Имам едно питане:
Как бихте постъпили, ако свекърва ви е решила да си купи по-голям апартамент. В момента живее в 64 кв. двустаен (преправен на тристаен), обзаведен перфектно, по последна мода.
В същото време синовете ти имат кредити и плащат лихви.......
А защо и е?
Че какво общо имат синовете?Щом може и иска ...да си построи къща ако ще.
Мнението беше редактирано от nervak на 26.09.15 22:34.
Интересен въпрос ,на който няма да получиш адекватен отговор.
Подобен бих задал към тъща си ,но няма да го направя никога ,защото съм МЪЖ.Защото за цял един /разбирай вече 24г./ живот жена ми знае ,че трябва да гледа мен в очите ,а не в дебелите дюшеци на майка си и баща си!Моите кредити са си мои ,не са на тъща ми ,но имотите ми са на името на дъщеря ми.... е ,след някоя и друга година ще сменям подлоги ,но нали сме човеци/по-точно аз и жена ми/!
Изхождам от моята гледна точка - и 3-станния апартамент, в който живеем, на моменти ми е труден за чистене и поддържане, а с годините и една гарсониера ще ми стига. Човек има нужда от по-голямо жилище, докато са му малки децата - колела, топки, тротинетки, скейбордове и т.н. Нима ще ги имам тези неща на 60-70 години.... Децата са се изнесли отдавна. Просто ми е странно. С Боби мислим да строим сега къща и апартаментът в София ще си е за децата. И без това човек не може да живее на няколко места едновременно :)
Не ме разбирайте погрешно, че искам да ни дават на нас пари. Просто ми е странно. И двамата с Боби работим здраво и не се оплаквам. Смятам, че човек не може да мисли само за себе си, а и за поколенията след себе си. Живели сме и под наем, и в гарсониера с едно дете, 20 години плащаме кредити и вече слава богу нямаме, и въпреки това, ако мога да дам на децата си жилище, а не да се чудят как да плащат и къде да се местят, ще го направя.
27.09.15
11:21
Зозо, Боби, осиновете ме, моля :)
Последните 2 трeнировки:
25.09.2015
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 3х7х37,5 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х8х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х7 кг (на ръка)
27.09.2015
Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 1х12х30 кг; 1х10х35 кг; 3х7х45;
Мъртва тяга с прави крака - 3х6х60 кг
Махало (на уред) - 3х15 кг до отказ (външно, вътрешно и задно бедро)
Колелце от колене, коремни преси на столче с 10 кг, коремни преси за долна част
И двете тренировки ми бяха добре. Вчера съм доволна много от тягата с прави крака - с цели 60 кг (muscle) и днес все още не съм с мускулна треска :)
Хубав ден и лека седмица (sun)
28.09.15
17:52
казано от Queen Cobra на 27.09.15, 11:21:
Зозо, Боби, осиновете ме, моля :)
Кобре, нареди се на опашката, моля! :D
Подала съм заявка още след снимката на оная печена патица (май беше)! :D
Днес тренировка:
Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 3х10х13 кг; (на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х10х35 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 1х7х35 кг;1х9х35кг
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х8х23 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х9х7 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х18 кг (само с лоста)
След няколко днев-но аха да се разболея и прекъсване от тренировки, реших, че болна-не болна - отивам :) Килата - надолу, болеше ме и дясната китка - направо се разпадам... ама сигурно от ЕГН-то (giggle). Не съм боледувала от 5-6 (вече не помня) колко години. Като цяло отчетох дейност.
На тренировката срещнах Гената (Евгени Попов) - супер човек :)
Следобяд ходих с голямата щерка на “Изложението за Световно образование”. Има интересни университети, засега се спряхме на Холандия, ама още колко вода има да изтече... Важното е, че човекът вече се е ориентирал какво иска да учи, което ми намали драстично проучването и обикалянето (party)
Малката маймуна беше на вилата и “уж” да си напише домашните... ама не - немският е голяма мъка.
