07.06.05
19:16
Искам да попитам кои упражнения за гърди оформят улея на гърдите?
упражненията при които ръцете от разперено положение се прибират навътре
пример-флайс,свиване на гладиатор и подобни
07.06.05
20:07
лежанка с относително тесен хват, кофички. Флайсът според мен изобщо не удря там :wink:
Пек-дек, кросоувър на скрипец със пикова контракция в края на повторенията!
Никои! Това е ген. Никой не може да ме убеди, че едно мускулно влакно меже да се съкрати от единия си краи, а от другя не. Можеш да промениш обема на мускула, но не и формата и дължината му (освен с оперативна намеса или GH :lol: ).
благодаря на всички за отговорите! аз знаех само за лег с тесен хват
ще пробвам някои от тях пък да видим
И при пекдека и при кросоувъра е мн важно да наблягаш на пиковата контракция в края на повторенията - тоест в крайната фаза на повторението, когато ръцете се допират (именно тогава се натоварва вътрешната част). За теб ли питаш? Мисля че канала се вижда добре когато вече имаш масивни гръдни мускули и той се оформя сам. Неудачно е начинаещи да наблягат на тези упражнения мислейки че така най-лесно ще оформят канала!! Трябва си маса туй е то!!
За теб ли питаш? Мисля че канала се вижда добре когато вече имаш масивни гръдни мускули и той се оформя сам. Неудачно е начинаещи да наблягат на тези упражнения мислейки че така най-лесно ще оформят канала!! Трябва си маса туй е то!!
Къде пише, че съм начинаеща? И не, че питам за мен, информирам се просто!!! Няма да ми навреди да знам.
08.06.05
13:56
аа лудница е на тва за канала кат гледам в огледалото докато го правя :) (аз си мислех първо,че е за долната част на гърдите:) )
За теб ли питаш? Мисля че канала се вижда добре когато вече имаш масивни гръдни мускули и той се оформя сам. Неудачно е начинаещи да наблягат на тези упражнения мислейки че така най-лесно ще оформят канала!! Трябва си маса туй е то!!
Къде пише, че съм начинаеща? И не, че питам за мен, информирам се просто!!! Няма да ми навреди да знам.
А аз къде казвам че си начинаеща? Просто ти давам отговор на въпроса :)
Ми от начина по който си се изразил съм останала с такова впечатление ;) Карай
На мене гърдите са ми слаба група, не бележат особено развитие. Направо ми е писнало да се мъча на лежанката с лоста от 20 кила :? И ми е писнало от тия упражнения, ще сменям нещо та затова разпитвам, то иначе ми е пределно ясно, че улей в близките 10 години няма да имам ;)
ми то не ти е и от особена необходиост щото те женските гърди за да са хубави не им трябват огромни мускули
пс. а и като те гледам на снимката не можеш да се оплачеш :D
[quote author=“liebeskummer”]ми то не ти е и от особена необходиост щото те женските гърди за да са хубави не им трябват огромни мускули
благодаря мил си, но аз си гоня определени цели, с не по-малко постоянство от вас мъжете ;) не целя големи размери, а сила, издръжливост и добре оформено тяло
наистина не се оплаквам от вида(а снимката не е от най-доброто ми време), но винаги има накъде повече нали знаеш!
[quote author=“tory_”][quote author=“liebeskummer”]ми то не ти е и от особена необходиост щото те женските гърди за да са хубави не им трябват огромни мускули
благодаря мил си, но аз си гоня определени цели, с не по-малко постоянство от вас мъжете ;) не целя големи размери, а сила, издръжливост и добре оформено тяло
наистина не се оплаквам от вида(а снимката не е от най-доброто ми време), но винаги има накъде повече нали знаеш!
и аз ти благодаря постът ми не беше сцел да кажа че “те жените нищо не могат” а просто че културистичните женски гърди с ясно очертан улей не са оптималничт вариант(поне за мен)
Хах! Работата е там, че аз и да се посера (с извинение) пак няма да мога да го направя ;) Колкото и да ми се иска ей тъй лееееееко да се очертава :D
И според мен трябва
ей тъй лееееееко да се очертава :D
;) хайде успех в тренировките и пиши ако пак си затруднена :)
10.06.05
23:51
[quote author=”Чукундур”]Никои! Това е ген. Никой не може да ме убеди, че едно мускулно влакно меже да се съкрати от единия си краи, а от другя не. Можеш да промениш обема на мускула, но не и формата и дължината му (освен с оперативна намеса или GH :lol: ).
