спал. (headbang) Така че силовата тренировка пак се отлага, за утре.
Хубавото поне е, че след вчерашното кардио, всичките козунаци съм ги изгорил и не съм качил :D
А днеска мисля да направя един леко прочистващ ден на лимони, грейпфрути и ябълки, че и алкохола тези дни ми беше в повечко, и след това почвам стриктна диета за 1-2 седмици.
22.04.14
10:51
Като те гледам как тежко се вдигаш и се сещам за последните постове от дневника на Боби :) . Но може и да е ефект от камерата.
На 3,05 си е твоя с повече практика. Само малко далече отскачаш - в смисъл скачаш повече напред отколкото нагоре, но предполагам преди си забивал така без проблеми ;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 22.04.14 10:52.
22.04.14
11:16
Да, когато тренирах редовно поддържах около 80 кг лично тегло, което си е с около 13-14 кг по-малко от сегашното (blush) Аз самия се усещам още много тежък и не смея често да правя такива експерименти :D. След 10-на скока почвам да усещам едно неприятно напрежение в колената и връзките и спирам.
Само като гледам как ми се тресат телесата на забавения кадър (giggle)
Иначе и самото игрище там е доста песъчливо, има дупки а вчера беше и мокро тук там, и много внимавах като скачам да не направя беля - имам много лоши спомени от падане на подобно игрище, което ме закара в бокса за месец, и то при положение, че тогава бях в своеобразна “върхова” форма на отскока след половин година тежки клекове 2 пъти седмично.
Много се блазня от желанието да натисна здраво клека, ама знам че няма да ми понесат добре тежките клекове, и най-много да направя някоя беля от глупост, затова засега се концентрирам на свалянето на излишните мазнотии. Засега с много бавни темпове и понякога с 2 напред, 3 назад :D
22.04.14
15:00
22.04.2014
“Прочистващ” ден. Засега на 1 кг. ябълки, 2 грейпрфрута, 4 лимона, вода - много, 2 кафета.
За довечера плана е малко зелена салата и сурови ядки.
Гладен съм на дЗвер :D На всичко отгоре, палеца ми се е надул и боли.
Вечеря - 100 гр. ( суров ) варен кафяв ориз с нищо, салата рукола и спанак, 100 гр. сурови ядки, 50 гр. тиквени семки.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.04.14 07:56.
23.04.14
07:55
23.04.2014
След вчерашното гладуване, днес кантара показа 91,7 кг 8-) Да видим утрешните показания какви ще са.
След малко отивам на фитнес, но преди това послушах жена си и хапнах 2 филийки ПЗХ с яйца и сирене, да не тренирам след толкова дълъг период на глад. В интерес на истината, досега не съм го правил и наистина не ми се експериментира.
...
23.04.14
13:03
Тренировката :
Кофи СТ : 10, 10, 10, 8, 7
Клек : 5х62, 5х82, 5х102, 5х102, 4х102, 3х102
Раменна преса с дъмбели* : 5х14, 5х16, 5х16, 5х16, 5х16
Преден клек : 5х40, 3х60, 3х60, 3х60, 3х60
Лег с дъмбели* : 10х16, 5х18, 5х18, 5х18, 5х18
Усукване на тялото на ротационна табла прав** ( не знам как се казва :P ) : 4х50
Кофи СТ : 10
* - тежестта е на 1 дъмбел
** - въпросния уред представлява въртяща се плоскост, на която стъпваш, хващаш се за неподвижните дръжки пред тялото и прав, използвайки страничните коремни мускули се усукваш наляво-надясно. На самата плоскост има и място за окачване на тежести.
Лега с дъмбели и усукванията бяха в суперсерии, т.е. почивките м/у сериите на лег правех усуквания.
На клека на 3-та серия на 100 леко ми прималя и спрях след 4-то повторение. Нормално, след вчерашния глад. На следващата серия имах много сила - усетих kick-in, че се включва горенето на сланините, ама вече приключвах с клековете :D
От другия път ще слагам 3-ки на 110, с цел 5-ци. Освен това, ми хрумна идея просто да поставям по 1 пейка от двете ми страни на тежките серии - ако не успея да се изправя, просто да пусна щангата на пейките, вместо да я мятам на пода. Не знам защо не съм се сетил досега - толкова е просто и елементарно (headbang)
Храната :
8:00 - 2 филии ПЗХ със сирене и яйце
12:00 - спагети болонезе, 50 гр. сирене, 100 гр. домашен свински суджук
19:30 - ( план ) пиле на грил със салата рукола и спанак, 100 гр. слънчогледови семки
Кал - П- В- М-
Тази седмица доста се поразместиха тренировките - утре май ще са дърпащите, вместо в Петък.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.04.14 18:22.
