Let the day begin

Прескочи до:

19.10.15
17:18

Голямо ходене днес :)
Покрай разните ми ангажименти или работех от нас, или ходех с колата повече от месец, ама сутринта и с моята раница, и с ученическата чанта тръгнах пеша (sun). За целия ден извървях 7 км. Прибирането ми беше интересно - не стига, че натъпках раницата до пръсване, ами минах през Лидл, та си взех к-т за подправки, 2 тавички и загряваща седалка за колата (и всичко това в отделен плик). Но това пак не беше достатъчно и вече на около 1,5 км от нас виждам кестени, та покрай килото кестени взех 2 кила ябълки и кило зрял боб. Този последен 1,5 км ми се стори 15 км (headbang) Но успешно с бърз ход успях да се прибера :)
Храната:
- кафе с мляко
- ябълка, синя слива
- 200 гр кюфтета от броколи, кисело мляко с копър и чесън, печена чушка, домат
- 120 гр. пълнени тиквички с кайма и ориз, 140 гр. телешко печено, краставица, салата картоф с цвекло и моркови

2-ри ден откакто не пуша и ме гони страшен глад, ама ще го озаптя  :)

Хубава вечер на всички и приятна разходка, за който излиза. Времето е чудно навън (sun)

Направила си една солидна фермерска разходка. :D

Много обичам кестени! Много.
Имаш ли някаква специална рецепта, по която ги приготвяш, защото скоро и аз откривам сезона? По принцип аз си ги варя и не правя нищо повече. :)

19.10.15
17:51

Хахаха :) Точно фермерска, ама и с една раница за баланс на гърба (giggle)

Кестените само ги варя и си ги ям като семки :)

19.10.15
18:17

За който има желание - суровите кестени също са адски вкусни. Аз даже ги предпочитам, ама коремът ми отказва да яде прекалено много и се налага да ги варя. Иначе някои слагат сол във водата и се получава по-различен вкус, други ги затварят в буркани, но на мен не ми харесват така.

19.10.15
18:33

Кестените могат и да се пекат. В Южна Европа (Португалия, Испания) съм виждал да ги продават по улиците в кесийки, така както тук се продават семки и царевица например.

19.10.15
18:53

Аз имам проблеми с беленето, ти как ги белиш? Това е едно многочасово чоплене с чекийка, а особено ако са преврели - едно омазване до уши за няма и половин кило готов материал.

19.10.15
19:40

Буквално като тиквени семки ги смачквам странично със зъби и със зъби ги доизгризвам отвътре :) Сол не слагам във водата, в която ги варя, а печени има и в София - напр. на пазара на Граф Игнатиев и на пазара на Младост 1.
Сурови си признавам, че не съм опитвала, ама следващия път като си купя, ще пробвам, че ми стана любопитно.

19.10.15
19:42

Да, забравих. Печени стават много вкусни, а като се добави сол ииии.... абе, красота.

ПП: Аз дори не ги беля :D То като е сварен и само като го стиснеш, си е ок. Дааа, това прозвуча гадно, знам... :D (tmi)

19.10.15
19:44

казано от DSMHY на 19.10.15, 18:17:

За който има желание - суровите кестени също са адски вкусни. Аз даже ги предпочитам, ама коремът ми отказва да яде прекалено много и се налага да ги варя. Иначе някои слагат сол във водата и се получава по-различен вкус, други ги затварят в буркани, но на мен не ми харесват така.

А в буркани с някаква марината ли се правят?

