Само за "билдери и билдерки" над 45 години!

07.06.05
21:31

Здравейте!!!  всички четящи написаното понадолу! :lol:
Сърфирайки из нета попаднах и тук! Добре и компетентно работите :lol:  Поздрави за това!
Влизам направо в програми и методики, тъй като търся програма за кандидат билдер малко над 60 години :oops:
Под името “дядката”, се опитах да получа нещо такова в “тялото.бг” , но освен поздравления и съмнения, че след такава възраст тялото не подлежи на развитие, нищо друго не стана. :evil:
По късно, попаднах на литература, в която се описват тестове в САЩ проведени с възрастни хора над 80 години и процентното изменение на мускулната им маса, което е над 100% :shock:
Решил съм да го изпробвам върху себе си, пък и други над 45 години каня да го сторят. :D
Мисля, че по този начин, всички които отпочнат нещо такова, ще се отдалечат на голямо разстояние от “услугите” на злополучната ни Здравна каса :twisted:
А сега конкретното ми питане :!:
Интересувам се от програмка, която мога да вместя в дните - вторник и четвъртък. Мога да ползвам лежанка и “гладиатор”. Това не е във фитнес зала, и не мога да ползвам съвети на инструктор.
Иначе, от три години плувам - понеделник, сряда и петък. Всеки път по 1.5 км. Лицевите опори - не са проблем за мен :wink: Затова , може би когато за първи път легнах на лежанката, след това нямах мускулна треска :idea:
Като начало - това е питането ми!
Пък и каня и други такива като мен тук да обменяме опит и мнения!
Състезатели и рекордьори няма да ставаме, но както казваше в оня другия сайт “Тялото” една тяхна гостенка - Юлия - “да остаряваме КРАСИВО”.  :D Много гот го каза тази дама, а.... и още нещо беше казала - цитирам по памет “.....живота е много кратък за да се делим на млади и стари....”

Billy Rubin

08.06.05
01:16

годините не са проблем щом се чувствате на  20 :D т.е. имате енергия и имате желание за боди билдинг.
2 тренировки в седмица с гладиатора и лежанката + 3 пъти плуване става супер.
това в комбинация с плуване развива изключително хармонично тялото.пишете как искате да се развивате , на какво да наблегнете и да акцентирате:крака, ръце , гръб, гърди.
за мускулна маса  мисля ,че няма да има проблем при подходящо избран режим и т.н.,  но мисля че не може да се очаква разщирение на раменния пояс и гръдния кош, но визуалния ефект ще додиде от мускулната маса.

08.06.05
01:53

Привет!! Радваме се че сайта ни се посещава от хора от всички възрастови категории :) Мисля че не Ви е късно за спорт :) Определено можете да увеличите мускулната си маса на тази възраст и мисля че резултати ще са добри. Най-важното в случая е че имате желанието и мотивацията да промените тялото си! Освен поздрави ще се опитам и да отговоря на въпросите Ви, но първо искам да изясним някой неща, за да съм по-полезен?

1. Какви упражнения можете да изпълнявате у дома(на гладиатора)?
  Или по-точно какво представлява този гладиатор?
2. Имате ли чифт дъмбели? Това ще даде възможност да се изпълняват повече и по-разнообразни упражнения.
3. Желаете ли да тренирате цялото тяло? И има ли мускулни групи на които искате да акцентирате?
4. http://www.bb-team.org/training/000272.php - тук съм изготвил една примерна програма за изпълнение у дома. Мисля че тя може да се пригоди към вашите цели, като се добавят и упражненията които можете да изпълнявате на гладиатора/лежанката. Прегледайте упражненията от примерната програма и ми кажете кои от тях можете да изпълнявате.
5. Вашето здраве. Правил ли сте си скоро изследвания? Имате ли някакви заболявания или травми които да възпрепятстват изпълнението на някое от упражненията?
6. Колкото повече информация ни дадете за себе си толкова по-полезни ще бъдем ние от BB-Team!!


