Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

Вчера - час и половина баскетбол на цяло игрище, накрая почнах да получавам крампи в единия прасец, а и коленете почнаха да се обаждат и прекратих.

Счупих се да правя заслони, да се бутам и да се боря, трябваше да пазя хора с по 10 см по-високи от мен - целия отбор сме само 1-ци и тук-там някой по-дълъг за украса, и трябва аз да играя 4-ка, че и 5-ца, ама примерно на бърза атака ми идва от вътре след борба да спринтирам с топката и да подам завършващ пас. Малко се поизнервих, защото топката почти не стигаше до мен, и ако не си хвана борбата, почти нямам досег с топката, а в същото време съм като линейка напред-назад. Но все пак, вчера беше игра със “сборна” група :D Не бяхме само от отбора момчета.

Приятен ден!

казано от Alexander Krastev на 13.10.14, 07:31:

Вчера - час и половина баскетбол на цяло игрище, накрая почнах да получавам крампи в единия прасец, а и коленете почнаха да се обаждат и прекратих.

Счупих се да правя заслони, да се бутам и да се боря, трябваше да пазя хора с по 10 см по-високи от мен - целия отбор сме само 1-ци и тук-там някой по-дълъг за украса, и трябва аз да играя 4-ка, че и 5-ца, ама примерно на бърза атака ми идва от вътре след борба да спринтирам с топката и да подам завършващ пас. Малко се поизнервих, защото топката почти не стигаше до мен, и ако не си хвана борбата, почти нямам досег с топката, а в същото време съм като линейка напред-назад. Но все пак, вчера беше игра със “сборна” група :D Не бяхме само от отбора момчета.

Приятен ден!

Защо просто не си признаеш ,че не те бива и съотборниците ти не ти подават ?  :D

Така си е - аз съм пълен левак - взеха ме в отборчето за талисман, а за мажоретка са ми много космати краката :D

13.10.14
15:11

казано от Alexander Krastev на 12.10.14, 09:16:

После злоупотребих с едни домашни ракии, с едни приятели до късно (beer)

my man:)

Е, как - ЦНС-то трябва да се разтоварва от време на време :D

От преди малко:
Кондиционна, на гладно, след 16-17 часа “фаст”

3 пъти без почивкa:
A.1 Клек : 3х120
A.2 Пуш преса прав: 1х80
A.3 Високо изтегляне от земя: 5х80
A.4 Лег раменен: 3х80
A.5 Суинг до хоризонтала с 16кг пудовка: 10 на ръка
A.6 Коремна преса с тежест на гърди : 5х20

3 пъти без почивкa:
B.1 Тяга надхват : 5х140
B.3 Набиране неутрално : 3х20
B.4 Набиране подхват : 5хСТ
B.5 Лицеви опори : 5х25

10-на минути разтяжки.

———————————————————————————————————————————————————————-

Въъъъй - омрях! Вени-мени наизскочили по ръце, рамене, крака, мазало, ако не бях толкоз космат щях да изглеждам яко нацепена батка д*ба :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.10.14 16:04.

Днес тренировка няма, за да са свежи краката за утре. Довечера само малко кростренажор и разтягане. Силно се надявам вируса, който 5-6 дена ме мъчи да отмине за утре вечер :(

Искаше ми се по обяд да направя една лека тренировчица в баскетболната зала - предимно стрелба, но уви ... По-добре да почивам днес.

Новата ми придобивка и противогрипен обяд ;)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.10.14 12:38.

Кой играел този сезон в лигата. Очертават се доста интересни мачове :)

Интересно, че в първия мач на Торо, той е вкарал половината точки за отбора си :D - линк към статистиката. Явно отбора се крепи основно на него.

Докато при Хриси Димитров, нещата са по-балансирани.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.10.14 20:33.

Снощи започнахме с победа!

Аз играх малко ... най-малко от всички, като гледам статистиката ... за около 9 минути имам коефициент колкото на хора с двойно време. Имам 1 грешка, заради едни крачки, защото залата беше отвратително мръсна. Never mind, аз съм доволен от емоцията :) (но ше има сериозни разговори)

Днеска май ще направя и една тренировка, макар че съм малко недоспал от късното прибиране снощи след мача, а и имам болежки в гърба, лявото бедро и десния бицепс от ръгането вчера.

