Let the day begin

Прескочи до:

28.02.14
22:23

Майка ми цял живот е живяла в помощ на околните,дълги години и аз живях така,но времето ме научи,че човек на първо място трябва да поставя себе си.Научих,че ако не искам да се вживявам като жертва не трябва да съм от първия тип,аз избрах да съм малко или много егоист и смятам,че това е най-правилното решение в живота ми.А и какво означава да си егоист Pollyanna , щом спортът ти действа добре физически и психически помисли кой би бил по-голям егоист,ти или приятелките ти,които евентуално биха те лишили от това.А и както писа Веси ,при добра организация човек успява да обърне внимание и на себе си,и на важните за него хора.

03.03.14
07:40

Благодаря ви, Веси и Валя. Реших да последвам съвета ви и почивните дни се отдадох на приятно изкарване в един спа хотел. Малко пловане, малко сауна... Вчера успях и тренировката да си направя. Дори си имам лично постижение - 2 серии по 4 повторения с 35 kg :-) Срещнах много приятни хора - съфорумници от Пловдив. След тренировката в залата на Сашо, хапнахме и пийнахме бира. Изкарах си чудесен ден :-)

Мнението беше редактирано от Zozo на 03.03.14 08:45.

05.03.14
00:18

Днес денят започна чудесно. Дори вчера да не си проверих пощата, успях да си свърша планираните неща. Другите останаха за днес, а вече за вчера..
Сутринта много се колебаех дали да ходя пеша с дъждобрана и раницата или да съм с колата. Е, избрах колата. Изборът не беше лош :-) удариха ме отзад, защото някой спи сутрин :-) (не съм аз)  и диването му с диване не излезна от колата, а през прозореца ме пита - “Ама ние ударихме ли се?”
Какво да му кажеш на такъв, освен да си тръгнеш....
Пристигнах в офиса и започвам работа - мейлите се сипят един през друг, но аз се чувствах добре, защото бях отпочинала.
Днес тренирах добре, пък и успях да отстрелям всички задължения да си я направя (muscle)
Долна част А:
Коремни преси с прибиране на колене - 2 серии по 30 п. с 5 кг
“Колелце” от колене - 2 серии по 20
Усуквания - 25 на страна с 8 кг
Хип тръст - 2 серии по 25 с 5 кг

Клек с прав лост - 7x30 кг; 8x30кг; 7x35кг
Мъртва тяга - 8x40кг;5x60кг;4x60кг
Напади с дъмбели ходейки - 20 с 2x5кг;20 с 2x5кг;20 с 2x5кг

Храната:
7 - кафе + 1 безкофеиново
12 - купичка ягоди
14 - купичка супа спанак с ориз + зелена салата
20 - бира (beer)
Денят завършва с работа, кога ли ще я зарежа!

07.03.14
00:06

Още един чудесен ден :-)
Бразилците свършиха “Сиеста-та” и вече са на линия, ама и аз не се давам. Всичко, което поискаха, си получиха :-)
почти..
Храната днес:
Към 11 часа - 3 кивита (без кисело мляко)
Към 13 часа - купичка супа топчета (домашно приготвена)
Към 15 часа - зелена салата с чери доматчета и сос песто
Към 19 часа - бира (beer)
Тренировка:
Горна част Б:
Загрявка:
Избутване на дъмбели  от хоризонтален лег - 12 x 8 кг; 10 x 12 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват - 10 х 25 кг; 10 х 30 кг (суперсерии)
Пропуснах упражненията за корем... в МЦ съм ...
Основно:
Избутване на дъмбели  от хоризонтален лег - 7 х 14 кг; 7 х 14 кг (тежат, мамка му), ама си ги направих (muscle)
+ придърпване на горен скрипец в подхват - 8 х 35 кг; 6 х 35 кг (суперсерии)
Избутване на прав лост от полулег - тук се изложих... - 7 х 25 кг; 7 х 25 (а бяха 30 килата...)
+ придърпване на горен скрипец в надхват - 7 х 35 кг; 6 х 35 кг (суперсерии)
Раменни преси с прав лост - 7 х 20 кг; 7 х 20 кг
+ разтваряне встрани с дъмбели - 8 х 5 кг; 8 х 5 кг
Единственото, което ме зарадва, са раменните преси. Успях да ги направя с лоста, а не с дъмбели, т.е. 20 кила, а не с 2х8 кг.
Като цяло не съм доволна от тренировката си.