19.10.15
20:03

Честно казано си нямам и идея. Не сме правили ние, само съм пробвал, но не ми допадна. Може би не ги бяха съхранили както трябва, но не беше хубаво, а аз си падам по такива работи иначе :)

20.10.15
19:02

20.10.2015
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 2х5х40 кг; 1х6х40 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х9х35кг; между сериите едно набиране - 3 повторения
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 2х8х7 кг; 1х6х7 кг (на ръка)
Суингове - 1х10х16 кг

Ходене: - 6 км.
Храната:
- кафе с мляко
- ябълка
- пилешки дробчета, кюфтета от броколи, домат, кисело мляко
- варени кестени
- вечеря (план) - консерва риба тон, парче сьомга, зелена салата

Много съм доволна от тренировката. Първо движение ми беше лежанката и все още бодра, си направих сериите, че дори на последната увеличих повторенията (muscle) Храната също е добре. Не знам какво се случи сред колегите, но вече само аз в целия офис останах да си нося и да си хапвам домашната храна. Дори ми се учудиха кога съм пекла дробчетата, а те стават за 10 минути на тиган, докато си пиеш сутрин кафето :)
В офиса беше спокойно и реших по-рано да тренираме. Точно си тръгвам и заваля :), ама след 10 минути мокър от дъжд бои ли се (giggle). Боби ме пресрещна с колата, та носеше кърпа и сешоар.

3-ти ден без цигари и бира :)

Хубава вечер и весело настроение (sun)

23.10.15
22:52

Днес тренировката:
Долна част - А

Загрявка
Клек със сейфти бар - 8х45 кг;2х7х45;
Мъртва тяга с прави крака - 3х7х60кг
Сиси клек - 3 х 25
Колелце от колене, коремни преси за долна част

Купих си цвички (party). Евгени беше отново в залата и го помолих да види тягата ми. Само една корекция имаше (muscle) Трябва да работя за средна към горна част на гърба - очевидно ми е слабото място, там, където ми е гърбицата :(
Давайте идеи за упражнения за засилване, моля ....
Ето и клипче:

24.10.15
08:51

Браво, Зозо, и клекът и лежанката вървят нагоре. Уф, в началото бях видяла само тяга а то било с прави крака. :)
Кой издава такива еротични стонове? :) :D

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.10.15 09:28.

24.10.15
17:30

казано от Queen Cobra на 24.10.15, 08:51:

Кой издава такива еротични стонове? :) :D

Евгени Попов. :)

25.10.15
13:56

Днес тренировка:
Горна част - Б

Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 2х6х15 кг; (на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х8х35 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 2х5х40кг
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х8х23 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х7х7 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х25 кг
Планк - 3 серии по 40 сек с 10 кила на гърба
Хоризонтален скрипец пред гърди - 3х10х20 кг

Супер тренировка днес на гладно (sun). Направих си чисти шестички с 15-килограмовите дъмбели. И въпреки че увеличих там тежестта, успях и на лежанката да се справя с 40 кила. Днес включих и хоризонтален скрипец с по-високо издърпване на височината на раменете да засиля малко средната част на гърба. Трудно ми беше определянето на килата, ама в края на тренировката, изморена вече, и 20-те ми дойдоха в повече :)
Храната за вчера:
- кафе с мляко
- салата с киноа и бяла риба пане
- пъстърва на фурна
- руло Стефани по нова рецепта (с боб и царевица) от телешка кайма
- прясно готвено зеле
- зелена салата
- 2 фурми, бонбон

Вчера водих малката щерка на турнир по математика и залата се намираше до Парадайз МОЛ-а, та после пазарувахме - обувки за децата и за мен, дрешки за всеки по нещо. Хапнахме в Happy и денят до ранен следобяд замина :) Следобяд малко работа и почивка.
Днес се събудих сама и гледам навън - тъмно, ама се бях наспала - в 7 часа станах :) Пиейки кафе пратих няколко мейла, забърках едни пълнозърнести питки със сирене и яйца, пооправих из нас и беж към залата.
Сега възстановявам електролитния баланс с биричка. Наздраве (beer)

Размишленията на прекрасната Зозо по темата за хранителните и спортни добавки. :)

Приятно четене!