::Като цяло мисля че трябва да се целите в приблизително 10-12 повторения в серия - като избягвайте максималните килограми и сериите до отказ. И постепенно увеличавате тежестите когато се чувствате готов за това.
:: 2 пъти седмично тренировка у дома мисля е добро начало. Плуването е помагало за мускулният тонус - но ако добавите и тренировката с тежести натоварването може да стане много и да претренирате, макар че това ще се разбере в хода на нещата.
::Важна част от тренировъчният процес са храненето и почивката. Имате ли възможност да спазвате хранителен режим? Пуснете една тема в раздел “хранене”, с въпрос какъв е удачният за вас хранителен режим. Колегата и приятел IMAGE ще ви помогне в тази насока.

Това е засега от мен!!
Поздрави!!

Владимир Недков

08.06.05
03:45

Да, ще ми е приятно да помогна!

08.06.05
09:02

Здравейте! Бих поднесъл на вашето внимание тази статия. Мисля, че ще е полезна.

Поздрави

08.06.05
16:39

Здравейте ПРИЯТЕЛИ!  :D
Да.... при вас се чувствам комфортно!:?
Но да спрем с комплиментите, а да се залавяме за работа!
  На въпросите на kaloiancho:
Цел – оформяне на хормонично тяло, което ще да рече, работа върху всички групи мускули и възможност за тяхното нарастване (увеличаване), след такава възраст.
Възможности и “материална” база – Тук моля да ме извините, тъй като съм малко непросветен и някои уреди ще ги описвам, без да знам точното им наименование.
За възможнстта ми да посещавам закрит басен – стана ясно, поради което басейна отпада.
За залата – това е спортна зала, непригодена за фитнес. (тренрат се други видове спортове ) Там има лежанка със щанга. Лежанката може да се приспособява за видгания на щангата от лег, седеж ( под различти ъгли ), и наклонена повърхност.
“Гладиатора” – това е уред българско изпълнение, доста стар тип, на което чрез скрипци се изпълняват упражнетия - теглене зад врат, гребане и пр. Дано съм обяснил правилно, що за приспособление е това.
У дома си дъмбели нямам, (все пак български пенсионер съм),но имам изработени от мен (от гюллета на топкови мелници) две гирички от по 4 кг.
Здравословно състояние:
В началото на 2002 г. Направих втора яка мелена ( това е кръвоизлив на дванадесетопръстника ) :shock: . След маса кръвопреливания, се оттървах без операция :wink: . След това, а и преди това – хипертония  - горна граница около 160.:evil:
  Като почнах да плувам редовно преди около 3 години, а от година се храня, не съсвсем стриктно, по принципа на разделното хранене – не съм вегитарианец :P , но може да се каже, че червените меса съм ги забравил, но не и рибата и пилето ( но те са по рядко ) съм свалил около 8 кг. Бях 74, сега поддържам 66. Ръст 166. Години 61 :shock: . В момента нямам никакви оплаквания – кръвно 120-125/85. Забравих вазопрена и атенелола, които доктора ми бе казал, че ще се налажи да си вземам завинаги.  :evil: Последното ми посещение при личния ми лекар бе малко преди нова година, за да направя изследвания на кръвната си картина. Всичко е в границите на нормалното. :oops:

И оттук към силовата подготовка:
След като прочетох литература в която се описват тестовете с възрастни хора и получих доспът до тази зала и уредите в нея реших да започна силова подготовка.
Преди това у дома си с гиричките и собственото си тегло съм правил това онова – като лицеви опори ( нормални, широки, тесни ), коремни преси, кофички.
Когато влязах в тази спортна зала (преди 2 седмици), в която за жалост всичко е занемарено, поради липса на финансови средства ( навсякъде срещано явление в РБ ), започнах да правя нещо такова :
Всичко – 3х8, 3х10, 3х 15 в зависимост от тежеста, която изпорзвам
- повдигане на щанга от лег ( нормален, тесен, широк )  хват на щангата;
- повдигане на щанга от седеж, перпендикулярен стояща облегалка;
- повдигане на щанга от наклонена повърхност;
- теглена на скрипец седнал зад врат и отпред;
- разгъване на скрипец – пулдаун;
- бицепс сгъване само с лоста на щангата (20 кг.)
- повдинаге на щанга прав от гърди;
- придърпване на долен скрипец ( имитриа гребане );
- мъртва тяга – изправяне с щанга;
- придърпване на пудовки свободно висящи само с рамене;
- изправяне на “палци, на пръсти” със щанга на гърба;
- клякане със много малка тежест ( тъй като преди години със страдал от дископатия, поради което се старая да бъда внимателен с това упражнение )
- и всякакви други упражнения които ми дойдат на ума – например слегам диск от щагна 25 кг. на врата си и правя усуквания.

