сурово яйце

VA

08.06.05
22:47

Когато ме мързи,не съм гладен,не ми се готви нищо, нямам протеинов концентрат ,а трябва да хапна нещо мухам 4 сурови яйца.(4 яйца Х 7 гр. протеин = супер).Знам за риска от салмонела, но какви други рискове крие това хапване.Да ви кажа честно много по лесно мога да изгълтам 10 сурови отколкото 4 варени яица.само дето после имам лек стомашен дискомфорт :D .До колкото знам едва след топлинна обработка се активизира специфичен витамин в яйцето,но пък след тази обработка не се ли денатурират белтъците?

BO

08.06.05
23:51

варените яйца се усвоявали по-добре от организма. Не знам обаче защо е така, а само някъде го четох. Риск има иначе но май само в летния сезон и жегите... хмм

09.06.05
00:15

vayrron, и аз съм така доста честно... С разликата, че не ям повече от 2 жълтъка и нямам никакъв дискомфорт.

Обаче сега ще се мъча да не консумирам сурови, защото наистина си е риск... :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1