27.10.15
18:35

Тренировка днес:
Долна част - Б

Загрявка
Български клек - 2х8х9 кг; 1х9х9кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 1х4х65 кг; 1х5х65 кг; 1х4х65 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х8х39 кг в суперсерия с хиперекстензии 3х10х15 кг
Коремни преси на римско столче - 3х15х10 кг

Днес в 15 часа ме стегна шапката и си вдигнах чукалата от офиса към залата. Беше супер празна залата, нямаше и с кого да си говориш много-много, бързахме за прибиране на малкия дявол и се получи много стегната и динамична тренировка. Малко се озорих, че за мен си е тежка, ама се събрах в около 45-50 минути със загрявката. Най-накрая се престраших и на бедрените екстензии да вдигна килата, та ще видим утре как ще съм (giggle).
Храната:
- кафе с мляко
- печена тиква
- руло Стефани с боб и царевица, гуакамоле, 1 банан
- вечеря (план) - имам печена скумрия от вчера.

От вчера започнах физиотерапия на зъбите (пародонтоза) :( и за 3-минутна процедура чакам по 40 минути в кабинета - ужасна работа.
Поне използвам хубавото време после да ходя пеша до офиса, та последните дни пак си навъртам по 5-6 км :)

Хубава вечер на всички и само усмивки (sun)

28.10.15
16:18

Днес нямам мускулна треска (party) Значи са малко килата или защото пия добавки (giggle), или защото вече свиквам с новата програма.
От миналата седмица се чудя дали да пиша за едни болежки, та се престрашавам днес - след 4-месечно пиене на хормонален препарат за яйчниците, вече нямам проблеми там, но пък ми се образуваха фиброаденоми в гърдите. Отивам на доктор в сряда (миналата) и онколожката се втрещи като видя положението.... Абсолютно нищо не ми изписа, но каза да спра хормоните. Какво нещо е, когато човек си усеща организма и е минал през хиляди неща - от кърменето на малката щерка имах проблеми и тогава се налагах със смачкани листа прясно зеле. И сега, имайки същите усещания, реших да пробвам. След 5 дена вече нищо няма, но за всеки случай другата седмица ще ходя на преглед при друг доктор - за второ мнение.
Вчера дори в залата, правейки хиперекстензии ми изпадна зелето от сутиена, ама добре че нямаше никой друг освен Боби (giggle).

Днес малко почивка от работа :) Тичах по разни задачки, които отлагах отдавна, но всичко си свърших. Татко дойде на гости, че не го бях виждала скоро и сега пишат с малкия дявол домашно :)

Излизам малко на разходка, че времето е чудесно навън. Дано и вие имате време за това (sun)

28.10.15
16:40

Ох, Зозо, съчуватвам ти за проблема, но това със зелето ме разби. Да тренираш със зеле в сутиена - ми то ще вкисне :D
Как всъщност мислиш, че помага? Мислиш ли, че нещо се усвоява през кожата,за да достигне до жлезите?

Навремето съм си налагала синяците по ръцете след игра на волейбол със зелеви листа. Ама бях тийн и честно да си кажа въобще не помня кой ми го беше казал и дали е помогнало.
Обаче, си била гледка - няма спор! :D Някой може да реши, че си носиш за похапване между сериите! :D

Това със зелето съм го чувала от един колега рехабилитатор.
Няма майтап!
Даже и за извара съм слушала, но не си спомням по какъв повод.

Зозо, стискам палци и второто мнение да потвърди, че си добре!
Супер за това, че покачваш работните тежести, че даже ти и малеят. :)

28.10.15
21:30

Това със зелето помага, потвърждавам. И с баткото и сега имах запушени канали на гърдите, и докато потръгнат нещата с кърменето и аз слагах зеле в сутиена ;) хахсхаха смешно ама помага :)

Мнението беше редактирано от Vess на 28.10.15 21:30.

29.10.15
08:03

казано от Queen Cobra на 28.10.15, 16:40:

Ох, Зозо, съчуватвам ти за проблема, но това със зелето ме разби. Да тренираш със зеле в сутиена - ми то ще вкисне :D
Как всъщност мислиш, че помага? Мислиш ли, че нещо се усвоява през кожата,за да достигне до жлезите?

