Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

Храната днес, след 18 часа глад ( и малко стомашни проблеми, заради старо мляко в кафето (puke) ) :

200 гр. овесени трици
1 кисело мляко
1 лъжица мед

500 гр. печени картофи
100 гр. сирене ( тук трябваше да е пилешка пържола, но остана за довечера, заради корема :( )

5 яйца
100 гр. кашкавал
пилешка пържола
0.5 кг. домати
50 гр. тиквени семки
1 малко питие

Ккал : 3200, Б : 220, В : 240, М : 110

———————————————————————————————————————————————————————-

Допълнителна тренировка за гърди и рамо май ще ми е в повече. Ще станат 3 пъти в седмицата, не знам дали има смисъл от толкова. Ще видя как е с 2 силови тренки в залата, останалото - на игрището.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.08.14 08:19.

Плиометрия & Скоростна издръжливост, на гладно и бцаа:
———————————————————————————————————————————————
20 стрелби с довкарване
разтягане

5 пъти:
10 отскока ( от 1 крак, от място от 2 крака, пак от 1 крака, от 2 крака с лека засилка, от 2 крака с голяма засилка )
10 стрелби от средно разстояние

5 пъти, без почивки:
спринт до центъра, връщане в защитен стоеж, спринт до фала, стрелба от линията на фала

10 пъти, без почивки:
от центъра на трапеца - движение в защитен стоеж в ляво, в дясно, до фал линията, до аут линията, скок към ринга, спринт до крилото, стрелба от крилото

20 наказателни удара

разтягане 5-10 минути.

От клековете вчера имам мускулна треска на задното бедро. Не се беше случвало отдавна :D Не знам дали беше най-добрата идея днес да тренирам скачане.

Напоследък по-рядко описвам, като играя баскетбол, но забелязвам значително подобрение в защитата, вече спокойно пазя доста по-леки състезатели от мен - упражненията със защитен стоеж имат ефект. В отскока подобрение засега няма, но цялостната бързина и повратливост са подобрени.

Храната днес:

1 кисело мляко
200 гр. овесени трици
1 банан
1 лъжица мед

200 гр. сирене
150 гр. ПЗХ от просо
250 гр. кьопоолу

400 гр. телешки кюфтенца
2 филии ПЗХ
краставици
1 малко питие

Ккал : 3200, Б : 200, В : 370, М : 130

Лек и успешен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.08.14 20:55.

Абе май ме повтаря ш*бания летен грип с разстройство и повръщане (dull) не е било от млякото в кафето. Втори ден ми е отпаднало, със стомашен дискомфорт, кой знае от къде съм го пипнал. И съпругата и малката дъщеря са с подобни симптоми. Пия пробиотици и прахчета против разстройство, но храната ще е мега зле засега, само картофи, хляб и сирене ще тъпча.

Стягай се! :)

Хехе, изключително зрелищни са! Първия ми треньор ни разказваше как ги е гледал като млад в София през 40-те години на миналия век на представителен мач на открито :D Разказваше за някакъв еднорък гигант, дето държал топката като топка за тенис. Тогава са гледали като онемели :D

Сега си имат този “пигмей”:

Отдавна не бях гледал техни изпълнения... знаят как да правят шоу тия момчета!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.08.14 14:32.

26.08.14
16:14

Винаги малко като кеч-шоу ми е приличало - има общо с борбата, ама по допирателната :)

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.08.14 16:15.

В интерес на истината, аз също се кефя точно както на подобни шоу-програми - чисто акробатични номера, някакви жонгльорски умения и ... до там :D И дума не може да става за някакъв баскетбол ( те дори и противниците им са част от шоуто ).

Да отида и малко по-далеч, като цяло не съм голям фен на “американския” баскетбол ( по-точно този демонстриран в НБА ) - индивидуални изпълнения, чисто физически надигравания, липса на някакъв сериозен колективен дух.

Повече се кефя на колективната игра, когато отбора диша в един и същ ритъм - движение без топка, пасове, заслони, комбинации, заучени положения, тактическо надиграване на противника на целия отбор, а не нападения тип “вижте ме как мога да мина през 3-ма и да вкарам” :D

Та в този ред на мисли, много ме е яд, че вече не мога да гледам евролига. Едно време даваха редовно мачове по ринг.тв. ( То не че имам и много време да гледам мачове, де :) ). Обаче с това масово навлизане на печки от зад океана в европейския баскетбол, и тук като че ли почва да се променя лека полека стила на игра.