24.04.14
10:43
24.04.2014
Тренировка на гладно :
Набирания СТ : 7, 7, 6, 6, 5
Гребане с дъмбел : 8х18, 5х22, 5х26, 5х26, 5х30, 5х30
Мъртва тяга : 5х62, 5х92, 3х122, 1х142, 1х42, 1х142, 5х100
Набирани СТ макс. широк хват : 5х5
Повдигане на краката от вис : 5х10
Колело до работа : 10 мин.
Последните 2 в суперсерии.
Днес много слаб се чувствах, особено на тягата. Явно тренировки в 2 последователни дни не ми се отразяват добре. От вчера имам лека мускулна треска на краката, палеца ми е надут, изобщо днеска слаба кондиция, може би трябваше да пропусна. Както и да е, горе-долу стана тренировка.
Чудех се дали да не добавям понякога по една кръгова тренировка веднъж седмично, в която да правя само клек и тяга, с по-леки кг.
Кантара днеска закова на 93 кг. Горе-долу съм доволен. Около кг. за седмица, седмица и половина, като в този период са включени и празниците - позволих си кексове, козунаци, доста алко’ол (tmi). Сега мисля пак да продължа леко с режима на хранене до Гергоьвденските почивни дни.
Храната - засега още никаква, само кафе с мъничко мляко.
12:00 - ( план ) пил. пържола от бутче, 2 кебапчета, зелена салата
16:00 - ( план ) 1 ябълка
19:00 - ( план ) 150 гр. сурови ядки, салата рукола и спанак, чаша бяло вино
...
24.04.14
10:47
Явно тренировки в 2 последователни дни не ми се отразяват добре
Явно не си уцелил възстановяване и съответсващите му протоколи.
Чудех се дали да не добавям понякога по една кръгова тренировка веднъж седмично, в която да правя само клек и тяга, с по-леки кг.
Никакъв смисъл няма от това.
По-скоро една тренировка само за експлозивна сила и отскок.
24.04.14
11:12
Да, определено не съм възстановил достатъчно за 24 часа - обикновено тренирам Понеделник или Вторник бутащата, Четвъртък или Петък дърпащата, и съм ОК. Тази седмица обаче доста ги разместих, което не е добре. За друг път ще си знам.
Отделно храната ми не е читава - може би повечко месо трябва да ям и пак да почна с изварата, тия дни покрай празниците минах на по-скоро въглехидратен режим, а той не ми се отразява добре.
Доволен съм поне, че съня пооправих - нещо по едно време беше много зле, сутрин ставах уморен, недоспал, случвало се е да се въртя по цяла нощ и да заспивам към 4-5 часа.
Никакъв смисъл няма от това.
По-скоро една тренировка само за експлозивна сила и отскок.
Има едни програми Air Alert, които са точно за отскок, като бях млад съм правил веднъж, ама честно казано, тогава клековете дадоха много по-добър резултат :) Но те се правят в няколко дни, няма да ми свършат работа.
Като се замисля, всъщност, скоро ще се затопли времето достатъчно, до нас има едно училище, където мога сутрин да правя по една тренировка изцяло баскетболна - совалки, подскоци, лицеви опори, бърпита, спринтове и т.н. Общо взето, нещата с които едно време поддържах някаква прилична форма.
24.04.14
15:01
Аз имах предвид да правиш някакви обръщания, клек, скокове, ускорения. Без да се увличаш, без да напъваш на макс, само на свежо и максимално бързо 2-3 серии 3-ки клек и обръшане, 4-5 серии с по 4-5 скока и осткока, 10-ина макс усокрения по 30 метра.
То и от това става кръгова де, но тогава фокуса на тренировката се измества малко към скоростна издръжливост.
24.04.14
15:09
Много благодаря за съветите James!