Не успява да вкисне :D Сменя се на няколко часа. Има някакви вещества, които при стриване се отделят в сока му и действа. Сок от прясно зеле се пие и при язва.
Рони, и аз съм чела за извара и пробвах като кърмех, но много цапа и реално не знам дали има ефект. Представяш ли си в залата да ръся извара след мен (giggle) :D

Ами тъкмо протеин за тежко трениралите! Пък и със салатка в добавка - пълна идилия.

Има смисъл от такива терапии, но най-хубавото е, когато ги съчетаеш с мнението на специалист, както правиш и ти.

Даваш добър пример!
Защото има хора, които си назначават бабини илачи и дори не им хрумва да отидат на преглед и да видят реално какво се случва.

Хубав ден, Зозооо! :)))

30.10.15
11:02

29.10.2015 - тренировка:
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 3х6х40 кг;
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х9х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х7 кг (на ръка)
колелце от колене - 3х16
Суингове - 1х10х16 кг

На лежанката бях супер :) На дъмбелите от полулег тръгнах с 15 кг и на второто повторение буквално лявата ми ръка изхвърли дъмбела и то назад :( За малко да се контузя. Отказа рамото, че бях вече и изморена... А с 13-ките все едно нищо не е било :) 2 кг разлика да ми оказват такова влияние!  Май и на доФтор за рамото трябва да ходя, ама като знам, че ще ми назначат физиотерапия и да се мъкна 10 дена, и направо се отказвам.

Храната:
- кафе с мляко
- печена тиква
- скумрия на скара, салата домати без зехтин, маслини
- 3 варени яйца, варен карфиол на пара + сос кисело мляко с копър и чесън, салата домати със зехтин

От няколко месеца си бях решила да ходя на едни процедури за намаляване на мазнини в областта на външната част на бедрата и заради хормоналните препарати два пъти отложих. Вчера за първи път успях да си направя първата процедура в една дерматологична клиника. Докторът (млада жена, сега завършваща) много ми се зарадва :) Пита ме дали спортувам, защото си личало, пък аз все си мисля, че има още за махане, за сваляне и т.н.
Оказа се, че на тези процедури ходят предимно жени, които нямат никаква двигателна активност, ядат безразборно и искат бързи резултати. Аз реших да ги направя, защото все нещо малко не ми достига, въпреки клекове, тяги, вода, ходене и т.н.
Та след 2 месеца ще споделя има ли ефект :) Процедурата се казва Exilis. Ако някой я е правил, да сподели.

Излизайте навън, чудно е времето (sun)

31.10.15
17:49

Днес тренировката:
Долна част - А

Загрявка
Клек със сейфти бар - 3х10х45 кг
Сиси клек - 3 х 25
Руски усуквания - 3х10х10кг (на страна)

Супер днес (sun). Направих си 3 десетки с 45 кила. Направо не е за вярване. Така да не ми вървяха краката преди време.
Храната:
- кафе с мляко
- портокал
- спаначена супа, телешки ребра на фурна, салата зеле с моркови, парченце ябълков пай
- 1 круша, 50 гр. варени скариди
- вечеря (план) - пече се риба тон във фурната и мисля да забъркан една салата праз с домати
ден без бира :)