Ето и статистиката, аз съм долу в дъното:

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.10.14 08:53.

Днеска една тонизираща тренировчица, доста уморен се усетих:

1.  Изхвърляне, от вис(заучаване): 10хлоста, 10х30, 5х40. Ако бях сложил повече, със сигурност щях да се пребия
2.  Обръщане от земя : 5х60, 3х70, 1х80, 1х80, 1х80
3.  Клек до долу: 5х5х100. На всяка серия - разтягане
4.1 В.Преса прав 3х5х50
4.2 Набиране : 3х10хСТ

Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.10.14 14:37.

Днес лека тренировчица, утре имаме мач, и искам да съм свеж.

Експлозивност:
1. Малко подскоци - високо коляно, ръченица, на платформа
2. Изхвърляне от земя (заучаване): 10хлоста, 3х45, 3х45. 3х45
3. Обръщане и тласкане от земя : 5х50, 3х70, 3х70, 3х70

Кондиция, 3 врътки, с кратки почивки м/у врътките:
4.1 Клек до долу, експлозивен : 5х80
4.2 Лицеви опори : 5х25
4.3 Набиране неутрално : 5х18
4.4 Колене към лакти : 5
4.5 Суинг до хоризонтала с 16кг пудовка : 10 на ръка

———————————————————————————————————————————————————————-

На изхвърлянето личат абсолютно всички слаби места и дисбаланси - изключително слаб и нестабилен раменен пояс - ако се опитам да клекна под лоста, за да хвана тежестта ниско, направо ще си строша главата - до полуклек горе-долу удържам тежестта, обаче надолу е ад.
Иначе няма такова упражнение - дори и с тия смешни кила ми причерня 1-2 пъти, като се изправях.

Тая седмица доста хаотично трениране, но както се казва - по-добре кофти тренировка, отколкото никаква. От другата седмица ще опитам да вкарам ред и да систематизирам, според новите обстоятелства.

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.10.14 14:34.

И един “интересен” момент от онзиденшния мач, “украсен” със субтитри от едно от момчетата от отбора :D

Днес - загуба с малко. Добре играхме като цяло, бяхме горе-долу равностойни, но в спорта все единият трябва да победи :) Изтървахме много противника към средата на 3-тата четвърт и дръпнаха с 10-на точки.

Аз съм сравнително доволен от себе си, като изключим лошата стрелба - от средно и далечно разстояние имам 0/5. Иначе направих добър коефициент - 8 точки, 8 борби, 2 откраднати топки, 1 асистенция, 2 грешки ( лош пас и едни крачки под коша (dull) ).

Сега - почивка днес и утре. Умувам как да структурирам тренировките.

Приятен уикенд!

Та какво измислих до сега.
Изходните ми точки са:
- в Сряда късно вечерта е тренировката по баскетбол, съответно в Четвъртък съм дроб, недоспал
- мачовете са или в Събота, или в Неделя
- искам да натисна раменете основно, затова ще има 2 пъти рамо и често олимпийски движения

Понеделник - олимпийски + лека кондиция
Вторник - клек + кондиция
Сряда - двуразово - по обед набирания и рамо, вечер - баскетбол
Четвъртък - почивка
Петък - олимпийски + тяга + рамо + кондиция
Събота/Неделя - мач

Под олимпийски, да се разбира
- изхвърляне от земя 2-3 серии
- обръщане и тласкане от земя 2-3 серии

Другото, което ще променя е храненето - малко прекалявам с въглехидратите тези дни и ще ги намаля малко през седмицата, а ще останат основно в дните с мачове. И отново минавам на малко по-строго циклично хранене, с по-големи периоди на глад.

Ще има промени със сигурност, това са само опорни точки :)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 19.10.14 09:02.