Тъй като фитнеса, където ходя е на стадион Академик, дали мога да правя 5-6 серии на клек и обръщане, както ти казваш, и след това направо на стадиона за скоци ( на стълбите ) и спринтове. Или по-добре и скоковете в залата, на висока кутия, а само спринтовете да оставя на стадиона ?
24.04.14
15:14
Според мен както ти е най-удобно да го организираш и най-вече както го усетиш по-добре.
24.04.14
15:19
Супер! Отново ти благодаря!
Другата седмица ще вкарам в Срядата една такава тренировка, като ще се опитам твърдо да си наглася графика занапред:
Понеделник - бутащи ( клек )
Сряда - експлозивна сила и отскок
Петък - дърпащи ( тяга )
Събота - баскетбол
Така мисля, че ще имам достатъчно време м/у тренировките за възстановяване и почивка.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.04.14 15:20.
24.04.14
17:58
Така и така се конвертираш: ако почнеш да ги въртиш - това, което ти каза Хинкс, с една по-прибрана кръгова с акцент за сила - 4-5 базови за единици-тройки без да се увличаш с дозирани откази, понякога и петици за разнообразие, не само ще летиш, но и под коша при борба за топка ще летят като трески и никой няма да смее да те спира като наемеш (grin) .
Примерно през тренировка през два дни, или пък две експлозивни - една силова през ден, или както ти е удобно и каквото целиш, както и зависи колко точно баскетбол играеш и какво друго правиш. Във всеки случай твоят подход сега не е продуктивен, ако искаш да си по-добър на баскетбола. Серии като за сплит с повече повторения и леко се правят от време на време след тежки официални или тренировъчни мачове за да протече адекватно кръвта и в горната част и се подпомогне възстановяването - това поне е теорията, но има и добри резултати.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 24.04.14 18:01.
25.04.14
07:51
Така и така се конвертираш: ако почнеш да ги въртиш - това, което ти каза Хинкс, с една по-прибрана кръгова с акцент за сила - 4-5 базови за единици-тройки без да се увличаш с дозирани откази, понякога и петици за разнообразие, не само ще летиш, но и под коша при борба за топка ще летят като трески и никой няма да смее да те спира като наемеш (grin) .
Примерно през тренировка през два дни, или пък две експлозивни - една силова през ден, или както ти е удобно и каквото целиш, както и зависи колко точно баскетбол играеш и какво друго правиш. Във всеки случай твоят подход сега не е продуктивен, ако искаш да си по-добър на баскетбола. Серии като за сплит с повече повторения и леко се правят от време на време след тежки официални или тренировъчни мачове за да протече адекватно кръвта и в горната част и се подпомогне възстановяването - това поне е теорията, но има и добри резултати.
И аз почнах да се заглеждам по кръговите тренировки - наистина за моите цели, може би са по-подходящи - аз не съм бодибилдър, т.е. не тренирам с цел визия. Целите ми са:
1. да сваля излишните мазнини, които все още са ми в излишък - на клипчетата се вижда как се треса :D
2. да съм в прилична спортна форма ( за баскетбола ).
Като кг., целта ми е леко под 90 кг, защото без значение мускули или сланина, килограмите са си килограми и при тичането и скачането в баскетбола, ставите го отнасят яко при наднормено тегло.
Баскетбол, обикновено играя веднъж-до два пъти седмично, уикендите. Рядко повече, просто нямам толкова свободно време.
Честно казано, не съм запознат ( да не кажа хич ), но задължително ще прочета и ще разгледам какви са принципите и методите, както за кръговите, така и за експлозивните тренировки.
В Академик, по времето в което ходя, обикновено има поне 2 лоста свободни, т.е. спокойно мога да правя комплексни тренировки, без да преча на останалите, и без те да ми пречат ( то сутрин я има 4-5 човека, я не ).
Ще прочета първо информация и ще опитам да си съставя някаква примерна програма.
Въпреки, че не съм тренирал по такива протоколи, имам едно вътрешно усещане, че ще ми паснат и ще ми дойдат присърце ;)
Благодаря много и на двамата! (bowdown)
25.04.14
11:30
25.04.2014
Сутринта леко раздвижих на кростренажора вкъщи 20 мин.