Сутринта готвихме 100 неща - пиле стю (пилешко филе с грах, моркови, лук, картофи и сметана), телешки ребра на фурна, спаначена супа и междувременно ябълков пай :D
Сега, за да не ни е скучно риба тон на фурна, а изчистих и сафрид да изпържа утре.
Купих си и патладжан, ама се чудя какво да го готвя, че да е без месо. Ще търся някакви рецепти - нещо с извара и яйца ми се върти из главата...
На обяд ходих на някаква интересна процедура за лице - някаква приятелка ми оставила телефона и ми се обадиха. Да, процедурата е безплатна, но през цялото време те облъчват да си купиш кремовете. А пакетът от 9 продукта е на скромната сума от 1690 лв.!, които ти дават възможност да ги плащаш разсрочено за 12 месеца.
Доста се замислих, защото наистина имаше невероятен ефект - първо ти почистват половината лице и след това те слагат пред огледалото да видиш разликата :) Е, имаше, спор няма. Напоследък се замислих, че е време да ползвам някаква козметика, но по-скоро мисля да се ориентирам към естествени етерични масла като кайсиево, шипково и т.н. С една приятелка се заприказвах във фитнеса и тя ми сподели, че си забърква вече сама кремовете.

Хубава и усмихната вечер (sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 31.10.15 17:49.

01.11.15
13:02

Днес тренировка:
Горна част - Б

Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 1х6х15 кг;1х2х15 кг; (на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 1х9х35 кг;1х8х40 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 1х7х40кг;1х8х40 кг
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х25 кг
Гребане на скрипец - 3х8х20 кг

Разтеглих тренировката, но Евгени беше отново в залата :) Много е приятно да го слуша човек, особено като те гледа и поставя акцент върху детайлите. С точно око ми каза как ще е по-лесно да бутам и на второто повторение си направих 8-чка с 40 кила (sun).
Снощи заспах в 9 часа и сутринта се ококорих в 6 (giggle). Ама си се бях наспала, та станах. Толкова много неща свърших из нас, докато другите спят, че в 10 вече бяхме в залата.
Храната:
- кафе с мляко
- 50 гр. ябълков пай
- до края на деня има още доста, а дори не съм обядвала

Усмихнат ден и весело настроение (sun)

05.11.15
16:41

Тренировка днес:
Долна част - Б

Загрявка
Български клек - 3х9х9 кг; (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 3x6x65 kg
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х39 кг в суперсерия със сгъване за задно бедро 3х10
Коремни преси с тежест с изтегляне - 3х25х10 кг
Коремни преси на уред за долна част - 3х20

Тренирахме сутрешно, че Боби пак лети... Много готино се получи, че и Ива беше в залата, та с малко умуване, измисли къде да правя българския клек без да се клатя като пиян морков :) На малко по-висока лежанка, която е с тип “дунапреново” покритие и дори и да залитна, кракът ми потъва и успявам да си направя правилно движението.
Определено съм доволна от това, което направих (sun)

Вчера ходих на второ мнение на мамолог за болежките ми и положението е суперррррр :) Дори няма фиброаденоми, а само кисти, което е нормално състояние за всяка кърмила жена (party) Не знам доколко зелето си свърши работа, но резултатът след 2 седмици и чудесен :)
Храната:
- кафе с мляко
- печена тиква - има едни много “бабунести” във Фантастико и на външен вид те отказват да ги купиш, но който се престраши, няма да сбърка - страхотни са на вкус (inlove)
- имамбаялдъ, 3 яйца на очи, домати, люти чушки
- вечерята не съм я измислила все още - мариновах едни пилешки филенца, имам и зеленчукова супа...
- бира

Утре съм на тиймбилдинг, ама така е организиран, че все още не знаем къде отиваме :D Писаха мейл за топли дрехи и бански :D

07.11.15
15:26

06.11.2015 - тренировка:
Горна част - А
Загрявка
Смит машина - 3х8х35 кг;
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х9х40кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х8х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х9 кг (на ръка)

Тренировката ми беше в залата на хотела... За първи път правя гърди на смит машина (wasntme) Голямо нагласяне падна (giggle) - то лежанката ми беше неудобна, то лоста ми беше неудобен, супер крива работа. 35-те кг бяха дисковете, ама колко тежи лоста... божа работа. Започнах първата серия само с лоста, че един колега ми вика: “30 кила е”. 30, ама друг път - 3 може и да беше :)
Криво-ляво направих една тренировка.