Масовия зрител, примерно, не може да оцени една добре изпълнена комбинация - той ще се изкефи на някоя мощна забивка или на кош стил а-ла Джордан през целия отбор.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.08.14 16:36.

26.08.14
16:42

http://www.youtube.com/watch?v=mu3vkwP3GHQ

Все пак, това тук на 1 и 33 не може да се види в Европа. Ама вече и в НБА я няма тази игра, поне по мое мнение.

На руските стриймове си пускат Евролигата.

Обща издръжливост, на гладно ( свърши ми бцаа-то ):
20 стрелби
10 наказателни удара
разтягане

2 пъти:

1.1 5х спринт до центъра, връщане в защитен стоеж, спринт до фала, стрелба от линията на фала
1.2 10 наказателни удара
1.3 20 странични прескока на топката

2.1 5х от центъра на трапеца - движение в защитен стоеж в ляво, в дясно, до фал линията, до аут линията, скок към ринга, спринт до крилото, стрелба от крилото
2.2 10 наказателни удара
1.3 20 странични прескока на топката

3.1 совалка, но връщането е в защитен стоеж( т.е. спринт до фала, връщане, спринт до центъра, връщане, спринт до другия фал, връщане, спринт до края на игрището, връщане )
3.2 10 наказателни удара
3.3 20 странични прескока на топката

разтягане 5-10 минути.

Гледах си записките от дневника тия дни за храненето, и си изчислявах калорийния баланс, който явно надвишавам последните 2 седмици и половина, и затова се е получил застой. От днес ще опитам пак леко да намаля калориите на около 2800 и малко под тях.

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.08.14 10:34.

казано от Von Suthaus на 26.08.14, 16:42:

http://www.youtube.com/watch?v=mu3vkwP3GHQ

Все пак, това тук на 1 и 33 не може да се види в Европа. Ама вече и в НБА я няма тази игра, поне по мое мнение.

На руските стриймове си пускат Евролигата.

И подобно нещо не се вижда в Европа, ама май и в НБА вече не се виждат такива зрелища (grin)

Харлемските шоумени правят купон - това няма как да е точно баскетбол.
Техните изпълнения са по-скоро закачка и усмивка към този спорт. Разбира се, казвам го с цялото ми уважение към уменията им - за да правиш тяхното шоу изисква до-о-оста сериозно ниво на подготовка и техника. Аналогията с кеча е явна, но Harlem Globetrotters определено не са толкова дебилни в изпълненията си. :)

Ех, времена... гледах като препариран финалните серии на Bulls срещу Lakers, Trailblazers, Suns… големи битки, големи играчи... знам ли, днес пак се зазяпвам, но сякаш магията не е същата. Аз ли одъртях... :)

И аз имам някакво такова чувство, и не мога да си го обясня дали и при мен не е вече от годините или наистина го няма онзи дух, въпреки по-високия атлетизъм на днешните играчи. Може би се дължи именно на това чисто физическо надпреварване. Знам ли и аз :)
Или може би просто едно време нямаше толкова възможности за гледане и някак си мачовете от лигата си бяха събитие.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.08.14 11:32.

27.08.14
12:02

На мен определено са ми скучни - тази година гледах само финалите и то само от уважение към спорта. Просто са като машини - научили са до съвършенство 4-5 движения и комбинациите и като гледаш един мач на даден играч и отбор, горе-долу имаш представа какво те чака. Също прекалено много фаворизираха нападателите - разрешават се крачки и т.н само и само да имат предимство, пазят ги от фалове, защитниците са като балерини, същевременно на звездите не се свири нищо - нали трябва да направят по 30 точки и да се водят агресивни защитници - Пистънс на Дюмарс и другите сигурно нямаше да изкарат и мач сега. Друго си е Джордан да се прави на летец, но да трябва да се справя и с центъра на Пистънс, който го сваляше брутално на земята само да му падне в обсега ;). Липсва ми доста агресията отпреди, разправиите, схватките - много напудриха лигата и играят стерилно. Липсва ми и това, че по-предното поколение правиха нещата някак с естетика - не само да завършиш или подадеш, а да е и елегантно, докато сега са само добичета с някое и друго изключение.