Отново се притеснявам за приятелката  си. Не трябва да се оставяме... За какво са профилактичните прегледи? И колко от нас ходят на такива?

12.03.14
10:40

Привет на всички :-)
След няколко дневно прекъсване, отново се включвам.
Последните 4 дни нямам силова тренировка, но пък правя йога по 1/2 час сутрин. 2 дена основно дишане, днес загрявка с асаните за слънчевия поздрав и няколко слънчеви поздрава, и естествено - дишане.
Много зареждащо с енергия и спокойствие през целия ден. А в момента имам нужда точно от това.
Храната е основно 2-3 плода, супи и малко месо със зеленчуци, като пробвам полу-фастинг.
Първото ми ядене е към 12-13 часа с плод (ябълка, ягоди или киви), последвано от купичка супа (лапад) + парче сирене и една порция ядене за вечеря (не по-късно от 19 часа).
В интерес на истината се чувствам много добре, пък и кантарът е с кило надолу.
Малката щерка дори снощи ми каза - “Мамо, дупето ти е намаляло” :D
Хубав и усмихнат ден (sun)

12.03.14
10:51

казано от Pollyanna на 12.03.14, 10:40:

Малката щерка дори снощи ми каза - “Мамо, дупето ти е намаляло” :D

Хе хе, забелязва детето :) Това ме подсети да споделя, че моя мъж ми каза преди няколко дена ...” поспаднала си малко”.....хахахахаха

А за полуфаста и аз от няколко дена хапвам някой плод сутрин и след това чак към 13.00 - обяд, и се чувствам много добре :)

14.03.14
08:13

13.03.

Денят беше сравнително спокоен, малко работа, весело настроение.
Отново ходих пеша до офиса, започвам да се замислям, че вече мога да изтупам прахта от колелото, но сутрин все още си е хладно, та ще поизчакам. Все по-хубави и топли дни ще има.(sun)

Храна:
До обяд - кафе с мляко, вода.
Към 12 часа - 2 портокала
Към 13 часа - пъстърва на скара + зелена салата
Към 15 часа - умряла от глад отидох пак да хапна нещо - този път една рибка северин на скара + салата зеле с моркови
Към 19:30 - 2 малки пресни скумрии на скара + шопска салата + 1/2 филийка черен хляб (детето не си я изяде и на мен ми дожаля да я хвърля.
Целият ден ми беше рибен и все си бях гладна :D

Тренировка:
Около 40 минути ходене пеша (до офиса и обратно)
Силова:
Долна част Б:

Повдигане на крака от лег - 2 серии 30 със собствена тежест
Наклони с пудовка - 2 серии 12 на страна с 16 кг
Хип тръст - 2 серии х30 с 5 кг
Плие с дъмбел - 3х10 с 24 кг
Преден клек - 1х8 с 25 кг;2х5 с 30 кг
Ходещи напади с тежест - 2х20 с по 5 кг в ръка

Доволна съм от тренировката. Поизчистих техниката на предния клек и се получи добре. Днес дори нямам никаква мускулна треска.
Бях изненадана от едно момиче в залата, че се заинтересува от това как тренирам и по каква програма. А аз самата все още съм начинаеща. Но като се огледаш в залата масово момичетата тренират на пътеките, колелата и т.н., а тежестите, с които вдигат не надвишават 5-10 кила. Другата група трениращи са за състезания, а там вече говорим за друга класа.
Благодаря на Сашо за хубавата програма - наистина работи! (y)

16.03.14
23:41

Ей, искаш да си напишеш тренировката, ама са ти взели компа да играят...С телефона е супер неприятно....