Да разказвам как мина тийм-билдинга :)
В 8:50 сутринта ми звъни колегата и вика: “Зозо, BMW-то не пали” :D И аз си грабнах багажчето и подкарах рендето.

Както се бях настроила да ме возят и да дремя в колата, така трябваше да се ококоря за всичките завои до Боровец....
Уж тръгнах преди автобусите, а на едни от завоите ги виждам в задното огледало, че едва ли не ме настигат. Направо не знам тия шофьори как карат! Под 60-70 км/ч не съм падала на завоите при положение, че сме 4 човека и колата е сравнително тежка, по-бавна при спиране и т.н.
Все пак пристигнахме първи 8-)
Следобяд беше организираната част - разделиха ни на отбори с по 17-18 човека и.. трябваше да решаваме разни задачки. 3 часа стоейки прави на полянка, на сянка, замръзнали, изкривени, издивели накрая, се справихме :)
Заболя ме кръст, гъз, крака и т.н..... 3 часа да бяхме ходили, нямаше да се чувствам толкова разглобена.
Едвам ме нави един колега да се качим във фитнеса :D Но изненадите продължиха - НЯМА лостове, НЯМА лежанка, но ИМА 3 бягащи пътечки и 40 градуса в залата! След измръзването навън не ми трябваше сауна (giggle).
Храната:
- кафе с мляко
- 4 мандарини, брои се за обяд, че от фирмата имаше сандвич, тип “принцеса” + банан, пък аз не съм много на “ти” със сандвичите
- вечерята - зелена салата с морски дарове, в която даровете почти не се виждаха; 5 мини телешки шишчета с недоопечено телешко месо; задушени карфиол, броколи, моркови, зелен фасул
- всичко, порядъчно полято с бира (beer) (от по 330 мл)

Вечерта беше наистина добре организирана, продължихме в бара и накрая си легнах в 6:30. Добре че голямата щерка ми звънна в 10:30 да стана :D
След 2 кафета от по 4,50 лв. :) вече бях кукуряк. Връчих ключовете на колегата и успешно се завърнах у нас :)

Слънчево и хубаво настроение (sun)

09.11.15
13:40

08.11. тренировката:
Долна част - А

Загрявка
Клек със сейфти бар - 1х9х45 кг;2х7х45 кг
Сиси клек - 3 х 25
Коремни преси за долна, горна част и руски усуквания в суперсерия - 3х15х10кг (на страна)

Клекът нещо хич не ми беше наред.... Тежеше ми, първата серия не кляках и до долу, та затова на 2-ра и трета намалих повторенията. Другите упражения си бяха прилични :)
Храната:
- кафе с мляко
- парче печена тиква
- зеленчукова супа; патладжан на фурна с извара, яйца и сирене (сиренето в най-малко количество); салата домати с краставици
- 3 парчета телешка шунка
- котлет от сьомга на тиган; салата домати с краставици
Храната беше добре, като изключим, че този патладжан на обяд ме нахрани точно за 2 час и вече виех от глад :D

През деня вчера готвихме, пооправяхме из нас, следобяд - фитнес и денят замина.

Днес натоварването се очертава само в ходене до офиса и обратно - около 7 км.

Весел и усмихнат ден (sun)

13.11.15
21:08

12.11.2015
Тренировка:
Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 2х4х15 кг(на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х8х40 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 1х7х40кг;1х8х40 кг
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х8х25 кг
Планк - 3 х 10 с изнасяне на ръка и крак
Хип тръст - 3 х 10 х 25 кг
Коремни на машина - 3 х 10 х 84 кг

Много яка тренировка (sun). Започнах с притеснения за полулега, но ги избутах :) Знам си аз, че всичко е на горния етаж, ама кога ли ще го осъзная (giggle).
Храната:
- кафе с мляко
- пържени телешки кюфтета, салата домати
- 1/2 грейпфрут
- плочка шоколад
- 200 гр. телешки стек, салата домати