Всичко това съм го нахвърлил малко безразборно, но може да се каже че всеки вторник и четвъртък съм го правил. Затова ако е нужен някакъв порядък и последователност - подскажете :idea:

Предлаганата програма от вас  за работа в къщи е добра и по прицип мога да я изпълнявам, като изключим това, че нямам лост и не мога да правя набирания.

Та още веднъж – питанията и стратегията ми по силовата ми програма, са в тази насока.
ДА НЕ СЕ ИЗВАДЯТ ОЧИ , ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПИШАТ ВЕЖДИ. Да се получат някакви обранти ефекти, от претренирване ( това не знам, кога и защо се получава – но ще погледна в сайтовете и друга литература ), контузии, травми и пр. Обикновенно това става от незнание или престараване.:x

  На Martin благодаря за статията която ми препоръчва, но съм неподготвен по английски.
Поздрави на всички , а и на тези “билдери и билдерки” + 45, които влизат в този сайт. Заповядайте да си правим лафче и обменяме опит бе хора :lol:

08.06.05
16:45

А нещо на руски дали би представлявало интерес? :)

x_man

08.06.05
17:03

daddy :wink:
здравей и моите най-искрени поздравления, за това което правиш.Относно програма не бих се наел да давам съвети защото да не се получи

ДА НЕ СЕ ИЗВАДЯТ ОЧИ , ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПИШАТ ВЕЖДИ

но знам че в НСА има един ,мисля че професор...вече не се сещам и името ,но същият работи и тренира хора на твоята възраст.Чувал съм от приятели ,че наистина резултатите от силовите му програми са шокиращи.Ако имаш възможност добре е да се свържеш с него.Успех!

08.06.05
17:17

Да Martin с руския се справям много добре - все пак от старата генерация съм :?

x-man за професор Павел Добрев знам оттдавна, но  на връзка с него и на литература от него не съм попадал.  :x Освен това не съм от София иначе оттдавна бих ги посетил - знам че те дори имат клуб :lol:

08.06.05
17:27

:)  :)  :)
Тук има хора които наистина могат да ти помогнат, Daddy.
Аз искам само да кажа, че ти се възхищавам на желанието да тренираш. Надявам се, че и аз на твоите години ще мисля по този начин и ще съм един супер дядка  :wink: .
Успех!!!!

08.06.05
23:00

Аз вместо с Проф. Павел Добрев бих ви свързал със Здравко Петров, който е по-млад от вас с около 4-5 години да се свържете за информация. Той е заслужил майстор на спорта по културизъм като многократен републикански шампион и мога да ви уверя, че и на тази възраст изглежда перфектно. Ще ви напиша телефона му на лично съобщение. Той ще може да ви даде класически насоки в културизма и бих ви посаветвал да ги ползвате тях, отколкото нови системи на разни културисти и др. “знаещи”, които са само с цел да извлекат девиденти на създателите си.
http://www.bb-team.org/articles/000516.php това е интервюто, което взехме от Здравко
Можеби трябва да опитате и сами да прецените от какво имате нужда, защото силовите тренировки повишават по-леко масата, но по-качественно и подържат здравето.
по-здрави
Емил

08.06.05
23:24

Hi Емо :D
Супер предложение правиш!
Това интервю го бях чел преди, и много го търсих да го открия отново, преди да стана и аз член на bb-team, но нали съм малко скапан компютърджия не можах да го открия :oops:
Ще съм ти изключително  благодарен да ме свържеш с него:!: и разбира се той да не е против това.