Колелце от колене 4х10
Храната 2-3 дни няма да описвам, защото е малко безпорядък :)
Утре по план баскетбол на 2 коша, може би за последно този сезон в зала, след това май вече само навън.
Иначе в момента имам мускулна треска ( не много силна ) на цялото тяло.
26.04.14
11:20
В момента умувам как да си построя тренировките.
Засега съм се спрял на 1 кръгова силова в зала А, 1 за експлозивна сила в зала Б и една силова на открито В.
Подредени :
Понеделник А
Сряда Б
Петък В
А - кръгова силова тренировка горе-долу следното :
- загрявка - суинг с пудовка + разтягане
кръг 2-3 пъти по 3 повторения:
- клек
- кофи с тежест
- тяга
- тесен лег
- набирания с тежест
- военна преса
- гребане
- коремни преси с тежест/.
Б - експлозивна сила:
- загрявка - 5 мин. кростренажор + разтягане
- клек 2-3 серии по 8 повторения, бавно спускане надолу и експлозивно изправяне
- високо изтегляне 2-3 серии по 8 повторения
- подскоци с тежест 2-3 серии по 8 повторения
- скок на висока кутия 2-3 серии по 4-5 скока
- спринтове на стадиона 8 по 50-60 метра
В - Силова на открито :
- набиране широк хват ( дроп серия )
- кофи ( дроп серия )
- набиране тесен хват ( дроп серия )
- лицеви опори ( дроп серия )
- подскоци на пейка 2-3 серии по 4-5 скока
Програмата е само ориентировъчна и търпи всякакви съвети и критики :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.04.14 12:54.
26.04.14
12:52
Сега разглеждам сайтовете за колан за набиране с тежести - гледам че под 60-70 лв. нищо не се намира. Чудя се дали не мога да си купя обикновен колан за кръст ( за тяга и клек ) за 20-30 лв. и да му закача метър и половина верига с 2 карабинера и на веригата да закачам тежестите ? Защо са толкова скъпи стандартните колани ?
Поне като за начало - аз не мисля, че ще мога да се набирам с повече от 10-20 кг - мисля, че едно такова самоделно нещо ще ми свърши работа.
Нормалният колан със залачена тежест ще се деформира и разкъса.
Според мен си струва да се изръсиш 60-70 лв - това е нещо, което ще ползваш дълго.
26.04.14
15:21
Явно ще се купува колан :) Но пък, както казваш, си е дългосрочна инвестиция.
п.с. В тази връзка, на старата ми работа пишехме софтуер за едни устройства, които реално бяха едно и също нещо, излизащо от една и съща поточна линия, само брандинга леко по-различен и софтуерно едното леко ограничено, но разликата в цената беше фрапантна :D
То не че същия трик не се прилага и при процесори, графични карти и прочиее, и затова има overclocking и т.н.
За момент си помислих, че и тук се прилага същия трик, ама явно не е така.
Има го и при спортните аксесоари това, но работата е там, че 60-70 лв. е долната граница, а не горната. ;)
26.04.14
22:20
26.04.2014
Баскетбол на 2 коша. Днеска 1 час и прекратих, поради неприятни болки в лявото коляно :( Имам смътни подозрения, че тези болки, както и болките в тазобедрената става са причинени от падналия свод на ходилото и факта, че спрях да играя със ортопедични стелки. Миналата година, при прегледа, установиха, че свода на левия крак е по-”паднал” от този на десния, което може да обяснява защо ме боли само левия крак.
Може би ще си купя пак ортопедични стелки и ще видя как е с тях - ако болката изчезне, значи е от това.
27.04.14
08:48
Утре мисля да започна с кръговите тренировки. Искам да си разпиша как да товаря лостовете ( чисто логистично и като кг. ).
- клек - 100 кг., след серията разтоварвам до 40 кг. за военна преса
- кофи с тежест - засега без тежест, докато си купя колан
- тяга - 120 кг., след серията разтоварвам до 70 кг. за гребането
- тесен лег - никога не съм правил, затова ще сложа 50 кг.
- набирания с тежест - засега без тежест, докато си купя колан
- военна преса - 40 кг. след серията товаря пак до 100 кг. за клек
- гребане - 70 кг., след серията товаря до 120 за тяга
- коремни преси с тежест - 15 кг.
