14.01.14
14:25
Иска ми се да пробвам следната програма за месец, но не ми харесва в оригиналния и вид и искам да се допитам до вас дали мога да сменя дадени упражнения.
Ето я програмата: http://www.bb-team.org/workout/4636_sila-i-hipertrofiya-za-edin-mesec
Тренировка А - гърди и бицепс
А1 Наклонен лег с щанга 5х4-6
А2 45о бицепсово сгъване с дъмбели - едновременно 5х4-6
B1 Хоризонтален лег с дъмбели 5х9-11
B2 Скотово сгъване с крив лост 5х9-11
C1 Външна ротация на долен скрипец 3х12-15
C2 Трап-3 повдигане 3х12-15
Тренировка Б - крака и корем
А1 Преден клек с подложки под петите 5х4-6
А2 Бедрено сгъване, ходила в шпиц 5х4-6
B1 Лег преса 5х9-11
B2 Румънска тяга 5х9-11
C1 Коремно разгъване на швейцарска топка 3х10
C2 Страничен планк 3х30-45 сек.
Тренировка В - гръб и трицепс
A1 Набиране с тежест, неутрален хват 5х4-6
A2 Френско разгъване с обратен наклон 5х4-6
B1 Гребане с дъмбел 5х9-11
B2 Трицепсово разгъване на горен скрипец 5х9-11
C1 Придърпване на горен скрипец към лицето 3х12-15
C2 Екстензия на китки 3х12-15
Та мога ли да сменя следните упражнения:
От първия ден хоризонталния лег с дъмбели да го направя с лост?
От втория ден предния клек със заден клек?
Също и какво да замести лег пресата и бедреното сгъване, тъй като няма такива уреди в залата, в която тренирам. Същото се отнася и за коремното разгъване на швейцарска топка.
Гребане с дъмбел и изобщо гребане да го сменя с придърпване на хоризонтален скрипец?
И къде в цялата програма мога да вмъкна мъртва тяга.
А защо и никъде няма рамена? Предно и задно рамо се натоварват, но средно?
Една програма не може да е същата, ако в нея се нанесат промени. Тя вече ще стане друга програма. Отделен въпрос е, че за един месец кой знае какъв ефект няма да има, каквато и да е програмата.
Мнението беше редактирано от pe6о на 14.01.14 16:27.
15.01.14
16:53
Преди известно време тази програма беше широко дискутирана, включително и от мен. Лично аз съм на мнение, че програмата е нестандартна и изпълнявана правилно, съчетана с добър режим и достатъчно време за възстановяване би била ефективна, друг е въпроса вече кой какво разбира под ефективна. Смятам да я започна в оригиналния и вариант от началото на другия месец и ще постна резултати тук. Моят съвет към теб е да си избереш друга програма ако не можеш да изпълняваш тази в оригиналния или поне в много близък до него вариант .