16.12.13
11:55
Здравейте !На 17 години съм 177 висок 69-70 кг ,тренирах пролетта 2 месеца на фитнес и след това ходих 3 месеца само на лостове и сега от месец отново се захванах със фитнес ,та искам мнение за програма по-която тренирам и ако може да ми дадете някой съвети с който съответно да подобря самата програма :) .
Понеделник:Гърди и корем
Вторник:Крака ,рамо и корем
Сряда:Бицепс и трицепс
Четвъртък:Почивка
Петък:Гръб,трапец и корем
Събота:Почивка
Неделя:Почивка
Ще съм много благодарен ,ако някой ми каже подробдна програма със видовете упражнения ,искам да уголемя гърдите ,защото те са ми най-изостанали ,също така имам голям трапец ,като маса ,но не е оформен и не си личи много ,бих искал да го оформя ,благодаря предварително :)) .
1.гърди
2.крака
3. ръце и рамо
4. почивка
5.гърди
6. гръб
7.почивка
така е по-добре според мен
казано от Notorious на 16.12.13, 17:13:
1.гърди
2.крака
3. ръце и рамо
4. почивка
5.гърди
6. гръб
7.почивкатака е по-добре според мен
що 2 пъти гърди?
16.12.13
20:35
Пич ,хубава ти е програмата,ама не се излагай с такива зъбати снимки..
Тренирай като наблягаш на базовите упражнения.Може да изместиш бицепсите към гърдите и трицепсите към гърба,за по - голямо облекчение и възстановяване.
22.12.13
11:16
Здравейте!!! Искам да попитам за този сплит дали е добър?
Гърди, бицепс - ден 1
рамо,трицепс, ден 2
гръб- ден 3
крака -ден 4
около година стаж ..26 години 96 килограма, яка храна+креатин+глутамин+ whey.
Благодаря за предварително за мненията (и се извинявам ако тук не е мястото на темата)
22.12.13
12:52
казано от Miroslav Dzhokov на 22.12.13, 11:16:
Здравейте!!! Искам да попитам за този сплит дали е добър?
Гърди, бицепс - ден 1
рамо,трицепс, ден 2
гръб- ден 3
крака -ден 4
около година стаж ..26 години 96 килограма, яка храна+креатин+глутамин+ whey.Благодаря за предварително за мненията (и се извинявам ако тук не е мястото на темата)
Това твоето не е тема, а е мнение. И си го написал в чужда тема. :D
22.12.13
12:55
казано от Даниел Пламенов на 16.12.13, 11:55:
Здравейте !На 17 години съм 177 висок 69-70 кг ,тренирах пролетта 2 месеца на фитнес и след това ходих 3 месеца само на лостове и сега от месец отново се захванах със фитнес ,та искам мнение за програма по-която тренирам и ако може да ми дадете някой съвети с който съответно да подобря самата програма :) .
Неделя:ПочивкаЩе съм много благодарен ,ако някой ми каже подробдна програма със видовете упражнения ,искам да уголемя гърдите ,защото те са ми най-изостанали ,също така имам голям трапец ,като маса ,но не е оформен и не си личи много ,бих искал да го оформя ,благодаря предварително :)) .
Според мен, прави краката отделно. Вмъкни ги с гърдите или с ръцете. И също така, не мисля, че е удачно да правиш корем в 2 поредни дни. Най-хубаво е през ден, така че можеш да го правиш в понеделник, сряда и петък. :)
22.12.13
21:22
казано от Даниел Пламенов на 16.12.13, 11:55:
Неделя:ПочивкаЩе съм много благодарен ,ако някой ми каже подробдна програма със видовете упражнения ,искам да уголемя гърдите ,защото те са ми най-изостанали ,също така имам голям трапец ,като маса ,но не е оформен и не си личи много ,бих искал да го оформя ,благодаря предварително :)) .
Понеделник:Гърди
Вторник:Ръце
Сряда:Крака
Петък:Рамене, гръб, трапец
Не разбирам какъв е смисълът да се отделя самостоятелен ден за ръце в 4 дневен сплит и за сметка на това рамото да се “остави” след някоя голяма мускулна група, било то крака, гръб или гърди.
22.12.13
21:37
Според мен в такъв сплит,най-добре е да има 2 дни за горна част (единият с акцент върху големите групи,другият върху ръцете и раменете), 1 ден за крака и 1 ден за гръб + тяга (отделно от 2-та дни за горна част в който пак се тренира гърба по малко)
примерно
1. горна част (гръб/гърди акцент)
2. крака
3. горна част (ръце и рамене акцент)
4. гръб + тяга
почивните дни по избор нагласени
23.12.13
00:03
Благодаря на всички за споделените мнения и съвети ,малко промених вида на програмата ми сега гърдите ги правя със бицепс ,а с гърбът правя и трицепс ! :)