27.08.14
12:08

Друг е въпросът, че на цял мач можеш и да заспиш - от два часа и половина се играят чисто има няма 15 минути, другото са рекламни и съдийски прекъсвания, видео чекове, разкарване, само и само да може американецът да се почувства на сошъл ивент.

Точно, това изречение обобщава всичко!

Айде и малко храна да опишем днеска. Не ми се гладуваше нещо, след 2 дена стомашен дискомфорт, та си хапнах към 11 часа 1 банан, после обядвах като бял човек към 12 :D

1 банан

100 гр. сирене
250 гр. кьопоолу
180 гр. извара
150 гр. ПЗХ от просо
1 люта чушка
120 гр. свинско филе

400 мл. прясно мляко
100 гр. овесени трици
1 лъжица мед

1/2 еклер ( мислех, че ще ходя на баскет след работа, ама не стана, добре че не изядох целия (giggle) )

200 гр. пилешка скара
зелена салата

голямо питие
100 гр. тиквени семки

Ккал : 3000, Б : 170, В : 280, М : 135

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.08.14 21:14.

Трен. на гладно, без бцаа ( днес трябва най-накрая да си купя )

Всичко е без почивки, единствено за пренареждане на лоста:

1.1 Клек атг      3х5х120 (party)
1.2 В.Преса прав  3х5х50

2.1 Мъртва тяга            3х3х130
2.2 Обръщане и тласкане  3х3х60

3.1 Набиране неутрално    3х3х38
3.2 Лег раменен          3х2х80

4.1 Набиране тесен подхват  3х1х38
4.2 Лег тесен                3х5х60

5.1 Преси с дъмбели прав  3х3х20 ( на ръка )
5.2 Планк с 25 кг            3х20 сек.

Реших да променя малко схемата, за да не заемам цялата зала, като правя двусети, без почивки. Така ползвам само един лост през цялото време, като само го пренареждам. Отделно исках да вкарам 2 вида лег и малко напън за рамената. Преди всеки двусет правя по 1 загряващ двусет с по-леко и тогава правя тежките. Определено е по-натоварващо така ( спрямо кръговата )!

Днеска направо се размазах!

От поне 10 години не съм правил клек 3х5х120! Още след първия двусет пулса отиде в небесата и ми дойде пауъра :D Вярно, че последните повторения бяха доста измъчени, ама ги направих.

Единствено на тягата не съм много доволен, но не от изпълнението, а защото мислех, че съм натоварил 140, пък те били 130. Даже си викам “Брей колко съм як, че чак са ми леки”, пък то каква била работата :D Малко повечко време отне днеска трена, но пък съм доволен.

Храната по-късно, май няма да се гладува пак - след трен. изядох един банан и едно овче кисело мляко ...

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 28.08.14 12:09.

И сега храната ( ‘бах тоа клек как отваря апетита, не е истина ):
1 банан
1 овче кисело мляко

150 гр. пшеничени трици
0.5 л. прясно мляко
1 лъжица мед

150 гр. конска пъстърма
180 гр. извара
100 гр. ПЗХ
люта чушка

2 телешки кюфтета
2 свински пържоли
салата
филия ПЗХ

голямо питие
1 ред черен шоколад

Ккал : 3400, Б : 200, В : 250, М : 160

И днеска доста сериозно плюскане (tmi)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 28.08.14 20:53.

Днеска не е истина с каква мускулна се събудих на цялото тяло :D Не съм адаптиран към натоварването от вчера.

Днеска ще е почивен ден, цял ден ще съм по КАТ и институции. Ще гледам да поорежа малко калориите.

Приятен ден!

Все пак да закача храната :

св. пържола
кебапче
кюфте
зелева салата

нишестено кремче
ябълка

св.пържола
500 гр. кюфтета от тиквички
краставици

черен шоколад
голямо питие
100 гр. тиквени семки

Ккал : 2700, Б : 130, В : 60, М : 180

Днеска цял ден ма’ам с една мистрия и една маламашка из спалнята, от 9 сутринта до 5 следобед.