24.03.14
20:13

Ей, доживях да седна и да си напиша тренировките :D
Вече съм с малко променена програма, като се запазва редуване на Горна и Долна част.
22.03.
Горна част А
Повдигане на крака от вис - 2х20
Планк с тежест - 60 сек с 5 кг
Хиперекстензии с тежест - 2х12 с 10 кг
Хип тръст - 2х15 с 10 кг
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20;10х25; 8х30; 4х35кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х20; 3х7х30кг
Избутване на дъмбели от полулег - 6х13;5х13кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х20;5х20кг

24.03.
Долна част А
Повдигане на крака от лег - 2х20
“Колелце” от колене - 2х17 със задържане
Руски усуквания - 2х10
Основна част:
Клек с прав лост - 10х20; 10х30; 7х35;4х40кг
Мъртва тяга с прави крака - 3х6х40кг
Борчески клек - 3х10кг

Много тежка седмица ми беше в офиса, с много работа, включително и уикенда, но не си пропусках тренировките.
Днес се радвам, че успях да вдигна килата на клека - досега кляках най-много с 35, а днес си направих 4 на 40, като четвъртото не беше много чисто, но ще поправя грешката :D
Вече почти 3 месеца тренирам редовно и се усеща. И аз самата се чувствам по-добре.

24.03.14
20:24

Храната през тези дни е основно супа (зеленчукова или спаначена) за обяд + парче сирене към 12-13 часа, преди това някакъв плод - портокал или купичка ягоди и за вечеря или бира, или месо със салата.
Имам и доста движение - ходене пеша около 30-40 минути на ден.
Кантарът вчера показа 59.7 и много се зарадвах :-)
Надявам се да успея да поддържам това темпо на тренировки и хранене. Само бирата ми е трудно да я изключа, но поне не ям като пия (beer)

25.03.14
22:22

Днес не беше особено приятен ден, за съжаление..
Нямаше тренировка, само малко ходене до училището на малката и обратно (около 20 минути).
Мисля да напускам работа, че с тези бразилци е трудно да се разбереш, особено като имаш “преводачи”.

27.03.14
21:55

26.03.2014
Ставане в 7:00 ч.
Храна:
Към 11 - една ябълка
Към 12 - порция доматена супа (лук, чесън, 2 буркана домати, връзка магданоз)
Към 15 - порция пържени тиквички с кисело мляко + зелена салата
Към 19 - пълнени гъби със сирене и кашкавал + зелена салата
Тренировка:
Горна част Б:
Планк - 60 с. с 5 кг; 45 с. с 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 14 с 10 кг; 12 с 10 кг
Хип тръст - 2х15х10 кг
Основна част:
Избутване на дъмбели от полулег - 10х12 кг; 7х14 кг;7х14 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 10х25 кг;9х30 кг; 8х35 кг
Избутване на прав лост от хор. лег - 2х5х35 кг
+ гребане с дъмбел (суперсерии) - 2х6х20кг
Раменни преси с дъмбели - 2х8х5 кг
+повдигане на ръцете напред - 6х4 кг;7х4 кг

Прилична тренировка без да увеличавам тежестите. Малко ме измъчи гребането с дъмбел, че ми беше доста тежко, но нямам никаква мускулна треска. Може би хватът ми е слаб и затова направих само по 6 повторения, пък и отдавна не бях гребала.
Чудя се как да си увелича силата на хвата - започват да ми се отварят пръстите и  да изпускам лоста на тягата преди да ми е натежало на гърба.

В офиса беше един обичаен ден с доста работа и поредните искания.

П.С. Скачах на въже :) Бях забравила какво е от детските си години. Дори сега уча малката щерка как да скача - че и спори как трябва и как тя знае :D а горката си оплита краката, но ще се научи.
Странното е, че мама трябва да я учи как се скача на въже, а децата не се учат помежду си... Други са им интересите вече - компютри, таблети, телефони... колко игри има там... добре, поне, че има желание за спорт (sun)

27.03.14
23:57

Всеки път като ти видя новия аватар и все едно и също нещо ми изскача в главата :D

Мнението беше редактирано от Петър на 28.03.14 00:09.

28.03.14
08:39

казано от Zozo на 27.03.14, 21:55:

Може би хватът ми е слаб...
Чудя се как да си увелича силата на хвата - започват да ми се отварят пръстите и  да изпускам лоста на тягата преди да ми е натежало на гърба.