Няколко дена не тренирах, че МЦ е много на настроения :) Ей, одъртях и се почнаха разни болежки (giggle), ама ще ги борим :)
Днес бях на ортопед. Оказа се паднал напречен свод и съответно кокалче. Ама боли като ходя, пък аз нали не седя на едно място :D Набързо решихме проблемът - стелки и силиконови разделители, все още съм далече от операция.
Остават още 2-3-5 доктора да мина до края на годината (giggle)

Радвайте се на живота (sun)

15.11.15
14:01

15.11.2015
Тренировката:

20 мин степер
абдуктор + аддуктор - 3х20х15 кг + задно бедро на машина - 3х5 кг
сиси клек - 3х30 СТ

Супер “ненормална” тренировка като за мен, ама вече 7-ми ден няма оправия с МЦ, та реших все пак нещо да раздвижа. И на абдуктора, и на аддуктора се чудех къде да си сложа краката :)

Сутринта се излюпих в 6:30, ама си се бях наспала и докато пиех кафе, седнах да отхвърля малко работа.
Към 10 ч. тренировка и сега лека почивка.

Радвайте се на слънцето (sun)

17.11.15
12:08

16.10.2015
Тренировка - няма. Ходене с бързо темпо - 2 серии по 4 км :)
Храната:
- кафе с мляко
- 200 гр. печена тиква
- 300 гр. телешко с ориз на фурна, салата зеле с моркови
- 300 гр. телешко варено, салата домати с авокадо
- 10 гр. кашу

Цял ден ми скъсаха г**а от бачкане, ама всичко приключих, дори успях пеша да се прибера, та малко да си проветря главата. (sun) Заспах пред ТВ-то в 20:30, но за сметка на това се събудих в 5 часа - бодра като репичка (giggle) - измих банята, подовете, изведох кучето, заведох детето на у-ще и пак пешком до офиса :)
Сега малко почивка, че следобяд не знам с кой самосвал ще изсипят работа.

И днес е слънчево и готино (sun)

17.11.15
16:02

казано от Zozo на 17.11.15, 12:08:

Заспах пред ТВ-то в 20:30, но за сметка на това се събудих в 5 часа - бодра като репичка (giggle) - измих банята, подовете, изведох кучето, заведох детето на у-ще и пак пешком до офиса :)

Ама много ти се кефя Зозо да знаеш :) Ей такива оправни хора много обичам, а не мрънкащи все как нямат време за нищо, ама то децата, ама на работа, ама туй, онуй .... пппфффф.....
Поздравления Зозо (F)

17.11.15
23:08

Тренировката днес:
Горна част - А

Загрявка
Избутване на лост от хоризонтален лег - 5х40; 6х40; 5х40 кг;
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 7х40; 6х40;7х40 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 8х13; 9х13; 8х13 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х7 кг (на ръка)

Супер зле беше днес :(, ама супер зле. След първата серия на лега се хванах за главата и една позната ме пита “Глава ли те боли?”. Как няма да ме боли, като 5-ца на 40 кг си е гола-вода. (headbang). На втората серия с триста зора направих 6-ца, ама... Напънах на скрипеца - много тежко върви въжето и не знам доколко са реални килата, ама толкова.

Сутринта мислех да си почивам в офиса, ама не ми се отвори парашута. 5 минути след като пристигнах, дойде един колега и вика - “Зозо, точно ти ми трябваше”. Горкият, снощи седял до 21:30 да мисли как да направи едни неща и не успял. Но умората си е казала думата. На свеж акъл ги решихме набързо :)

Храната:
- кафе с мляко
- нар (на две порции през деня)
- телешко с ориз, салата настъргани моркови
- пушена сьомга, шепа сурово кашу, няколко парчета телешко
- бира
Все забравям да си напиша лютите чушки, но те са неизменна част от всяко хранене (giggle). Скоро ще ме вземат за мезе с тях :)

Хубава вечер и утре слънце (sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 17.11.15 23:12.