После час и половина баскетбол. Кръста е тотал щета ... На последната игра получих схващане на прасеца. Но пък на една от почивките забих с 2 ръце от 2 крака (grin) Друго е да си загрял качествено и 2 дена да не съм скачал. Станал съм машина в защита, днеска за 4 игри, моите хора имат 2 или 3 коша общо, за борби да не говорим. Направо избухнах.

Храната  би скандализирала някоя благотворителна организация за изхранване на Африка ... така че ще си я премълча.

Утре програмата е същата.

Лека вечер, аз си сипвам едно питие за именния ден.

30.08.14
21:08

Хайде наздраве ! Здраве и тежки тренировки :)

Вярно, че днес празнуват александровците :D

Честит имен ден и от мен. Много здраве и житейски успехи, и следващия път пак да се похвалиш с някоя хубава забивка ;)

Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 30.08.14 21:21.

Благодарско за пожеланията!

Днеска се събудих с убийствена треска на кръста и гърба ... Ако и утре съм така, не знам как ще тренирам, а Вторник и Сряда баш Чорбаджията от ингилизко ще е в офиса и няма да имам време хич. Не ми се ще да отлагам чак до Четвъртък тренировка. Евентуално във Вторник много рано сутринта да тренирам.

Ще го мисля.

Приятна Неделя!

31.08.14
11:05

Честито и от мен, макар на патерици. ;)

31.08.14
18:48

казано от TonsOfDamage на 31.08.14, 11:05:

Честито и от мен, макар на патерици. ;)

+1(beer)

Днеска пак мазах и клепах с мистрията до следобяд (whew), и после на игрището за баскетбол.

Днес беше дошъл Ивайло Равуцов, който пазех една от игрите. Макар и на 46, мисля че превъзхождаше поне 3/4 от момчетата на игрището като кондиция. Като баскетболни умения, мисля е излишно да правя сравнения. Мисля че се справих доста добре с опазването му, като се има предвид, че преди 1 година бях тюлен, който изпитваше затруднения да опази дори и тренировъчен конус (tmi)

Момчетата от отбора ме “похвалиха”, че съм се справил перфектно. Доволен съм от напредъка, който ми дават тренировките с акцент на защитни умения. Преди началото на сезона в аматьорската трябва да наблегна и на стрелбата, защото там определено има какво да се желае.

Утре, ако нямам мускулна треска пак на кръста и гърба, ще отида до залата за силова тренировка.

Лека вечер!

Силова, в двусети, на гладно ( още не съм си взел бцаа )
всичко без почивки

1.1 Клек атг 3х2х125
1.2 В. преса прав 3х3х55

2.1 Тяга 3х3х140
2.2 Обръщане и изтласкване от земя 3х2х70

3.1 Раменен лег 3х2х85
3.2 Набиране неутрално 3х2х38

4.1 Тесен лег 3х2х70
4.2 Набиране тесен подхват 3х1х38

5.1 Планк с 35 кг 3х20 сек.
5.2 Преси с дъмбели прав 3х5х20 ( на ръка )

Очаквано клека тежеше доста, краката са леш от вчера, кръста и той е на мармалад. Затова и не сложих 130. Изненадващо, обаче, на тягата свалих ръкавиците, дето тренирам с тях, ей така да пробвам, и да видиш какво се случи с хвата - много по-стабилно и здраво държа лоста без ръкавици.

Иска ми се да правя планк с по-голяма тежест, ама днеска с 300 зора успях да си наредя 2 диска, по 20 и 15 кг. Повече нямам идея как мога да сложа.

Сега ще има поне 2 дни почивка ( като изключим ремонтните дейсноти вкъщи (dull) ), докато шефчето е тука.

Храната може и да я описвам, ама може и да не я описвам :D Ей сега мушнах след тренировка едно парче домашен кекс с фъстъчено масло и черен шоколад, от който вчера изядох половин тава ( не тавичка, а тава :D ). Много апетит имам в дните с клекове, как ше ги свалям тия 4-5-6-7 кг. нямам идея (wasntme)

Приятен ден и успешна седмица!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 01.09.14 11:10.

01.09.14
13:32

Ако има достатъчно високо място,примерно две пейки - връзваш тежестите на колана и правиш планк на пейките.