08.06.05
23:38

ОК това за силовата тренировка незнам дали ме разбра. Значи или силово можеш да тренираш или културистично. И двете тренировки си имат предимства и бих ти препоръчал както усетиш, че постигаш повече и се чувстваш добре. Силовите тренировки са с максимум 4-5пвт и не много упражнения, главно баозовите се ползват. Такава е и методиката на Павел Добрев и небива да стигаш до голям процент от възможностите си според него, даже на максимални тежести само 1път или 2пъти в годината. Но може да търпи модификации или като тези на Цацулин или трибойците да се тренира. Културистичните тренировки са с много упражнения и освен базовите има и изолирани и с над 8пвт. Ако избереш културизма за здраве и фигура препоръчвам по-рядко да тренираш и да не правиш повече от 8 повторения. 
по-здрави

09.06.05
21:28

Емо благодаря!
Тъй като още съм в началото, днес за 5-ти път  влязох в залата. Все още съм във фаза проучване на възможностите си. Да стана по ясен и точен, значи ..... когато за първи път влязох пробвах всичко само с лоста на щангата, макар че ми беше леко. Днес вече знам че лег нормален хват мога да работя успешно с 60 кг. - по културистическата методика. 8-10 повторения.:shock:
Значи да се разберем, аз културист няма да ставам, пък и не мога, но тази система на работа  - серии с по голям брой повторения на различни упражнения по ме привлича. Мисля че така ще си уплътнявам по добре и резултатно вемето в залата. И както споменах и преди - това ще бъде два пъти в седмицата - вторник и четвъртък. Открива се възможност и събота :twisted:  Ама тогава и в неделя мисля да почивам. Другите дни правя плуване.
Така сега пак да питам, като незнаещ - някой бе споменал, не знам ти ли или някой друг от bb-team за претренирване :roll:  Порових се в нета, но нищо не можах да намеря по тази тема. Та що е това претренирване, каква му е вредата и как го усещта този на когото му идва на ”главата”

09.06.05
21:50

Марто ако може да намери старата тема за претренирането, защото уж търсил като машина :) Та това е когато израсходваш много повече от това, с което можеш да възстановиш. Естественният механизъм на организма е след тренировка да свръхвазстанови това, което е изгубил. Демек да се презапаси и следващата тренировка по-леко и безопасно да преодолее стреса от тренировката. Когато това не се постига и тренираш твърде често и израсходваш капацитета на организма, той почва да се съпротивлява и да къта каквото може в запас за да уцелее. Тогава се усеща умора, отпадналост и силно разграждане на мускулите.
по-здрави

10.06.05
11:20

Ще ти кажа аз една машина :)
Та това е новата стара тема за претрениране. Имаше една по-стара и по-добре, обаче в момента не мога да я открия.
Поздрави

Здрасти, дядка ;)
Помниш ли ме :)
По - различни неща за тренировката няма да ти кажа тук.
Само едно - две неща.
Не се претоварвай и не гони големи спортни успехи, карай бавно и полека, вреем има за всичко!
Може би на твоята възраст ще е от полза и малко кардио - дали тичане или колело. Но малко, 20 минути, като по възможност си следиш пулса, формулата му за изчисление при възрастни хора мисля че ще бъде 0,6Х(220-годините) - като оптимален за кардио... Кардиото е добро и поради факта, че с възрастта хората натрупват повечко мазнинки.
Идеята ти е чудесна, и аз я приветствам. На косъм бях в предишния форум да си помисля, че се майтапиш, като им гледах аудиторията, но се радвам ,че си сериозен.
На Добрев обади ли се?
Във всеки случай не приемай всичко за чиста монета. Чети и ти, интъересувай се.
Поздрави!

PS. Смея да отбележа: аватарът ти ми се вижда малко странен... Дали ще можеш да го смениш със нещо... по - малко провокиращо?
:)
Всичко най- !

