Пирамида за лежанка?

30.01.14
19:49

Здравейте! Принципно обичам да играя с килограмите и повторенията по време на тренировка,не само на лежанка,а и в останалите упражнения.Не съм фен на тези 3-4-5 серии(зависи от групата) х8 с една тежест...обичам да има  в упражнение по 4-5 повторения с тежко и по-мръсно изпълнение,да има в друга серия 8-10 с по-лекично,но по прецизно.На тягата,гребането и клековете примерно винаги започвам с по-леко и качвам към по- тежко като смъквам повторенията.Започвам от 10 и свалям до 4-5 повторения със зор.Правя го от по-леко към по-тежко,защото ме е страх на тези движения да започна на макс.При лежанката обаче,започвам след 1 серия лицеви и малко повторения с лекично на лоста за разгрявка и направо слагам макса  в първата работна серия( 5-6 повторения със зор).След тази серия започвам да намалявам тежестта.Просто съм пробвал и обратното да го правя на лежанката ( от по-леко към по-тежко като останалите упражнения)и нямам в последната серия толкова сила,че да бутна тези килограми, с които сега започвам в първа серия.Вече съм се уморил и просто не мога да ги бутна тези килограми,както когато съм свеж и ми е първа серия.От друга страна пък тези 1-2 серии с по-тежко ми взимат силата от началото и следващите серии е голямо разтоварване и пак правя едвам едвам по няколко повторения,а в останалите упражнения(тъй като лега ми е първо) килограмите са доста семпли и пак едвам ги правя.Какво мислите? Чувал съм, (да знам митове и легенди -много,точно за това питам тука)че ако искаш да качиш сила трябва да увеличаваш килограмите и да намаляваш повторенията ,а не обратното.Какво е вашето мнение? Да продължавам ли с това разтоварване на лоста при лег или да си го правя като другите,но за сметка на по-малко бутнати килограми през упражнението като максимални?Благодаря предварително за вниманието.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1