Страхотна идея! Мисля, че ще успея да пригодя 1 лежанка и един уред за бицепс точно на такава “стойка” за планк. Благодаря!

Все пак, ще пиша и храната( иначе мога да се олея много (blush) ):
Кекс

100 гр. ПЗХ
400 гр. телешка скара
100 гр. сирене
зеле с моркове

100 гр. ПЗХ
200 гр. телешка скара

св. пържолка
спаначено кюфте
салата от моркови и цвекло
80 гр. сурови ядки
голямо питие

Ккал : 3500, Б : 250, В : 200, М : 180

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 01.09.14 19:50.

01.09.14
16:47

Като вместо планк разнообразяваш и с лицеви опори ;)

Много ми се иска да правя и лицеви с тежест, но с тях преди около месец и нещо, си контузих нещо едното рамо( от некадърност (headbang) ) и още влача едни неприятни болежки, дори при лицеви със собствено тегло :( Може да опитам следващия път, да видя дали ще има болежки.

Днес, примерно на лега ме понаболяваше леко. Затова бяха и по 1-2 повторенията, иначе сила има за повечко, но не смея, че най-вероятно ще контузя нещо по-сериозно.

Храната:

1кг. грозде

400 гр. свинска скара
зелена салата
100 гр. ПЗХ

100 гр. ядки
5 яйца
задушени зеленчуци ( броколи, карфиол, моркови )
голямо питие

Ккал : 2900, Б : 150, В :250, М : 160

Храната:

150 гр. ПЗХ
100 гр. кашкавал
150 гр. (суров) ориз
ябълка

50 гр. оризовки
50 гр. пушена сьомга

500 гр. свински пържоли
салата зеле с цвекло
100 гр. слъчногледови семки
голямо питие

Ккал : 2800, Б : 130, В : 240, М : 120

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 03.09.14 21:19.

Силова, в двусети, на гладно
всичко без почивки

1.1 Клек атг 3х2х130 ( голяма борба беше :D )
1.2 В.Преса прав 3х3х55 ( някои повторения си бяха пуш преси )

2.1 Мъртва тяга 3х1х150
2.2 Обръщане и изтласкване от земя 3х3х70

3.1 Раменен лег 3х2х80 ( тук много слабо днес, тръгнах с 90, едвам ги бутнах веднъж :( )
3.2 Набиране неутрално 3х2х38

4.1 Тесен лег 3х3х70
4.2 Набиране тесен подхват 3х2х38 ( тук всяко второ беше докъдето може )

5.1 Планк с 35 кг 3х20 сек. ( опитах стойка, но колана много виси надолу и опират в земята, ще го мисля )
5.2 Преси с дъмбели прав 3х5х20

Клека днеска голяма борба, даже първия двусет беше 1+1, вместо 2, явно не бях загрял съвсем както трябва, след това беше по-добре.

На тягата бяха сравнително лесни, но много пот, много нещо, не мога да подсуша лоста, и трите пъти накрая на пръсти, защото просто се изхлузва, мамка му и прасе.

Лега, както винаги, ужасно слаб, тежък, болки в рамото, абе кофти история (dull).

Днес по обяд мисля най-накрая да намеря време да ида да си взема бцаа.

Лек и успешен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.09.14 11:35.

А, и храната :
600 гр. банани ( след трен (blush) )

0.5l прясно мляко
250 гр. овесени трици
2 лъжици мед

доза bcaa

400 гр. телешка кайма на кюфтета
0.5 кг домати
100 гр. моцарела
100 гр. ПЗХ
1 ред черен шоколад
голямо питие
Ккал : 3000, Б : 200, В : 440, М : 110

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.09.14 20:57.

Д*йба, купих си някакви други аминокиселини, не на Scitec, ами някакви “MuscleMeds” - AminoDecanate. От другите имаха баки само по 1 кг, не ми се даваха 100 лв, викам айде да пробвам и друг продукт.

Разтворих една доза - имат вкус на ла*на, д*йба, с извинение (dull).

Водят се “корекомски” по документи, марката е сравнително надеждна.
Мнението ми е само от теория, нямам практика с тях. За подобен продукт вкусът е важен детайл... ако ще трябва да те втриса и да ти се повдига когато трябва да ги пиеш (а то е твърде често) - крива история.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1