по- сбита програмка и комбинация от мускулни групи

21.01.14
14:05

Здравейте.Последно време започнах да тренирам по следния начин
тренировка А
-Набирания с надхват 4 серии набирания с подхват 3 серии,като ги правя 1 серия от едните една от другите,за да имам горе долу сила и на 2 те да мога да отделя внимание подобаващо.правя между 5-8 повторения според зависи.
-5 серии гребане с лост като качвам всяка серия.започвам от 10 повторения и смъквам до последните с най-тежко до 5-6 повторения
-довършвам с бицепс 4 серии сгъване с дъмбели със завъртане в горна точка.2 серии едновременно сгъвам ръцете,2 серии последователно и леко свалям тежеста.От 6-8 повторения на ръка се падат.

Тренировка Б
-Права Лежанка с лост 4 серии като тука започвам от най-тежкото и свалям в следващите серии.Повторенията са от 5-8 горе долу,зависи колко се изсиля с тежкото в началото.
-Френско разгъване за трицепс 3х6-8
-разтваряне на ръцете в страни с дъмбели за рамо 4 серии по 8 повторения.2 серии с двете ръце едновременно,после слагам от единия дъмбел малко тежест на другия,такаче единия да стане по-тежък отколкото първите 2 серии,а другия дъмбел по-лек.права с едната ръка първо 8 повторения и веднага сменям с по лекия дъмбел и права още 8 повторения.После правя същото с другата ръка.

корем права 2 пъти в седмицата в отделна тренировка,за корема скоро съм пускал тема и няма да ви занимавам с него.

Избрал съм този вариант,защото ми писна от дълги тренировки с часове,многото изолиращи упражнения и тн.Просто права по-базови упражнения,които напрягат по голяма част от мускулите.Използвам участието на по-малките мускули в базовите упражнения и ги довършвам после с по 1 упр като наблягам на тежест до-колкото ми позволяват възможностите.В момента съм в такъв период,че спя недостатъчно,храната също е малко на крак и поянкога е по-нездравословна.Тъй като и възстановяването малко ми куца в момента,а и не взимам никакви добавки,про бълдърските програми не са за мене.Просто искам да тренирам с минимално  движения,максимална  част от тялото,като се опитвам да учвеличавам и силата малко от малко.

Редувам тренировките така тренировка А и на слеващия ден тренировка Б,почивам 2 дена и от начало А и после пак Б и тн.или правя А един ден- почивка, после Б,пак ден почивка и пак А и тн...

За тяга,клекове и военна преса не ме питайте,че ми е болна тема.Много обичам тези движения,но имам проблем в момента.Като се оправя с този проблем веднага ще ги включа в 3 ти ден вероятно и ще направя друго разпределение.Въпросът ми е за в момента дали този начин на трениране става за нещо.
Искам да попитам,дали да включа още нещо за  гърди, в деня в който правя лежанка и какво да бъде.Все пак 1 упр за гърди ми се вижда малко,при положение,че правя и 1 за трицепс.Макар и да си влагам силата главно в лега с лост,все пак мисля един флайс да сложа,бутане с дъмбели или лицеви опори с вдигнати крака ( смятам,че така се товарят по някакъв начин горната част на гърдите,тъй като тренирам в домашни условия и нямам вдигната лежанка).Та това е един малък,допълнителен въпрос-какво е най-удачно да добавя за гърди,ако изобщо има смисъл.За рамото също се чудя...смятал,че достатъчно се товари предното рамо от лега,затова правя за странично в този ден.Трицепса и бицепса мисля,че им е достатъчно.Трапеца принципно го правя с дъмбели,но пак поради състоянието ми не смея на този етап.

Ето линк към тема,в която по-подробно съм дал информация за себе си и конкретно за малкия ми здравословен проблем
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71961
Изкажете мнения по-въпроса с програмата,как е разпределението на групи,да правя ли някакви размествания,да добавям ли упражнения и серии и каквото имате да кажете по въпроса.Благодаря предварително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1