10.06.05
14:54

D3BEP, доколкото разбрах, той ходи да плува. Не мисля, че му трябва допълнително кардионатоварване.

daddy, като практически съвет - тези упражнения, които си написал горе са прекалено много за 1 тренировка. Досега си ги правил само с лоста, и затова не са ти се видели тежки. Като почнеш да товариш с тежести, ще видиш, че е невъзможно да ги правиш всичките наведнъж. Раздели ги на две части, но така, че да се натоварват равномерно всички мускулни групи във всяка тренировка. И махни дублиращите се упражнения. Примерно, няма смисъл да правиш дърпане на скрипец и пред гърди и зад врат - избери едно от двете (препоръчвам пред гърди). Същото важи и за лежанката - няма смисъл да правиш наведнъж три вида лежанки с различен хват, остави само тази с нормалния хват. Избери си не повече от 5 - 6 упражнения за 1 тренировка, с примерно 2 загряващи и 2 по - тежки серии във всяко. За момента не е добра идея да тренираш до отказ в упражненията. На другата тренировка може да правиш други упражнения, и така да ги въртиш.

И аз ще кажа същотото като по - горе - не бързай с тежестите. Щом можеш с 60 кг на лежанка, дай си 3 - 4 седмици да свикнеш с тежеста, почни от по - ниско - примерно 50 кг, и повишавай постепенно, с не повече от 2.5 кг на тренировка. Това важи и за другите упражнения.

А претренирането - това е невъзможността на мускулите и нервната и другите системи в човешкото тяло да се възстановяват адекватно, поради много честите, тежки и обемни тренировки, или поради други причини - малко сън, много натоварване извън залата, слаба храна. Това съответно води до лоши последици - намаляване на силата и мускулната маса (вместо увеличаване), намаляват имунните сили на организма и т.н.

10.06.05
18:50

Здравейте всички! :D
Марто, не се претеснявай че не си намерил темата за претренирването, стана ми ясно за какво става въпрос и какви са последствията.  :shock:  Ще се старая да не се стига дотам, тъй като съм малко максималист и винаги гледам това което правя да е “най,най”. :oops:
D3ВЕР - не мога да те забравя - ти си причината да цъфна и аз - тук при вас. Иначе само бях разглеждал. :(
На аватара не му обръщай внимание - ако сметаш, че е нелицеприятен - кажи - ще го махна. Понеже много обичам майтапите, една нощ като сърфирах, го видях и си казах, - ей тъй като този задник, ще мачкам силовата подготовка. Много обичам да се смея и веднъж когато четях материали тук в bb-team попаднах на тема за отделянето на газовете от човешкия организъм. Сериозна тема, наистина, но толкова майтап постове имаше ( все случки от живота ), че се смях като куку - 3 дни и 3 нощи.:D   :lol:
Относно кардиото, да наистина аз плувам и то достатъчно. Освен това стува ми се че тлъстинките в мен са аут, или съвсем малко, колкото е необходимо. За връзката с професора, за сега мисля, че тук намирам всичко което ми е необходимо.:lol:
  Петко К Благодаря, всичко казано (написано ) от беше много актуално, много навременно. Ще съобразявам с него. Пък ако има още нещо неясно, вие сте насреща :twisted:
Още веднъж благодаря на всички ви!

10.06.05
22:14

Offtopic:

Само искам да кажа че много ти се възхищавам daddy понеже на твоята възраст са малко хората , кото се мотивират за физически натоварвания , и че ти можеш да си пример за младите хора - на 15-16 г , а пък нищо не спортуват - да вземат да се стегнат малко , да вземат за пример хора като теб.Желая ти успех с започнатото , и ти гарантирам , че ако извършваш всичко правилно, макс до 1 година ще се почувстваш подмладен ( а и видимо ще е така ) , просто ще си супер !!! :D

11.06.05
18:53

Първо се извинявам че пиша чак сега, но чак сега имам време :)

Предлагам ти една програма, която да изпълняваш вторник и четвъртък. Това е само работен вариант тъй като предполагам знаеш че не е мн лесно да се направи програма на човек без да си го виждал и тренирал с него. Та идеята е:

Вторник:

1. Клек с щанга 4 x 12-15
2. Лег с щанга 2 x 10
3. Полулег с щанга 2 x 10
4. Лицеви опори 2 x отказ
5. Раменна преса с щанга пред гърди 2 x 10
6. Разтваряне с дъмбели/пудовки встрани 2 x 10
7. Помпички на лежанка (полукофички) 2 x отказ
8. Разгъване на скрипец за трицепс 2 x 10
9. Коремни преси 3 x отказ

Четвъртък:

1. Дърпане на горен скрипец 3 x 10 (1 седмица отпред/ 1 седмица зад врат)
2. Дърпане на долен скрипец 3 x 10
3. Мъртва тяга 2 x 10
4. Разтваряне за задно рамо с пудовки 2 x 10
5. Сгъване прав с щанга за бицепс 2 x 10
6. Сгъване прав с пудовки 2 x 10
7. Повдигане с лоста за прасец. 3 x 10
8. Повдигане на краката от тилен лег 3 x отказ

:arrow: Навсякъде почивай по приблизително 2,5 мин.
:arrow: Избягвай сериите до отказ, но все пак не работи с съвсем леки тежести.
:arrow: Започвай трен с лека загрявка - 10 мин.
:arrow: На първото упражнение от всяка тренировка прави и 2 допълнителни загрявъщи серии с 15-20 повторения и лека тежест.

:arrow: Аз бих ти дал съвет за в бъдеще да правиш 2 пъти плуване и 3 пъти трен с тежести... но това ще го обсъдим по-нататък. Виж как ти се струва програмата и ако трябва правим корекции. Пиши ако има въпроси по упражненията и как ти идва натоварването?
Успех от мен!!

11.06.05
22:42

kalo hi!
Като начало това ще бъде :D , имам някои питания, които направих чрез e-mail :wink:

23.06.05
21:51

За тия които не искат да се захващат с bb следва :shock:
http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=22959&c=-2&s=dd&p=10
Поради което давайте не чакайте +45 :twisted:

largozol

23.06.05
23:39

Нека и аз да напиша тука един казус : Баща ми е на 40 и има проблеми с кръвното.Мисля да го заведа на фитнес.Ще го почна с някоя програмка така по-лекичка - всички мускулни групи през ден може би по 1 упражнение с около 3 серии или нещо такова.Нека някой от 30+ годишните да напише как се отразява фитнеса на хората със сърдечни проблеми...Мерси за вниманието! :wink:


Мда като си прочетох поста бих го класирал за тема “Бисери”,ама айде все пак некой да драсне 2-3-4-5 реда : )

24.06.05
13:58

[quote author=“largozol”]Нека и аз да напиша тука един казус : Баща ми е на 40 и има проблеми с кръвното.Мисля да го заведа на фитнес.Ще го почна с някоя програмка така по-лекичка - всички мускулни групи през ден може би по 1 упражнение с около 3 серии или нещо такова.Нека някой от 30+ годишните да напише как се отразява фитнеса на хората със сърдечни проблеми...Мерси за вниманието! :wink:

Май съм подходящ за случая...
42 год. съм, дълги години имах високо кръвно, наднормено тегло, преди 5 години имах “сърдечни проблеми” :wink: перикардит и 6 месеца болница и домашно лечение.

На първо място може би е наднорменото тегло - то е причина и за високо кръвно и за други неща. Може и да не е това причината, нека задължително да си направи изследвания.
Необходима е диета - аз използвам НВД - нисковъглехидратна диета и свалих излишните килограми, имам нормален холестерол, за кръвната захар и инсулина да не говорим.
За упражненията - всеки добър фитнес инструктор би дал подходяща програма, която не би била по-различна от другите. Просто трябва да се има предвид че на 40 тялото е значително по-инертно и нещата трябва да се правят по-търпеливо, по-спокойно и да не се чакат резултатите веднага.

Моите постижения са - 14 килограма по ниско тегло, нормализирах високото кръвно, което съм имал 30 години, тялото ми доби формите си отпреди 20 години, силата ми бавно, но неизменно се покачва.

largozol

24.06.05
15:04

Мерси за отговора...Ами той няма проблеми с наднормено тегло - 193см 94-95 килограма.А инструктор - ами просто няма в мойта зала!Дали не е най-добре към плуване да се насочи?