Започвам да придобивам едно много лошо качество - да върша нещата в последната минута (бррр). Никога не съм го обичала, а сега си търся оправдания защо го правя :( Важното е да е в срок 8-)
Забравих да добавя за днес - оплаках се на една позната след тренировката, обличайки сутиена си, че вече всичко ме стяга и не знам какъв размер да си купувам за гръДна обиколка :) Доскоро бях на 80, ама вече не ме събира, и тя, невярвайки, реши да ме мери - 83 см (giggle). Как да не се смее човек - ханш 95 см, гръдна - 83! Не с 23 кг дъмбел, а с 223 трябва да продължа да греба (muscle)
Тренировка днес:
Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х8х9 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 2х5х60 кг; 1х2х60 кг; 1х5х60 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х34,5 кг в суперсерия със
сгъвания за задно бедро на машина от стоеж- 3 до отказ
Изключително разтеглена тренировка. Между сериите ми се наложи да работя :( Но пък си имаше и положителна страна :) Евгени ме гледаше на тягата и нанесе някои корекции в изпълнението, което ме изпълни с невероятно желание да направя още една серия 8-) Толкова хубаво обяснява този човек, че от 1/2 дума разбираш какво иска да ти каже, коя е правилната позиция, как да дърпаш, така че да не се контузиш, а в същото време да извлечеш максимален резултат. Страхотно! Малко да я упражня и ще се снимам :)
Храната: (не съм я писала отдавна)
- кафе с мляко
- печена тиква
- руло от елда, ориз, спанак и орехи; пълнени доматчета със сирене и кашкавал; 1/4 пълнена тиквичка с кайма
- 2 парчета паниран кашкавал, 50 гр. телешко печено
- бира
имам и пържен сафрид, та сигурно ще си доям :)
Закъснях за залата, че исках да говоря с двете госпожи на малкия дзвер - има състезание по математика след 10-тина дена “Математика без граници” и не мога да разбера в кои училища ще се провежда. Оказа се, че нашето не участва, но така и не намерих инфо кои у-ща участват и къде може да се яви.... От петък са с нови учебници по немски, които заради работата ми въобще не успях да надпиша, та исках да се извиня на госпожата. Оказа се разбрана и не е голяма драма. Ще ги надпиша този уикенд.
Вече малко разпускам :) Главата ми пуши отвсякъде, ама утре ще спя, че ставането в 6:45 не ми се отразява добре :(
07.10.15
09:30
Набирай се, виждали сме че можеш. Лигавиш се там с някакви 35 кг скрипец :)
(Или сложи силикон, болезнено е, но пък обиколката ще хвръкне :) )
Кратки и стегнати тренировки, предполагам 30 мин максимум са.
казано от Queen Cobra на 07.10.15, 09:30:
Хайде няма нужда да даваш такива идеи... :D
07.10.15
11:46
казано от Boby_ на 07.10.15, 09:49:
Хайде няма нужда да даваш такива идеи... :D
Тц, тц, тц ...
Набирай се, виждали сме че можеш. Лигавиш се там с някакви 35 кг скрипец :)
Кратки и стегнати тренировки, предполагам 30 мин максимум са.
Кобре, аз имах предвид обиколката под бюста :) А за скрипеца - слагам и повече кила, ама ми падат повторенията, а в момента не това е целта.
11.10.
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 1х7х37,5 кг; 2х5х40 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х8х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х7 кг (на ръка)
Опитах се да взема 15-ки дъмбели, но много мие заболя рамото, та взех обратно 13-ките, като смених леко движението и пак успях да си направя повторенията :) На лежанката пак качих килата (sun)
Доволна съм от вчерашната тренировка определено :)
Храната:
- кафе с мляко
- скумрия на скара, салата домати с чушки
- пилешки сърца в масло, зелена салата с парче сирене
Вечерта бяхме на рожден ден на шефа ми. изкарахме си добре - беше забавна и приятна компанията - все математици (giggle). Готините колеги бяха поканени ;)
Ето какво му подарихме:
12.10.
Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 1х10х30 кг; 3х7х45 кг;
Мъртва тяга с прави крака - 3х6х60 кг
Сиси клек - 3 х 20
Колелце от колене, коремни преси на столче с 10 кг
За първи път правих Сиси клек и щях да се гътна - имах чувство, че ще падна :( Дори помолих Боби да стои зад мен, да не би да се катурна :) След 1-2 убеждения, че и по-тежки хора от мен, не се гътват, продължих да го правя сама (sun) Хубаво упражнение, само да разбера как ще съм утре (giggle).
Сутринта ни изненада вуйната с нов апартамент за сина и, и ни поканиха на гости. Много добре са го направили, въпреки че не е в мой стил - бяло с венге в кухнята, бежево с кафяво в банята.
След тренировката се замъкнахме до кв. Бояна, пихме по 1-2 чаши вино и “Drink&Drive;” ни прибра :)
Малкият дзвер беше на тренировка по аеробика и е направила мост.
Ох, само чакам неделя и MartiG ще ме обича много :) От понеделник пак ще можем да си говорим.
Радвайте се на понеделника, това е най-разкошният ден от седмицата :)
Разглеждам разни къщи и тази много ми хареса :)
Къща-мечта
14.10.15
23:10
С такава къща и мен ще трябва да осиновите.
Но обещавам, че ще се грижа добре за вас!!! :D Ще ви посрещам с готова манджа, когато се прибирате вечер след работа. И за децата ще правя закуска!!! И на Боби аквариума ще почиствам. Бирата ви с идеална температура ще поднасям!
казано от Вероника Налбатска на 14.10.15, 23:10:
С такава къща и мен ще трябва да осиновите.
Но обещавам, че ще се грижа добре за вас!!! :D Ще ви посрещам с готова манджа, когато се прибирате вечер след работа. И за децата ще правя закуска!!! И на Боби аквариума ще почиствам. Бирата ви с идеална температура ще поднасям!
Рони, това са само мечти :) Просто много ми хареса и реших да я споделя.
14.10.15
23:22
Разбрах те отлично. И аз се впускам в мечтата!
Често правя същото. :)
Ей, знаеш ли, че забравих да ти кажа по повод предния ти пост, тъй като тогава го прочетох късно. Много се радвам, че си опитала сиси клек. Аз съм му голяма фенка, но при мен няма уред и няма как да си застопоря краката.
Правя другия вариант, но не е същото. :))
казано от Вероника Налбатска на 14.10.15, 23:22:
Разбрах те отлично. И аз се впускам в мечтата!
Често правя същото. :)Ей, знаеш ли, че забравих да ти кажа по повод предния ти пост, тъй като тогава го прочетох късно. Много се радвам, че си опитала сиси клек. Аз съм му голяма фенка, но при мен няма уред и няма как да си застопоря краката.
Правя другия вариант, но не е същото. :))
На мен също много ми хареса. Определено търся релеф на бедрата и много се кефя :)
15.10.15
08:57
Тя хубава къщичката, но с тези витрини- човек не смее по (без) гащи да се разходи из дома си :) Иначе - лукс огромен, но аз предпочитам разделени уединени стаи и с коридори.
Хмм, Рони, ще се борим за осиновяването, да знаеш ;)
15.10.2015
Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х13 кг (на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х7х40 кг
2, 1 набирания подхват
“Избутване на прав лост от хор. лег - 2х6х37,5
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х8х23 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х9х7 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х25 кг
3 серии планкове с изнасяне на противоположни ръка и крак.
Най-накрая му свикнах на това високо изтегляне :), та се престраших да сложа някое килце на лоста. Отново пробвах с набиранията - не бяха много успешни като бройка, ама отдавна не се бях набирала - доволна съм.
