Мнение за програма

Привет на всички :) Тренирам по една програма от скоро и искам професионалното мнение на хора  които се занимават дълго време с това. Целта на програмата е качване на маса. Конкретния ми въпрос е дали програмата според вас е удачна за целта, или е прекалено натруфена с упражнения и голям брой серии?  Ето я и програмата:

Понеделник-гърди
Вторник-гръб
Сряда-рамо + корем
Четвъртък-крака
Петък-ръце + корем

Гърди:
1.Хоризонтална лежанка-2х20(загряващи с леко)  5х5(тежко)  2х10(умерена тежест)
2.Кофички-5х5(с тежест)
3.Кросоувър-3х10
4.Горна част лежанка-5х5
5.Флайс-3х10
6.пек дек-3х12

Гръб: (малко нестандартна тренировка)

Мъртва тяга - 6 повторения  +  Набиране до отказ - 10 серии

Рамо:
1.Раменна преса с дъмели-2х20   5х5   2х10
2.Хеликоптер-3х10
3.Щанга зад врат-3х10
4.Странично разтваряне-2х20   5х5   2х10
5.Задно рамо - 5х10

Крака:
1.Клек щанга зад врат-2х20   5х5   2х10
2.Лег Преса-3х10
3.Разгъване-3х12
4.Сгъване-3х12
5.Прасец-3х20

Ръце:
1.Френско с дънбел-2х20   5х5   2х10
2.френско с щанга-3х10
3.кофички за трицепс-3хОтказ

4.Сгъване за бицепс с щанга-2х20   5х5   2х10
5.Чуково сгъване с дъмбели-3х10
6.Скотово сгъване с крив лост-3х12

04.12.13
23:21

Програмата наистина е претруфена,особено в деня за гърди и то с дублиращи се по характер упражнения.По снимката (ако е твоята) си личи,че не си начинаещ, стажа го имаш и знаеш какво правиш,но пак е прекалено висок обема.На ръцете лично аз бих започнал с бицепс.За гърба това наистина ме изненадва,не бих заложил на такъв тип трениране.Като изключим всичко това - стандартна културистична тренировка.

От колко време тренираш по нея ? Ако имаш някакъв резултат това е най-добрия показател.

04.12.13
23:37

Само за гръб тренировката ми е малко странна  : D. Ама като ти гледам размера на ръката, явно знаеш какво правиш, та кой съм аз да коментирам ..

Мнението беше редактирано от Calion на 04.12.13 23:37.

Да, моя е снимката. Тренирам по програмата от месец и нещо. Мисля че резултатите са добри, натоварвам се добре. Но се чудя дали е подходяща за основен период, в смисъл да не би да горя мускулна маса поради големите серии. Но явно 1 месец е малко за да разбера дали програмата работи :)
А тази схема за гръб е адски натоварваща. Към 7та-8ма серия вече едвам се набирам, отказа ми  е на 5-6 повторение и то на по-тесен хват.

05.12.13
00:05

Ами тук ще замълча .. този резултат, за 1 месец е не много, а изключително добър .. но нека все пак опитните тук да кажат, защото аз съм начинаещ ..

05.12.13
00:17

Горенето на мускулна маса е мит ,особено при напреднали спортисти и много пъти е обсъждано защо.Не се страхувай от това.
Аз обикновено качвам около 10 кг в период за маса ,при също тежко трениране и много много храна.

Тази схема наистина ме заинтригува и определено ще я опитам. :) Всичките серии със собствено тегло ли се изпълняват ?

Да, набирането го правя само с моите килограми, но все пак аз съм си тежичък :)
Като от начало го правя на по широк хват и след 5-6тата серия вече стеснявам малко защото ми идва в повече. Почивам по 3 минути между сериите и общо взето  правя тренировката за 30 минути като на следващия ден имам чувството че съм паднал от 2рия етаж на някои блок по гръб :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1