Абе не съм съгласен ...
Дай да тренираме тогава само по едно упражнение за гърди ... примерно горен лег ,да разчитаме на думите ти и на добрия си ген и после да се чудим дали имаме гинекомастия или не!
Погледни отново някоя книжка по анатомия :)
Тук се питаше за акцента на дадено у-ие, а не за залавни места на мускулите и генетика !
Аз пък съм съгласен с Чукундур. Формата на мускулите не може да се променя. Може да се наблегне на горната част на гърдите примерно (защото са отделна мускулна глава, като задното рамо например), но каналът между гърдите не е отделна мускулна глава и не може да се тренира акцентирано.
11.06.05
00:36
Аз пък мисля че може да се акцентира там :)
по собственото си тяло съм съдил - но щом казваш .........
макар ,че ще потърся доказателство за думите ми !
все пак този улей се очертава от гърдите,по-точно от формата им,която си е генетично заложена,просто огледайте културистите,на които този улей е ясно различим - на едно е тесен,на други широк,на някои е дори крив :shock: ,а на рони даже е нещо като светкавица
11.06.05
15:35
[quote author=“freakster”]все пак този улей се очертава от гърдите,по-точно от формата им,която си е генетично заложена,просто огледайте културистите,на които този улей е ясно различим - на едно е тесен,на други широк,на някои е дори крив :shock: ,а на рони даже е нещо като светкавица
Да за формата - никой не спори тя си е генетично заложена !
Говорим за ГОЛЕМИНАТА и ОЧЕРТАВАНЕТО .... казвам го пак за да не стават грешки !!!
[quote author=“PROMPT”]Абе не съм съгласен ...
Дай да тренираме тогава само по едно упражнение за гърди ... примерно горен лег ,да разчитаме на думите ти и на добрия си ген и после да се чудим дали имаме гинекомастия или не!
Погледни отново някоя книжка по анатомия :)
Тук се питаше за акцента на дадено у-ие, а не за залавни места на мускулите и генетика !
Явно ти имаш нужда да понаучиш анатомията и физиологията.
Най-доброто нещо което може да се направиш е просто да се тренират гърдите. А ако някой мисли, че може да акцентира върху вътрешната част, нека продължава да опитва :) .
12.06.05
00:35
[quote author=”Чукундур”]................ А ако някой мисли, че може да акцентира върху вътрешната част, нека продължава да опитва :) .
Ето ти най-близкия пример - мога да ти дам още xиляди на руски и английски!
http://bb-team.org/exercise/000057.php
Участващи мускули
Упражнението е изолиращо и натоварва гръдните мускули. Основна роля играят външната част на гърдите. В зависимост от наклона на облегалката (между 70 и 90 градуса) се натоварва и долната им част. Ако допирате ръцете в крайната фаза и задържате за 1-2 секунди, ще акцентирате върху вътрешната част
Спирам спора че оспамихме темата на момичето !
btw - това е едно от любимите ми у-я за улей който направи възможно преди години с лично тегло 72 - 182см кг да държа стисната монета м/у гърдите си ;)
12.06.05
11:16
абе сигурно е, че без маса нито улей нито гърди, така че трябва да се набляга на цялостно трениране на гърдите за маса. Изолиране на част от гърдите не е възможно и това го пише на много места. По-скоро е въпрос на добър релеф и изчистване на мазнините в областта на гърдите, за да се вижда формата им (и канала) по-добре.
12.06.05
12:42
така е - никой не говори за изолиране - говорим за акцентиране :)
Много почнахте да спамите! Ако имате нещо за изясняване - ЛС.
И като спорите спорете с факти и доказателства, не с нападки ;)
Успех!!
К
EDIT:Аз доказателство съм дал и то от този сайт :)
За спама си прав - спирам спора - поне Аз !
поздрави!