Храната:
- кафе с мляко
- нектарина
- печено пиле, салата домати, филийка пълнозърнест хляб, 50 гр. сирене
- 1 варено яйце, консерва риба тон в собствен сос, салата домати, фъстъци, няколко малки кюфтенца от броколи
Тази седмица като цяло не ми е много натоварено в офиса, та успях и някои неща да посвърша в къщи, че все изостават :)
Хубав ден и се обличайте топло (sun)
16.10.15
19:36
Ееееееееееееееее днес е голям ден!!!
Зозо има рожден ден!
Зозо, честит рожден ден! Радвам се, че успявам да ти честитя точно на празника ти!
Желая ти от сърце много здраве и поводи за широки усмивки! :) Тежестите да растат нагоре, а ти да си все по-удовлетворена не само от тренировките си, но и от всичко, което правиш!
Желая ти и баланс между работа и почивка - да имаш достатъчно време за второто. :)
Хайде, днес бирата може да се лее!
И торти да се ядат!
Бъди винаги така позитивна! (nlove9) (cake) (beer) (F)
16.10.15
19:58
Честит рожден ден и от мен (F) ! Бъдете все така влюбени и готини с Боби, както сте до сега (nlove5)
Хубав празник (cake) (party) !
Честит рожден ден, Зори (sun)
Бъди все така силна, позитивна и в прекрасна форма! Много усмивки и спокойствие ти пожелавам - както в личен, така и в професионален план :) И най-вече - здраве! И наздраве (beer) (F) :)
16.10.15
21:47
Честит рожден ден, Зозо (F).
16.10.15
22:10
Честит рожден ден, да си жива и здрава и да пожелаем също така на Боби да стане як колкото теб :)
Яяяяяя виж ти кой празнува днес :) Честит Рожден Ден Зозо (F)
Много здраве, късмет и все приятни поводи за празнуване :)
Наздраве (beer) с биричка, че нали съм кърмачка ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 16.10.15 22:20.
Зозо, и ти си везнаааа ;) Честит рожден ден! Пожелавам ти преди всичко здраве и бъди все така позитивна, забавна и спортна (muscle) (F)
17.10.15
00:02
Честито и от мен! (F)
И само напред и нагоре! :)
17.10.15
00:47
Честит Рожден Ден !
Здраве, послушни всичките вкъщи и на работа, късмет и успехи :)
Честит рожден дееееееееен, Зозо! Много здраве, късмет, успехи и разбирателство на цялото семейство! Моите приятелки да са ти само повод за гордост (както до сега) ии какво там се пожелава... много железа, мускули, бира? Каквото си пожелаеш да ти се сбъдне! (F) (nlove5)
17.10.15
02:20
Честит рожден ден и от мен, Зозо ! :))))))
17.10.15
09:59
Е, за малко да изпусна!
Честит рожден ден! Да управляваш все така със желязна ръка семейната менажерия и да балансираш между работата и удоволствията! Набиранията да растат и тревогите да намаляват!
Наздраве!
Много сте мили :* Благодаря на всички за пожеланията и подкрепата (sun). Много се радвам се, че ви познавам. Всички сте прекрасни хора.
Черпя ви с едно клипче :)
Почерпих се ,благодаря!
И на патеричка малко ... понеже съм от окъснелите ,пожелай си каквото най-много искаш.От сърце ти го желая!
Поздрави Зози!
18.10.2015
Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х8х9 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 2х4х65 кг; 1х5х65 кг;
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х34,5 кг в суперсерия със
сгъвания за задно бедро на машина от стоеж- 3 до отказ
Хиперекстензии с 15 кг - 3х10
На българския клек залитах здраво, ама предишната вечер празнувах и си легнах в 4 сутринта :) Тягата беше супер ;) За малко да се пребия, че бях сложила различни дискове от двете страни, ама бързо усетих разликата и поправих грешката. Дори на последната серия направих 5-чки. Малко с новата техника съм си натъртила подбедрицата отпред, ама ще го преживея.
Вечерта на 17-ти събрах няколко приятелски семейства у нас и си изкарахме страхотно :)
Ето снимка и на масата преди гостите :)