24.06.05
17:53

Да largozol мисля че е най добре да започне да плува. Така започнах и аз преди около три години и оттогава редовно плувам и просто не пропускам седмица без плуване - нормално 3 пъти го правя в седмицата. Ако имате закрит плувен басейн - обезателно да започва. Като начало може би ще му е трудно, както ми беше  и на мен, но вече се чувствам като “рибка” - яко плувам, разбира се не като състезател. Но 1 час - нонстоп плуване си правя. И с това ми “порасна  апетита”, затова отскоро правя силова подготовка - бодибилдинг, с  помощта на момчетата от този сайт.
“Награбвай” баща си и дори му поскажи да стане член на bb-team, тъкмо ще си правим с него лафче тук. :wink:
Знай че кръвното се прави най вече от - стрес, стресовата обстановка в която живее, така че е нормално той да няма много килограми, а да има високо кръвно.
Но почне ли  за това което говорим, много неща около него ще се оправят - така мисля аз, защото съм го изпитал върху себе си! :wink:

24.06.05
17:58

Забравих да поздравя Neilor, с добре дошъл в bb-team, дано да станем повече “ЛУДИ СТАРИ” - аре ти не си хич остарял и не се обиждай :D

27.06.05
13:40

[quote author=“largozol”]Мерси за отговора...Ами той няма проблеми с наднормено тегло - 193см 94-95 килограма.А инструктор - ами просто няма в мойта зала!Дали не е най-добре към плуване да се насочи?

Ако наистина няма проблеми с теглото (зависи все пак и от конструкцията, килограмите не са единствения критерий) задължително трябва да започне с подробно медицинско изследване. Високото кръвно е болест и трябва да се потърси причина. Може да е бъбреци, може да е просто от психически стрес, но причината трябва да се потърси.

Независимо от изследванията спорта си е спорт и трябва да го прави. Плуването е наистина много добър избор. Всъщност всяко едно физическо занимание, което натоварва тялото е добро, важно е да доставя удоволствие и да се практикува РЕДОВНО. Ако ще е веднъж на седмица две, все е дно че го няма.

За инструктора - има и други зали, ако сте в малко градче - инструктори има и тук - помоли за помощ.

03.02.06
17:49

Приятели и приятелки над 45 години! Що не се обаждате бе хора!
Вижте какво се прави с bb!  :shock:
Някои съвети съм ползвал от младата генерация която се подвизава тук.
За bb никога не е късно!
Вижте... на едната съм на 58 години, а на другата на 61 - има разлика нали?
Дерзайте! Щото аз съм доволен от себе си! Уааааааау ама че се изперках, а?  :wink:

http://i36.photobucket.com/albums/e38/4i4eto/TC1-02.jpg

http://i36.photobucket.com/albums/e38/4i4eto/proba19.jpg

03.02.06
18:17

Евала пич, само така нека това е пример за всички !!!! БРАВО
Разликата е очЕвадна !!!

shadow_

03.02.06
18:39

Респект...  :shock:

ПО ЗДРАВИ

05.02.06
11:29

Еваларка :)
Ако някой ме пита за рецепта за подмладяване ще го свържа с тебе :lol:

06.02.06
12:26

[quote author=“daddy”]Приятели и приятелки над 45 години! Що не се обаждате бе хора!
Вижте какво се прави с bb!  :shock:
Някои съвети съм ползвал от младата генерация която се подвизава тук.
За bb никога не е късно!
Вижте... на едната съм на 58 години, а на другата на 61 - има разлика нали?
Дерзайте! Щото аз съм доволен от себе си! Уааааааау ама че се изперках, а?  :wink:

http://i36.photobucket.com/albums/e38/4i4eto/TC1-02.jpg

http://i36.photobucket.com/albums/e38/4i4eto/proba19.jpg

Браво деде !!  Голям напредък на тези години, ти си на годините на баща ми но направо не вярвам , че си на 61г. :shock: ако те сравня с него !? Изглеждаш на около 45-50.

06.02.06
12:53

Ако те видят от някоя фирма за препарати ще те вземат за рекламно лице(BEFORE-AFTER).  :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1