Съвет за съставяне на тренировъчен режим

19.11.13
00:41

Имам нужда от съвет как да си изготвя най-правилния тренировъчен режим.Спортист съм от малък,но с фитнес не съм се занимавал сериозно.До този момент само набирания,кофички,лицеви упори коремни преси и със 2 дъмбела и щанга каквото мога да правя.Със старта си започнах по следния начин,но не мисля че е удачен за 5 поредни тренировки.....
повдигане на щанга от лег - 10-8-8-8 серията за загряване не я пиша.
повдигане на щанга от 45 градуса  - 10-8-8-8
придърпване на вертикален скрипец - 10-8-8-8
придърпване на хоризонтален скрипец - 10-8-8-8
раменно разтваряне встрани -10-8-8-8
раменни преси с дъмбели от седеж -10-8-8-8
бицепсово сгъване с дъмбели -10-8-8-8
бедрено разгъване -15-12-12-12
бедрено сгъване - 15-12-12-12
коремни преси 4х25

Като начинаещ обема ми се струва много голям,а и аз искам да тренирам 5 дни в седмицата съответно от пон до петък,но не съм сигурен мога ли да стартирам директно с разделяне на мускулните групи във различни дни или трябва да тренирам 1-2 месеца кръгово?Но си мисля,че ако тренирам всеки ден по тази програма няма да имам възстановяване и вместо положителен ефект ще имам по-скоро отрицателен.Забравих да спомена,че съм висок 176см и тежа 84кг генетично в семейството ми сме едри и качвам бързи кг. Целта ми е да тренирам за здраве и съответно качване на чиста ММ и изчистване на мазнините въпреки,че ги нямам много.Не целя за 1 месец да стана шампион понеже знам,че не може да стане.Ще приемам само протеин (суроватъчен и казеин вечер) амино киселини + глутамин. Мога да се храня добре само дилемата за избиране на подходяща програма за 5 тренировки не ми е ясна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1