Като го използваш. Гърбът няма да избяга, докато хватът навакса. :)

28.03.14
10:30

казано от Петър на 27.03.14, 23:57:

Всеки път като ти видя новия аватар и все едно и също нещо ми изскача в главата :D

Ами... трябва и мозъкът да се тренира, не може само гръП (muscle)

29.03.14
22:09

Поредният безумен ден. Станах в 6:45, за да отхвърля малко работа преди да са станали всички останали. Към 9 вече станаха от сън и се наложи и аз да стана от компа. Малките бяха гладни и направих палачинки, ама станаха разкошни - по нова рецепта - 8 яйца + 1 чаша пълнозърнесто брашно + 1 кофичка кисело мляко - направо са си протеинови :D
Ходих до “животинския” пазар  за щурци, че гущерите трябва да ядат ...
Храна:
Към 10 - една ябълка
Към 11:30 - купичка спаначена супа + 3 чушки със сирене и яйца
Към 16 - малко пуканки + (beer)
Тренировка:
Долна част Б:
Коремни преси с тежест - 20 с 10 кг; 15 с 5 кг (високо изтегляне)
“Колелце” от колене - 2х20
Руско усукване - 2х20х8 кг
Хип тръст - 2х15х10кг
Основна част:
Преден клек - 10х20; 6х30; 6х30;4х35 кг
Мъртва тяга (класическа) - 9х40;4х60;4х60 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии - 2х8х30 + 2х8х15 кг
След тренировката се събрахме 3 мацки с децата на по бира. Егати и бирата - 3 часа само бира и приказки..и цигари.... пак два дена не бях пушила. Кога ли ще ги махна (headbang)
Сутринта голямата щерка ми прави фасони, вечерта - малката.
Ама няма да се дам (muscle)
Добре че мъж ми днес си трае (inlove)

03.04.14
21:32

Все ми се иска да си напиша тренировката за деня и все не искам да погледна компютър като се прибера.. Кой ли ден ще го запратя през балкона, ама все не ми “стиска” - трябва да го плащам после :D (евентуално).
31.03.
Горна част А
Планк с тежест - 60 сек с 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 2х15 с 10 кг
Хип тръст - 2х15 с 10 кг
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;10х25; 8х30; 5х35кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х20; 3х8х30кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х8х13 кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х20;5х20кг

Всичко беше добре, само не знам защо ми изостава гърбът... И на клек, и на лежанка вдигам килата, а гърбът все ми тежи. Дори рамото с лоста е добре (въпреки травмата на дясното). Правя и тяга, но не мога да кача килата на скрипеца (devil). Или се уморявам от другите серии, или нещо правя грешно, егати... Последно правих с дъмбел и ми беше тежко и се справих с 20 кила, а на скрипец 30 ме озорват.
Храната:
Закуска към 11 часа - 3 кивита или само вода; обяд - имамбаялдъ (домашен) + салата + парче сирене или зелена салата + 3 яйца + сирене; вечеря - зелена салата + яйца + (beer) - нещо хич не ми се яде месо, освен някое и друго парче суджук.

От понеделник съм в нов офис в сградата на Интерпред - Интернационални предприятия - соц време, дори не знаех каква е абревиатурата и едва днес научих (никога не е късно да научиш нещо от по-младите :D)
Един огромен “хамбар” с около 50-60 човека, ноооо има кухня за “социални” контакти. Има и паркинг за колела.
Започва да ми харесва :D и сигурно ще ходя по-често в офиса.

Мнението беше редактирано от Zozo на 03.04.14 21:38.

04.04.14
02:33

Кафето води до ..

07.04.14
18:43

След няколко дневна пауза, че не се чувствах много добре, вчера успях да се докопам до залата, но защо ли... предишната вечер пихме с една приятелка и въпреки че закусих добре сутринта и тренирах чак следобяд, нищо не се получи.

Долна част А:
Повдигане на крака от лег - 2 серии по 26 без тежест
Руски усуквания - 20 на страна с 8 кг
Хип тръст - 2 серии по 15 с 10 кг

Клек с прав лост - 10х20 кг; 8x30 кг; 8x30кг; 6x30кг

Не успях да си направя тягата, че отново не се чувствах добре. И килата бяха зле... абе не трябва да се тренира след пиене, това е истината.

Храната:
9:30 - кафе + 1 безкофеиново
10:00 - купичка кисело мляко със замразени боровинки
10:30 - 2 парчета лазаня, салата домати
Към 17 часа - 3 парчета свинско филе, няколко маслини
Към 19 часа - 5-6 пържени сафрида, зелена салата, малко печени семки (без сол).