Дали не съм потен, a :D

Седмица 1, тренировка 1

Експлозивност:
A. Подскоци
B. Изхвърляне от земя : 5х40, 3х50, 3х50, 3х50
C. Обръщане от земя* : 3х50, 1х75, 1х75, 1х75

Кондиция:
3 пъти, без почивки:
D1. Преден клек до долу : 5х80
D2. Набиране неутрално : 8хСТ
D3. Лицеви опори : 8х20

Разтягане.

————————————————————————————————————————

*обръщането трябваше да са 3х3 обръщане и тласкане, но ми причерня още на първото обръщане, опитах още 2 пъти, и се отказах, починах 2-3 минути и продължих с кондицията.

Снимах се на изхвърлянето - първата серия не ми хареса как съм заоблил гърба, затова на следващите се стараех да съм по-изправен, мисля че се получи горе-долу. Клипа е на забавен кадър, защото аз така или иначе го пускам бавно, за да следя по-добре изпълнението.

Да видим до къде ще го докараме с тези тренировки :)

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.10.14 10:59.

Седмица 1, тренировка 2

Сила:
A. Клек до долу : 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 1х120, 3х120, през 20 сек., общо 7 мин.

Кондиция:
3 пъти, с около минута почивка м/у кръговете
B1. Раменен лег, експлозивен : 5х75
B2. Мъртва тяга надхват : 5х140
B3. Суинг с 16кг пудовка : 10

Много хубава и стегната тренировка!

Като изключим зловещото хрупане на коляното на клека, беше доста лек - имах чувството, че мога да си клякам така еденички до утре.

А суинг след тяга е неповторимо изживяване, сравнимо с падане от 6-ти етаж с главата надолу :D

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.10.14 15:14.

21.10.14
15:08

Ей сега вече ме кефи заглавието на дневника! :D

Journey to drinking - Борба под душа

Не е истина колко се смях, като го прочетох, колегите в офиса взеха да се обръщат и да се чудят к’во става :D

Седмица 1, тренировка 3

Сила:
A. Стриктна военна преса : 10хлоста, 5х50, 2х55, 0х57.5, 5х5х40
B. Набиране неутрално : 5х3х33, през 20 секунди
C. Набиране надхват : 5х3х18, през 20 секунди
D. Набиране широко : 5х3хСТ, през 20 секунди

Всичко за има-няма половин час. Зле, като цяло.

Днес ще е най-вероятно двуразово - сега силова, довечера баскетбол.

Имам много здрава мускулна треска на задника, гърба и задните бедра от вчера.

А мизерните ми рамена реших да ги тренирам в 5х5 протокол, 2 пъти седмично. Да понатрупам и малко маса там. Затова тръгнах от по-ниски килограми, ще вдигам постепенно, като направя 2 пъти седмично 5х5 на една и съща тежест.

Това е!

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.10.14 14:44.

Втора тренировка за днес : баскетбол.

Сега взех един горещ душ и ше покисна из дневниците докато ми се доспи :P

Седмица 1, тренировка 4

Експлозивност:
A. Подскоци
B. Изхвърляне от земя : 10хлоста, 3х50, 2х60, 1х60, 3х50
C. Високо изтегляне от земя : 5х80, 5х80, 5х80

Сила:
D.  Мъртва тяга надхват : 3х140, 1х150, 1х160, 1х150, 1х150, 1х150, 1х140, 1х140, 1х140 през 20 секунди

5 пъти, 1 мин. почивка
Е1. Стриктна военна преса : 5х40
Е2. Планк с 25 кг : 20 сек.

Тренировката беше след един хубав 20 часов фаст.

На тягата ми се отвори мазол и хвата беше много болезнен, та лоста на повечето повторения ми се изплъзваше :(

Подскоците ( a.k.a. bb-team ninja (rock) ):

Тягата на 160:

На тягата не ми харесва как съм леко прегърбен още при тръгването, ама то май съм си гърбав вече от толкова кибичене пред монитора (dull) Да се е*а в кривия ...

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.10.14 16:49.

Ей де е и една от сериите на високото изтегляне :

24.10.14
18:04

Чукваш ли с бедрата, че не мога да видя от дисковете ? :)

Имаш предвид при високото изтегляне ? Не - просто когато лоста мине над коленете, отскачам нагоре и затова се получава този ефект.