Ще споделя че от известно време съм принуден за гърди да избутвам само от полулег (заради контузия - при всякакви движения от лег ме боли рамото). И откакто работя само за горна част тя значително напредна. Което показва че може да се изолира само 1 част от даден мускул. Не искам да споря срещу никакви теории и т.н. Казвам какво забелязах от практиката :) Хайде и давайте по темата
Да, но горната част е отделна мускулна група (глава). И аз също успешно я изолирам с наклонена лежанка.
Тука говорим за каналът между гърдите. Това не е отделна мускулна глава, и съответно няма упражнения, които да развиват специално тази област.
Покажи ми кой е мускула, формиращ канала между гърдите, така че да може да се наблегне на него? Примерно на тази схема:
http://www.exrx.net/Muscles/PectoralisSternal.html
Това което при мен значително е напреднало е именно Pectoralis Major (Sternal Head) и то в горната вътрешна част (хвата ми е малко по тесен от стандартният) не говоря за Pectoralis Major (Clavicular Head).
Петко нещата които ти ги твърдиш също съм ги чел, не искам да ги опровергавам или успорвам :) просто ти казвам при мен какво се получи от полулег с малко по тесен хват.
Правейки полулег с по-тесен хват горната вътрешна част на гърдите ми се уголеми, за разлика от долната вътрешна която не я тренирам заради контузията :) просто споделям опит. Не казвам че ти и Чукундур не сте прави :)
Вие говорите за различни мускулни влакна. Горната част на гърдите е една глава и долната част на гърдите е още една глава със сответно различни влакна. Сменяйки ъгълана мишницата спрямо гръдни кош се набляга на съответната чат от мускулни влакна(глава). Но погледнато отвътре навън или обратно това са едни и същи влакна. Може ли някой да ми обясни как на тези едни и същи влакна може да се акцентира натоварването само от едният им край. Моля хора който не са наясно на какъв принцип се съкращава мускулното влакно да не спамят.
[quote author=”Чукундур”]Вие говорите за различни мускулни влакна. Горната част на гърдите е една глава и долната част на гърдите е още една глава със сответно различни влакна. Сменяйки ъгълана мишницата спрямо гръдни кош се набляга на съответната чат от мускулни влакна(глава). Но погледнато отвътре навън или обратно това са едни и същи влакна. Може ли някой да ми обясни как на тези едни и същи влакна може да се акцентира натоварването само от едният им край. Моля хора който не са наясно на какъв принцип се съкращава мускулното влакно да не спамят.
Абе и аз това се опитвам да обясня :) И при мен горната част на гърдите (включително и вътрешната) се подобри, откакто започнах да наблягам на наклонената лежанка. Но това се дължи на увеличаването на обема на горната част, а не на специални упражнения за канала! Ако имате обем на гърдите, канала ще се оформи от само себе си. Мускулните влакна се задействат по цялата си дължина - вижте схемата в горния ми пост.
PROMPT, тоя номер с монетата, дето си го описал, току що го пробвах - получава се, въпреки че през живота си не съм правил пек - дек или кросовър ;)
Мойте гърди са най-слабата ми мускулна група. Дори в началото когато започвах да тренирам и гърдите ми едва личаха можех да задържа химикалка между тях. Виждал съм хора с огромни гърди които не могат този номер. Може ли някой да ми обясни ген ли е това и или какво!?
12.06.05
22:53
/offtopic
[quote author=”Чукундур”]Мойте гърди са най-слабата ми мускулна група. Дори в началото когато започвах да тренирам и гърдите ми едва личаха можех да задържа химикалка между тях. Виждал съм хора с огромни гърди които не могат този номер. Може ли някой да ми обясни ген ли е това и или какво!?
Може да си екстрасенс !
JOKE ;)
/off
[quote author=”Чукундур”] Сменяйки ъгълана мишницата спрямо гръдни кош се набляга на съответната чат от мускулни влакна(глава
точно това имаx предвид и аз - вярно не е xубаво xора дето не са наясно да спамят - дано да чуят този ни общ призив !
/off
За момичето !
Наблягай на Пек Дек-а ;)
ми хич не го обичам тоя пек дек и въобще гърди не обичам да правя (щото не ми вървят сигурно) ма като се налага...