Трябваше и да работя, но отсрелях всичко и реших да си почивам. Кучето се скубе страшно много и се налага постоянно да се чисти след него. В събота пък реших да го пусна да се разходи без каишка и то не пожела да се прибере. Добре че слуша голямата щерка, та тя успя да я доведе до нас... ама в какъв вид и с какъв пълен корем - два дена е зле и повръща боклуците, които е изяла. Направо да се учуди човек хранено и гледано куче каква лакомия е - днес е повърнала костилка от праскова (wasntme) Що за куче трябва да си, за да изядеш костилка от праскова?

07.04.14
18:51

Днес нямаше силова тренировка, но ходих около 4 км пеша с бързо темпо. Имах работа в един офис близо до болница Токуда, та се вдигнах от Интерпред и през парка - до Токуда. Имаше един участък в Ловния парк - между Симеоновско шосе и София ленд, в който тръпки ме побиха - жива душа не срещнах по алеята. Определено мисля повече да не си правя експерименти и да минавам по безлюдни места. В далечината се чуваше грохотът на машините, които строят на Вапцаров и като изскочих най-накрая на шосето, ми олекна. А искам да живея в къща - да няма наблизо градски шум и т.н., а то направо си е страшно (devil)
Храната:
Към 7 - кафе с мляко
Към 12 - купичка кисело мляко със замразени боровинки
Към 13:30 - порция свинско със зеленчуци (нещо като гювеч, но в тенджера) + купичка салата от моркови.
След цялото ходене следобяд се прибрах изморена и нямаща грам апетит. Затова пък си отворих (beer)

Хайде наздраве и не минавайте през Ловния парк :D

09.04.14
23:52

08.04.
Хубаво ми започна денят - с чаша кафе:)

Сутринта беше малко работата, едно-друго, и в 13 часа започна да се изсипва като из ведро.... а бях планирала тренировка.... Да, ама не... - 1 час по-рано или по-късно да я свърша - все тая (убедих се) и в 15 и нещо успях да се изнеса от офиса и стигнах до залата...

Горна част Б:
Планк - 50 с. с 10 кг; 40 с. с 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 2х13 с 10 кг
Хип тръст - 1х15х10 кг
Основна част:
Избутване на дъмбели от полулег - 12х10 кг; 10х13 кг;9х14 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 10х30 кг; 8х35 кг
Избутване на прав лост от хор. лег - 2х5х35 кг
Раменни преси с дъмбели - 2х8х7 кг
+повдигане на ръцете напред - 2х7х4 кг

Получи се прилична тренировка, въпреки че трябваше да бързам - малката щерка да се взима от у-ще, мъжът - имаше работа, та и той бързаше, спестих си само едната серия на хип-тръста.
Храна:
Към 7 - кафе с мляко
Към 10 - кисело мляко с боровинки
Към 11 - порция спаначено суфле
Към 13 - умряла от глад - купичка пилешка супа
След тренировка - към 19 - малко слънчогледови семки (купешки със сол) + порция спаначено суфле + салата от китайско зеле с краставица

След тренировка все се прибирам много гладна (направо ако мога вол ще изям) и едвам се удържам, затова си хапнах семки...

10.04.14
00:10

Днес беше чуден ден :) Изтеглих късата клечка за родителска среща - и двете щерки имаха в един и същи ден и на мен се падна честта да ходя на голямата :D - започва от 19 часа и продължителността и обикновено е до 21 - 21:30, но днес приключи само в 20 - направо не вярвах на очи, уши... 8-)
Излизам от срещата и звъня на мъж ми да видя как е минала срещата на малката и се оказва, че той сега се прибира, а нейната беше от 17:30 :D
Тренировка - няма. Само ходене пеша около 2 км с лаптоп на гърба.
Храна:
Към 7 - кафе с мляко
Към 12 - кисело мляко с боровинки
Към 13 - порция спаначено суфле + 1 яйце + салата домат с краставица
Към 17 - порция спаначено суфле + 1 яйце

Много се гордея с голямото ми момиче - справя се чудесно с всички предмети и е страхотна (inlove)

15.04.14
20:55

Минава си ден след ден, добре че стигам до залата, т.е. добре, че има кой да ме бута до там, иначе съвсем ще изтрещя, не че не съм, но все още 4-ти км ми се струва далечкоооо...
Все му се смея на Боби, че си пише веднага тренировката, ама пусто се забравя. (headbang)
То не са бразилци, англичани, китайци и всякаква гмеш с разни искания и по всяко време.