18.11.15
19:39

казано от Zozo на 17.11.15, 23:08:

Все забравям да си напиша лютите чушки, но те са неизменна част от всяко хранене (giggle). Скоро ще ме вземат за мезе с тях :)

Оууу, люти чушкиииии!!! И аз все забравям да ги отбелязвам, но пък за сметка на това не им прощавам никак...
Съвсем случайно попаднах на накакви чушки “Чарли”, които изглеждат почти като “Сиврия”, но са мааалко по-тъмни на цвят и са люти, и са големи, и са страхотни в салата, в омлет и въобще - навсякъде :)

20.11.15
18:51

Тренировка днес:
Долна част А:
Клек “Джеферсън” - 2х20х10 кг лост; 2х10х20 кг лост
Тяга с прави крака - 1х10х40 кг; 3х7х60 кг
Сиси клек - 3х20 с 10 кг
Преси на римско столче - 3х20 с 10 кг

Днес се заблудих коя тренировка ми е и си мислех, че трябва да правя български клек. Ама толкова много се клатя на него, та попитах Тони за някой друг клек - и ето “Джеферсън”. Доста нестандартен тип клек, та ще видим утре как ще са ми краците (giggle). Започнах с малкия лост - 10 кила и Боби ме вижда и като се изсмя “Ти шегуваш ли се само с това, сложи някое килце отгоре”, та вторите две серии ги правих с големия лост :D
Добра тренировчица - доволна съм.

Нямах хич работа през деня, та като се заредих от сутринта на печката - грах яхния, рибена чорба, печена тиква. Баща ми беше на гости да си имам компания и денят замина. В 15:30 отидохме да тренираме, после прибрах малката, зъбар за шините и денят замина.
Тази вечер се организирахме колеги, които сме в различни отдели, но работим по едни проекти да излизаме на парти ;) в Kanaal. Няма храна, но поне бира ще се лее (beer)

Храната:
- кафе с мляко
- 2 сурови какаови зърна
- телешко варено, 3 варени яйца, салата домати
- пържен барбун
- (beer)

Усмихната и весела вечер (sun)

Никога не съм го опитвала този клек, само съм го разглеждала чрез описания, видео, снимки. Хареса ли ти? Много ясно, че ще ползваш големия лост. :D

Зозо, преди време беше споменала, че се чудиш дали да не си вземеш раница за гърба, която обаче да се закопчава и около кръста. Искам да те попитам дали си взе такава и ако си - усещаш ли подобрение/облекчение на гърба?

Весела вечер и на вас и леко с тая бира! :D :D :D

20.11.15
20:23

казано от Вероника Налбатска на 20.11.15, 20:16:

Никога не съм го опитвала този клек, само съм го разглеждала чрез описания, видео, снимки. Хареса ли ти? Много ясно, че ще ползваш големия лост. :D

Зозо, преди време беше споменала, че се чудиш дали да не си вземеш раница за гърба, която обаче да се закопчава и около кръста. Искам да те попитам дали си взе такава и ако си - усещаш ли подобрение/облекчение на гърба?

Весела вечер и на вас и леко с тая бира! :D :D :D

Рони, клекът е много приятен и натоварва едновременно всички задни, странични и вътрешни части. Определено ми допадна :)
Раница си купих още преди няколко месеца от Декатлон. Има извивка и реално не се допира до гърба, има проветрение, т.е. не пристигаш в офиса вир-вода. Има два колана - за кръста и за гърдите и се носи доста лесно. Много по-добре съм с нея - определено, въпреки че напоследък я товаря до пръсване :D
Мисля, че това е моделът, само че моята е сива:
http://www.decathlon.bg/ranitsa-forclaz-20-air-cherna-ventilirana-i-evtina-id_8332050.html

Жива и здрава да си!
Големи да ти пораснат мускулите! :D Ще поръчам на Дядо Коледа. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1