1 мин. почивка и 2-ри кръг. За 3-ти според зависи дали имам повер ;)
Би трябвало да се справя с тези кг.
27.04.14
11:53
27.04.2014
Леко стрелба на 1 кош около 30 мин. ; след това лека игра около час с едни хлапета :P Днеска явно повечето се страхуват от времето и нямаше мераклии, само децата. Поизпотих се.
След това на лостовете за 5 минутна тренировка :
Набирания дроп серия - 10 + 5 + 3 + 3 + 1
Кофи дроп серия - 15 + 5 + 5 + 2 + 1
Глезена ( ходилото ) го бях увил яко със бинт, чак ми изтръпна крака (dull) и свалих бинта. Днес като че ли болката я нямаше, но не съм се и напъвал кой знае колко. Дано да е било нещо временно. Понякога имам болки при променливо време - като някой старец съм (giggle).
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.04.14 16:39.
28.04.14
10:34
28.04.2014
На 1 ябълка и 1 кафе:
Загрявка :
2:30 мин. на кростренажор
4х10 суинг с 8 кг. пудовка ( по 2 серии на всяка ръка )
50 усуквания на торса на табла
5х10 клека СТ
разтягане и развъртане на стави
3 кръга.
I II III
Клек 3х100 3х100 3х100
Кофи 10хСТ 10хСТ 10хСТ
Тяга 3х120 3х120 3х120
Тесен лег 5х50 5х60 5х60
Набиране 8хСТ 8хСТ 8хСТ
Военна преса 5х40 5х40 5х40
Гребане 5х70 5х70 5х70
Коремна преса 10х20 10х25 10х20
Почивки между кръговоте - 1 минута + зареждане на лоста за клек.
Накрая, от тениската ми можеше да се изцеди вода (grin). Много доволен, като за първа кръгова тренировка.
Килограмите бяха на някой упражнения леки - на клека другия път 110, на тягата 130, на военната преса 45, на тесния лег 70.
В края на тренировката имах лъжовното усещане, че мога да завъртя още един кръг, но това по-скоро е било от адреналина - сигурен съм, че още на първия клек щях да си остана долу и дотам :D
Направо нямам търпение за следващата силова тренировка хехе.
Храната :
08:00 - 1 ябълка
12:00 - 150 гр. ( сурова ) леща, 50 гр. конски суджук, 1 таратор
14:00 - 1 ябълка
16:00 - 4 филии ПЗХ с извара и маслинова паста
19:00 - 300 гр. кюфтета смес, зелена салата, 1 малко уиски, 1 бира (blush), 100 гр. тиквени семки
Кал- 3000 - П-180 М-170 В-200
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.04.14 07:34.
28.04.14
11:54
Вече усещам как ме обхваща мускулна треска навсякъде :D Май трябваше да изпия 2 аспирина веднага след трен.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 28.04.14 21:06.
29.04.14
09:21
29.04.2014
Колело до работа - 20 мин.
Набързо на лостовете да раздвижа кръвта :
Набирание дроп серия - 10 + 5 + 5
Кофи - 10
Храната :
8:00 - 1 ябълка
12:00 - 400 гр. броколи, запечени с 100гр. кашкавал, 250 гр. извара, 3 яйца и 120 гр. шунка, 100 гр. хляб от просо
19:00 - (план) зелена салата, 1 бира, 100 гр. тиквени семки, 100 гр. сурови ядки
Кал-2900 П-170 В-140 М-200
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.04.14 13:08.
29.04.14
16:22
Утре, ако не ми мине котка път, плана е за тренировка на гладно:
Б - експлозивна сила:
- загрявка - 2-3 мин. кростренажор + клекове СТ + разтягане- клек 8х80, 8х80, 8х80 бавно спускане надолу и експлозивно изправяне
- високо изтегляне 8х40, 8х40, 8х40
- подскоци с тежест 8х30, 8х30, 8х30
- скок на висока кутия 5, 5, 5
- спринтове на стадиона 8 по 50м.