Долна част Б:
Коремни преси с тежест - 2х20 с 5 кг (високо изтегляне)
Руско усукване - 30х8 кг; 26х 8 кг
Хип тръст - 2х20х10кг
Основна част:
Преден клек - 10х20; 7х30; 5х35;4х35 кг
Мъртва тяга (класическа) - 10х40;4х60;4х60 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии - 3х8х32 + 3х8х20 кг

15.04.14
21:11

13.04
Горна част А
Планк с тежест - 45 сек х10 кг; 50х 10 кг
Хип тръст - 2х18 с 10 кг
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20;10х25; 7х35; 4х40кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 9х30; 7х35кг; 5х40 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 4х14кг; 8х13 кг; 7 х 13 кг;
Раменни преси с прав лост от стоеж - 7х20;7х20кг

Беше чудно-мразовит ден. Облякох се леко (само по суитчър), а трябваше да излизам, но нали ходя пеша(sun), та се сгрях.
Доволна съм от тренировката. Успях да вдигна тежестите и на гърба.
Храната е странна тези дни - мусака, пиле с ориз, зелена салата, сирене, борш...

Труден и тежък ден в офиса - комуникациите гърмят отвсякъде, а аз съм на топа, но ще се оправят някой ден нещата (giggle)

17.04.14
23:54

Днес беше чудесен ден :) Сутринта с малката щерка боядисахме яйцата (повече тя, отколкото аз) и кухнята ми е все в същия зелен цвят ( няма петна :D) Разкошна ми е тя - дори прахосмукачка пусна, че кучето се скубе яко :( Пак ще взимаме фунгофунал, та дано намалее бедствието.

16.04.
Долна част А
Повдигане на крака от лег - 1х25; 1х30
“Колелце” от колене - 2х20 със задържане
Руски усуквания - 2х30 с 8 кг
Хип тръст - 2х15 с 10 кг

Основна част:
Клек с прав лост - 10х20; 8х30; 6х35;5х40кг
Мъртва тяга с прави крака - 7х40; 5х50; 5х50кг
Плие - 3х10х22кг

Доволна съм, но можех и повече. Като че ли ме е страх да вдигна тежестите. Случи се и лек инцидент - за малко да затисна мъж ми на лежанката... ама не успях - другият път ще се постарая :D

казано от Zozo на 17.04.14, 23:54:

Руски усуквания - 2х30 с 8 кг

Браво!!!! Леле с 8кг!!! :)

18.04.14
07:52

Разкошна ми е тя - дори прахосмукачка пусна,

Еххх, колко Ви е добре с щерки на Вас :) аз така искам момиченце но моя мъж казва, че ако имаме второ пак щяло да е момче, защото аз съм била мъжка майка (wasntme) не бил ме виждал с момиченце (giggle)
А за лежанката, той Боби пак като ти се е доверил :D щото мен за тая работа въобще не ме викат :) хехехехе

19.04.14
15:05

казано от Веселина Иванова на 18.04.14, 07:52:

Разкошна ми е тя - дори прахосмукачка пусна,

Еххх, колко Ви е добре с щерки на Вас :) аз така искам момиченце но моя мъж казва, че ако имаме второ пак щяло да е момче, защото аз съм била мъжка майка (wasntme) не бил ме виждал с момиченце (giggle)
А за лежанката, той Боби пак като ти се е доверил :D щото мен за тая работа въобще не ме викат :) хехехехе

Бяхме две жени и малката щерка само... нямаше голям избор човекът (giggle) И друг път ме е карал да му пазя, но никога не се е налагало да помагам. Сега поне се научих как трябва да се действа в такива ситуации (muscle)
А второ детенце винаги е голяма радост, независимо какво е - може пък да се случи момиченце, както искаш (wave). Снаха ми сега е бременна с второ, въпреки че първото (момиче) им скъси живота - една година не спря да реве - денем, нощем... кошмар. Дори се учудихме като разбрахме, че чакат второ - и то по желание. Дано всичко мине наред и да са здрави и тя, и малкото човече - пак ще е момиченце (sun)

