18.01.14
14:55
Здравейте,на 22 години съм около 1,73 височина и килограми около 85.Реших да се взема в ръце понеже август месец просто достигнах над 105 килограма и трябваше да се направи нещо,понеже от няколко години работех в офис на бюро и някак си неизбежно се стигна до този момент(кола,лоша храна и седене на компютър просто бомба) - та спирам с лирическото отклонение.За 5 месеца свалих 20 килограма и 4ти месец вече доста активно тренирам 4-5 пъти на седмица зависи от графика ми.
Диетата ми не е изчислявана по разни формули - просто всичко вредно почти съм изключил и гледам да разпределям храната ми според нуждата на организма(след тренировката задължително протеини и т.н).
Не пия добавки или нещо друго.
Търся мнения и съвети за сегашната ми програма,която сглобих от тук оттам и според някакви лични предпочитания.
Програмата:
Ден 1 - Гърди
1.Избутване на щанга на наклонена лежанка - 3х6-8
2.Преси с дъмбели на наклонена лежанка - 3х8-10
3.Избутване на щанга на права лежанка - 3х6-8
4.Разгъвания с дъмбели на права лежанка - 3х8-10
5.Флайс - 3х8-10
6.Кофички - 3хМАХ(колкото мога на серия)
*Досега ако имам сила след всичко вкарвам и избутване на щанга или преси на обратната лежанка.
Имам нужда от малко повече наблягане на долната част и страничната на гърдите,та някакви предложения тук?
Ден 2 - Бицепс/Крака
1.Скотово сгъване с крив лост - 3х8
2.Сгъване с прав лост - изправен - 3х8
Следващите две ги правя от седеж с лек наклон назад за допълнително разгъване:
3.Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8
4.Чукове - 3х8
*Тук евентуално съвет за още нещо - защото някак си не съм удовледотворен от тренировката(дали увеличаване някаде на повторенията или сериите ще помогне?)
Краката:
5.Преса - 3х8 като правя веднага след това избутване за прасеца
Следващите 2 упражнения ги правя с тежест от 15-20кг
6.Разгъвания седнал(нямам представа как се казва уреда) - 3хМАХ
7.Сгъвания(по корем) - 3х10
*За краката съм доволен от упражненията,но съм отворен и към други предложения
Ден 3 - Гръб
1.Набирания 3хМАХ
2.Мъртва тяга - 3х8-10(ако мога 10)
3.Гребане с щанга(обратен хват - дланите гледат напред) 3х8-10
4.Придърпване на скрипец(долно положение) - 3х10
5.Гребане с дъмбели(редуване на ръцете) - 3х8-10
6.Придърпване на скрипец(горно) - 3х10 с не много тежест за завършващо упражнение
Ден 4 - Рамо
1.Раменна преса(на машина) - 4х8-10
2.Вертолет и странични повдигания с дъмбели супер серия - 3х8-10
3.Повдигане на дъмбели или тежест напред - 3х8-10
4.Странични повдигания с дъмбели(лягам на наклонената лежанка с лице към нея) - 3х8-10
*Евентуално препоръка да наблегна на средната част по някакъв начин малко повече?
Ден 5 - Трицепс
1.Трицепсово разгъване зад главата -3х8-10(главно за хубава подгрявка с не много голяма тежест)
2.Кик-бек - 3х8-10
3.Skullchrusher - 3х8 *или трицепсово разгъване ва срипеца с гръб към макарата па 3х8-10
4.Избутване на щанга права лежанка с тесен хват - 3х6-8
5.Кофички
6.Трицепсово разгъване ва срипеца с лице към макарата 3х8-10
*Отново тук програмата добре я усещам,но също така приемам и някакви препоръки или предложения.
Корем:От скоро правя няколко упражнения за корем вкъщи през ден(или два понякога),които за момента ме удовледотворяват напълно но реших да споделя че не го пропускам и него.
Допълнително: Понякога тренировките са 4 и мешам тази за рамо и трицепс и правя само някои от упражненията.
Мисля че всичко написах наистина ще се радвам от някои съвети как да подобря и оптимизирам програмата си.
В галерията имам снимки с месец и килограмите,да си следа главно прогреса - http://shapie.bb-team.org/Reflexa/photos
18.01.14
19:17
Здравей,
Лично на мен програмата ти не ми допада. Тренировката ти за гърди е много претрупана и ти препоръчвам да правиш от 3 до 4 упражнение макс/ лег, полулег, кофи/. В деня за крака и бицепс, почни с краката и включи някаква вариация на клек и напади. Даже ако питаш мен бицепса го премести в деня с трицепса/който между другото е абсурден/, ако държиш да правиш бицепс в деня с краката поне намали упражненията наполовина. В тренировката за рамо правиш упражнения, които натоварват предимно предната глава на рамото. Пробвай странично разтваряне с дъмбели и преси с дъмбели. Както писах по-горе обедени бицепса и трицепса, като намалиш упражненията поне наполовиина. От цялата програма деня с трицепса ми е най-фрапиращ. Така смятам аз, в крайна сметка ти си преценяваш какво работи най-добре за теб.
На практика крака не правиш,при гърди,трицепс се оливаш,рамото е скандално.Поразгледай някоя от готовите програми да се ориентираш горе-долу.Поста над моя също може да ти е ориентир.Не си мисли че колкото повече упражнения правиш,толкова по-бързо ще постигнеш формата която искаш.Ако беше така щяхме да спим по залите.
Мнението беше редактирано от balabanov на 18.01.14 19:37.