30.04.14
10:49
30.04.2014
Тренировка за експлозивна сила Б на 1 ябълка и 1 кафе:
Загрявка :
3 мин. на кростренажор, клекове СТ, подскоци, разтягане
Клек с бавно спускане и експлозивно изправяне : 8х80, 8х80, 8х80
Обръщане от земя : 8х20, 8х30, 8х40, 8х50
Подскоци с тежест : 8х20, 8х30, 8х40, 8х40
Скок на кутия 0.5м : 8, 8, 8, 8
Спринтове по около 50м. : 8
Страхотна тренировка! Направо се разцепих :D Краката не ги бях усещал така натоварени от доста време, макар да има аванс на упражненията още доста.
На клека спусках за около 2.5-3 секунди и след това изправяне максимално бързо. Не знам само дали да правя пауза долу. Днес беше без паузи.
След това тръгнах да загрявам за високо изтегляне с лоста, обаче то някак си отвътре ми дойде да го обръщам :D. Последния път, когато си мислех, че правя високо изтегляне, всъщност съм правил “вертолет”. Както и да е, обръщането е страхотно упражнение! Там имам аванс за още кг. Другия път ще се снимам за да видя и техниката дали е ОК.
За подскоците с тежест имам въпрос, относно ролята на ръцете - тук е обратното на клека - вместо да “бутам” лоста, го “дърпам” към тялото, за да не подскача на трапеца ми всеки път, ами да седи плътно залепен за гърба, нали така ?
Накрая завърших с 8 спринта навън на стадиона - не съм се бавил изобщо между подскоците на кутия и спринтовете - само си взех раницата от съблекалнята и слязох долу. Малко беше мокро и внимавах при бягането да не стане някой фал.
Само да са ми здрави коленете и ставите!
Храната :
08:00 - ябълка
11:00 - 100 гр. овесени ядки, 20 гр. ленено семе, 1 лъжица мед, 250 мл. прясно мляко
13:00 - шкембе чорба, мусака от свинско месо, тиквички, спанак и топено сирене
19:00 - ( план ) свински пържоли контра филе, салата рукола и спанак, 100 гр. слънчоглед, чаша(две) бяло вино
Кал-2800 П-200 В-120 М-140
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.04.14 17:02.
30.04.14
17:11
Горе-долу съм налучкал калориите и макротата, на които поддържам тегло със съвсем лек дефицит, т.е. с тенденция на много бавно сваляне.
Около 2800 кал, 180-200 протеин, 120-180 въглехидрат, 130-150 мазнина. Общо взето не много въглехидрат, малко алкохол и ядки.
От тук мога да опитам да наглася режим, при който по-стабилно да свалям.
Само, че сега предстоят празници и засега цел ще ми е след празниците да не съм качил. След това евентуално ще мина на по-строг режим известно време до стигане на 90 кг.
01.05.14
15:23
Днеска нямам какво друго да кажа, освен че имам много здрава мускулна треска на трапеца и се чувствам като ходеща закачалка :D
02.05.14
13:53
02.05.2014
Тренировчица във фитнеса на 1 ябълка и 1 кафе, заедно със съпругата.
Набирания РНХ : 10, 8, 8, 6, 5
Кофи тесен хват : 10, 10, 8, 8, 5
Коремни преси с 20 кг : 10, 8, 8, 8, 8
Военна преса : 5х20, 5х40, 5х40, 5х40, 5х40
Набирания макс. широк хват : 5, 5, 5, 5, 5
Набирания тесен подхват : 5, 5, 5, 5, 5
Кофи широк хват : 10, 8, 5, 5, 5
Доволно, колкото да се изпотя прилично. Исках да правя дроп серии и набирания с тежест, ама беше пълно със сгъващи за бицепс и дърпащи на скрипец за трицепс (dull), а нямаха и колан за тежести в местния фитнес, та минах със стандартна импровизирана тренировка.
Много е интересно като гледам разни тийнове, които явно искат да направят големи “баници” и да натрупат маса, а блъскат като ненормални изолиращи за трицепс и бицепс ... И като се понапомпят малко и гледат лошо :D
02.05.14
14:52
Е времето явно не е с мен :( Днеска следобед трябваше да се играе баскет, ама то не спира да вали, да му се не види ... Тъкмо нахлузих кецовете и то взе че закапа и така вече час ... Дано поне утре изгрее!