19.04.14
15:33

Днес денят започна криво - замесих мая за козунаците и студено беше млякото ли, кухнята ли... след 1/2 час беше като тухла четворка и я изхвърлих.
Затоплих добре цялата кухня с една духалка и замесих втора порция мая... - резултатът беше добро набухване. С 2 кг брашно и доста блъскане в масата я оставих да втасва за около 2 часа. Реших, че през това време е най-добре да отскочим до залата, че после има още месене, втасване, печене и т.н. екстри :D

Тренировката днес:

19.04
Горна част Б:
Планк - 60 сек. с 10 кг; 50 с. с 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 14 с 10 кг
Хип тръст - 1х20х10 кг
Основна част:
Избутване на дъмбели от полулег - 10х10 кг; 9х13 кг;9х13 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 8х35 кг; 6х40 кг
Избутване на прав лост от хор. лег - 7х35 кг; 5х40 кг
Раменни преси с дъмбели - 2х10х7 кг
+повдигане на ръцете напред - 2х7х5 кг

Малко претупах хип тръста и хиперекстензиите само с по една серия, ама бързах, че щеше да ми превтаса тестото (giggle)
Иначе и лежанката и скрипецът бяха доста добре, определено съм доволна. Ама това е, защото вчера почивах и не работих, не се ядосвах и се чувствах перфектно.
Слава богу не успях и козунаците да проваля :) Сега се допича втората порция, а първият вече го изядоха (sun). Дори не изчакаха да поизстине малко, едва ли не от фурната го нападнаха.
Дори Боби изяде 2-3 парчета и каза, че не е много сладък - “фитнес” козунак :D, но пък е на “конци” и е вкусен.
Сега слагаме агнешкото да се пече и край със задачите за днес, само (beer)
и почивка.

19.04.14
16:32

Ето и снимка на козунаците - малкото парче е остатък от изядения :D

21.04.14
09:39

Привет на всички :)
След всички дъждовни дни, най-накрая малко грейна слънчице (sun) и настроението е страхотно!
Вчера цял ден ядене на какво ли не - козунаци, яйца, агнешко, разни ордьоври... днес не посмях да се кача на кантара :D
Вечерта успяхме да изкараме голямата щерка с гаджето и да играем баскетбол. Ей... това тичането не е като вдигането на тежести - въздух не ми остана. Изкарах едвам една игра до 11 точки и то с почивки - срам и позор(headbang)
Щерката каза, че съм като путбул да я пазя - играхме двамата с Боби срещу нея и гаджето. Ама младите се подиграват, че дъртите не удържаме фронта. Лошото е, че наистина трудно се удържа - не е като да си на 16 (giggle) Боби си травмира и двете колена и сега куцука.
А малката щерка се чувстваше пренебрегната, че не я пускаме да играе с нас и ми вика: “Аз, като стана на 16, вие ще сте стари и няма да искате да играете с мен” - дали ще се окаже права или няма да се дадем... Аз се опитвам да я успокоя, че това е само след 8-9 години и все още ще сме във форма :D
Днес планираме да ходим на зала и после малко разходка в Южния парк с ролери (щерката, де). Някой само ще трябва да тича след нея, че кара от скоро и подозирам силно, че няма да е Боби (giggle)
Хубав ден и приятна почивка на всички, поне само 4 дена ще е тази седмица (sun)

21.04.14
23:36

Долна част Б:
Коремни преси с тежест - 2х20 с 5 кг (високо изтегляне)
Руско усукване - 326х8 кг; 26х 8 кг
Хип тръст - 2х20х10кг
Основна част:
Преден клек - 10х20; 7х30; 5х35;5х35 кг
Мъртва тяга (класическа) - 10х40;6х60;4х65 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии - 3х10х25.5 + 3х10х20 кг

Добра тренировка се получи днес, и денят беше чудесен :-)
Седнахме за по бира с Блага, малката щерка караше ролери, после скачахме на въже - ей, върнах се в детството, разкош (sun)