Но не ми е перфектно движението - като си го пусна бавно и виждам, че разгъвам коленете твърде рано - малко от тягата идва това :) Може една идея по-малко да ги разгъвам в началото.

Днеска едно леко кардио вкъщи:

1.малко кростренажор

2. 5 пъти:
10 лицеви
10 колелце от колене

3. 20 минути разтягане

Утре играем сутринта.

Приятен уикенд!

Днес отново победа :) Доста стабилна игра от наша страна, сработваме се постепенно, под коша тотално превъзходство.

Сега - почивка, стабилно хапване, опитах да дремна, но не ми се получи. Утре пак зала.

Приятен неделен следобед!

Седмица 2, тренировка 5

Сила:
A. Стриктна военна преса : 5х5х45

Кондиция:
3 пъти, без почивки:
B1. Ренегадско гребане : 5х17 ( на ръка )
B2. Лицеви опори : 5х25
B3. Набиране надхват : 8хСТ
B4. Суинг до вертикала с пудовка : 10

Схемата е съвсем леко променена тази седмица, не съм в кондиция за оломпийски движения днес, усещам умора в краката и реших да им дам 1 ден почивка, за да са възстановени за утрешните клекове.

Качих с 5 кг военната преса - още са сравнително леки, но няма да бързам. Единствено последното повторение на последната серия леко ме затрудни.

За сефте правя ренегадско - задължително става част от спомагателните упражнения за корем, наред с планка.

Всичко приключи в рамките на 30 минути.

Приятен ден :)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.10.14 16:27.

Седмица 2, тренировка 6

Сила:
A. Клек до долу : 10х1х130 през 20 сек*., общо 8-9 мин.

Кондиция:
3 пъти, без почивки
B1. Раменен лег, експлозивен : 5х75, 5х75, 5х75
B2. Мъртва тяга надхват : 5х140, 3х140, 3х140
B3. Суинг с пудовка до вертикала: 10, 10, 10

C. 10 минути разтяжки - задно бедро, рамене, таз

* под 20 сек. имам предвид, че след като оставя лоста на стойката, броя до 20 и пак го слагам на врат, реално м/у самите клекове интервала е около 40-50 сек. Затова пиша и цялото време :)

Плана беше 10х1х125, обаче викам я да сложа 130, и мисля, че не сбърках - последните 2 бяха доста трудни, но дори те не ме изкривиха.

После сила нямаше за 5-ци на тягата, като основно ме предаде хвата, защото вдидах с ръкавици и правех задържане на всяко 2-ро повторение. На последната тежка тяга, лимитиращ фактор бе хвата, а не силата в краката и пояса. Затова го напъвам и него сега.

Това е!

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 28.10.14 15:07.

Днес първата тренировка пропадна, поради независещи от мен обстоятелства (dull), но довечера съм на баскетбол.

Купих си нова бака bcaa и момчето в магазина ми подари една доза протеин ( казеин ) и една доза креатин. Протеина го смесих с половин литър мляко и половинка бисквитена бебешка млечна каша и стана нещо умопомрачително вкусно nom nom nom (giggle)

А тоя креатин се чудя кво да го правя, сигурно ще го изпия в Петък, преди тежката тяга.

p.s. Имам мега здрава мускулна треска на цялата задна част на тялото - от врата до петите.

Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.10.14 17:11.

29.10.14
17:36

Една доза креатин, каквото и да я направиш е все тая :)

Да, точно затова се чудя кво да я правя :D Ще взема да я подаря на някой приятел, дето пие креатин, така поне ще има файда някаква от нея.

Днеска сутринта кантара показа 95 кг и малко се сепнах, щото не се бях мерил от приблизително месец. Може би каченото не е толкова мазно - наснимах се контролно преди малко, за да направя визуална разлика с последните снимки на 92 кг. Сега имам даже някакви наченки на вени тук-там :D

Вероятно съм качил маса в краката, както и трапеца мъничко е позаякнал, предполагам от snatch-овете и високото изтегляне.

Това е, днеска по-късно следва тренировка.

31.10.14
10:37

Хе, направо ме върна в детството :D Един от любимите ми филми и любими парчета!