02.05.14
16:48
Втората тренировка за днес, да доизтощя мускулите :), на лостовете набрЪже :
Повдигане на краката от вис 10
Набиране дроп серия 10 + 5 + 3 + 1
Повдигане на краката на успоредка 10
Кофи дроп серия 10 + 5 + 3 + 1
05.05.14
17:04
05.05.2014
След неколкодневен алкохолен делириум :D дойде време за тренировка. Ходихме с един приятел, и правехме кръговете заедно, с леко различни тежести, затова почивките бяха съвсем леко по-големи.
Загрявка - клекове СТ, разтягане и развъртане на стави
3 кръга.
I II III
Клек 3х100 3х110 3х110
Кофи 15хСТ 15хСТ 15хСТ
Тяга 3х120 3х120
Набиране 10хСТ 10хСТ 8хСТ
Военна преса 5х40 5х40 5х40
Гребане 5х80 5х80 5х80
Тесен лег 5х60 5х70 5х70
Повдигане на краката от вис 10 10 10
Набирания - дроп серия - 10 + 5 + 3 + 1
Кофи - дроп серия - 10 + 5 + 3 + 1
На 3-я кръг ме заболя лявото коляно ( по-скоро под коляното, предполагам връзки ), затова пропуснах тягата. Освен това си бях забравил ръкавиците и скъсах още един мазол, и затова работните тежести не бяха впечатляващи ... Поизпотих се доволно.
На клека покачих леко тежестите - 110 бяха доста леки, може би още една такава тренировка и ще сложа 120.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.05.14 17:29.
06.05.14
21:16
06.05.2014
Днеска 2 часа баскетбол на 1 кош, най-накрая времето беше с нас :P
От утре, живи и здрави, почвам с 1 ден детоксикация и след това по-сериозен режим за известно време.
Честит празник на всички Жоровци/Гергани, както и на БА!
07.05.14
20:18
07.05.2014
Днеска бях в отпуска, защото ми се налагаше да обикалям по КАТ за простотии, та ми хартиса време следобеда за тренировка.
Загрявка : колело до фитнеса 10 мин, суинг с дъмбел 8 кг х10 на всяка ръка, клекове СТ, разтягане
Обръщане от земя : 5х50, 5х60, 5х60, 5х60
Клек атг: 3х110, 3х120, 3Х120
Скок на кутия 0,5м : 8, 8, 8
Скок с тежест : 8х40, 8х50, 8х50
Спринтове 2х50м
На втория спринт, тартана, който е в отвратително състояние на ст. Академик, поддаде и се подхлъзнах на старта и явно съм разтегнал леко нещо на дясното бедро - не правих повече спринтове, ами се облякох и се прибрах вкъщи, където се намазах леко със фастум. Дано да не съм разтегнал нещо сериозно ...
М/у другото, вчера на баскета, на едната почивка м/у игрите, младежите скачаха да забиват, и рекох да пробвам и аз, и успях веднъж от 2 опита :D. Доволен съм от прогреса, колкото и нищожен да е.
Айде лека на всички, отивам да си сипя едно розЕ, че днеска много простотии в тоя Кат.
09.05.14
10:15
От няколко дена се мъчи да ме пребори някаква настинка ( от пиянски простотии ) и днеска не се чувствам особено добре за тренировка. Ако утре съм по-добре ще направя една сутринта на лостовете, и след това вечерта баскетбол.
Днеска се наливам с лимонов сок, мед и чайове, режима е на заден план.
Купих си спирулина от един био-магазин, четох че съдържа всички незаменими аминокиселини и е общо взето 60% белтък. Мисля да я пия сутрин на гладно, по 5-10 гр. ( една чаена лъжичка за начало, после повече ).
09.05.14
19:49
Днеска цял ден се тъпча ... и размишлявам, че в последните 3-4 месеца нямам почти никакъв напредък в свалянето на кг. Явно някъде генерално греша. Като чета чуждите дневници, оставам с впечатление, че ям по-малко, а в същото време щом не свалям, значи методите ми не са ефективни.
Мисля си, дали да не опитам за 1 месец да увелича храната, най-вече въглехидратите, съчетано с повече физическо натоварване, разбирай 3 тренировки седмично в зала ( 2 силови и една за експлозивна сила ), и отделно баскетбола през уикенда, с цел да забързам метаболизма си, да видя какви ще са резултатите.
Само да ми се оправи гадната настинка, много е кофти тъкмо като се пооправи времето, аз да се разхождам подсмърчащ и вкиснат (dull).