24.04.14
00:00

Днес беше супер ден - нямах много работа в офиса, с изключение на вечерта, ама аз съм си виновна, че казах, че съм без работа (headbang) и веднага ми се изсипа нещо, което ще е спешно утре, та откарах пак до никое време.
Успях да стигна до зала и много се радвам :)
Тренировка:
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;10х30; 8х35; 6х40кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 8х30; 5х40кг;5х40 кг;4х40 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 9х13кг; 9х13 кг; 8х13 кг;
Раменни преси с прав лост от стоеж - 7х20;7х20кг;6х20кг

Храна:

Към 10 - резен диня
Към 13 - 2 яйца, парче сирене, салата домат + краставица
Към 19 - салата зеле с моркови, 2 парчета черен дроб, 1 парче свинско филе на скара, 1/2 тиквичка бюрек, (beer)

След залата решихме да пием по бира, та и хапнахме :D
Малката щерка е с нов (заменен) таблет и сега не може да се откъсне от него - гледа филмчета, играе... Имаше един Prestigio - такова не си купувайте - след като стоя една седмица в сервиза, а самият таблет е на 2 месеца, казаха че не може да се поправи и ще го заменят. В Технополис беше третият за замяна за един ден (devil) Сега взехме Samsung и дано се окаже по-добра инвестиция.

25.04.14
11:57

Вчера ден без тренировка. Успях да си свърша нещата в офиса. Само лошото време малко ме потиска, но това е бял кахър.
Храната:

Към 8 - чай
Към 13 - 3 яйца по панагюрски + зелена салата
Към 16 - резен диня
Към 20 - свинска пържола + зелена салата

Искам да се консултирам - онзи ден правих тренировка в МЦ и два дена след това положението е трагично - драстично ми се увеличи силата, дори нощес се наложи да ставам в 5 часа... Дали е нормално това или трябва да се консултирам с доктор - за последно ходих декември миналата година...

25.04.14
11:59

Нормално е, аз вдигам най-много и правя максове като съм в цикъл, адския пауър ме обзема.

25.04.14
12:35

казано от Наталья Заболотная на 25.04.14, 11:59:

Нормално е, аз вдигам най-много и правя максове като съм в цикъл, адския пауър ме обзема.

Имах предвид, че ми се увеличи силата на цикъла... :(

25.04.14
12:43

При мен, преди няколко месеца се получи обратното. Вдигах от лежанка тежко.. и направо си го секнах, спря ми още същия ден, и си дойде нормално др.месец..Иначе нямам никакви проблеми да тренирам по време на МЦ..

25.04.14
12:51

казано от Stela на 25.04.14, 12:43:

При мен, преди няколко месеца се получи обратното. Вдигах от лежанка тежко.. и направо си го секнах, спря ми още същия ден, и си дойде нормално др.месец..Иначе нямам никакви проблеми да тренирам по време на МЦ..

И аз правих гърди онзи ден. По принцип избягвам да тренирам поне първите 2-3 дена в този период, особено ако са крака. Гледам да е повече като раздвижване с по-малко тежести и изключвам коремните преси. Ама сега реших, че може би не е проблем, имах сила и си вдигах добре, та затова се учудих на ефекта, който се получи... и дали всъщност е от тренировката или е нещо друго... ще изчакам още 1-2 дена и ако не отмине, ще се консултирам с доктор :(

25.04.14
13:01

Може би няма връзка между двете. Не се притеснявай излишно :). Виж как ще си тези дни и тогава прецени.

25.04.14
17:11

Според мен има възможност това да е от тренировката, тъй като и на мен ми се е случвало. Не знам дали е било съвпадение, но тъй като не ми се е случвало само веднъж, вярвам, че е от това, но не мисля, че има за какво да се притесняваш. Разбира се, и от значение е и за колко “силно” говорим, защото аз като цяло съм с проблемен цикъл /съжалявам, че изпадам в подробности/ и имаше период, в който съвсем липсваше, след това като започна да ми идва наново ми беше много слаб, но тренировките спомогнаха да се “нормализира” :Д, т.е ако тренирах първи или втори ден от цикъла, ми вървеше повече, а ако не тренирах си беше оскъдно. Отново съжалявам за подробностите, но сметнах, че може да е полезно за повече момичета и затова го написах в дневника, а не на лични.
Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 25.04.14 17:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1