17.11.13
09:42
Здравейте от 1 месец вече усещам странно хрущене в лявото коляно при клякане и при стречинг. При тренировките ми клековете са основно упражнение, да не кажа главно, защото ги правя почти през ден и то макс. 5 повт. Болки няма, но въпроса ми е дали това хрущене може да ме предразположи към някаква по-сериозна травма, да си взема ли някакво мазило и трябва ли да се посъветвам с лекар?
Темата беше редактирана от Just DoIt на 17.11.13 09:43.
17.11.13
13:21
Почини от клековете? Няма как да ти се даде адекватен отговор през интернет.
17.11.13
14:36
казано от Just DoIt на 17.11.13, 09:42:
Здравейте от 1 месец вече усещам странно хрущене в лявото коляно при клякане и при стречинг. При тренировките ми клековете са основно упражнение, да не кажа главно, защото ги правя почти през ден и то макс. 5 повт. Болки няма, но въпроса ми е дали това хрущене може да ме предразположи към някаква по-сериозна травма, да си взема ли някакво мазило и трябва ли да се посъветвам с лекар?
И аз като клякам понякога пука доста осезаемо, но съм забелязал че зависи от много фактори - липса на адекватна разгрявка, положение на самия крак, начин на клякане. Имай предвид че клековете са отлично упражнение, но някак ми се струва че през ден е прекалено да ги правиш. Стреми се да осигуряваш на краката разнообразни упражнения, а не еднотипни и повтарящи се, защото ставите се износват по-бързо.
Ще почна да ги правя 1 път в седмицата клековете пък ще видим какво ще стане. Интересното е,че само при клякане със собствено тегло хрущи, а с тежест няма проблем и проблема се появи откакто почнах да напъвам много на предния клек- явно не е за мене не знам ще почина от него и ще си правя само задния. Ще почна да разтягам цялото тяло след трен. дано се отрази положително на ставите.