13.06.05
09:36
[quote author=”Петко К”]Да, но горната част е отделна мускулна група (глава). И аз също успешно я изолирам с наклонена лежанка.
Тука говорим за каналът между гърдите. Това не е отделна мускулна глава, и съответно няма упражнения, които да развиват специално тази област.
...
за това говорех и аз по-горе
Теоритично Петко и Чукундур са прави (аз също споделям подобно мнение) !! обаче, в практиката се срещат случаи като на Калоян.. които дори и не съвсем обясними са факт. Не може да се отрече. И къде е истината сега..? Е това му харесвам на този спорт :D :wink:
13.06.05
11:42
Пекторалис майор е с две глави.
Едната е горна, другата е долна.
Т.е. може да се акцентира.
Но вижте и идеята за т.нар. моторни влакна - влакна в мускула, вземащи различно участие при различно движение и натоварване. И съответно късащи се неравномерно и хипервъзстановяващи се неравномерно.
Оттук идва и акцента. А чисто физически не е никакъв проблем дадено упражнение да насочи силата към определена част на мускула. И ако там има значими моторни влакна, следва и развитието й...
Та според мен става. Обаче при напреднали - които имат вече оформени мускули и влакна. Панчо, който тренира в нашата зала прави всякакви шантави упражнения и твърди, че осезаемо усеща разликите. Аз не мога - със същите упражнения. Той обаче е здрав културист с много стаж и усеща едва ли не всяка част на мускула си.
[quote author=“Martin”]Теоритично Петко и Чукундур са прави (аз също споделям подобно мнение) !! обаче, в практиката се срещат случаи като на Калоян.. които дори и не съвсем обясними са факт. Не може да се отрече. И къде е истината сега..? Е това му харесвам на този спорт :D :wink:
И аз съм съгласен с теоретичната обосновка на Петко и Чукундур :)
Просто споделям че понякога не всичко е както е по книгите :) Бтв сега говорих с един приятели при него ситуацията е същата :)
Може би става въпрос за това което дзвера сподели(дали не сме на едно мнение с него) ;)
Да и аз четох нещо подобно, но ми е съмнително. Как влакното ще успее да се съкрати само в единия край...
14.06.05
14:36
В къв край бре братле. Какво съкращение.
Влакната примерно преминават от рамото към гръдната кост успоредно от ляво надясно в паралелна верига отгоре надолу(примерно).
Освен главната “магистрала” има и други, по - малки разконения за захващане на мускула. Със съкращение като физична сила насочено към съответната група влакна то поема главната част от силата.
А и защо не - като става въпрос за наистина дълги влакна според мен е възможно микроразкусвания да идват от напрежение в едната им част, без въобще да став дума за съкращения. Просто от опъна например. Въже с опъване не можеш ли да скъсаш?
Всъщност, принципът е прост и ясен. Сравнете вашите мускули с да кажем , тези на маймуната. Или на коня. Сорка, че приравнявам невярващите в еволюцията, ама как мислите, че възникват с времето главите на мускулите или отделните мускулни групи? Ами просто съществото привиква към нов тип движение и в следствие на това в течение на стотици хиляди години еволюционен процес мускулните влакна, засегнати от новото движение, започват да оформят нови глави и мускулни групи. Мускулът пък, който е загубил значението си, позакърнява, слива се с останалите и така...
Не вземайте твърде присърце цялата работа; идеята според мен е най - вероятно вярна, но е вярно, че мускулите и влакната им са верига; въздействието в точка А е много малко по - голямо от това в точка Б, а има и странични фактори, който могат да повлияят например по - слаб анаболен синтез в точка А отколкото в точка Б. Но като подход не виждам грешка в изолиращите упражнения.
[quote author=”Чукундур”]Мойте гърди са най-слабата ми мускулна група. Дори в началото когато започвах да тренирам и гърдите ми едва личаха можех да задържа химикалка между тях. Виждал съм хора с огромни гърди които не могат този номер. Може ли някой да ми обясни ген ли е това и или какво!?
аз бях глеал едно интерво на лежанката коийто беше казал че който може да задържи кибритена клечка м/у гърдите ,значи те са му перфектно развити и стегнати