06.01.14
17:08
Здравейте... значи да обясня накратко, приятеля ми е на 30, никога не е тренирал, ръцете му са слаби и е отпуснат горе, но иначе има много стегнати и оформени крака, проблемът обаче е че изобщо не може да тренира крака и да бяга, защото има проблем с краката, който е в процес на лекуване. Бихте ли ми препоръчали тренировъчна програма само за горна част и ръце, като се има предвид, че е готов да ходи на фитнес 4-5 пъти седмично. Храненето му е абсолютно хаотично, яде например сандвич за закуска, пържола с гарнитура и хляб на обяд, два часа по - късно мусака и хляб, за вечеря - салати, месо, алкохол. Пие много фрешове и яде плодове.
Висок е 178, тежи 83 кг.
Изготвих му това, не че разбирам особено, но вече два пъти го прави, какво мислите?
Повдигане на щанга от полулег - 4 по 5
Щанга от лег - 4 по 5
Дъмбели от полулег - 4 по 5
Пек - дек - 4 по 6
Коремни - 3 по 20
Мъртва тяга - 4 по 5
Колело 10 мин
06.01.14
17:17
казано от c0m3w1thm3 на 06.01.14, 17:08:
...никога не е тренирал, ръцете му са слаби и е отпуснат горе...
...иначе има много стегнати и оформени крака...
Това са две взаимно изключващи се неща. :)
Съжалявам, грешиш поне в едното, но не това е предметът на тази дискусия. :)
4 упражнения за гърди и една мъртва тяга - каква е логиката в това?
Балансирайте програмата с упражнения за гръб - скрипци и гребания, по възможност и набирания.
На сайта има програми за начинаещи, можеш да ги ползваш като отправна точка.
Не е ясно каква е целта на режима, но при всички положения коригирайте храненето.
Като прочетох заглавието за първи път си помислих, че човекът няма крака. Без хранителен режим и трениране на краката нищо не става.
06.01.14
18:34
Е че щом си му предложила да прави мъртва тяга,значи все пак тренира краката,а и факта че може да прави тяга,означава че може (ако не да кляка) то поне да прави разгъвания,лег преси и тей нататък упражнения.Пък и без тяга тяга и разгъване си е пак целите крака. Но щом са толкова развити,дай да ги видим , също и ръцете да видим да преценим какво му трябва по съществео.
06.01.14
19:15
Тя му е “дала” да прави тяга, но това какво точно прави той, вече е отделна тема.. и така като гледам май и тя не е много наясно. А и само с тренировките няма да стане, храненето куца. Наистина ще е добре да качиш малко снимки, за да добият хората представа какво точно имаш предвид под здрави и оформени крака и слаби ръце :)
06.01.14
20:26
казано от Adriana Dacheva на 06.01.14, 19:15:
храненето куца.
хайде моля ти се ми обясни, как точно реши, че храненето куца?
Да започва всеки ден гърди и бицепс! Може и корем! За какво му е този изтъркат V-тейпър и това красиво хиксово преминаване от големите крака през талията към широкия гръб. За какво му е рамо? Да не би да е твърде широк? От толкова гърди най-много да се прегърби напред. Мъртвата пък ако не товари краката и при това стабилно... Из сайта има хубави програми. Не само за гърди и корем.
Мнението беше редактирано от Масурски на 06.01.14 20:53.
06.01.14
21:25
Храненето му е абсолютно хаотично, яде например сандвич за закуска, пържола с гарнитура и хляб на обяд, два часа по - късно мусака и хляб, за вечеря - салати, месо, алкохол. Пие много фрешове и яде плодове.
Ако за теб това е хранене, което не куца, то мисля, че е излишно да се коментира повече. Хранене, което е хаотично, за мен говори за неорганизираност кога, как и какво точно трябва да се яде, на принципа “яде, каквото му се яде, когато му се яде и каквото е в наличност”. Пие много фрешове и яде плодове - ако четеш Космополитан това може и да се приеме за здравословно и манна небесна. Но и с плодовете и фрешовете също може да се прекалява и от полезни и здравословни със знак “+” да се превърнат в нещо със знак “-”. Да не говорим, че е по-добре плодовете да се консумират цели, а не да се правят на фрешове и да се смесват. За мен този коментар говори за липсва на хранителна култура на дадения човек, с което изобщо не искам да го обиждам - не всеки се ражда научен, а човек се учи цял живот. Просто казвам, че само с тренировки няма да стане. И за мен това хранене НЕ е ок. Друг е въпросът, че стана ясно, че и самото момиче има проблем с изразяването (погледнете заглавието на темата..) Та може момчето да си се храни ок, а просто тя с това определение “хаотично” внася негативна конотация. Моят коментар идва от това нейно определение.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 06.01.14 21:27.
06.01.14
21:35
Като начинаещ е хубаво да започне с 1-2 месеца кръгови тренировки.И ако е възможно да има човек с повечко опит до него,защото ако започне да изпълнява упражненията с грешна техника после трудно се отвиква.След това вече може да започне силови тренировки.
Аз като не тренирам крака разделям мускулните групи така:
Понеделник:Гърди,предно рамо,корем
Вторник:Гръб,бицепс
Сряда:Почивка
Четвъртък:Рамо,трицепс,корем
Петък:Гръб,задно рамо,трапец
Събота:Лицеви опори и корем.(ако изобщо има тренировка)
Неделя:И господ е почивал.
07.01.14
18:09
Тренировка със собствено тегло: лицеви, преси( колелце), “супермен”, кофички, набирания, коремно на лоста, повдигане на крака на лоста или успоред., лицеии с краката нагоре, и т.н. има безброй упр. Ще се оформи много хубаво, ще има сила и няма за качи мазно.....;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.01.14 18:10.
09.01.14
14:04
Здравейте и благодаря за мненията.Пише човека без “крака”,днес ходих за 3 ти път но не мисля че правя правилните неща.Ако е възможно да ме ориентирате какво трябва да правя като се изключат упражненията за крака.По колко пъти в седмицата трябва да тренирам и по колко серии за упражнение.Иначе тялото ми е много отпуснато и трябва да почна с малко тежест,примерно на лежанка вдигам 30 кг имам и голям корем за оправяне и малки ръце:).Може и примерни линкове към готови програми.