Времето, когато комерсиалният рапец беше добър, а NBA се гледаше по Ефир 2!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 31.10.14 10:47.

Седмица 2, тренировка 7

Експлозивност:
A. Подскоци
B. Изхвърляне от земя : 10хлоста, 3х50, 5х1х60
C. Високо изтегляне от вис : 3х5х60

Сила:
D. Мъртва тяга надхват : 9х1х150, дроп 5х1х120 със задържане

Е1. Стриктна военна преса: 5х50, 5х50, 4х50, 3х50, 2х50
Е2. Планк с 25 кг : 20 сек, 20 сек, 20 сек, 20 сек, 20 сек

Хвата на тягата ме предаде на 9-тата еденичка - тръгнах за 10-та, ама пръстите просто се разтвориха. На всичкото отгоре нещо направих на коляното на дроп серията (dull). Дано да не е нещо серизоно.

Военната отново слаба.

Приятен Св. Петък!

Честит Празник!

Повече от всякога, сега имаме нужда от нови будители!

———————————————————————————————————————————————————-

И да споделя, че ме боли коляното, което поставя под въпрос участието ми в мача в Понеделник, както и планираните 2 леки тренировки днес и утре :(

Приятни Събота и Неделя!

Седмица 2, тренировка 8

Сила:
A. Набиране неутрално: 10х1х28, през 30 сек.

Кондиция:
B1. Обръщане и тласкане от вис 0,6хСТ : 10х57, 7х57, 5х57
B2. Ренегадско : 3x5х17 ( на ръка )

5 пъти без почивка:
C1. Набиране на кърпа: 2хСТ
C2. Лицеви опори : 5х25

Без крака, съвсем леко участие на обръщането и тласкането, колкото да се раздвижат леко. Нямаше болка и дискомфорт, но все пак за утре е под въпрос - това, че няма болка, не значи, че е ОК ;)

С тези 0.6хСТ малко се поизхвърлих - даже вкъщи като се чудех какво да тренирам си виках да правя 21-15-9 :D Ама че оптимист ... Хвата издържа само толкова.

Набирането на кърпа лесно, обаче кърпата протестираше под формата на подозрително “хъъъъъъъцссс-хъъъъъъцссс....” и реших да не си насилвам късмета :D

Иначе в това страхотно време навън много ми се искаше да отскоча до игрището, ама не мисля, че е разумно.

Накрая, като свалях диска при последната серия лицеви, си прещипах шкембака с диска на земята (tmi) Т’ва как стана, не ми е ясно...

Та така, сега ще има разходка със семейството на открито :)

Приятен неделен следобед!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 02.11.14 16:33.

Вчера - загуба, с доста. Боляха ме коленете и не играх много, но въпреки това, заради късното прибиране и лягане, днеска не съм в особено добра кондиция (dull). Затова - доста скромна тренировка, колкото да се раздвижа.

Седмица 3, тренировка 9

Сила:
A. Обръщане и тласкане от земя: 10х1х80, през 30-40 сек.

Кондиция:
5 пъти с кратки почивки:
B1. Мъртва тяга надхват : 5х2х140
B2. Лицеви опори : 5х5х25
B3. Ренегадско : 5x5х20 ( на ръка )

C. 10 мин. разтяжки

Утре трябва да се кляка, ама май ще почина, защото и днеска ме боляха коленете :( Или ще напъвам нещо за горна част, без краката. Ще го мисля.

Приятна вечер!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.11.14 17:13.

Днеска все пак ще е почивен ден, иначе ще се съберат 4 последователни дни с натоварване на краката, а с болки в коленете, това е меко казано глупаво.

След малко ще повъртя на кростренажора леко в офиса и ще се поразтягам малко.

Взех си грахов протеин от Зоя-та, и си мешам от време на време 20-на грама с 500ml. прясно мляко. Снощи си забърках една такава доза, сложих 1 лъжица мед и малко пчелен прашец, изпих го преди лягане и ... съм спал като заклан :D Довечера мисля да повторя - ако има такъв ефект, ще съм много доволен.

Това е за днеска!

Приятен ден!

Рун бич, рун :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1